divendres, 30 de març del 2012

Cens de blogaires esquerrans


Aquests dies entro molt poquet als blogs, estic acabant els Clauers-Nina de la petita Júlia i tinc poc temps... però també he de descansar o les meves cervicals protesten, així que faig un break per fer un post una mica estrany, però és que sinó el blog em diu que m’enyora, pobret.

Voldria fer un cens de blogaires esquerrans... Nooooooo, no parlo de política, no... Parlo d’escriure amb la mà esquerra.

Així doncs, numereu-vos!! Si us plau, poseu el vostre nom, i, després una d’aquestes opcions:

- dretà o dretana,
- esquerrà o esquerrana,
- ambidextre o ambidextra
- dretà (o dretana) amb la mà però jugo al futbol amb l’esquerra.
- esquerrà (o esquerrana) amb la mà però jugo al futbol amb la dreta.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!!

divendres, 23 de març del 2012

Totalment en català!!



Ho vaig veure a ca l'ELFRI... i ara, en un moment, ho he fet!! ;-) Fa il·lusió, és maco veure com ja no tinc "Párrafos" sinó "Paràgrafs"... En fi, que fa goig!!

Aquest és un post de divendres per la tarda... A la CARME segur que li agrada!!

I recordeu que en XEXU està celebrant el seu cinquè aniversari... Passeu pel seu blog i participeu en la festa!! Hi ha temps fins dilluns a les 8 del vespre!

D'aquí uns dies us posaré foto dels Clauers-Júlia acabats... aquests dies tinc menys temps per bloguejar, però estic contenta de com va tot :-)

dimecres, 21 de març del 2012

Sabeu què va passar fa cinc anys?


Sabeu quin dia és avui?
Us agrada el món dels blogs?
Teniu bona memòria?
Què va passar fa cinc anys?
Sou participatius?
Us agrada jugar?
Voleu fer d’investigadors?
Imagineu què hi pot haver darrera aquest trencaclosques?

Per saber de què estic parlant, cliqueu AQUÍ... I, a pasar-ho molt bé!! :-)

dilluns, 19 de març del 2012

Vincent Van Gogh i el Barça


Aquests dies estic treballant en el projecte Clauers Nina-Júlia i, per tant, tinc menys temps per bloguejar, però com em feia il·lusió fer un post nou, li he demanat al meu amic Van Gogh que em fes ell unes quantes versions de l’escut del Barça per posar-les aquí i a veure què us semblen.






(Fet amb el programa Dynamic Auto-Painter) :-)

diumenge, 18 de març del 2012

Voleu treure el ".es" de l'adreça del vostre blog?


En Ferran ens ho explica al seu blog!! Ell ho ha vist al blog d'en Xavier Caballé... Moltes, moltes gràcies a tots dos!! Fem-ne difusió!!

Seguim les seves instruccions i passem a donar-los les gràcies!! :-))

Ah, per cert, que de passada, al fer els canvis, he recuperat el llapis d'edició ràpida del post! Quines coses!!

dissabte, 17 de març del 2012

Ens han posat un ".es"... Per què? Jo vull un ".cat"!

Us heu fixat en l'adreça url dels vostres blogs? Ja no acabem per ".com" ens han afegit un ".es"... Jo vull un ".cat"!!... A qui ho hem de demanar??



Què fem? A qui s'ha d'escriure?



La MIREIA ha fet aquest logo.

dimecres, 14 de març del 2012

Joc de lletres de Sant Jordi

La JOMATEIXA, del Blog TUMATEIX LLIBRES ens convida a participar en un nou JOC DE LLETRES.

Es tracta de fer un microconte amb un màxim de 50 paraules, que contingui el títol d'un llibre i el seu autor (barrejats entre el text) però amb una temàtica diferent a la del llibre triat.

I aquí està el meu escrit. El llibre triat és: GRANS ESPERANCES, de CHARLES DICKENS.

Quedaven set minuts i anavàvem zero quatre. En Charles mai perdia les esperances, però els rivals eren un any més grans i la diferència es notava. Finalment el petit Dick ens va marcar el de l’honor... Segur que aquelles carones tristes s’animarien amb la xocolatada posterior al partit!



Nota: Imagino que us ha fet gràcia això de partir “Dickens” en “Dick - ens”... Si, a mi també me’n fa. Però he de confessar que la idea no és meva. Comentant amb en MAC que tenia fet el micro relat amb un llibre de Dickens, ell m’ha dit que també va estar a punt de participar amb el mateix autor i que en el seu escrit "hi havia un tal Dick que ens...". M’ha semblat tan bona idea que li he demanat si me la donava i he fet un petit canvi al meu relat perquè hi quedés bé. “Al Cèsar el que és del Cèsar”...

