dimarts, 9 de setembre del 2014

Senyores i senyors... Tornen els Memes!!

Hehehe crec que en XEXU i jo érem de les persones que, fa quatre o cinc anys ja... (o sis!) més despotricàvem dels MEMES... però avui és un dia fastigosament xafogós, i qualsevol cosa -fins i tot un MEME- es veu maca al costat del parte meteorològic, així que he decidit fer-lo... És un meme de llibres, eh? és cultural!! i, a més, me l'ha passat la Montse que em cau molt bé, apa!


Vaig a fer les coses bé i a seguir els tres passos:

1.- Donar les gràcies a qui m'ha nominat. Això és un acte de masoquisme pur, però bé: Gràcies, Montse, per passar-me un Meme!! ;-))

2.- Nominar 11 blogs: Això no ho faré perquè, a més segur que repetiria... Imaginaré que, com tinc les ulleres fetes una porqueria (noooooo, no, brutes no, que se m'està caient l'antireflectant i és com si les ulleres tinguessin un tel difuminador per davant... bé, que m'hi veig fatal) enlloc de veure 11 (que ho trobo una bestiesa) he vist "II" o sigui DOS en números romans i nomino a:

a) XEXU (amb llibertat perquè el faci al Bona nit i tapa't o al Libres i punt!, que no es queixi)
b) McABEU (sense llibertat. L'ha de fer al Xarel-10, un dissabte i com a "Enigma de la vida)

3.- Contestar onze preguntes (Ja va, ja va!)


1. Quin és el teu gènere literari preferit? La novel·la

2. Com et vas animar a escriure un blog? Perquè havia estat a diferents grups d'Internet i sempre em discutia amb tothom.
En Josep Lluís (el meu marit) en un viatge d'avió a Holanda, per cert, les darreres vacances que hem pogut fer a la nostra vida... i ha fet vuit anys!! abans de la crisi i que ja no féssim mai més vacances... Mmmm... deia que, en Josep Lluís, a l'avió, llegia un diari que portava un reportatge sobre blogs i blogaires i em va dir "Això t'agradaria a tu" (em coneix bé hehehe)
Vaig pensar "si em creo un blog no em discutiré amb ningú perquè com serà casa meva, a qui em porti la contrària el faig fora hehehehe".
És que era un pal... qui no m'atacava per nacionalista (llavors encara no ens havien assassinat l'Estatut, penseu que parlo d'abans del 2010 i no hi havia tant independentisme) m'atacava pel Barça o es ficava amb l'Església...  i jo sempre en plena batalla.
Amb els blogs vaig recuperar la pau i l'equilibri mental.

3. Prefereixes sagues o llibres sense continuació? En principi, llibres "sueltus"... Ara bé, els de l'Agatha Christie, per exemple, que són diferents però repeteixen detectiu què passa?

4. Quin és el llibre que has rellegit més vegades? "El asesinato de Roger Ackroyd" d'Agatha Christie (de fet, me'l vull aprendre de memòria i, quan el sàpiga tot de principi a fi, llavors el llegiré en anglès... serà com fer trampa hehe)

5. Quin és el millor llibre que has llegit aquest últim any? Ostres, tu, aquest darrer any estic llegint llibres molt bons, que m'agraden molt. Jo vaig bastant sobre segur, no m'arrisco massa. El darrer que he llegit "La dama de blanco" de Wilkie Collins, m'ha encantat, però també vaig gaudir moltíssim amb "Les aventures de Huckleberry Finn" de Mark Twain i "La volta al món en 80 dies" de Jules Verne.

6. Quina és la teva portada preferida? Glubs. He de confessar que no em fixo massa en les cobertes dels llibres... a veure... Sí, em va agradar molt, molt la coberta de "La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey" de Mary Ann Shaffer i Annie Barrows. De fet, el llibre em va cridar l'atenció per la coberta. També la de "La nena dels tres noms" de Tami Shem-Tow.

7. Quin llibre t'emportaries a una illa deserta? Doncs... no sé... Robinson Crusoe, per si dóna pistes de com viure en un lloc així?... Però és que jo no aniria mai a una illa deserta, eh?

8. Quin és el teu personatge literari masculí preferit? Ni idea, tu... Ah! espera! així, mira, el primer que m'ha vingut al cap que s'ho mereix: Sydney Carton de "Història de dues ciutats" de Dickens. És un personatge inoblidable. Fascinant. Magnífic.

