dissabte, 12 de març del 2016

Puc fer alguna cosa?

Quan veiem les imatges dels refugiats ens esgarrifem, ens dol veure la situació en la que es troben, especialment quan ens mostren les cares dels infants o quan ens expliquen que hi fa fred, que plou, que les condicions són cada vegada més extremes. Nosaltres, asseguts al sofà, tot i que preocupats, ens preguntem "Però, què hi puc fer jo?". Tant de bo es pogués fer més. Es pot ajudar les ONG's que estan treballant sobre el terreny... i què més? Doncs també podem ajudar amb una signatura.


Una de les coses bones que té el món actual, tan globalitzat, és que una iniciativa es pot fer córrer ràpidament per les xarxes socials, i això és el que hem de fer ara. Us ho explico.

Intermon OXFAM està recollint signatures a favor de què els refugiats no siguin deportats sense més, que Europa no faci les coses tan malament com les està fent i que s'apliquin els drets humans. Milers de persones es deixen la vida fugint d'una guerra i quan els tenim aquí, a les portes, se'ls dóna un tracte indigne.

Si cliqueu aquest enllaç http://www.oxfamintermon.org/ca/accion-humanitaria/emergencia/stop-acord anireu directament a la pàgina de recollida de signatures. Si us plau, col·laborem-hi tots.



10 comentaris:

  1. Uf! Quina pena, tot plegat!
    Farem el que podrem... doncs...

    ResponElimina
  2. L'important són les persones, que s'acabin les restriccions, el fred, la fam, les bombes, els maltractaments al mar i a les fronteres.
    He signat la petició. A veure si la UE està a l'alçada perquè l'Estat Espanyol ja ha demostrat que no ho està.

    ResponElimina
  3. Com diu la CARME, farem el que podrem... la llàstima és que els que sí poden fer de veritat, no estan fent res.

    ResponElimina
  4. jo sóc sòcia d'ACNUR , és poqueta cosa però almenys les meves quotes serveixen d'alguna cosa ...més que pena sento indignació i vergonya per una UE que està contravenint els drets humans més elementals ....haurien de fer pressió als governs i a la UE per capgirar aquesta insostenible i brutal indigna actuació ....són refugiats , hi ha criatures, dones i homes que fugen de la mort i la guerra i els tracten com a delinqüents això no pot ser!!!!

    ResponElimina
  5. Respostes
    1. FARE EL GEST PERO...TOT DEPENDRA DE LES FOTUDES ELECCIONS ALEMANYES.

      Elimina
  6. Una signatura no canviarà res. Com diu l'Oliva, depèn molt més dels poderosos, no del que volem canviar nosaltres des del sofà de casa. Brutal la feina dels voluntaris i de les ONG, sobretot perquè treballen sense el suport institucional, al contrari, encara els posen pals a les rodes. El que podem fer és insistir als nostres ajuntaments que els nostres pobles i ciutats esdevinguin refugis, habilitar espais per poder acollir gent i implicar-nos en tenir cura d'aquesta gent. Això ajudarà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó. UNA signatura no canviarà res, però moltes, per què no?

      I és que no es pot signar i, a més, fer aquesta pressió que dius als ajuntaments? No són opcions excloents. Tot el que es pugui fer és bo.

      Elimina
  7. Gràcies a tots els que esteu signant. S'ha de fer tot el que es pugui, en tots els àmbits. Tot menys callar!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!