dimecres, 16 de maig de 2012

Un dinaret ràpid, fàcil, econòmic i molt bo (IV)

Seguint amb la meva teoria “minimalista” (gastar poc, embrutar poc i estar poc temps a la cuina) us presento avui els “Sospirs de pollastre amb crème de pomme de terre et fromage i acompanyament d’escalivada précuite"

Es tracta, una vegada més, de fer una barreja que comprengui el que podria ser un primer i segon plat i dinar al sofà mentre es mira “Saber y ganar” (si vosaltres dineu més d’hora podeu veure un altre programa... És que en Josep Lluís no arriba a casa fins quarts de quatre)

Ingredients:

- Patates.
- Pit de pollastre
- Llet
- Philadelphia
- Escalivada precuinada (faltaria més! hehe)

Agafem la quantitat de patates que ens sembli que podem menjar (quina precisió! hehe) les pelem, tallem i posem a bullir amb una mica de sal.



Agafem també la quantitat de pit de pollastre que ens vingui de gust (jo compro unes safates al Mercadona que em serveixen per dues vegades. La resta, al congelador!), ho fem a tallets petits i, cap a la paella!



Mentre el pollastre es va fregint, agafem el paquet d’escalivada, el punxem i el posem al microones perquè s’escalfi.
Després, traiem les patates de l’aigua i les xafem... sí, sí, a mà, que tampoc costa tant i no cal embrutar més estris.




Quan ja tenim les patates xafades, les posem a la paella, amb el mateix oli d’haver fregit el pollastre, clar. Hi tirem un rajolí de llet perquè quedi més amorós i, finalment, una cullerada de formatge Philadelphia (si voleu que us digui la veritat, no és que es noti massa, però un ingredient més sempre queda bé)




I, finalment, ho emplatem tot... Bon profit!!

21 comentaris:

  1. Ui, a mi l'escalivada em sobra, i total, com que és de paquet, no cal que l'obrim i ja està. Però patates i pollastre em va de conya! Posa-me'n un plat, va!

    ResponElimina
  2. XEXU.- Araaaaaaaa? :-)))
    Val, d'acord... Marxant un plat sense escalivada per en XeXuuuuu!! :-DD
    Vaig a fer nones, que diu en Salvador Macip que he de dormir més i aprendré més anglès!! :-))
    Bona nit!! :-))

    ResponElimina
  3. Has trigat més en posar-li nom que en enllestir-lo. ;-)
    No has provat a fer les patates al microones? És posen sense pelar. Queden molt bé.

    ResponElimina
  4. i les patates només amb sal i philadephia que no es nota? res de tomaquet? res de ketchup?

    ResponElimina
  5. Una bona combinació.

    Jo l'escalivada sempre la faig, no s'embruten gaires estris per fer-la, entretingudeta de pelar si que és... :) però m'encanta!

    ResponElimina
  6. Jo, com la CARME, també sóc d'escalivada feta a casa. Aquest és l'únic "canvi" que hi faria, pel demés trobo que aquest plat combinat ha d'estar boníssim. :-))

    ResponElimina
  7. M'has fet entrar gana! I només és l'hora d'esmorzar!

    ResponElimina
  8. no deixes la camera de fotos ni a la cuina, no?? M'agrada la manera de fer el pure de patates, jo el faig amb mantega pero el Philadelphia segur que estè més bo.
    Ens veiem divendres, no??

    ResponElimina
  9. per sort m'estic mirant això mentre em menjo un croissant... hehe
    al plat no li sobra ni li falta res, i per dinar m'aniria de conya!

    ResponElimina
  10. I ben bo, tu! A mi ja m'agradaria aquest plat, tot i que segurament passaria de les patates (m'agraden eh, però no sóc de menjar-ne així a cullerades, sempre penso que engreixen massa pel gust que tenen!), però el pollastret i l'escalivada em van de conya. Per cert, que jo conec molt bé aquesta escalivada... a casa en tenim tot sovint! Ara, jo me la menjo sobre una llesca de pa torrat amb una mica de tonyina... nyam!

    Saps? A París he descobert que m'agrada prou cuinar i distreure'm a la cuina (i més que m'agradaria si no cuinés tristament per mi sola), però quan tinc la pica plena de trastos bruts (perquè no tinc el bon costum de rentar tot seguit de cuinar o just havent dinat), penso que hauria de mirar de fer-te cas i utilitzar les teves tècniques per embrutar el mínim. De totes maneres, fa uns dies ho vaig fer: Tenia samfaina a la nevera a la mateixa paella (la volia reescalfar sense embrutar més trastos), però em va donar per sopar una truita... i no tinc més paelles!! Així que res, vaig posar la samfaina a part i vaig fer la truita tal qual. Va quedar ben bona, amb regustet a verduretes i ceba... Hehehe.

    (Quins rotllos de comentaris amb anècdotes cutres...)

