dimecres, 30 de desembre del 2015

Lectures 2015


Començaré aquest lamentable post amb aquesta notícia...


Reconec que l'he buscat amb "segones intencions", pensant que la xifra seria més baixa i que així podria presumir de llegir més que la mitja... Però ara resulta que a la gent li ha donat per llegir!! Ves!! Estic justeta, justeta.

Dedico aquest post a l'ELFRI que m'ha animat a fer-lo i a en MAC, que comparteix molt, molt pacientment un blog de lectures molt bonic amb mi (i que em fa molta il·lusió tenir) i que, malgrat tot el meu caos, aguanta i segueix actiu gràcies al seu bon fer.

Aquests són els llibres. Els poso TOTS, tant si els he acabat com si no (alguns no els he acabat perquè s'han hagut de tornar a la biblioteca abans que els hagués acabat, altres els tinc en Stand by perquè m'agradaven molt i volia buscar a tenir un temps especial per dedicar-los-hi... en fi, menys rotllo i anem per feina:

1.- La Sergent Anna Grimm, de Montse Sanjuan (Kweilan)

2.- Muerte en Cape Code, de Mary Higgins Clark

3.- La casa del propòsit especial, de John Boyne

4.- Dickens, el observador solitario, de Peter Ackroyd

5.- La Vida i la Mort d'en Jordi Fraginals, de Josep Pous i Pagès

6.- Carta a un indecís, d'Eduard Voltas

7.- L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde, de Robert Louis Stevenson

8.- Testigo en la sombra, de Mary Higgins Clark

9.- Orgullo y prejuicio, de Jane Austen

10.- El rostre de l'altre, de Xavier Antich (pendent d'acabar)

11.- Charles Dickens, de Claire Tomalin (biografia que vaig haver de tornar havent-ne llegit una mica més de la meitat)

12.- David Copperfield, de Charles Dickens (començat en espera d'acabar)

13.- Mirall trencat, de Mercè Rodoreda (començat en espera d'acabar)


NOTES i COMENTARIS:

- Títols en color vermell: Llibres escrits en català o traduïts a la llengua catalana.
- Títols en color blau: Llibres escrits en castellà o traduïts a la llengua castellana.
- Autors masculins en color verd.
- Autores femenines en color salmó.


També tinc començat, evidentment, el nostre llibre del Zurich, però no el vull posar encara perquè la meva intenció és llegir-lo bé, agafar-lo pel principi i anar pàgina a pàgina tal com s'ha de fer i no amunt i avall i endavant i enrere com he estat fent fins ara :-)

Vull remarcar el llibre de la KWEILAN, al qual no vaig fer ressenya perquè em resultaria dificilíssim fer-la d'una persona per la que sento una gran simpatia i conec personalment. A mida que l'anava llegint tenia por de que aquella lectura no fos una lectura "normal" ja que en tot moment em va resultar impossible separar-la del fet de conèixer l'autora i, quan vaig acabar i vaig pensar "està força bé!" no sabia si estava essent justa o és que em feia il·lusió, així que el vaig passar a la meva mare i la meva germana i també els va agradar, fins al punt que ma germana va dir més o menys "Ostres, si en treu un altre ja m'ho pots dir que també el llegiré" :-)

(La foto inicial del gatet és perquè sigueu més benèvols en el judici)

divendres, 25 de desembre del 2015

BON NADAL!!


EDITAT EL 25-12-15 a les 21:04

Volia fer un post amb els pastorets que hem fet a la Parròquia. Cada un és una llauna de conserva que, després, es donaran als usuaris de Càritas. Així fèiem un munt de coses amb una mateixa idea: El pessebre, amb el seu sentit religiós i la part de manualitat. Decoració del vestíbul (el pessebre és immens) i la recollida solidària.
Imagineu que els nens són, entre primer i segon, 140!!
Les catequistes també n'hem fet un cada una.
La robeta és un parell de mitjons. Els nens i nenes en tenen que se'ls han quedat petits i les catequistes els hem comprat als xinos :-)

En definitiva, que l'ordinador es va creuar i tan sols he pogut posar una foto que vaig fer de la meva pastoreta abans de muntar el pessebre. Demà no tindré temps... però a veure si el 27 us puc posar les altres fotos...

I, encara que sigui tard, aprofito que ara tot funciona per enviar-vos una gran abraçada i desitjar-vos un

MOLT BON NADAL!!!

dimarts, 8 de desembre del 2015

Venut!!


Doncs no pensava que em pogués sortir un comprador pel tuiter, però sí, així ha estat. Míriam Nogueras, regidora independent per CDC a Cardedeu m'ha comprat l'arxivador de receptes! Iupiiiiii! És una tuitera molt activa i ferma defensora dels seus ideals, a part de ser una persona molt propera i simpàtica.

Moltes gràcies, Míriam!!!


diumenge, 6 de desembre del 2015

El poso en venda...


Què és?... Doncs una barreja entre llibre de receptes de cuina i objecte de decoració. Està fet sobre una base de fusta autèntica, de les de picar verdures o el que sigui:


Està folrada i decorada amb un munt d'elements d'scrapbooking (cartolines, botons, enganxines, puntes, cordillets, fils, xapes, fustes...) i, porta dues anelles que permeten que les receptes es puguin posar i treure.


Les cartolines utilitzades són d'una col·lecció especial dedicada a la cuina, per això trobem que van decorades amb coberts, pots, gots i coses així. Són cartolines gruixudes, de molt bona qualitat, envellides...


Tots els separadors van magníficament decorats amb les cartolines superposades, enganxines amb efecte 3-D i tot el que dóna una imatge d'un treball d'scrapbooking ben acabat.



És el regal ideal per a algú a qui agradi la cuina i valori les manualitats. Col·leccionar receptes de cuina en aquest arxivador tan bonic i original pot ser molt divertit!






La idea és tenir-lo penjat a la cuina, com a objecte decoratiu, però poder-lo posar i treure per a utilitzar-lo, veritablement, com a arxivador de receptes de cuina, o sigui, que té la doble vessant, decorativa i pràctica.

Fa uns mesos em vaig veure en el compromís d'apuntar-me a un curset d'scrapbooking, tenia diferents opcions i al final vaig triar aquest. És l'únic al que he anat mai, ja que no són activitats que resultin gens econòmiques. Aquest, en concret, era un dissabte al matí, et donaven el material i la classe per 40 Eurs. Des de llavors, que tinc el pobre receptari a un calaix, sense lluir per res i em sap greu, perquè em va quedar moníssim. Però, ni jo sóc de col·leccionar receptes, ni sóc especialment aficionada a la cuina, així que allí estava, guardadet. Fins que he pensat que potser algú el compraria... Està ben fet de veritat. Les anelles estan collades amb tornavís, com cal. Tot el que hi ha enganxat és amb coles de qualitat, o sigui que el material és bo.

Preu? Doncs 35 Eur. despeses d'enviament incloses.

Algú el vol? :-)