Nooooooo Jomateixa, no t’enfadis, que el relat és meu, de veritat!! :-)

dilluns, 12 de març del 2012

La petita Jocelyn

Va ser per casualitat. Buscava diferents versions de la cançó You raise me up (que el passat mes de desembre es va sentir molt a Catalunya, interpretada per Sergio Dalma amb l’Escolania de Montserrat com a melodia de la Marató de TV3).



És una cançó preciosa i m’agrada escoltar-la en diferents instruments. Vaig veure un vídeo en que una nena petita l’interpretava al cello. Es diu Jocelyn i té onze anys:



Però després, vaig descobrir que el violoncel no és l’únic instrument que toca la Jocelyn... Aquí la teniu, tocant el violí amb vuit anys:



Tocant el piano als nou anys:



Amb deu anys cantant:



Amb deu anys a classe de dança xinesa:



He anat buscant informació i he vist que ha participat a un munt de concursos televisius. De moment la nena sembla contenta i il·lusionada, no sembla que faci res “per obligació”. Espero que així segueixi, perquè si ho fa per gust, amb la capacitat que té, gaudirà moltíssim.

dissabte, 10 de març del 2012

Què? / Qui?.- Març 2012.- Segon dia de Joc i ja tenim encertants!

Benvolguts companys blogaires:

Disculpeu el retard en posar la solució, però una pel·li de Harry Potter, és una pel·li de Harry Potter i no me la volia perdre. Que comenci a dos quarts d’onze i acabi a tres quarts d’una no és un horari massa normal, però és el que hi ha ;-)

Aquesta vegada estic contenta perquè hi ha hagut molts encertants, concretament vuit. He donat per bona tota resposta que digués d’alguna manera que veia una o més espelmes o cera, cera fosa o coses així.

Aquí teniu la foto sencera!



Els encertants són, per ordre en que ho han anat dient: XEXU, YÁIZA, McABEU, SALVADOR MACIP, EL PORQUET, JORDI, JJMIRACLE i JPMERCH. Enhorabona, tots ells guanyen un punt a la classificació i si encerten el joc del mes d’abril (personatge), a part del punt que els correspongui llavors, en tindrien un d’extra per haver fet la parella de mesos “març-abril.

I la CLASSIFICACIÓ GENERAL queda així (els empats van per ordre alfabètic):

TRES PUNTS: LLUÏSA
UN PUNT: EL PORQUET, JJMIRACLE, JORDI, JPMERCH, Ma. VICTÒRIA, McABEU, SALVADOR MACIP, XEXU, YÁIZA

Moltíssimes gràcies per participar!! Jo m'ho passo molt bé, em fan gràcia totes les respostes però és que, a més, quan dieu alguna cosa, ho miro i veig que "podria ser", o sigui que aconseguiu que jo també també visualitzi allò que dieu, com el suc de taronja, mandarina o pastanaga, el fèmur gelatinós, el cordó umbilical, etc. ;-)

Fins el mes que ve!!

dijous, 8 de març del 2012

Què? / Qui?.- Març 2012.- Primer dia de Joc.- Imatge inicial.

El mes de gener vaig començar un nou joc d’endevinar imatges, una barreja de la “Imatge misteriosa” i del “Personatge Misteriós”: Un mes s’haurà d’endevinar un “QUÈ” i al mes següent un “QUI”.

Per fer-ho més emocionant, els “Què” i els “Qui” aniran per parelles de mesos (gener-febrer / març-abril / maig-juny / juliol-agost / setembre-octubre / novembre-desembre) Sis parelles.

Cada encertant d’un Què (imatge) o d’un Qui (personatge), tindrà un punt. Cada persona que encerti un Què i un Qui de la mateixa parella de mesos tindrà un punt extra.

Aquest mes toca encertar un QUÈ (imatge misteriosa), així que recordo les normes:

- El Joc durarà dos dies (com a màxim).
- El primer es presentarà una foto molt ampliada, distorsionada o des d’un angle estrany per veure si es pot endevinar què és.
- Si algú encerta què és el primer dia, el Joc ja s’acaba.
- Si ningú l’encerta, hi haurà un segon dia amb la mateixa foto una mica més fàcil. En cap cas hi haurà pistes, només imatges.
- El segon dia es publicaran les respostes rebudes el primer dia.
- Es podran donar diverses solucions.
- La resposta ha de ser el més exacta possible. Si hi ha respostes poc concretes jo mateixa interpretaré si s’apropen suficientment o no a la solució "ideal" com per ser considerades correctes.
- Cada encertant tindrà un punt. Hi haurà tants guanyadors com encertants, independentment de qui ho hagi dit primer.
- Mentre duri el Joc els comentaris estaran moderats.

Us animeu a jugar? Si? Doncs us pregunto

Algú sap QUÈ ÉS AIXÒ?


CLASSIFICACIÓ GENERAL A DIA D'AVUI (Els empats van per ordre alfabètic)

TRES PUNTS: LLUÏSA
UN PUNT: Ma. VICTÒRIA


Fins després de la pel·li de Harry Potter!!

dimarts, 6 de març del 2012

Us presento un nou blog: Filats de mar.


