divendres, 16 d’octubre del 2015

Colors de tardor...

Gustav Klimt.- Birch forest, 1903

Egon Schiele.- Four Trees. 1917

Santiago Rusiñol.- Carretera de tardor, 1888

Claude Monet.- Effet d'automne à Argenteuil, 1873

Joaquín Sorolla.- Árboles en otoño, 1907

Joaquim Mir.- Jardí. Reus

Avui, al concurs "Saber y Ganar" de La 2 de TVE han posat una sèrie de quadres tardorencs perquè els concursants relacionessin la imatge amb l'autor. Quan ho he vist, he agafat un llapis i he començat a apuntar-los. Ara els he buscat tots i n'he fet aquest post... I és que els colors de la tardor són tan bonics que, ara que, per fi, ha començat a fer fresqueta, he volgut homenatjar la millor estació de l'any amb totes aquestes imatges.

Ara bé, com no vull que falti en Vincent en un post meu on surten pintures, n'he afegit unes d'ell. Sé que estarà content. Totes són del mateix lloc i del mateix any. El sanatori on va estar ingressat una temporada a Saint-Rémy de la Provença.

Vincent Van Gogh.- The garden of Saint Paul hospital with figure,  1889

Vincent Van Gogh.- Stone Steps in the Garden of the Asylum, 1889

Vincent Van Gogh.- The Garden of Saint Paul Hospital, 1889  

dimarts, 6 d’octubre del 2015

La mà en relleu

El passat mes d'agost vàrem estar una setmana llarga a Barcelona, a casa la mare, amb la meva germana i un nebot (fill de mon germà) que també estava "vivint" allí uns dies... Enmig d'aquest estiu fastigós que hem aguantat, amb una calor gairebé insuportable, aquells dies varen coincidir amb una baixada de temperatures que es va notar (i gaudir!) molt. Això sí, també va ploure i, en alguns moments que era millor no sortir de casa, la meva estimada germaneta i jo vàrem posar-nos a fer dibuixos "en relleu" (o en 3D pels que sigueu més moderns)


Aquesta és la meva mà :-)

Feia dies que tenia ganes d'ensenyar-vos aquesta xorrada tan gran, i bé, per fi ha arribat el moment!

Tot es va originar en un vídeo que ella havia vist i que em va proposar de dur a la pràctica. Ja sabeu, els que tingueu criatures, o sigueu avis, o feu de cangurs dels nebots o dels nens de la veïna, ja teniu una nova forma d'entretenir-los. Jo, pel mateix sistema, vaig dibuixar una estrella i la silueta d'un home (molt senzilla) però no tinc foto. El que sí que us puc deixar és el vídeo on explica com es fa per si ho voleu provar.


Au, tothom a "des-estressar-se" jugant a fer dibuixos "en relleu" :-))