    ResponElimina
  11. Assumpta, jo no sé fregir ni un ou perquè abans m'ha caigut a terra, però l'altre dia la meva dona fèia unes oberginies rebossades...jo no vaig dir res: Vaig agafar una poma, en vaig fer grills, els vaig empastifar amb la pasta d'arrebossar i a la paella! Sorpresa! Una delicatessen boníssima, económica i fàcil de fer.

    ResponElimina
  12. JPMERCH.- Hehehe triar el nom va ser divertit!! ;-))
    Com? com? explica'm això de les patates al microones! :-)


    PONS007.- I llet! que sí que es nota perquè queden més cremosetes ;-)
    I bé, el Philadelphia sí que es nota una mica... però poc :-P
    Però tu hi pots posar el que vulguis! Pots fer-ne la teva pròpia versió! :-)


    CARME.- Tu que ets bona cuinera "de veritat", explica'm com fer una escalivada embrutant el menys possible i tenint en compte que tinc el forn espatllat fa temps i ara no em va bé d'arreglar-lo. És pot fer amb el microones? Hi ha alguna forma ràpida? :-))


    McABEU.- No està gens malament aquesta escalivada précuite, de veritat ;-))
    A la meva sogra si que li sortia bona!! Deliciosa! Mmmmm ;-)


    SALVADOR MACIP.- Pots fer un esmorzar de forquilla, si vols!! ;-))
    Jo sempre esmorzo pa amb sobrassada, menys els divendres, que no menjo carn i llavors em costa pensar què menjar :-))


    VERO.-Hehehe l'invent de les càmeres digitals, un magnífic invent, després de la rentadora i d'Internet! :-))
    Ai, demà em sembla que no hi ha classe, xiqueta!!


    JOMATEIXA.- A mi cuinar així em va genial. Menys feina, suficient aliment i més còmode... A més, que tinc un marit que -tot s'ha de dir- és un sol de persona i mai, mai es queixa de res... Arriba cansadíssim de pencar i tot ho troba bo :-))


    YÁIZA.- Quina gràcia de comentari!! Sembla dels meus! :-DD
    A mi no m'importa que facis comentaris llargs, eh? i les anècdotes sempre em fan gràcia!!
    Estic segura que la truita va quedar deliciosa amb el sabor a la samfaina!! hehehe
    D'això... ehem... rentar els plats tot seguit de cuinar?... ehem... si... crec... penso... em sona que hi ha gent que ho fa... oi? :-))
    Ah!! aquestes patates jo les menjo amb forquilla, eh? On s'és vist embrutar una cullera? Amb la forquilla ho menges tot!! A cobert per persona!! :-P
    Mmmmm què bona deu estar l'escalivada amb la tonyina damunt el pa torrat!! oooooooooh! quina gana que tinc!! :-DD


    CARLES CASANOVAS.- Doncs sí que ha de quedar bo!! I com ho menges, dolç o salat? Vull dir... hi afegeixes sucre? o sal? O la pasta d'arrebossar ja duia sal? :-))
    M'esteu fer entrar una gana entre tots!! :-DD

    ResponElimina
  13. És molt fàcil. Es renten bé i es fiquen sense pelar al microones a mitjana potència de 6 a 12 minuts depenent del microones i de la quantitat de patates, has de fer proves. Ves amb compte quan les tragues perquè cremaran molt i et cremaràs pelant-les. Com duen la pell, les pots refredar amb aigua freda.

    ResponElimina
  14. el puré de patates,..... ehem, que sóc molt Mafalda i ni la sopa, ni les cremes ni puré...
    Opino com en Jpmerch, les patates al micro amb un rajolinet d'oli i pebre!!! mmmmm!!!


    De veritat l'escalivada precuinada? xò si és ben fàcil!!!!

    ResponElimina
  15. JPMERCH.- I en quant a oli, sal, i tot això? :-))


    RITS.- Dona, si això no és ben bé, puré... que són patates xafades hehehe que es menja amb forquilla... i porta formatge mmmmm ;-)
    I l'escalivada... doncs... ehem... precuinada encara és més fàcil!! :-DD

    ResponElimina
  16. Qualsevol hora és bona per un àpat, no? Ara me'n prendria un altre plat! Que el d'ahir no el vaig arribar a veure!

    ResponElimina
  17. XEXU.- Ei, convidar-te a dinar o a sopar a tu deu ser genial!! Deus ser d'aquelles persones que fan els honors ben fets, com s'ha de fer!! :-))
    Agafa, agafa el que vulguis!! :-))

    ResponElimina
  18. Després pot amanir-les amb oli i sal o amb el que vulgues o continuar cuinant-les com has fet amb la llet i el formatge.

    ResponElimina
  19. JPMERCH.- No sé per què, però imagino que deuen sortir molt bones!! Ho provaré!! :-))

    ResponElimina
  20. Excel·lent, Assumpta! M'encanten aquestes lliçons d'economia i gastronomia domèstica. És sorprenent el que es pot arribar a fer amb quatre coses. Tot sovint acabam menjant sempre els quatre plats que sabem fer sense pensar que amb alguna petita modificació o inclusió d'algun ingredient podem arribar a fer nous plats ben bons i sorprenents!

    Bon profit!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!