divendres, 25 de juliol del 2008

Petit homenatge a la gran Agatha Christie



Això que es veu a la foto no és més que una petita part de tots els llibres i pel·lícules que tinc de l’escriptora britànica. De llibres crec que puc dir, sense por a equivocar-me, que “els tinc tots”, no tan sols els que va escriure com a Agatha Christie, si no també aquells en que va utilitzar el pseudònim de Mary Westmacott i que son d’una temàtica diferent.

PETIT HOMENATGE A LA GRAN AGATHA CHRISTIE



Ella va ser una de les autores que, de ben joveneta, em van aficionar a llegir. Devorava els seus llibres, els demanava pel sant, aniversari, Reis, els comprava a El Corte Inglés, o a la Fira del Llibre Vell...



Tot i que m’agrada moltíssim Poirot, la meva preferida és Miss Marple (la velleta soltera que fa punt de mitja, pren té, cuida del jardí i va de visita a casa del vicari del poble -Saint Mary Mead- i no para de resoldre crims) i aquesta predilecció arriba al punt que “Miss Marple” és el meu nick a alguns Forums que he entrat al llarg de la meva ciber-vida.

Aquesta és Miss Marple interpretada per Joan Hickson.
L'actor de la foto que interpreta Poirot és David Suchet




I aquí la música d’introducció de la sèrie de la BBC que presenta en capítols els llibres que Agatha Christie va escriure tenint a Miss Marple com a protagonista.

20 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    Esto que se ve en la foto no es más que una pequeña parte de todos los libros y películas que tengo de la escritora británica.
    En cuanto a libros, creo que puedo decir, sin temor a equivocarme, que “los tengo todos”, no tan sólo los que escribió como Agatha Christie si no también aquellos en los que utilizó el pseudónimo de Mary Westmacott y que son de una temática distinta.

    Ella fue una de las autoras que, de bien jovencita, me aficionaron a leer. Devoraba sus libros, los pedía para el día de mi santo, cumpleaños, Reyes… los compraba en El Corte Inglés, o en la Feria de libros de ocasión.

    A pesar de que me gusta muchísimo Poirot, mi preferida es Miss Marple (la viejecita soltera que teje, toma té, cuida el jardín y va de visita a la casa del vicario del pueblo -Saint Mary Mead- y no para de ir resolviendo crímenes) y esta predilección llega hasta el punto de que “Miss Marple” es mi Nick en algunos Foros en los que he entrado a lo largo de mi ciber-vida.

    En las fotos, Joan Hickson y David Suchet, intérpretes de Miss Marple y Hércules Poirot.

    Esta es la música de introducción de la serie de la BBC que presenta en capítulos los libros que Agatha Christie escribió teniendo a Miss Marple como protagonista.

    ResponElimina
  2. No hi ha res millor que poder homanetgar a aquells que ens causen un cert interès i a qui admirem, perquè sense voler-ho, ja formen part de naltros oi? Un aabraçada!

    ResponElimina
  3. Ha mi también me encanta Agatha Christie.Gracias por pasar por mi blog.

    ResponElimina
  4. Hola Cesc!!
    I tant que formen part de nosaltres :-) les hores i hores que jo havia passat mirant de resoldre els misteris d'Agatha Christie jeje

    A més, tenia la sort que eren uns llibres que no eren gens cars, edicions de butxaca, per a una noieta de 16 anys (que seria l'edat que tenia quan m'hi vaig començar a aficionar) eren assequibles :-)

    -------------

    Què bé vegetto!! un altre seguidor de la gran Agatha!!
    La veritat és que els seus llibres enganxen

    ResponElimina
  5. Felicitats per aquesta afició que tens per les novel·les, jo mai ho he aconseguit, sóc una mica gos per llegir, el que em passa és que m'entra soneta a l'hora de fer-ho... Jo de petit llegia coses que tinguessin imatges o dibuixos, com Tintin, Asterix o la patrulla dels Castors i Jan i trencapins jejeje.... Després de mes grandet llegia mes aviat llibres de contingut filosòfic-científic i ara faig el que puc. Aissss..

    Escolta,... m'agrada la foto que ens mostres de la teva col·lecció de llibres de l'Agatha Christie, has fet una bona composició.

    Una Abraçada!!!

    ResponElimina
  6. Coincido con vos,me gusta la lectura y los libros de Agatha Chistie.
    No soy tan afortunada de tenerlos a todos pero algunos si.
    El video y las imagenes hermosas.
    Un beso

    ResponElimina
  7. Hola ASSUMPTA! jo fa temps que no llegeixo novel.les. M'ha donat pels llibres d'assaig. Però mira, ara m'has despertat la curiositat i potser aquest estiu em compro algo de l'Agatha Chiristie, pq potser no he llegit res d'ella (sí....ho confesso), i ja és hora de començar.

    Una abraçada :-))

    ResponElimina
  8. Hola Praxis!! Ep, no et pensis que em passo la vida llegint, eh? De fet llegia molt més de joveneta, llavors sí que a vegades em cridaven a dinar i jo esperava l'últim segon per acabar un capítol jeje... eren llibres d'aquells de "Los Hollister" o d'Enyd Blyton amb petites aventures a internats anglesos jeje

    El meu marit "adora" Tintin, té tots els llibres, diu que de petit va aprendre tantes coses a les seves pàgines!!

