divendres, 25 d’abril del 2014

Fins al Cel...

Bona persona, treballador, intel·ligent, discret...


Formes part de la millor època de la història del Barça. Fins al Cel, Tito!

dilluns, 21 d’abril del 2014

A punt per vendre...

Si demà al migdia us passegeu pel centre de Reus potser em veureu i és que estaré per allí, per la Plaça Prim, la Plaça Mercadal... intentant vendre els meus punts de llibre de Sant Jordi. Tots són fets a mà. Retallats, pintats, enganxats... amb els seus detalls de segells, collages, cintes de Senyera...

Per si, juntament amb el llibre que regaleu, hi voleu afegir un punt. O, per vosaltres, tant per fer-los servir com si en col·leccioneu.

Aquests són els darrers que he fet.


Si voleu més informació, podeu mirar AQUÍ.

diumenge, 20 d’abril del 2014

Joiosa llum santa...


Joiosa llum santa
que ens portes la glòria
del Pare del cel immortal,
Déu i Salvador, Jesucrist.


Crist ha ressuscitat!
Jesús és viu!
Al·leluia!


Al·leluia, d'El Messies de Haendel - Choir of King's College, Cambridge.

BONA PASQUA A TOTHOM!!!

dilluns, 14 d’abril del 2014

Els meus relats pel concurs de la Jomateixa

Abans que se'm passi el termini (queden quatre dies, en sentit literal) he decidit posar urgentment mans a l'obra per participar al Joc de la Jomateixa... Aquí estan les meves inspiradíssimes creacions!! 




1.- VETERINARIS


Farta de viure en una escala que semblava Veterinaris de TV3, la Rosa va assassinar en sèrie, sense remordiments, la gallina sorollosa del segon primera, la granota amb comportaments agressius del pis d’estudiants i el cocodril amb pestilents digestions -que hagués hagut d’anar a l’especialista “dels exòtics”- de l’àtic.


2.- HORUS MATANT EL COCODRIL


Al càsting per fer de drac de Sant Jordi, Gallina caigué en primera ronda, Granota en segona i Cocodril es va endur el paper, però Gallina i Granota, rabioses, el van assassinar. Rosa Díez diu que la culpa de tot és l’ambient de fractura social que es viu a Catalunya.

dissabte, 12 d’abril del 2014

Els "lexicogràfics"... Punts de llibre de Sant Jordi 2014 (II)


Uns punts de llibre ben diferents dels que faig normalment, començant per la mida, que és de 15 cm. de llarg per 6,5 cm. d'ample (més curts i amples) amb forma d'etiqueta antiga.

Damunt d'una cartolina blanca especial per aquarel·les, acrílics, etc. pinto una base en colors torrats. Quan està ben sec hi aplico un segell amb tinta grana que representa una escriptura a mà amb cal·ligrafia vintage.


Un cop ja tinc tota la base preparada, amb les mans estripo petits trossets de pàgines de diccionari (un volum desaparellat, d'una col·lecció que sortia setmanalment fa anys) que vaig envellir prèviament amb te i cafè).



Amb els trossets de diccionari faig un petit collage al que afegeixo paraules tipus: "diccionari", "lèxic", "definicions", etc. que he imprès damunt d'un fons que simula paper vell i, finalment, damunt de tot, hi poso -igual que als punts d'ahir- amb un segell acrílic el text "Sant Jordi 2014".


Per acabar, dono la forma d'etiqueta antiga, tallant les dues puntes superiors i perforant un trau rodó per passar una cinta amb la bandera catalana. Al trau, més que res com a decoració, hi poso una rodoneta adhesiva protectora.

Si algú es pregunta perquè aquests punts s'anomenen "lexicogràfics" és perquè van dedicats a l'amo d'un blog que es diu Lexicografia, un autèntic estudiós i expert coneixedor de la llengua catalana... Puigmalet, espero que t'agradin! ;-)

Amb aquests punts s'obre una sèrie de productes diversos, que aniré posant després de Sant Jordi, amb el tema: Lexicografia.

dijous, 10 d’abril del 2014

Ja els tenim aquí!!


