dissabte, 16 de desembre de 2017

El color groc

M'han dit que hi ha algunes persones que no els agrada el color groc i es pensen que poden prohibir-lo... La cosa és surrealista. Si un dia et diuen "pensa una cosa ben absurda, quelcom ridícul" doncs una possible resposta podria ser prohibir un color. I llavors, va la realitat i et sorprèn i allò que semblava que només podia passar en el somni d'una nit de mala digestió es converteix en realitat i es prohibeix un color.

I se'ls diu a uns avis, a la ciutat de Reus, que no poden portar bufandes i llaços d'aquest groc llampant que hem triat per demanar la llibertat de bones persones, persones amants de la pau, persones treballadores, persones amb família, amb fills petits... I es prohibeix que es decorin arbres de Nadal amb llacets grocs, i no està permès demanar llibertat, ni democràcia, ni drets humans... i penses que quan s'acabarà això...

Són dolents.

Sí, Assumpta, ets una mica infantil, a vegades, ingènua... dius "són dolents" quan podries dir coses molt pitjors, perquè en tens moltes ganes, però també hi ha l'orgull de no permetre que et facin mal, de no donar-los poder sobre tu, cap poder... El temps posarà tothom al seu lloc. Mentrestant, aquesta tarda he comprat això:


perquè no m'agrada que la gent que fa trobades multitudinàries per donar-se les mans, gent que organitza concerts, gent que estima la cultura i la defensa, passi el Nadal a la presó. Ni el Nadal ni cap dia. I el llacet groc que fa setmanes que porto ja em sembla massa petit.

El Conseller Quim Font celebrava el passat dia 10 de desembre les seves noces d'argent. La seva dona, Laura, va voler donar un caire especial a aquest dia i, tot i no poder gaudir de la presència del seu home, va encarregar una Missa al'església dels Jesuïtes de Casp, de Barcelona... és una església molt gran... la gent ho va saber i van emplenar de gom a gom el temple, acompanyant la Laura i la família amb un silenci respectuosíssim durant tota la missa (concelebrada, per cert, per tota la comunitat de sacerdots que van donar-li, així, el seu suport) i cantant al final el Virolai i els Segadors.

Potser aquests que es pensen que poden prohibir colors no saben la força que tenim... la força de la raó!

6 comentaris:

 1. Prohibeixen els colors, prohibeixen els rètols on només hi ha escrita la paraula "democràcia", prohibeixen que la gent es manifesti a favor dels drets humans...

  Estan en contra dels colors (potser perquè enyoren aquells temps on es vivia en blanc i negre), estan en contra de la democràcia (perquè ja sabem que la gent s'equivoca quan no els vota a ells), estan en contra dels drets humans (perquè es veu els humans que no pesen com ells no se'ls mereixen)...

  En sabem molt de prohibir i d'aplicar la raó de la seva força però hem de mantenir-nos ferms defensant la força de la raó i de la democràcia. I tant que sí!

  ResponElimina
 2. Si el 21D ens esforcem, a partir del 22 se'ls ha acabat prohibir.

  ResponElimina
 3. Visca el groc!!!Visca la democràcia i la força de la raó de la gent pacifica i tossuda. Seguirem...

  M'agraden els teus cabdells de llana. D'un groc lluminós. em fan venir ganes de fer mitja...

  ResponElimina
 4. Més que de raó jo parlaria de dignitat. Ens estan atacant per totes bandes, allà on fa mal, però aquest poble segueix alçat i no respon a provocacions amb més provocacions. Som els campions de la dignitat, diguin el que diguin. I el món ho està veient.

  ResponElimina
 5. què serà lo següent? Prohibir un dia de la setmana? Espero que sigui dilluns

  ResponElimina
 6. mira jo que sóc rebel de mena demà estreno per anar a votar uns pantalons de color groc, samarreta de color groc i gorro de color groc i a veure qui és el guapo que em diu res.....com si no pugues anar vestida com em roti

  ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!