    Un dia dedicaré un article a Tintin, m'acabes de donar una idea ;-))

    Jo era més d'Asterix (però no els tinc tots, eh? jaja)

    Mil gràcies pel que dius de la foto :-)) si veiessis el terrabastall que vaig liar!! Unes coses feien caure les altres, els llibres relliscaven jajaja però, finalment, vaig poder fer-ne unes quantes... tot i així, hi ha com una línea de reflexe que no queda massa bé... però bé, en conjunt no em puc queixar jeje

    ResponElimina
  9. Bienvenida Jorgelina!!
    Qué bien ir encontrando a más personas que disfrutaban con la lectura de estos libros!! La verdad es que, una vez empiezas, la curiosidad por saber el final hace que apenas sueltes el libro :-))

    Un abrazo!!

    -----------------

    robadestiu! Si vols passar unes estones entretingudes, et recomano que els llegeixis.

    Tú prova-ho i ja em diràs :-))

    Abraçades!!

    ResponElimina
  10. Aisssss si l´Agatha aixeques el cap !!!! estaria contenta de tenir una seguidora com tu!!!!!
    Jo he llegit poc de l´Aghata, potser algun dels típics, però els que si recordo son els de Enid Blynton, jo també els llegia!!! i m´hi passava hores, ara em passa que no tinc massa temps i el poc que tinc el passo al ordinador, aisssssssss és el que te el progres !!!!!
    Un petonas bonica i et felicito pel petit documental en format d´homenatge.

    ResponElimina
  11. Llarga vida al Poirot, a la Miss Marple, al Tintin, a l'Obelix!!! Llarga vida a la l'Esther, l'eterna adolescent, als Barrufets, al Luky Luke!!!
    Llarga vida a "Los 5", a "Los 7 secretos", al Senyor dels anells, al Harry Potter!!!
    Llarga vida a la Dragonlance, a les noveles juvenils d'Alfred Hitchcock que em duraven menys que una regalessia...
    Però sobre tot, llarga vida a la sobrassada, al punt de creu i la Pantera Rosa!!!

    ResponElimina
  12. Hola Assumpta,

    Jo de l'Agatha he vist obres de teatre.

    Sempre tenen aquell punt.....

    ResponElimina
  13. Hola m.teresa!! amb aquests ulls que tens que sempre somriuen, t'imagino perfectament de joveneta gaudint de les històries d'Enyd Blyton jeje... i si vols una lectura distreta per l'estiu, res que no faci pensar massa però que entretingui, ja ho saps, un llibre de l'Agatha :-))

    Una abraçada!!

    ------------------

    Ai Montse!! jajaja quina gràcia m'han fet tots els teus desitjos de llarga vida sí, sí... què visquin!!!

    Mmmmmmmm ja estic pensant amb l'entrepà de sobrassada de demà al matí jaja :-)))

    Una abraçada!!

    ------------------

    Ostres, sí horabaixa!! jo una vegada en vaig veure una a Barcelona, fa bastants anys, crec que era un grup de teatre basc i ho vaig passar genial!! :-))

    Era una adaptació de La ratonera, què bona!!

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  14. Ass, mira't això, segur que t'agrada:

    http://www.lasaltimbanquineta.blogspot.com/

    Apa!

    ResponElimina
  15. Montse!! jajaja tu em llegeixes el cervell o què?? jajaja hauré d'anar amb compte a veure què penso ;-)

    Fa un parell de dies vaig anar a fer un volt per la blocsfera cristiana i vaig veure AQUEST blog que em dius!! De veritat jajaja

    El que passa és que anava mirant tots per sobre només per veure quins temes tractaven, sense entrar dins (des de la pàgina de Foc Nou que vaig descobrir un dia per casualitat) i, finalment, em vaig entretenir en el blog d'una noia de Mallorca que viu a Mataró, que explicava unes coses molt, molt divertides dels aeoroports...

    Aquí:

    http://mariaescalas.blogspot.com/

    Però ara, quan m'has deixat aquest enllaç de seguida he reconegut el blog, l'he anat a veure amb més profunditat (entrant a dins, és clar) i és una passada, eh?

    Quina labor tan bonica fan aquesta gent!!

    Petons, guapa :-)))

    ResponElimina
  16. Siiiiii!!

    Exactament bajoqueta la Reina dels crims :-))

    ResponElimina
  17. hola Assumpta te he conocido por un comentario tuyo que me has dejado, gracias por tus palabras. Oye si supieras que mis primeras lecturas adolescentes fueron durante las vacaciones de verano con ese horrible y pegajoso calor que ya sabes. y Sí, adivinaste, leia a agatha C. ella y sus novelas son en buena medida las culpables de mi descubrimiento y aficion por los libros, asi que gracias a usted tb señora Christie :)
    voy a seguir la visita por tu blog

    ResponElimina
  18. Sin duda eres una gran fan de Agatha para tener todas sus obras que no son pocas.
    Un abrazo

    ResponElimina
  19. Hola Ripley!!
    La verdad es que somos muchísimos los seguidores de Dame Agatha ;-)

    ¡Si supieses el calor que hace en este momento! aysss no quiero ni pensar en el grado de humedad :-)

    -------------------

    Si George!! Todas... pero a lo largo de muchos años, eh? :-)

    ¡¡Cuantos buenos ratos pasados con ella!!

    Abrazos!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!