dissabte, 5 d’agost del 2017

Jo encara recordo les pessetes

Doncs sí... no és que tot ho pensi en pessetes, ni molt menys, però a vegades sí que faig un canvi... i m'esgarrigfo! Un petit exemple. Hi ha uns retoladors que m'agraden molt. Per un cantó són normals i per l'altra fan punta com imitant un pinzell... i serveixen per fer cal·ligrafia i tal. A l'Abacus valen 3,80 € UN RETOLADOR o sigui, 632 pessetes!


Us imagineu comprar un retolador per 632 pessetes? Per aquest preu "abans" en compràvem un estoig amb -com a mínim- una dotzena!!

Però bé... així, pensant, vaig voler veure què ha pagat el Paris Saint Germain per Neymar:


Efectivament: gairebé TRENTA-SET MIL MILIONS DE PESSETES...

Recordeu què era UN MILIÓ DE PESSETES? No era una fortuna però era una quantitat respectable. Estalviar-la tenia el seu mèrit.

AVUI EN DÍA, un mileurista necessita MIG ANY per guanyar un milió de pessetes... No és cap tonteria, doncs.

Un mileurista guanya, a l'any DOS MILIONS DE PESSETES. (1.996.632 pessetes)

Avui en dia, tal com estan les coses, un mileurista no és pas qui menys cobra en el mercat de treball... mare meva! La quantitat de gent que està treballant per 600 i 700 Euros al mes!!

Doncs bé, el PARÍS SAINT GERMAIN ha pagat per Neymar el que un Mileurista cobra en 18.500 anys.

Ja no cal dir res més...

7 comentaris:

  1. Almenys, espero que els del Barça s'ho gastin com cal.

    ResponElimina
  2. És escandalós i jo també espero,que s'ho gastin com cal i que guanyin molts títols...

    ResponElimina
  3. Si et poses a fer aquestes comparacions, l'enrabiada no et passarà mai. La dels retoladors encara, ara les coses són molt més cares que al 2000. Però en temes de futbol, la indecència de les quantitats que es paguen no té nom. Si no féssim la vista grossa, deixaríem de mirar futbol tots perquè es podrissin en la misèria. Però bé, ho seguim mirant... per això es paga el que es paga. I pensa sempre que quan es paga molt per un jugador, és que el que s'obté a canvi sempre és molt superior.

    ResponElimina
  4. no endebades tenim l'euro des de fa només 17 anys i la pesseta va omplir 41 anys de la meva vida ....prefereixo no recordar-me'n la veritat si ho fem en pessetes tot és molt molt car esgarrifós.....uf al final la bombolla futbolística ha de fer un pet com un aglà
    recordo com un llibre si valia 1000 pessetes el trobava caríssim i ara un de 18 ( tres mil pessetes) el trobem acceptable

    ResponElimina
  5. Quan parlen d'aquestes coses intento no escoltar, perquè també em fa molta molta ràbia.

    ResponElimina
  6. Jo sóc molt d'eurus des del dia 1 (vull dir que vaig començar a oblidar les pessetes de seguida), però de vegades faig també aquest exercici de "traduir" a pessetes... i al·lucino com tu. Increïble.

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!