dilluns, 10 de gener del 2011

En Pep Guardiola parla en català a l’entrega de la Pilota d’Or.


Dilluns, quarts de vuit del vespre... som a casa mirant la cerimònia d’entrega de la Pilota d’Or. Quin dels tres jugadors del Barça seleccionats s’emportarà el premi final? Que siguin tres blaugranes els proposats ja ens fa molta il•lusió. En Josep Lluís i jo voldríem que fos per en Xavi, per tota la seva trajectòria però, sabem que és difícil.



De cop, anuncien que serà en Pep qui dirà el guanyador... i jo, en un dels meus atacs patriòtics i optimistes dic “A que ho diu en català?”... i... justa la fusta!! No hauria de ser notícia que un idioma fos utilitzat amb normalitat. Però desgraciadament la nostra llengua no té el reconeixement que es mereix i, per tant, detalls com el d’en Pep són passos que s’han de fer.


Titular del diari ARA (cliqueu al damunt i ho veureu més gran)



Pilota d’Or i Diamants per en Pep Guardiola, sí senyor!! Utilitzem el català amb normalitat!!




I el premi, ben merescut, per Messi..., el cert és que en Leo és el millor jugador del món :-) Enhorabona, Leo!! Enhorabona, Pep!!




A més, sis jugadors del Barça: Puyol, Gerard Piqué, Xavi, Iniesta, Messi i Villa, són dins el millor ONZE de la FIFA.

Curiositat: Tots els vots!!

17 comentaris:

  1. Jo també ho he vist!!! hehehe

    Aquest Pep és genial!!!!
    Bona nit, parella!

    ResponElimina
  2. Ho he vist en directe per internet i gairebé em cauen els collons a terra quan he sentit en Guardiola parlar en català. Un 10 per ell. Avui, si no hagués fet prou, s'ha guanyat tot un país.

    Jo també volia que fos Xavi, s'ho mereix enormement, i més que Iniesta, sens dubte, almenys aquest any passat. Messi ni s'ho creia. Em sembla que ha estat el més sorprès, no s'ho esperava. Xavi ho mereixia més, i no perquè sigui català, que hagués estat molt maco, sinó perquè és un crack i el millor del món a la seva posició.

    I ara un dubte. És maco que hi hagi tres del Barça allà, i força merescut, encara que els tres haurien d'haver estat Messi, Xavi i algú de l'Inter, per exemple Sneijder. Però això no causarà problemes d'egos? Semblen una gent molt maca, però no es miraran ara diferent Xavi i Iniesta a Messi? No ho sé. Sóc pessimista i no sé per què hi veig una mala intenció rere aquesta nominació, potser l'única cosa que podria desestabilitzar el Barça actual. Espero estar totalment equivocat.

    Per cert, Mourinho merescusíssim millor entrenador, sense discussió, per molt que ens pesi.

    ResponElimina
  3. Jo estava fent classe a aquella hora, m'he assabentat de tot abans pel teu blog que per les notícies!....Messi és un gran jugador però en Xavi també s'ho mereixia i L'Iniesta també...Guardiola fa natural allò que tots els catalans haurien de fer natural ...parlar en la nostra llengua arreu on anem!!!! Visca el Guardiola!

    ResponElimina
  4. Un 10 per el pep...però jo hagués preferit que guanyes la pilota en Xavi....ho te molt merescut i si no l'ha guanyada aquest any no ho farà mai

    ResponElimina
  5. Jo també l'he sentit, però ara mateix!

    M'encanta en Pep... perquè no podríem aprendre'n tots una mica...

    Jo com que no hi entenc res de futbol i tots tres eren del barça, no m'importava gens que guanyés l'un o l'altre.

    Enhorabona a en Pep, a en Messi i a tots els culés!

    ResponElimina
  6. M'he alegrat tant al sentir la meva llengua en un acte tan internacional com aquest. Certament, però, com tu dius, no hauria de ser un fet tan excepcional aquest.

    Potser ara vindran els del PP i Ciudadanos demanant que s'anul·li la cerimònia per haver fet apologia de la immersió lingüística.

    En fi, la més gran enhorabona a Messi (el millor jugador del món, sens dubte, i pensant amb el cap, qui realment és el just guanyador) i quina sort que tenim de gaudir-lo al Barça... i en Xavi, i l'Andrés, i el Piqué i el Puyol... segueixo?

    ResponElimina
  7. A aquella hora estava fent de professor particukpar, pel que no ho he vist. Tot el que sigui foemntar el català arreu i normalitzar-lo és fantàstic. I el Guardiola ha demostrat, un cop més, que és sensible al país on ha nascut i que l'ha vist créixer.
    Realment, potser el Xavi s'ho mereixia més. El Messi, sens dubte, és el millor jugador del Món. No hi ha ningú com ell. Ara bé, per trajectòria, el Xavi potser era me´s mereixedor del trofeu. A més, és català, pel que també feia il·lusió. Ha estat, aixo sí, el gran dia de la Pedrera.
    Sobre el problema d'egos que comenta el XeXu, per sort, estic convençut que no passarà. Al vestuari tots tenen clar que el Messi és el millor del món, un cas a part, i no hi haurà cap problema per això. Continuarem gaudint dels èxits de l'equip com els darres anys!

    ResponElimina
  8. RITA.- Siiiii!! Oi que feia goig de sentir-ho? ;-) M'ha fet una il·lusió!!
    Bona nit, guapa!!