Tot el que és bo es fa esperar... i deu ser veritat perquè m'han quedat preciosos ;-)

Sí, són els meus Punts de llibre de Sant Jordi! I aquest només és el primer disseny! Demà un altre! Molt diferent... sorprenent...

Teniu totes les dades aquí:


Com... Que no coneixeu el meu Blog-botigueta d'Artesania? Que no el teniu posat a la vostra llista de blogs preferits? Som-hi!! No espereu més a visitar-lo!

dijous, 3 d’abril del 2014

Imatges visualment semblants

Us ha passat alguna vegada que voleu trobar una imatge a Google i feu la cerca per IMATGE? (una foto que no sabeu quin lloc és, per exemple... o un disseny que us recorda alguna cosa... una imatge petita que voleu veure si algú l'ha penjat amb millor resolució...) a mi em passa constantment, sobre tot pel blog de la Parròquia pel que a vegades he de trobar algun quadre, icona, etc.

És graciós quan Google no troba el que busca i t'ofereix el que anomena "Imatges visualment semblants". Us asseguro que n'hi ha que no s'assemblen en res (potser es basen en els colors, en la forma... però el resultat no té res a veure) i, o penses "quin desastre!" o et fas un fart de riure.

Veiem alguns exemples? Us prometo que són totalment certes.

Buscava aquesta:


Em suggereixen aquesta:


D'acord que té una pinta que ara mateix hi clavava queixalada... però... vosaltres hi trobeu molta semblança? I aquest pastís tan bo... a que es deu assemblar? Doncs a això! (Al menys és menjar!)



Provaré amb un altre dibuix. Aquest, per exemple,


Mireu que bonic!! S'assembla a una carta marina antiga!


M'agrada tant que l'he buscat a la pàgina corresponent (una de la Wiki en anglès) i resulta que és la Carta Marina d'Olaus Magnus (1490-1557), el mapa més antic que existeix dels països nòrdics. Van ser necessaris dotze anys per a fer-la. Les primeres còpies van ser impreses l'any 1539. Si el voleu veure bé, tot sencer i poder-lo ampliar, cliqueu aquí

Fem un altre experiment... Això és un fragment d'una postal que vaig fer la setmana passada per acompanyar un pitet brodat... a què s'assemblarà?


Eeeeeh? Coooooom? Doncs sí, prometo que és cert... a les "Imatges visualment semblants, hi surten coses com aquestes! ;-)



I ara em fa il·lusió posar una preciositat de punt de llibre que ha fet la CARME i que podem trobar al seu blog:


Uaaaaaaaau!! Les imatges "semblants" són molt "diferents" entre elles, però totes són boniques! Mireu això! Simbolitza l'amor i és d'una pàgina d'artesania polonesa: Anielska Manufaktura.


O aquesta, de l'artista xinès Zhou Xin Jing i és que CARME, l'art crida a l'art ;-)


Molts són obres d'artistes xinesos o japonesos. Aquest que ve ara m'encanta!
He de fer servir el traductor de Google per entendre fins i tot el nom de l'autor, així que, tot i que procuro anar amb compte, em puc estar equivocant; per exemple, jo diria que posa que és obra de Li Hsien-wen, però aquest és el nom d'un polític de Singapur (la biografia del qual no diu res massa "artístic") En tot cas, sigui qui sigui és tan amable que ens dóna permís per imprimir-ho i fer-ne punts de llibre (cosa que es dedueix d'unes tisoretes dibuixades al costat que no necessiten traducció)... N'hi ha més! Aneu-hi ;-)



I acabo o això tan llarg no s'ho mirarà ningú! He agafat la foto d'una rosa i n'he retallat aquest fragment,


Au, anem a veure semblances: Uns guerrers, un mapa relacionat amb la FIFA i la Copa del Món de futbol patrocinat per la Coca-cola, un pati de butaques...




Bé doncs, ja sabeu una de les formes en que perd el temps el meu cervell, pobret. Però, oi que té el seu encant? ;-))