dijous, 19 de març del 2020

Ràdio i geografia (Coronavirus-I)

L'amic XEXU va tenir una idea molt bona i m'hi vaig apuntar...


Es tracta de aprofitar el confinament per donar una mica més de vida a la nostra estimada "Catosfera"... Els vells blogàires catalans mai no moren!!

Aquests dies segur que esteu rebent un munt de coses per fer activitats, o vídeos d'altres persones que les fan (com jugar a fer malabarismes futboleros però, en lloc de fer-ho amb una pilota, fer-ho amb un rotllo de paper higiènic). Aprofito per preguntar-vos: Va, confesseu, quants rotlles teniu a casa amagatzemats, eh? Jo un paquet de 12 rotlles extra. O sigui, he fet "una mica" de previsió però, sincerament, crec que hem tingut prou seny.



De totes les coses que em van passar la millor és aquesta que ara us diré. Potser ja la coneixeu, jo no en tenia ni idea i em va encantar. És una pàgina en la que, sense que calgui baixar-se cap aplicació, podeu sentir totes les emissores de ràdio del món!! Es tracta de RÀDIO GARDEN. Radio Garden és un projecte de recerca i ràdio digital holandesa sense ànim de lucre desenvolupat des del 2013 fins al 2016, per l’Institut Holandès de So i Visió, per la Plataforma Transnacional de Coneixement de Ràdio i cinc altres universitats europees.

Aneu a RADIO GARDEN i trobareu un preciós globus terraqui amb totes les emisores del món (bé, i si no hi són totes, gairebé totes)


Movent el Globus amb el ratolí (atenció la rodona és fixe, el que es mou és la Terra hehehe) podeu anar allà on vulgueu i escoltar l'emissora que més us agradi.


Què tal una emissora holandesa d'èxits musicals (en general i, sobre tot, holandesos hehehe) dels 80? Ei, que estan força bé!!


Au, va, a jugar, ballar, escoltar notícies en francès, anglès... feu clic AQUÍ i hi anireu directament.

12 comentaris:

  1. Que n'hi ha de coses a internet que no sabem que hi són. Jo tampoc coneixia aquesta web i m'hi he passat una estona fent la volta al món "de ràdio en ràdio". Gràcies per descobrir-me-la. :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs em fa gràcia que no la coneguessis perquè estava convençuda que si algú ho sabria series tu! hehehe
      És divertit anar trobant la música que escolten, o sentir un tros de notícies encara que no s'entengui res :-DD

      Elimina
  2. Siii a mi també m'han passat aquesta web i té molt bona pinta! També m'ha agradat molt la de tenir l'oportunitat de veure òperes gratuites del Liceu, a myoperaplayer.com, introduïnt el codi OperaEnCasa, o the MET Opera... ara que tenim temps! LA veritat és que ens passen tantes coses que jo vaig un poquet estressada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Certament, passen moltes coses, algunes sense massa interès i el pitjor és que arriben cinquanta vegades per diferents camins... clar qui t'ho envia no sap que ja ho has rebut quaranta-nou vegades més hehehe :-DD

      Però algunes són curioses... i aquesta em va semblar molt entretinguda ;-)

      Elimina
  3. No ho coneixia, no. És una iniciativa interessant, si ets curiós pots anar voltant el món a través de les seves ràdios. Jo l'escolto tot el dia, però amb Flaixbac ja faig!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ahir vaig passar una estona mirant de punxar exactament Nova York i no ho vaig aconseguir, vaig haver de buscar un mapa mundi per anar al lloc correcte hehehe... Milloraré molt la meva geografia.
      I tampoc sabia que Nova York i Washington fossin TAN a prop!!

      Homeeeee prova de buscar-ne alguna de diferent :-)

      Elimina
  4. A mi també me l'havien enviat, aquesta web, però envient antes coses que, la veritat és que en miro poquetes i no m'hi he entretingut gens, encara. Per molt confinada que estigui, no em sobra gens de temps, més aviat me'n falta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah! i pel que fa al paper de WC, tot junt n'he comprat 12 rotllos, en els últims 15 dies, que és la mateixa mesura que compro sempre quan començo a obrir el paquet que tinc de recanvi.

      Elimina
    2. I m'oblido del més important: M'encanta que torneu als blogs!!!

      Elimina
    3. Avui és el novè dia seguit que no surto de casa... però jo sóc una privilegiada (en aquest tema), en Josep Lluís també és a casa i si s'ha de baixar a la farmàcia o al súper o treure les escombraries, baixa ell. Ahir no va sortir per res i avui a baixar les escombraries... ha baixat i pujat a peu, res d'ascensor... un mínim d'exercici hehehe

      Jo també rebo un munt de coses (algunes només les començo a mirar i ja les esborro, ho confesso) però aquesta em va agradar ;-))

      Elimina
    4. Ah! Encara tinc el paquet de 12 per començar hehehe

      Seria bonic que els blogs tornessin amb força ;-))

      Elimina
  5. Havia vist lo de les ràdios, però no li veia el què. Ara ho he entès. Si que és curiós, com curiós (i lògic) que gairebé no hi ha emisores al Sahara i molt poques a l'Amazones.

    De rotllos de paper wc no n'he comprat des del confinament. Demà em toca anar a comprar i ara he mirat, encara tinc 4 rotllos i mig. Esperarà per a la compra de la setmana següent.

    Salut i endavant!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!