dijous, 31 de març del 2011

Els arbres de la Plaça Prim

Diu en Josep Lluís que sóc una exagerada i que, per la forma de començar el redactat del meu post del dia 28, els que no conegueu Reus pensareu que la Plaça Prim és com una selva ;-) En absolut és així... és una plaça maca, porticada, amb l’estàtua a cavall del General Prim al mig i on es troba el preciós Teatre Fortuny (el segon més important de Catalunya, després del Liceu) i... el Viena!!

Dos del laterals de la plaça tenen una filera primeta d’arbres... a aquests són als que em referia l’altre dia i que tant la Carme com la Margarida van manifestar curiositat per conèixer. Així doncs, dedicat a elles dues, aquest post amb algunes de les fotos que he fet avui.



18 comentaris:

  1. A mi no em miris per identificar-los que jo sóc bioquímic! Però aquests alts són xiprers, és clar, me'n recordo del nom científic i tot, però no farem el friki ara, no? Va sí: Cupresus sempervirens.

    ResponElimina
  2. Doncs els altres de fulla vermella són prunus (jo en dic prunera de fulla vermella) però sembla que té raó la Margarida i se'n diuen Prunus pissardi.

    No sé si seré capaç de dir-ne cap més. En XeXu ja m'ha pres l'altre que em sabia! :)

    ResponElimina
  3. Gràcies per la dedicatòria del post... amb l'emoció dels arbres... m'oblidava de les gràcies. :) Petonets!

    ResponElimina
  4. Jo d'arbres no sé gens, llevat dels tarongers del meu carrer, però si mai passe per Reus no he de deixar de passar pel mític Viena, on donen pastissets amb el café.

    ResponElimina
  5. XEXU.- Sí, els xiprers són dels pocs arbres que conec (tot i que si algú se m'apropa i em diu "no, no són xiprers, s'hi assemblen, però són un altre arbre que es diu "x"", jo m'ho crec i em quedo tan convençuda hehe)
    Eeeeei què bé t'ha quedat això del nom científic!! :-))


    CARME.- Uuuuiii... així que tenia raó la MARGARIDA! Doncs mira si sóc asnalfabèstia en aquests temes que ho vaig buscar a Google i no el vaig reconèixer... Quin desastre!! hehe
    De res, m'agrada dedicar algun post de tant en tant, i em va fer il·lusió que em demanessis poder veure els arbres ;-))


    JPMERCH.- Jo encara en sé menys que tu... segur, segur... Encara recordo el meu sogre, fa molts anys quan intentava ensenyar-me què era un garrofer, una olivera... en aquests moments em poses un pomer al davant i em dius que és un pi i jo m'ho crec ;-))
    Ai, les pastetes del Viena, que bones són!! ;-))

    ResponElimina
  6. Vaig anar a Reus fa milions d'anys amb l'escola (recordo fer un treball entrevistant gent i tot... a veure si et vaig entrevistar!) i no hi he tornat... :( (mea culpa).

    Així que jo crec que ja va essent hora de tornar a Reus d'una vegada. I mira, crec que començaré per aquesta plaça, ja que almenys hi tinc el teu referent!

    ResponElimina
  7. Quan he vist el títol de l'entrada he pensat :però si no n'hi ha d'arbres a la Plaça Prim, i ves per on, si que n'hi ha. Tinc tan "integrat"que és una plaça dura que gairebé no me n'adono de la vegetació. I el mateix em passa amb la Llibertat!

    PTNTS
    dolça

    ResponElimina
  8. Aquesta plaça em sona. Aquesta plaça és la del Viena!!

    ResponElimina
  9. Fa un mes vaig estar a Reus, i per suposat a aquesta plaça. Jo no em vaig fixar en els arbres... vaig preferir veure com les meves nenes havien trobat dos germanets amb qui jugar a no sé què al voltant del General Prim, un lloc ideal per a que els petits no trobin a faltar els gronxadors de qualsevol parc.

