divendres, 11 de març del 2011

Quan la ciutat està bruta.- Joc Literari 197

Aquesta vegada aprofitaré la meva participació al Joc Literari d’en Jesús M. Tibau per repetir la meva denúncia contra l’Ajuntament de Reus per com n’arriba a estar de brut el meu barri. Niloga, de Reus.

BOOKCROSSING, ens parla un llibre:



M’ho temia! Feia temps que tenia aquest mal son... He desitjat amb totes les meves forces que no es fes realitat però ja no hi ha res a fer. Ho he sentit. Avui en parlaven... i m’ha tocat a mi.

Ditxós buccrossing aquest o com es digui!! M’agafaran i em deixaran a qualsevol lloc... i tinc por... perquè la ciutat està bruta, molt bruta... molt, molt bruta... la gent no respecta res. Els gossos, escombraries, cigarretes, llaunes...


Espero que no em posin als peus de cap arbre, que estan tots plens de... ni recolzat a cap lloc prop de terra... ni al costat d’un contenidor, ni a l'entrada d'una casa, ni a un lloc on pugui perdre l’equilibri, ni... i si plou i caic en un bassal d'aquests tant plens de... "tot"?

- Àgueda, on el deixarem aquest?
- Aquest... què et sembla si damunt la taula d’una cafeteria?


(Sí, sí, sí... si us plau!!)

- D’acord, damunt la taula... amb una targeta explicant que no l’hem oblidat sinó que...

(Uffffff... menys mal!!)

Imatges del meu barri (Niloga, de Reus), dilluns passat per la tarda (el dia següent al carnaval). Quan el centre ja havia estat més o menys netejat, nosaltres seguíem veient això: confetti, plàstics, excrements... La neteja brilla per la seva absència.

20 comentaris:

  1. Doncs una bona denúncia. ja recordo altres cops que ho havies dit. Ara el llibre també es queixa, a veure si entre tots dos... :)

    T'ha sortit un relat-denuncia fantàstic!

    ResponElimina
  2. Bon relat amb denúncia i tot! jo també l'he penjat fa un moment....òndia encara igual amb la poca neteja! espero que es mogui la cosa...molt bon relat !!

    ResponElimina
  3. Per les fotos que ensenyes avui i per aquelles que vas ensenyar ja fa mesos (i que pel que sembla continuen sent totalment vàlides) té tota la raó aquest pobre llibre de tenir pànic de ser abandonat per aquests carrers de Reus.
    Sort que al final del relat, ell se'n surt prou bé i la cosa s'arregla. Espero que un dia o altre s'arregli també la qüestió de la neteja als carrers del teu barri, que ja seria hora.

    ResponElimina
  4. moltes gràcies per la teva participació un cop més

    ResponElimina
  5. bona pensada, has tret a flor de pell la pell bruta de la teva ciutat, que també és meva de naixement, et don les gràcies de defensar la neteja que es veu que li fa falta... Els hauré d'enviar algun respall de botxa blanca que feiem servir a l'era de batre i ho deixavam tot net, net, ni un gra ni un grapís quedava per les formigues... Que hi possin ordre els mandamassos... una abraçada anton.

    ResponElimina
  6. Jo tampoc soporto la merda de gos, però no donis la culpa als cans,
    dona'els-hi als amos incívics i bruts. A Tiana posem a disposició, unes bossetes de plàstic per posar
    les deposicions. T'en enviaré unes
    fotos !

    ResponElimina
  7. Primer he vist les fotos i pensat que el seu final era ser convertit en confeti, al final he respirat (com ell!)

    ResponElimina
  8. Molt ben dit/denunciat.
    Les ciutats, com els llibres, mostren pel seu estat qui/com els/les ha utilitzat. Segur que Reus es rentarà la cara.

    ResponElimina
  9. Muy buena manera de mostrar tu enojo! En Argentina las grandes ciudades suelen estar muy sucias porque la gente no cuida, sin duda falta mucha educación. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  10. Hola, el problema és què hi han masses “Reus”, es a dir massa pobles i carrers bruts. Ara, però a toca de les eleccions veurem passar l'escombra.
    Fins aviat

    ResponElimina
  11. Vist el panorama, no m'estranya que el llibre no les tingués totes sobre el lloc on anar a parar!
    No sembla l'Ajuntament de Reus gaire preocupat en el tema de la neteja...

