diumenge, 9 d’abril del 2017

La cagada de Rufián

Molta gent el troba divertit... fa gràcia com parla, "sense filtre"... cita els personatges d'El Padrino, copia a en David Fernández...

Imagino que per fer aquest post molta gent se'm tirarà al damunt però ja aviso que m'és igual. Moltes vegades a tuiter he defensat en Rufian pensant que anava de bona fe, que en el seu discurs sempre hi havia un fons de veritat i que estava molt bé que la gent s'expressés de diferents formes per arribar a diferents grups.

Però ha arribat un moment en que em dóna la sensació que es creu tan graciós i tan perfecte que es pensa ves a saber què i parla sense conèixer, sense contrastar...

Justament he entrat a tuiter per veure comentaris sobre la final d'Oh happy day. (Jo anava amb SoundSix i han quedat segones). He posat els meus comentaris i he mirat de què més es parlava i, entre molts temes (com la reunió del President Puigdemont amb el President Carter) m'apareix aquesta perla:


Tothom que em coneix sap que sóc creient, practicant, catequista i... súper esquerrana. Evidentment no m'he empassat la notícia ni per una centèsima de segon. Ara bé, he pensat que alguna cosa hauria dit l'arquebisbe que ja els anti-clericals de sempre estaven interpretant de la manera pitjor possible. Com és lògic, he googlejat una mica per veure què havia dit veritablement el pobre home... I resulta que el pobre home no havia dit ni això ni res semblant. No res. Res sobre aquest tema. La frase surt d'una paròdia humorística de la SER. Igual com els hi pot donar per imitar al Rey, a Rajoy o a Trump i fer-los dir el què vulguin, un dia (a més, el programa ja té gairebé un anyet) els va donar per fer una paròdia d'aquest arquebisbe i dir això.

El senyor diputat Gabriel Rufián ho troba ves a saber on, li fa gràcia i, sense contrastar res, ho penja al seu tuiter... sense venir a conte de res. Perquè ficar-se amb l'Església mola molt. I ara, a mi m'ha molat moltíssim fer aquest post... Rufian, l'has cagat, disculpa't.

I és que el que més em rebenta és que el tuit estava ple de persones comentant el que havia posat en Rufian, criticant l'Església i criticant l'arquebisbe per haver dit això perquè, clar, un creu que quan algú de "certa categoria" (com pot ser tot un senyor diputat) diu alguna cosa, aquesta cosa és certa...

13 comentaris:

  1. No en tenia cap notícia però si la cosa ha anat com expliques (cosa que no dubto) em sembla clar que en Rufián s'hauria de disculpar. Espero que ho faci ben aviat i també espero que ningú "se't tiri al damunt" per aquest post. Criticar a un polític que, en aquest cas, no ha actuat amb el rigor que comporta el seu càrrec, ho hauríem de fer tots i si "és dels nostres" encara amb més ganes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha un programa de la SER que es diu "Hoy por hoy" i que presentat per Pepa Bueno. Aquest programa té dins seu un micro espai que es diu "HUMOR Y PUNTO" que presenta un tal José Antonio Pérez i que consisteix en una sèrie de "titulars" falsos llegits com a forma d'índex d'un informatiu.

      És al cervellet d'aquest senyor que devem l'invent total i absolut de la frase.

      Al programa del mateix dia també van dir que Rajoy havia proposat un canvi a la Constitució i que on diu "Todos los españoles son iguales ante la ley" s'afegissin els noms de "tots els espanyols"!!!... Això, com ningú s'ho va creure, no va córrer per les xarxes, però l'altre titular sí.

      Que en alguns fòrums algú (de bona o mala fe) comentés el titular, doncs... pffff... no sé què dir.... però que el senyor Rufian, passats vuit mesos del programet, li arribi el titular i, sense contrastar res, ho posi tal qual al seu tuiter, generant una sèrie de comentaris contra l'Església en general, em sembla molt malament.

      De moment encara no s'ha disculpat... No crec que ho faci. Si ho fa, ho diré, clar :-))

      Elimina
  2. No tinc twiter i no sé res d'això.
    La meva mare és creient i durant molts anys de la seva vida va fer catequesi. Creu en l'evangeli. Justament per això no suporta bisbes a l'estil del de Toledo, ni el Cañizares, ni l'actual de Barcelona. Són els fariseus actuals: sepulcres blancs per fora i per dintre ben podrits.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No seré jo qui defensi algunes declaracions d'alguns dels representants de la Conferencia Episcopal Española, la veritat.

      T'asseguro -i ho puc demostrar perquè escrit està i públic és- que més d'una vegada (i de dos, i de tres) he entrat directament al tuiter de la CEE per tirar-los en cara sense miraments l'estil d'algunes declaracions, o la porqueria de programes de producció pròpia que fan al seu canal 13TV... però aquest no és el tema del què parlo.

      El que jo dic és que un polític català al que he defensat infinitat de vegades -entre altres coses perquè, com diu en MAC "és dels nostres", dels indepes- dels atacs sense miraments provinents dels que pensen diferent i que es fiquen fins i tot en coses tan poc criticables com pot ser el cognom, ara faci la sobirana ximpleria de fer córrer una broma com a notícia certa per la mandra de contrastar-la, perquè li fa gràcia, perquè ell és així de xulo.

      Doncs no. Tot té un límit. Es pot tenir un estil sarcàstic, utilitzar la brometa... però sempre s'ha de ser rigorós... perquè està molt de moda riure's de l'Església i quan, per culpa d'una broma així, es provoquen declaracions que afecten a tots els creients i que ens insulten a tots, tenim dret a demanar-li que rectifiqui.

      Elimina
    2. Et dono la raó en això que dius de ser rigorós. Si en Rufián o qui sigui, publica una notícia falsa, l'ha de rectificar i excusar-se.

