dimarts, 1 de març del 2016

Myriam de Qaraqoush


Actualment, a la nostra estimada terra catalana, queda molt bé manifestar rebuig per tot el que fa referència a temes de religió, fe, creences i, si aquestes són cristianes i, específicament, catòliques, llavors s'alça la veda i tot és bo per fer mal.

La "nostra" televisió pública és capaç de programar els "Trenta minuts" o "Sense ficció" que calgui (i les vegades que calgui) per remarcar els vergonyosos i fastigosos casos de pederàstia dins l'Església, però no dediquen ni un minut, ni un sol programa, ni un sol "especial" de res a tota la meravellosa tasca que els cristians fan pel món. Allí on hi ha fam, malaltia, necessitat... allí on no vol anar ningú sempre s'hi queda l'Església. 

Els cristians són els més perseguits. D'això també se'n parla poquíssim. Si no fos per la Pilar Rahola que, de tant en tant, en fa referència, semblaria que no passa res. I sí que passa. A molts germans nostres, pel sol fet de creure en Jesús, per ser "seguidors de la creu" (com en diuen), els fan fora de casa seva, del seu país, els hi prenen tot, els torturen, els maten...

Entre tot això ha arribat a les meves mans (o als meus ulls) aquest vídeo... A mi m'ha fet plorar, sobre tot al final de tot, quan la nena es posa a cantar...


6 comentaris:

  1. Que maca, aquesta nena! M'ha agradat molt la seva expressió i el to de veu valent i segur que té quan parla...

    No és just que es matí ni es persegueixi a ningú per les seves creences.

    ResponElimina
  2. A la tele tampoc es parla de la militància política de base, només surten casos de corrupció i de mala pràctica política. Tots els polítics són uns lladres, aquesta és la idea general. Doncs jo també conec molta gent de base que fa una gran tasca, i que no se'm passaria pel cap que es quedessin un cèntim que no fos seu. A la tele hi posen el que és notícia, el que se surt de la norma. A ningú interessen les bones accions d'altres, només interessen les dolentes, i així les expliquen. Que això fa mal? Probablement molt més a un creient practicant que a un militant de base, i tant. Perquè militar és completament racional, la fe no es pot explicar. Ja saps que a mi la religió em genera urticària. Però respecto la fe de cadascú, mentre no faci mal als altres. I malauradament, per fe, es fan moltes aberracions, en tots els sentits i contra tothom. Estic convençudíssim que la majoria de gent que professa religions que actualment persegueixen els cristians hi estan completament en contra. Però un cop més, només ens arriba la notícia de l'excepció, la d'aquests fanàtics que es dediquen a perseguir els cristians. Massa complicat, i és inevitable que cadascú ens ho mirem des de la nostra pròpia perspectiva.

    ResponElimina
  3. Em sembla que té unes respostes molt coherents per a l'edat que té.
    La religió és una qüestió de fe i el respecte és una qüestió de tots per a tots.

    Aferradetes de bona nit!

    ResponElimina
  4. Estic molt d'acord amb el que diu SA LLUNA, la religió és una qüestió de fe de cadascú i, com a tal, s'hauria de respectar sense cap excusa i és molt trist (i molt greu) que hi hagi gent atacada i massacrada al món pel simple fet de ser cristià.

    Estic d'acord que d'aquest fet se n'hauria de parlar més als mitjans de comunicació i, per tant, també a TV3 però amb el que no coincideixo tant és en dir que a la televisió catalana es parla massa dels els vergonyosos i fastigosos casos de pederàstia dins l'Església i que això fa mal a l'Esglèsia, al contrari a mi em sembla que el que ha fet més mal a l'Esglèsia és que fins ara se n'ha parlat ben poc i han intentat amagar una realitat.

    ResponElimina
  5. ningú hauria de ser perseguit ni assassinat ni torturat ni vexat per cap motiu de creença ni de fe ni cap altre motiu ....però ja se sap Assumpta els mitjans destaquen sempre allò que és més "sensacional" o sigui de sensacions , allò que els hi sembla a ells i no pas totes les altres coses ....ara bé els casos de pederàstia que n'hi hagut han de ser denunciats tant si són comesos per cristians com per musulmans com per ateus .....vull dir que una cosa no treu l'altra ...
    el vídeo de la noia exemplar ....

    ResponElimina
  6. Gràcies a TOTS pels vostres comentaris i per seguir passant per aquest blog mig adormit. En primer lloc volia deixar clar que, de cap manera, pretenia defensar que no es parlés dels delictes comesos per persones de l'Església, en absolut. Un delicte és un delicte tan si el fa un professor de gimnàstica, un monitor de campaments, un sacerdot, un metge o un familiar... i, a més, quan la víctima és una criatura, encara pitjor si cap. Aquests fets s'han de denunciar, perseguir i castigar.

    El que jo deia és que hi ha com un morbo que fa que, quan salta una notícia d'aquestes dura i dura dies i la gent s'esplaia i aprofiten per criticar allò que és criticable i allò que no ho és i tothom és ficat en un mateix sac absolutament injust. I llavors TV3 es frega les mans i fa reportatges sobre el tema: tres en mig any. És com si hi hagués unes ganes de carregar-se l'Església.

    En canvi, divendres passat, quatre monges que tenien cura d'un asil d'avis al Iemen van ser assassinades per ISIS... Algú ha vist la notícia en algun mitjà de comunicació català? Jo no.

    http://cristreireus.blogspot.com.es/2016/03/testimoni.html

    Doncs això...

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!