    ResponElimina
  12. Assumpta, tenst tota la raó en denunciar la manca de neteja per part de l'Ajuntament, el que passa és que jo a vegades crec que, nosaltres, els ciutadans i vilatans no ajudem gens a que una poble, vila o ciutat es vegi neta, i de passada, donar menys feina a l'Ajuntament.

    Cada dia, cada dia, veig com diversa gent tira papers al terra, cigarretes, xiclets... per no parlar de les cagades de gos.

    És una vergonya. Suposo que pensen que com que ja paguen els seus impostos tenen dret a tirar-ho, perquè tirin el paperet o no, els seguiran cobrant impostos per neteja de la ciutat.

    Lamentable... no es pensa que, potser així, es podria disminuir una mica la despesa en neteja? (ara que retallem per tot arreu).

    ResponElimina
  13. com diuen els inadaptats, la culpa és de la societat. i com tots en formem part... epp, fins i tot l'ajuntament!!

    una abraçada!

    ResponElimina
  14. Moltíssimes gràcies a tots pels vostres comentaris i pel vostre suport!! :-)))

    La sola idea de pensar en algú deixant un pobre llibre a terra del meu barri m'esgarrifa... així que millor no fer-ho. Amants del book-crossing, aneu al centre, o feu servir taules o llocs més elevats i/o protegits.

    Al meu barri MAI he vist un sol Policia Municipal multant la gent que embruta... Hi ha gent escup, tira papers, burilles de cigarretes... els gossos -que hi ha qui els porta sense lligar- es pixen contra les portes de les cases i les botigues sense que els seus amos facin cap gest d'apartar-los a l'altre banda, els deixen defecar ben bé al mig de les voreres...

    En el tema dels gossos -i respondré especialment a en CARLES CASANOVAS diré que em sap molt de greu cada vegada que algú em respon això que m'has dit: Jo mai donaré la culpa als animals d'una cosa que és EVIDENT que és responsabilitat dels amos. Em sembla tan clar que no creia que ho hagués d'explicar.

    Jo he vist l'Alcalde de Reus (sí, sí, jo mateixa l'he vist) passejant el seu gos pel carrer Llovera (carrer de vianants del centre de la ciutat) i deixant-lo que es pixés al mobiliari urbà (concretament una mena de torretes metàl·liques una mica elevades que fan com de test a uns conjunts de plantes) No cal dir que les torretes estan que fan llàstima i fàstic, doncs el senyor Alcalde no és l'únic que té aquest mal costum.

    Esperem que les coses millorin i tots -llibres alliberats inclosos- puguem gaudir d'un entorn més higiènic :-)

    ResponElimina
  15. ... el llibre va donar les gràcies a la seva propietària per ser alliberat a una cafeteria. La treva durà poc: una munió de cambrers duia fent equilibrismes cafès, raviolis a la bolonyesa, mandonguilles a la jardinera, batuts de maduixa...
    El llibre pensà: ai, ai!!!

    PD. Això sí, el bookcrossing i les persones ens mereixem ciutats netes i que el primer que lluiti per fer-ho realitat sigui l'alcaldia.

    ResponElimina
  16. Bon relat, on aprofites per fer una denúncia. Espero que corri la veu, ara que s'atansen les eleccions, potser farà efecte.

    ResponElimina
  17. Bon relat.
    La veritat és que no tenim consciència d'allò que és comú. Quan hi ha un paper, un cigarret, una merda de gos, el que siga per terra és culpa nostra el primer dia, a partir del segon dia ja ho és de l'ajuntament. A València, els carrers cèntrics es netegen a diari, però la resta...

    ResponElimina
  18. Gràcies a tots els que seguiu passant i comentant ;-))

    Abans d'ahir va començar a ploure al vespre i ha estat 24 hores seguides plovent... aquest matí jo pensava que les voreres estarien netes... creieu que ho estaven? Evidentment, no!... Els incívics de sempre han estat més matiners i tot estava fet un fàstic... repulsiu.

    Crec que vaig a copiar l'enllaç a aquest post i li enviaré en un mail a l'Alcalde... de tant en tant n'hi envio un... No fan res, però al menys els empipo una mica.

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!