9. Quin és el teu personatge literari femení preferit? Doncs tampoc ni idea... podrien ser moltíssimes, desde Jane Eyre, o la que és protagonista d'El Casalot (Bleak House), Esther Summerson; o la germana gran de Sentit i sensibilitat de Jane Austin: Elinor Dashwood... però segur que me'n deixo moltíssimes que m'han encantat... per exemple Marian Halcombe de "La dama de blanco" de Wilkie Collins.

10. Que li diries al teu personatge literari preferit? Moltíssimes gràcies pels bons moments que m'has fet passar :-)

11. Quin és el teu autor o autora preferit? N'hi ha molts que m'agraden però si m'he de quedar amb un em quedo amb Charles Dickens.

El proper MEME en aquest blog, a partir de l'any 2019. Gràcies ;-)

14 comentaris:

  1. A tu et sembla normal això?. No havia una llei en contra dels memes i dels atracaments a mà armada??? :-DDDD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha sí, sí que hi era, però avui mateix l'Oriol Junqueras ha cridat a la desobediència civil i jo he decidit desobeir :-DDD

      Elimina
  2. Em copiaré de tu la boníssima idea de no nominar 11 blogs... he, he, he...

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que 11 és una animalada, eh?... Ja t'he vist a tu també nominada a ca la MONTSE ;-))
      Però mira, és un meme de llibres, que sempre pot resultar interessant :-))

      Elimina
  3. quina gràcia que m'has fet , dona aquest ens l'envia una persona molt fiable, feia temps que no en circulaven, fins al 2019 dius? no serà tant .....jo encara no sé si tindre temps o ganes de seguir la cadena

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, dona, segueix-lo que fa temps que no en fèiem cap ;-))
      Fes com jo, nomina només a dos i ja està... però el tema és interessant ;-)

      Elimina
  4. Tramposetaaaaa! Jo vaig estar a punt de no nominar ningú, però el "nen" que m'ho va enviar ho va fer amb aquella fe... tchts,tchts...

    Gràcies per acceptar, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Heehehe sí, era una de les coses bones dels Memes, saltar-se les normes! :-)
      A més, si tu ja nominaves la CARME, l'ELFRI i molta gent que hagués pogut nominar jo... No pateixis que en MAC i en XEXU valen per SIS cada un. Si ho fan serà com si fossin DOTZE ;-))

      Ah!! i mira qui parla de trampes que no has contestat la tira de preguntes! I jo esforçant-me posant el personatge masculí, el femení... i explicant la història de la meva arribada al món dels blogs! .-DDD

      Elimina
  5. Assumpta, Assumpta, Assumpta... m'obligaràs a negar-te alguna cosa? On s'és vist que, després de dir que tu i jo fèiem guerra activa als memes, em nominis per fer-lo. I també al pobre Mac, pensava que ens tenies afecte. Doncs jo segueixo la meva guerra, a aquest meme ja m'ha convidat l'Edgar Cotes i ja li he dit que no el faré. Ara quedaria molt malament si el faig perquè m'ho has dit tu, oi? És clar que ell no coneix la teva afició a posar armes de foc a la templa dels companys blogaires per 'animar-los' a participar. La veritat és que, tot i ser de llibres, trobo les preguntes molt ximples, però quines fas si no, oi? Em sorprèn que hagis caigut de manera tan fàcil, ara qui farà la resistència? Em quedo sol...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs res... si no ho vols fer, no ho facis. Ja m'ho dius que et conec poc... pensava que, ni que fos per seguir la broma, i ja que parlava de llibres, potser ho faries. M'he equivocat.

      Elimina
  6. Sembla mentida que encara es facin aquestes coses, no van treure una llei contra això?
    I quina porqueria de preguntes son aquestes? "Quina és la teva portada preferida?" Que ara ens comprem els llibres per la seva portada? Que tenim 5 anys?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Van treure una llei, però mira... ja que no hi ha cap llei que m'ajudi a mi, jo me les salto i em quedo tan feliç... A més, m'ho vaig passar bé fent-lo.

      Elimina
  7. Vinc a dir-te que ja tinc fet i programat el post. M'ha donat una mica de feina (ja veuràs perquè) però estic content de que m'hagis "convidat" a fer-lo perquè ja feia més d'un any que no publicava un "enigma de la vida" i això no podia ser. :-))
    Ah!. Sortirà demà dissabte, és clar. :-DD

    ResponElimina
  8. És una idea boníssima! T'ho diu una lectora empedreïda hehehe així xafardejo sobre els gustos literaris, que sempre acabes descobrint alguna bona lectura. La novel·la de Wilkie Collins, per exemple, m'han parlat molt bé, fa temps que el tinc pendent de llegir.
    Salutacions Assumpta!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!