dijous, 22 de desembre del 2011

Endevinar el personatge.- Desembre.- Tercer dia de joc i... ja tenim encertants!!

Benvolguts companys blogaires, ja tenim encertants!!

Tot i que el primer dia del Joc sé que era complicadíssim encertar-ho, a no ser que algú conegués tan bé el personatge que sabés directament de qui era aquell ull, ahir vaig posar una pista a partir de la qual es podia googlejar molt bé: Vaig dir que el personatge era nascut a una localitat del Brabant flamenc que comença per T.

Buscant directament “Brabant flamenc” a la Viquipèdia ens diu els municipis que comprèn, dels quals tan sols cinc comencen per T.

Clicant damunt de Tremelo anem a una entrada tan curteta, tan curteta que gairebé l’únic que ens diu és que té un personatge il·lustre, només un, no cal fer massa cerques perquè és l’únic que cita: Damià de Molokai. Si busquem el personatge veurem que va morir als 49 anys, a la leproseria de Hawaii, amb la qual cosa comprovarem que la pista de l’edat coincideix, així com el fet que va néixer i morir al segle XIX.

Aquest era el camí que jo havia previst per trobar el personatge però segur que s’hi podia arribar d’altres maneres, clar! ;-)

L’any 2005 la televisió i ràdio flamenques van fer uns programes dedicats a escollir quin havia estat el belga més gran de la història, la votació era popular, i el guanyador va ser Damià de Molokai, nascut Josef de Veuster, conegut com el Pare Damià, Sant Damià, patró dels leprosos (cuidant els quals va donar la seva vida) i dels malalts de la SIDA. Aquest va ser el "Top ten" del programa:


I aquesta és la foto a la que corresponia l’ull:



I bé, tenim tres encertants que són, per ordre en que van anar dient la resposta: en FERRAN, l’ELFREELANG i i en McABEU... Enhorabona a tots tres!! ;-)

Amb això acaba el Joc pel que fa a l’any 2011.

Hi ha un claríssim i molt merescut guanyador, en MAC, que ha encertat tots els personatges d’aquest any fent una demostració del què és saber googlejar. Diu ell que li agrada tant fer la feina d’investigació com el fet en sí d’encertar. Moltes felicitats, MAC!!


En segon lloc queda en P-CFACSBC2V, que, de manera discreta i sense fer soroll, ha aconseguit tres encerts (i potser n’hagués aconseguit quatre si avui hagués arribat una mica més d’hora, doncs ha arribat quan ja havia tancat els comentaris, em sap greu perquè ha anat de molt poquet!) Gràcies per jugar, PESÉ, i moltes felicitats!!

I ara tenim tres blogaires que comparteixen la tercera posició: BARCELONA M’ENAMORA, ELFREELANG i LLUÏSA!! Gràcies per jugar i moltes felicitats a les tres!!


CLASSIFICACIÓ FINAL (Els empats van per ordre alfabètic)

VUIT ENCERTS: McAbeu
SET ENCERTS: --------
SIS ENCERTS: -------
CINC ENCERTS: ------
QUATRE ENCERTS: ------
TRES ENCERTS: P-cfacsbc2v
DOS ENCERTS: Barcelona m'enamora, Elfreelang i Lluïsa
UN ENCERT: Aigua, Carme Rosanas, Ferran, Galionar, Jo Rai!, Jordi Casanovas "Cròniques", Jordi "De Tot", JPMerch, Mireia, Òscar, Puigmalet, XeXu i Zel.

Moltes gràcies a tots els que heu anat passant i comentant, encara que no l’encertéssiu, gràcies als que ho heu provat, als que heu tornat a veure la solució, a tots... M’ho he passat genial amb la vostra participació!!

I bé, per si a algú li interessa, us deixo aquí el vídeo d’una de les diverses pel·lícules que s’han fet sobre la vida de Sant Damià de Molokai.

24 comentaris:

  1. Sí, Assumpta, era aquest i hi havia arribat seguint pel procediment que has posat tu. Culpa meva per arribar massa tard! :-)

    ResponElimina
  2. Sant Damià de Molokai! Si estava clarissíssim! És molt i molt popular. Tant, que no n'havia sentit a parlar mai hahaha

    Assumpta, de cara a 2012, si us plau, vull enigmes assequibles ;)

    ResponElimina
  3. Quina il.lusió, encertar-la! A més, el Pare Damià... de la congregació dels Sagrats Cors, que va ser precisament el col.legi on vaig estudiar l'EGB. Aquest l'havia d'encertar, hehe...

    ResponElimina
  4. NO, NO, NO L'HAGUÉS ENCERTAT NI EN MIL DIES...