    ResponElimina
  10. EL PORQUET Homeeee, si era fa milions d'anys segur que no em vas entrevistar, que jo sóc gran, però no taaaant!! :-)))
    Quan tornis per Reus si vas a aquesta Plaça, entra al Viena, puja al pis de dalt i si veus un parell que, tan sols prenent un tallat, passen allí un parell d'hores amb llibres i tal, els saludes, que serem en Josep Lluís i jo ;-)
    (Noooo, no tenim cara dura, home, hi ha taules buides, de veritat... no perden cap client per causa nostra t'ho asseguro)


    DOLÇA.- Holaaaa!! Siiiiiiii a la Plaça de la Llibertat hi ha molts arbres, per tot el voltant i aquella mena de gespa estranya que van posar que creix a rodonetes i els arbres (les arrels) estan fent malbé tota aquella cosa rara de rodones que hi ha al voltant :-)
    Aquests els tinc ben identificats perquè hi passo molt sovint per davant :-)


    JORDI.- Siiiiii!! ;-)) L'has reconegut de veritat? Ai quina gràcia m'has fet ara!! hehehe


    MPG.- Hehehe sí, sí, aquelles cadenes que hi ha envoltant l'estàtua d'en Prim són lloc ideal on els més petits es gronxen, s'hi asseuen... en definitiva, hi juguen :-))

    ResponElimina
  11. uns arbres que m'agraden molt tenen tots aquests noms :
    Ciruelo rojo, Cerezo de Pissard, Ciruelo de Japón, Ciruelo japonés, Ciruelo mirobolán, Ciruelo mirobolano, Prunus pisardi, Ciruelo pissardi, Pisardi, Cerezo de jardín.
    Prunus cerasifera 'Atropurpurea' el nom científic és el darrer i Pissardi pel jardiner que el va crear com si diguessim...

    ResponElimina
  12. Uns arbres i una plaça en una població que val la pena visitar. Una abraçada!

    ResponElimina
  13. A nosaltres ens agrada Reus. A l'estiu que és quan hi som aprop voltem pel casc antic, els noms de plaçes i carrers no els sé. És una ciutat guai.

    ResponElimina
  14. ELFREELANG.- M'has deixat bocabadada, esmaperduda, al·lucinada, impressionada ;-))
    Ets un pou de saviesa! ;-)
    Ara sempre que vegi aquests arbres pensaré en la quantitat de noms que tenen hehehe


    KWEILAN.- I si és en companyia de gent simpàtica i agradable, com vosaltres, encara més hehe ;-))


    Ma ROSA.- Ai que sospito que deus estiuejar per Salou o Cambrils hehe ;-))
    Sí que té coses molt maques... unes façanes precioses, tots els voltants de la Prioral... és una ciutat amb història i amb encant :-))
    (Llàstima que l'Ajuntament no s'esforci gens per mantenir-la ben neta)

    ResponElimina
  15. Eiiiiiiii!!! gràcies per dedicar-me el post!!!!!
    Quan vas dir que les fulles eren de color grana fosc, de seguida vaig pensar en aquest, perquè de ben petita em té fascinada, sobre tot quan els toca el sol, perquè les seves fulles prenen un color brillant molt bonic!
    Quan jo era petita, la Montserrat (una amiga meva) en tenia un i el seu color em cridava l'atenció. Un arbre que no era verd!!!!
    Ara en tinc un a casa, i per això conec el seu nom. Sempre dic "el prunus per aquí, el prunus per allà", però estic segura que si preguntes als meus fills com es diu, et diran que no ho saben!!!


    Eiiiiii! Estic contentíssima del meu poder de deducció. He guanyat el concurs dels pitets!!!!!! Això és arribar i moldre!
    Gràcies pel regal!!!!

    Petons

    ResponElimina
  16. Sin duda es muy bonita y esos árboles muy especiales, no lei tu post anterior, estoy un poco pérdida pero lo que vi me gusto. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  17. MARGARIDA.- Hehehe em fa il·lusió veure't tant contenta ;-))
    Ja veig que us podríeu ajuntar amb la CARME i l'ELFRI perquè sou bones coneixedores de la natura!
    Doncs ja veus, dos encerts... en els pitets i en l'arbre!! hehehe
    Ah, i jo, malgrat no ser "petita", també pensava el mateix hihi... "un arbre que no té les fulles verdes!"... Crec que ara ja no se m'oblidarà mai el nom ;-))


    TÍA ELSA.- Resulta que en el post anterior describí mencioné unos árboles diciendo que no tenía ni idea de sus nombres (y es que yo soy muuuuuy de ciudad) y amigas blogueras acertaron de qué árboles hablaba! En este post puse la foto y constataron que, efectivamente, era el que ellas pensaban :-))

    ResponElimina
  18. Pero que imnágenes mas maravillosas.
    Hermosos árboles Y SON BIEN ALTOS!!
    Que maravillosa es la naturaleza.

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!