dimarts, 31 de maig del 2016

URGENT!! VIRUS!!

Intenten passar virus utilitzant factures FALSES d'ENDESA!!

Això ho he copiat de la Web d'ENDESA i coincideix exactament amb el model que jo he rebut per mail.

VIGILEU!!

Nosaltres acabem de rebre una factura de més de 800 Eurus per mail... gairebé ens agafa un atac. 

Era evident que no podia ser (la darrera factura va ser de 38,99) però, entrant a la pàgina d'ENDESA hem vist que no era un error sinó una amenaça de VIRUS. No cliqueu cap enllaç de la suposada factura!!

19 comentaris:

  1. No ens envien mai cap factura per mail, perquè de fet el pis és de lloguer i directament no ens arriben, així que si ho rebo per mail no m'ho creuré! Però gràcies per l'avís de totes maneres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, nosaltres tampoc les rebem per mail. Però com sempre estan canviant coses... Ara bé, la quantitat era tan bèstia que estava claríssim que era un "error", per això ho fan, perquè cliquis que vols veure el detall de la factura i així ja t'han enganxat. Jo ho anava a fer i sort d'en Josep Lluís que m'ha dit que no ho fes... Llavors he entrat a la web d'Endesa i m'he quedat paradíssima. Mentrestant en Josep Lluís ja havia anat a la caixa... just in case, a dir que no paguessin res.

      Elimina
  2. Després del que vam parlar per mail l'altre dia sobre els antivirus al PC, he tingut tot un ensurt quan he vist a la meva barra lateral el títol d'aquest post. Sort que no ha passat res. :-))

    Ja coneixia l'existència d'aquests mails falsos (en vaig rebre un d'Endesa que n'advertia). El que volia dir però és que, una vegada més es compleix aquella regla que diu que el millor antivirus som nosaltres mateixos. Podem tenir instal·lat el millor i més car antivirus a l'ordinador però no servirà de res si, per exemple, cliquem qualsevol arxiu que ens arriba en qualsevol mail. Suposo que els que ens avisen de premis que ens han tocat sense jugar-hi o dels bancs que ens demanen que confirmem els nostres números secrets per entrar al compte ja no colen tant com colaven i per això s'han inventat això de les factures d'Endesa. Fas bé d'avisar, com més gent ho sàpiga menys gent picarà. :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, perdona l’ensurt! Hehehe

      La veritat és que mai cap consell teu (ni informàtic ni de cap altre tipus) m’ha provocat cap perjudici, o sigui que tot aquest tema de l’antivirus, de moment, va fent.

      No t’havia dit res més perquè, tot i que jo diria que ha millorat, ara fa un instant m’ha tardat un munt en obrir una pàgina. Estic convençuda que la causa és el mateix fastigós Windows-10.
      De moment, avui no fa talls de connexió, però aquesta és una cosa que la meva lògica informàtica em costa molt atribuir a un sistema operatiu i penso que pot ser més culpa de Movistar i si ha deixat de fer-ho, doncs millor. Però no estic gens segura que això duri. De fet, és que no me’n refio gens de Movistar. Al final m’enfadaré i em canviaré d’operador!!

      Així que la pròpia Endesa et va avisar del problema? Ostreeeeeeeees... tu deus ser molt important! :-DD

      Elimina
  3. Quan arriba l'avís sempre entro a la web i amb la meva contrasenya la descarrego des d'allà mateix. Com gairebé no passo pels bancs (ni falta que em fa) i pago directament a correus, cap problema! ;)
    Però fas bé en dir-ho. De vegades distrets no sabem on fem un clic. Gràssis!!
    Aferradetes! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo vaig estar d'un segon de fer el "clic"!

      En Josep Lluís va venir i m'explica que ha arribat un mail amb una factura d'Endesa de més de 800 Eur. Era evident que era un error, però imagina quin problema, au, posa't a barallar-te amb una companyia d'aquestes! Grrrr

      Així que, vaig a l'ordinador, miro el mail que ell tenia obert i veig que diu "Haz clic aquí para ver el detalle de la factura" i jo, empipada com una moto, anava a clicar per veure quina bestiesa era la que ens estaven atribuint... però en Josep Lluís em diu "No, no, no cliquis si no estàs segura"...

      L'Àngel de la Guarda em deuria protegir perquè reconec que el més normal era que jo no li fes cas (representa que, a casa, l'experta informàtica sóc jo... ai!!!) però mira... em va agafar bé, i no vaig clicar. El que vaig fer va ser buscar la pàgina d'Endesa i veure que, a la primera pàgina ja s'informava de factures falses i s'avisava de no clicar!

      Ho vaig enviar a una colla d'amics... per la tarda un va respondre "massa tard... a la feina ha arribat, una companya ho ha clicat i ja tenim aquí als informàtics intentant arreglar el que poden".

      Si se'm carreguen l'ordinador em moro!!!

      Elimina
  4. Tranquil·la, pitjor virus que alimentar els sous del munt d'alts directius de Endesa (ex-polítics pràcticament tots ells) no serà, fa temps que vaig passar-me a una companyia lliure d'aquests paràsits.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé com es fa... No tinc ni idea de quines companyies hi ha ni de qui et pot "vendre" electricitat... En tot cas, si tu ho has fet i et va bé, et felicito :-))

      Elimina
    2. No volia fer publicitat directe, però ja que ho has preguntat...
      https://www.somenergia.coop/ca/qui-som/#quefem

      Elimina
  5. Acabo de rebre'l!!! ara ho comentava al fb

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'ha rebut un munt de gent!! Quines ganes d'empipar a les persones normals i corrents que tenen alguns delinqüents!
      Espero que no l'hagis obert ;-))

      Elimina
  6. Jo tinc una amiga, que ha perdut tota la informació que tenia a l'ordinador, linha quedat com encriptada i no pot obrir cap arxiu dels que tenia, amb aquesta factura d'Endesa falsa.

    Per això jo ja ho sabia, però gràcies per avisar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, pobra!!
      Amb la de problemes que ja hi ha "de natural", que hi hagi gentussa dedicada a fer la punyeta! M'encantaria que els agafessin i acabessin a la presó!

      Elimina
  7. bufa se les pensen totes aquest escampadors de virus merci per l'avís .....'ha d'anar amb quatre ulls .....a mi a l'ordinador anterior em va entrar un bbitxo d'aquest i això que vigilo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó... amb quatre ulls! Jo sort en vaig tenir d'en Josep Lluís perquè jo, empipada com estava, ja volia obrir l'enllaç!! Imagina! Se'm carreguen l'ordinador i em moro!!

      Elimina
  8. Gràcies per avisar. A la feina també n'ha arribat, però com normalment les revem per un altre canal, ens en vam adonar a temps.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres l'hem rebut dues vegades! El dia que vaig fer el post i ahir de nou, amb unes altres dades, un nou import...
      Tant que costa que toqui la loteria, però això... :-DD

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!