dijous, 26 de març del 2020

Signeu, si us plau (Coronavirus III)

Avui (ahir) he fet aquest tuit:

(Ara direu "Aquest rotllo tan llarg és un tuit?"... Bé és que jo, quan vull posar rotllos al tuiter, els escric en un word i llavors ho retallo com a imatge i pim, pam... En total retallar aquest text m'ha ocupat dues imatges hehe)


"Disculpeu la meva gosadia, no sóc economista, per tant, no controlo gens el tema del què vaig a parlar, per això us demano ajuda.

Tots recordareu que fa anys es van posar de moda els “plans de pensions”. La gent anava guardant cada més una quantitat per, el dia que es jubilés, tenir una pensió complementària a la que li correspongués de la Seguretat Social.

Amb el temps, algunes persones que havien obert un d’aquests plans de pensions van tenir algun problema econòmic i volien RETIRAR part d’aquells estalvis que tenien dipositats en els Plans de Pensions. Estalvis que, al cap i a la fi eren seus. Però la normativa ho prohibia rotundament i aquells diners no es podien tocar fins als 65 anys i tal. No es podien tocar ni tan sols amb una penalització sobre interessos ni res.



Passats uns anys la normativa es va suavitzar una mica i es va permetre que si feia una barbaritat d’anys que tenies el pla i et quedaves a l’atur, doncs llavors sí que ho podies tocar.

Com sempre, els autònoms, pàries de la societat, quedaven desprotegits perquè, per poder-ho treure no era suficient que el negoci t’anés malament, que portessis uns mesos desastrosos, que se t’hagués calat foc a la botiga... NO, tan sols es permetia si havies hagut de tancar. Quan un treballador per compte d’altri es queda sense feina és un drama, però quan un autònom ha de tancar, a més que es queda sense ingressos, es queda amb un munt de deutes...

La meva proposta és: Per què no es permet que els autònoms (que estem obligats a pagar la quota SÍ o SÍ i sinó al dia següent ja ens multen amb un 20% més) puguin rescatar els diners de plans de pensions?

Algun entès en economia em pot ajudar i em pot dir si estic dient una cosa una mica sensata? Perquè si em dieu que sí, faig el que sigui per fer-ho arribar a qui sigui.

Ajudeu-me, si us plau!! Gràcies!!"

Com he tingut força retuits m'he animat i he fet un Change.org d'aquells... aquí us el deixo per si el voleu signar, moltes gràcies!!!

10 comentaris:

  1. A mi em sembla totalment raonable això que demanes però ja saps que també sóc autònom i és sabut que als autònoms només se'ns té en compte a l'hora de pagar, la cosa de tenir drets equiparables a la resta de treballadors es veu que no va amb nosaltres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, company, autònom... en això ens comprenem ben bé.

      Un amic de ma germana que també és autònom, a la biografia del seu tuiter té posat quelcom tipus "Soc en X, sóc bona persona, autònom, pago per tot i no tinc dret a res"...
      Lamentable però cert...

      Elimina
  2. El problema amb els autònoms va més enllà que tot això. Comença amb el que diu en Mac, només se'ls té en compte a l'hora de pagar. Com que el teixit empresarial és molt ampli en pymes i petits autònoms, suposo que l'Estat obté una ona quantitat de les quotes, de la qual no pot prescindir després. Però les quotes són abusives i independents de si el negoci va bé o no. Penso que s'hauria de premiar l'emprenedoria més que castigar-la, fixar quotes més raonables com tenen altres països, fiscalitat progressiva, en funció dels ingressos, i equiparació de drets amb altres treballadors. Caldria una reforma profunda per incentivar l'economia en aquest sentit, però si no es fa serà per alguna cosa. L'Estat hauria d'aprendre a finançar-se d'una altra manera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si veiéssim un quadre comparatiu del què es paga a altres països i el què es paga a l'Estat espanyol, la diferència és altíssima. De fet, en alguns llocs no paguen fins saber el què ingressen, paguen segons beneficis o només paguen si superen una determinada quantitat.
      En aquest cas, els autònoms alemanys, per exemple, que estiguin confinats, sense poder treballar, no cal que pateixin, no han de pagar res aquest mes.

      En fi... Has signat, XEXU? ;-)

      Elimina
  3. Jo no entenc res de tot això, Assumpta, però em sembla molt raonable el que proposes, que es puguen recuperar aquests diners sempre que se necessiten, i no sols els autònoms, sinó tothom que ho haja fet... sembla que es signe un pacte amb el diable... Vaig a signar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, maca per la teva signatura!!!
      Sí, sí, per a tothom que ho necessiti... al cap i a la fi, són diners "nostres"!
      (Els Bancs, són tan "dolents"...)

      Elimina
  4. (Volia dir el teu enllaç, no un pacte amb Mr devil)

    ResponElimina
  5. Completament d'acord en el que dius i en el que expliquen McAbeu i XeXu. A casa, el Sr. E també és autònom i també patim molt.

    El què passa és que en el change.org no hi crec gens. Només és una emprsa que recapta dades de caràcter personal i viu de la publicitat que s'instal·la a les seves xarxes, però dubto que pugui fer res.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs pobre Sr. E... benvingut al grup... Un dia els autònoms ens rebel·larem i que és preparin. El què passa és que no estem acostumats a "anar en grup"

      ************

      La Cambra de Comerç de Barcelona ha demanat al govern espanyol condonar el pagament de quotes dels autònoms i exonerar les petites i mitjanes empreses de pagar la seguretat social dels treballadors a condició de mantenir l'ocupació.

      Tant de bo!!!

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!