      Elimina
  3. això de twitter , és a del del lloc on es piula mai m'ha agradat...massa curt, massa instantani, no promou el pensament ni la reflexió ni la pausa ....i ni evidentment la contrastació dels fets piulats .....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és curt... però la gent s'ha acostumat a enumerar missatges :-))

      A més, pots posar fotos que no ocupen espais. O sigui, pots escriure un text de 20 línies, el retalles com a imatge i el poses i ja està hehehe

      La qüestió és que en aquest cas, en Rufián s'ha empatxat del seu propi èxit i s'ha deixat endur pel tradicional respecte d'alguns sectors a l'Església.

      Elimina
  4. Rufian les diu molt grosses. Són certes, normalment, però li caldria una mica d'humilitat, en dir-les, per molt certes que siguin. Una altra cosa, podria deslegitimar-lo. És aquest cas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes vegades m'ha fet gràcia la seva forma de parlar... El problema és que NO TÉ ALTRA forma d'expressar-se. No s'adapta a les circumstàncies, no tot és per riure, no tot val... Aquesta vegada s'ha passat.

      Elimina
  5. No defensaré Rufián, perquè és evident que té l'ego molt pujat per tot el ressò mediàtic que està tenint. Sol tenir gràcia, ho reconec, però de vegades no encerta tant, és clar. Ara bé, no es pot mesurar amb una doble vara les coses. Justament avui un company de classe de la carrera m'ha deixat de seguir perquè me'n fotia del nou partit dels comuns, que fan pena i riure, però són els seus. Demana respecte, doncs ho sento, no me'n mereixen cap. Però ell no s'està de res quan de criticar a Convergència es tracta. La política és contradicció, és evident, però assumeix les crítiques si ets el primer a criticar els altres. I el mateix et dic a tu, fins que Rufián no et toca l'església, fa molta gràcia, oi?

    Doncs et diré una cosa, aquest comentari seu ve d'una broma radiofònica, o de no sé què. Però les bromes no surten del no res, saps. Quan anomenen algú tan específicament és que aquest algú l'ha dit molt grossa anteriorment, i com a paròdia d'aquesta tan grossa que ha dit, inventen que les seves paraules han estat que els esquerrans i pèl-rojos són un producte de Satanàs. Ho diuen, perquè això ens porta a una ideologia de l'edat mitjana, com precisament va dir aquest senyor arquebisbe de Toledo al 2016: http://politica.elpais.com/politica/2016/01/04/actualidad/1451919164_061299.html, i aquesta font és un pèl més fiable, no gaire, perquè el diari fa pudor, però més fiable. Si aquest home justifica la violència masclista perquè les dones demanen el divorci, mereix tota la mofa i escarni public que se li pugui fer. Potser i només potser el tuit de Rufián era irònic. O potser no, potser es va passar de llest i la va cagar. El problema no és que l'arquebisbe hagi dit aquestes coses, sinó que les pensa de veritat. I és molt més seriós i preocupant que la broma dels esquerrans i pèl-rojos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, XEXU, de fet, no tenia cap dubte que el cop de pal em vindria de part teva.

      Com he dit en la resposta a en XAVIER PUJOL, jo mateixa he criticat fortament declaracions d'alguns membres de la jerarquia eclesiàstica espanyola, anant a "casa seva" al seu propi twitter, amb nom i cognom (el meu, que no em dic Ana García, precisament) dient-los clarament el que en penso, que, com a creient, m'avergonyeixen.

      Ara bé, ja em diràs quin sentit té, sense cap previ, sense estar ficat en cap discussió i vuit mesos després del programa radiofònic, agafar el TITULAR FALS i copiar-lo al twitter sense més. Això és ser o molt ximple o mala persona. Ganes de provocar declaracions contra l'Església en general... que això a molta gent d'esquerres els encanta, anar a "fer mal"...

      Quan tingueu ganes de tocar els nassos, penseu que l'Església és MOLT gran i que no només hi ha la Conferència episcopal espanyola... que hi ha molta gent -i molt bona gent- que és insultada per comentaris provocats per brometes d'aquest tipus.

      Elimina
  6. Per llevar-li ferro a l'assumpte.
    Acabe d'escoltar l'espai Punto y Pérez de la SER i han donat una "notícia" que m'ha fet molta gràcia, potser a tu també t'en faça. Diu així:
    "Según el último sondeo del CIS, ser español es ya la primera preocupación de los españoles."

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, JOTAPÉ!! Ahir em vaig quedar sense ordinador!! Sort que tinc un veí informàtic i m'ho ha arreglat... Vaig veure el teu comentari des del mòbil, però no domino la tècnica per respondre bé des d'allí :-)

      Certament, aquest titular sí que me'l crec :-DDD Gràcies per fer-me riure en un tema que em tenia ben empipada!!

      Saps quin és el problema? Que, desgraciadament, és cert que alguns representants de l'Església fan a vegades declaracions molt poc afortunades: a vegades perquè les pensen de veritat i altres vegades -que també passa molt- perquè els les treuen de context i les reflecteixen de la forma que pitjor quedi. Moltes de les declaracions que es llegeixen al diari, si passes del titular i vas al fons, veus que la cosa no és tan exagerada com sembla. La gent no googleja i s'empassa qualsevol titular "El obispo de Tal ha dicho que...".

      Tot i així, ja dic, reconec que moltes vegades diuen coses que no haurien de dir, altres vegades no se saben expressar... i ja només falta que persones que haurien de ser una mica serioses com un polític, agafi una broma i la faci córrer com a certa perquè ens caigui un allau d'insults al damunt.

      Trobo que en Rufián ha fet una ficada de pota molt gran... I que no es disculpi ho trobo molt lleig.

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!