    ResponElimina
  5. Ai!!!!! que jo també hi volia participar però vaig veure l'ull i no sabia qui podia ser!!! Et volia escriure un comentari dient-ho, i afegint que l'únic que m'inspirava era que es tractava "d'una bona persona", però al final ho vaig deixar córrer. Ahir se'm va passar i avui veig que ja no tinc res a fer!!!! Però no anava tan desencaminada, pel que veig... perquè era una persona excel·lent!!!
    Potser a la propera tindré més sort!

    Petons

    ResponElimina
  6. Et crec, PESÉ!! Has tingut mala sort perquè he dubtat de si tancar els comentaris o deixar-ho fins que acabés el partit... perquè he anat fent el post aquest mentre vaig mirant el futbol.
    Menys mal que no t'ha perjudicat per aconseguir la segona posició!! :-))


    MBOSCH.- La de gent molt popular que hi deu haver que no coneixes, MARCEL!! :-P
    Encara que no el coneguessis es podia trobar googlejant... però bé, prenc nota de la teva reclamació :-DD
    Això sí... espero la teva participació, eh? ;-)


    FERRAN.- Em va fer molta il•lusió quan vaig veure que l'encertaves, t'ho ben asseguro!!... Et felicito, i ara agafaràs ànims per properes edicions!! :-DD


    CARME.- Dona, en mil dies jo crec que sí, perquè el dia nou-cents noranta nou la pista hauria estat taaaaaan clara que hauria portat un enllaç a la Viqui directament amb el nom (com a mínim!!) :-P


    MARGARIDA.- Doncs si vas pensar que era bona persona, com a mínim ja t'hauria de donar mig punt!! ;-))
    Pel que veig, encara que no t'havies encaminat cap a la solució, si que saps qui és... Menys mal que algú va constatant que sí que és conegut! Gràcies!! ;-))

    ResponElimina
  7. Mira, aquest l'havia vist, perquè t'ho creguis o no, hi he dedicat una bona estona, mirant personatge rere personatge, però la foto que vaig veure d'ell sortia molt barbut: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pater_Damiaan

    Ni m'hi vaig fixar, ja veus, però hi vaig ser. Afegint-me al que diu en Bosch amb certa sorna, ell potser hi haurà molts personatges que no coneixerà per edat, però jo li doblo i crec que puc dir-te que no conec a cap ni un dels que has posat. Bé, un, el que vaig encertar, qui era, en Koeman? Però la resta... no és que no els endevini, és que no els conec. I sí, d'acord, que jo puc ser un inculte, però si no coneixes a algú, per més que el busquis, no el trobaràs, perquè et passarà com a mi, que passes per la pàgina correcta, i no la dónes per bona.

    No et prenguis això com una crítica, és el teu joc i són els teus personatges, està molt bé que sigui difícil, però he de dir que a mi m'està resultant literalment impossible. Per mi, els que l'encerten són autèntics herois.

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies a tu per fer el joc, m'ho he passat molt bé "barallant-me" amb ulls esquerres i altres mitges pistes. :-DD

    ResponElimina
  9. XEXU.- Doncs això sí que és mala sort, perquè el vas mirar i et va despistar la imatge... Ja coneixia aquesta foto del Pare Damià, però amb tanta barba i les ulleres i tot haver "agafat l'ull" d'allí em va semblar més complicat :-)
    En quant a la dificultat o no dels personatges, és bastant subjectiu. Dels vuit que he posat aquest any jo crec que n'hi havia quatre de força fàcils: Koeman, Llach, Pierre Curie i Pilarin Bayés.
    I entre els altres, alguns sí que podien ser molt difícils i altres no tant. Jo volia anar alternant homes i dones i també que fossin més o menys fàcils de trobar.
    De totes formes, no et queixis, home, que ens estàs clavant una pallissa a tots en el Joc d'en MAC!! :-DD


    McABEU.- La meva més sincera enhorabona!! Jo em considero una bona cercadora googleiana, però el cert és que tu ens dones cent mil voltes a tots! No parlo ja d'haver fet el ple sinó que a vegades la teva resposta correcta arribava amb tan sols la primera pista, quan jo encara anava només preparant el terreny per a una segona tanda de pistes més clares :-))
    En fi, que avui em toca a mi mirar d'endevinar qui pot ser aquesta nena tan bonica del teu enigma "Qui sóc" que, de moment, no en tinc ni idea! :-))

    ResponElimina
  10. Veig que he de millorar la meva capacitat deductiva... és que quan veig personatges que no en tinc ni idea m'atabalo i ja no sé com l'he de buscar!

    En fi... a vaure si el 2012 em porta algun encert!

    ResponElimina
  11. No, no, si ja m'ho penso que hi ha gent molt popular que m'és completament desconeguda. El problema és que no en sé de googlejar.