Ahir per la tarda em van donar una sorpresa. Era a casa feia poc, doncs havia anat a comprar unes anelles pels Clauers-Júlia i passat pel Mercadona a buscar un parell de cosetes que feien falta, quan va començar a sonar el telèfon. Sí, ahir per la tarda vaig tenir moltes trucades:

1.- La primera, de Jazztel, m’estimen molt, cada dia em truquen i jo cada dia els dic que no m’interessa.
2.- Després la R. una amiga de la Parròquia.
3.- La tercera va ser la Cristina. La Cristina és la meva cunyada, la dona del meu germà.
4.- Després va trucar el meu sogre per preguntar-me una cosa.
5.- Finalment...

... Ui!! Que em passo de llarg!! El que jo volia explicar en aquest post és la trucada de la Cristina, però havia de posar una mica d’introducció, que si faig el post massa curt no semblarà meu :-) I és que el que em va dir la meva cunyada em va fer molta gràcia i molta il·lusió.

La Cristina i la seva germana, la Mari Carme, tenen molta traça en tot el que és decoració i manualitats (de fet, si jo em vaig aficionar a fer punt de creu, fa un munt d’anys, va ser perquè ella en feia i a la meva germana i a mi ens va agradar). Tot i que no tenen massa temps, els agrada tant que sempre que han pogut s’han apuntat a algun curset per aprendre alguna nova tècnica, quelcom nou que posen en pràctica fent alguna cosa per elles, els seus fills...


Fa uns dies es van adonar que, al llarg dels anys, han arribat a fer moltes coses i se’ls va ocórrer fer un blog per poder-les mostrar. I en la trucada d’ahir, la Cristina, tota contenta, m’ho explicava. Ella sap com m’agrada a mi el món dels blogs i, evidentment, jo li vaig dir que els hi dedicaria un post.

El seu blog, Filats de mar, és com una petita exposició dels diferents treballs que han fet amb el temps. A més, tenen una llarga llista d’objectes per anar posant, o sigui que el blog s’anirà actualitzant amb regularitat. Els agrada mostrar-ho i també tenir-ho així, posat, per elles mateixes, com el seu àlbum personal.

Les anireu a visitar? Si hi aneu, deixeu-los algun comentari, que estaran molt contentes (i jo també!) Gràcies!!

dilluns, 5 de març del 2012

Cabells blancs...

Als vint-i-pocs anys van començar a sortir-me cabells blancs. De fet, molts cosins meus per part de pare han tingut el cabell blanc força joves. Al principi em feia “metxes” però poc a poc em vaig acostumar a fer-me tot el color. Normalment em feia un to castany fosc, però també he portat castany més clar, metxes rosses quan fa anys estaven de moda, l’he dut vermell, una vegada gairebé tirant a grana... en fi, que m’ho he passat pipa canviant d’imatge.

Fa sis o set anys em va donar per dir que me’l deixava “gris”... Era l’estiu, me’l vaig tallar curtíssim i amb un parell de tallades ja tenia tot el cabell meu natural (em creix molt ràpid). No em desagradava. Aviat m’hi vaig acostumar i em feia gràcia com em quedava. Però va arribar un dia que, estant amb un grup, algú feia fotos i, en una d’aquestes fotos sortia jo d’esquena i... oh!, quan em vaig veure!... em va semblar que veia una velleta! Així que vaig decidir tornar a tenyir-lo. Vaig estar més o menys mig any portant-lo gris.

Però fa unes setmanes m’ha tornat a agafar el rampell... però aquesta vegada la cosa és més greu doncs, no tan sols me’l vull deixar “blanc” sinó que, a més, el vull portar llarg... així, ben bé com si fos una mena d’artista bohèmia... Veurem què dura l’atac. De moment, jo em miro aquestes fotos:

divendres, 2 de març del 2012

La nina-clauer de la Júlia

La Júlia és una nena petitona, molt maca i bona nena. Aviat la batejaran i els seus pares van pensar en fer un petit detall com record pels familiars i amics més propers.

La mare de la Júlia tenia una idea ben clara. Havia dibuixat una nina somrient, amb unes cuetes molt simpàtiques i un alegre vestit de colors i volia algú que transformés aquell dibuix en un clauer, així que va entrar a Internet, va buscar i jo vaig tenir la sort que trobés el meu Blog d’artesania. Em va escriure, vàrem intercanviar molts correus electrònics, jo feia proves “per parts” i li enviava fotos de com quedava i ella anava fent propostes que donaven un resultat que m’agradava moltíssim i que ara veureu.

Però bé, he pensat que millor posar algunes fotos una mica “pas a pas”. A veure si us agrada la Nina-Júlia.




















Espero que us agradi! :-)