    Pel que fa a introduir enigmes assequibles de cara a 2012, no sé com ho has de fer si no vols allaus de comentaris encertats... Espera, ja ho tinc! Pots posar personatges amb pistes mooooolt difícils però de l'estil Cormac McCarthy, Stephen King, Tim Burton, George R.R. Martin... hahaha. Jo sempre escombrant cap a casa...

    ResponElimina
  12. PORQUET.- Per l'any que ve m'agradaria fer algun joc "barreja" dels dos que he fet els darrers anys... però he de mirar com redacto les normes! ;-)
    En tot cas... segur, segur que tindràs algun encert, home!! :-)))


    MBOSCH.- Jo t'ensenyo a googlejar una mica i tu vas llegint Dickens :-))
    M'has fet gràcia amb els personatges que proposes... a veure, què et semblaria aquest? El vaig fer a títol experimental al Petit Blog, quan preparava el Joc per aquest blog... i el va encertar... En MAC!! :-)))

    ResponElimina
  13. Sort que l'he encertat! vaig fer una recerca intensa pel bravant i en sortien més d'un municipis que començaven per t...però mira al final vaig tenir encert !

    ResponElimina
  14. Uuuff, mira que era difícil, eh? A aquest bon home, les monges me'l van fer avorrir de petita; ens posaven una pal·lícula del Padre Damián una i una altra vegada, i a mi em feien por els leprosos i de nit tenia malsons. Fa ben bé 40 anys, d'això...
    Molt bon Nadal, Assumpta! Una forta abraçada.

    ResponElimina
  15. Felicitaciones a los que acertaron, y que coincidencia mi hijo pequeño se llama Damián. De paso te saludo para estas fiestas, que todo sea con paz y felicidad. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  16. Jo es que no encerto mai res...
    Molt bones Festes!!

    ResponElimina
  17. ELFRI.- Hehehe m'has fet riure amb això de la "recerca intensa" :-))
    Doncs ja veus que la teva feina ha tingut recompensa i has guanyat el punt i una de les medalles de bronze!! (són imaginàries, hehe)
    Enhorabona!! :-DD


    GALIONAR.- Dona, si sempre us posaven la mateixa pel·lícula sí que n'havíeu d'estar cansades :-) clar que d'això, el bon Pare Damià no en té la culpa... i si mires la que jo he enllaçat t'adonaràs quin gran home va ser! :-))
    Bon Nadal, guapa!!


    TÍA ELSA.- Cierto!! Claro... DAMI, el pequeño de la familia :-))
    Mi felicitación también para todos vosotros en estas fiestas navideñas!! :-)))


    JOMATEIXA.- No, dona, jo recordo algun encert teu en algun joc! Ho he anat a mirar i veig que al Joc 1000 d'en MAC portes encerts, veus? ;-))
    Molt bon Nadal i un 2012 ple de llibres (i altres coses bones! ;-)

    ResponElimina
  18. Assumptaq, Josep Lluís, que tingueu un bon Nadal, quan tingui una estona desprès de festes potser us escric una mica, penso molt en vosaltres, i gràcies per el que feu i heu fet per nosaltres. Anton.

    ResponElimina
  19. Estimat ANTON, tot just vinc del teu blog. T'he vist deixar una felicitació a casa d'en McABEU i, des d'allí, he clicat per saltar al teu blog. He llegit el comentari d'en CARLES CASANOVAS i m'ha semblat tan maco que t'asseguro que jo també faré el mateix. Avui, a la Missa del Gall, la TERESA i tu, així com també en JOSEP ANTON, sereu amb nosaltres. Una gran abraçada! :-)

    ResponElimina
  20. Assumpta...passo a desitjar-te i desitjar-vos un bon nadal farcit de somriures!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  21. Bones festes guapisima, que ho passis molt be i siguis molt feliç, petonssssssssssssss

    Pd: he arribat tard a la andivinalla, gggrrrrrrr

    ResponElimina
  22. he estat tan out que he arribat tard, encara que tampoc l'hagués endivinat!

    molt bon Nadal, Assumpta!

    ResponElimina
  23. FANAL BLAU.- Moltes gràcies, guapa!! Pau i felicitat per a tu també!!
    Molt bon Nadal!! :-))


    M.TERESA.- Molt bon Nadal i un 2012 absolutament fotogènic! ;-))
    (Ja hi haurà més jocs, no pateixis) ;-)


    RITS.- Molt bon Nadal, preciosa!! :-))
    L'any que ve, més Jocs... aquí t'espero!! :-))


    KAYRA BLACKWOLF.- El 2012 nova oportunitat de jugar!! A veure si fas un munt de punts!! ;-))
    Molt bon Nadal!! :-))

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!