    XEXU.- Jo és que no tenia ni idea que ell donava un premi... quan l'he vist, el cor m'ho ha dit... "en català!"... i ho ha fet!! ;-))
    Mira les fotos que he posat al Petit Blog i veuràs com et passarà la por (ai, mentre vaig responent, ja veig que has passat pel Petit!! hehe) ;-)
    Segur que a tots els hauria agradat guanyar, però no crec que els afecti, ja veuràs que no :-)


    ELFREELANG.- Uaaaau!! Em fa il·lusió haver-te donat la primícia hehe
    Messi és el millor jugador del món, això està clar... Ara bé, per palmarès d'un any, potser Xavi i Iniesta... però, clar, sempre estarem en el mateix... si mirem el palmarès ja estem mirant "equips" i no "jugadors"... És complicat.
    Sigui com sigui, són tres culés!! :-))


    GARBI24.- Els que sí que l'han espifiat són els de les "filtracions"... Tant de temps dient segur que era per Iniesta! No sé d'on ho treuen...
    A mi també m'hagués fet il·lusió que fos per en Xavi :-) però la veritat és que estic molt contenta veient-los tots tres... o sis... o set amb el gran PEP!! ;-)


    CARME.- Sí, a mi també m'encanta el que ha fet en Pep! Hehehe i penso també com tu, que fa goig veure tres blaugranes a les tres primeres places. Potser una petita preferència per en Xavi, però si no ha pogut ser, doncs ben contenta de com ha anat ;-))


    EL PORQUET.- Hahahaha t'imagines?? "Hay que repetir la entrega del galardón a causa de la terrible y premeditada apología... eeeccsss...
    I, llavors, que donés la pilota d'or... en... Butragueño? en Villar?... uissss
    Tens raó! Quina sort de poder gaudir d'aquest Barça!! ;-))


    ALBERT B. i R..- Sí, clar, es tracta de veure si es premia "el millor jugador" o el que ha estat millor "l'any 2010"... si es té en compte el que ha fet ell o el que han fet els equips en que ha estat... és difícil :-)
    Jo també tenia preferència per en Xavi, però la veritat és que estic molt contenta d'haver-los vist a tots tres allí :-)
    I en Pep és un fora de sèrie! Tots n'hem d'aprendre... En temes lingüístics també hem de PERSISTIR!! ;-))

    ResponElimina
  9. Encara que, com ja saps, no soc massa seguidora del fútbol, això de veure a tres del Barça seleccionats, m'ha fet molta il.lusió...
    M'agrada trobar l'entusiasme que es respira en aquest espai teu, en moments com aquest...Quina alegria que despreneu!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Sí, sí, ho vaig escoltar. Va ser la primera frase que va dir. Va ser de llagrimeta. Ara bé, una pregunta: això estava pactat abans o va improvizar? Segurament va ser el segon.

    Jo volia que guanyés Xavi (ja tinc la samarreta signada!!), però bé, si ens ho mirem amb el cap fred, el millor del món és Messi, no? Quan vaig sentir el nom del guanyador vaig tenir una sensació rara. Abatut! Sí, sí, com si el Barça hagués perdut un partit. Suposo que era la desil·lusió. Xavi se la mereixia!

    ResponElimina
  11. En Pep Guardiola té les coses molt clares i, com diu la CARME, tots n'hauríem d'aprendre una mica. Simplement és qüestió de que ens convencem de que el català és una llengua tan normal com qualsevol altra i que, a més, és la nostra.

    En quant al resultat de la votació he de dir que per mi s'ho mereixia més el Xavi però que estic content que se l'hagi emportat en Messi. Tots sabem que si hagués guanyat Xavi o Iniesta, ens ho haurien venut des de fora com un premi per "la Roja", ara s'ha d'empassar que és un premi pel Barça. :-))

    ResponElimina
  12. És un crack. Fins i tot fent coses tan normals com parlar en català.

    ResponElimina
  13. Amb un parell, sí senyor. He sentit alguns que s'enfilaven quan ha fet quelcom d'allò més natural, parlar en la seva llengua. Són els de sempre, és clar.

    Diu el Sandro que en Pep un dia serà president del Barça. Jo espero veure'l a la Generalitat de camí a la llibertat.

    El meu favorit també era el Xavi, perquè no es votava el millor sinó el millor de l'any, i en un any de Mundial en Messi ho té magre. I l'Iniesta es va passar mig any lesionat. Crec, però, que entre Xavi i Iniesta s'han repartit els vots en clau Barça-Espanya, mentre que els que han prescindit del Mundial han votat tots a una.

    ResponElimina
  14. Jo no ho vaig veure, no se que coi estava fent. Si us hi fixeu a la foto que surten tots els jugadors amb un premi, el Cristiano, m'ha fet mal escriure aquest nom, esta una mica separat de la resta.
    Visca el Pep!!

    ResponElimina
  15. Jo ho vaig sentir per la ràdio del cotxe i al principi no vaig pensar res perquè trobava natural que aprlés en català. Però després de sentir el nom del guanyador, vaig pensar "Però si ha fet la presentació en català!!!" (I vaig pensar que més d'una crítica se sentiria per la Meseta)

    ResponElimina
  16. MONTSE.- M'agradaria que tothom ho pogués veure com ho veus tu ;-)
    Des d'alguns mitjans s'està mirant de posar "mala maror" entre els jugadors... i, en el fons, hauriem d'estar contents perquè "els tres millors" són tots del Barça :-))


    JORDI BANYERA.- Estic seguríssima que no estava pactat... això li va venir al cap a en Pep i es va dir "ho faig!!" i ho va fer ;-))
    Eeeeei ja tens la samarreta! Què bé!! :-))
    En Xavi i l'Iniesta són grans esportistes... estic segura que tots tres estan contents. La que està rabiant és la premsa madrilenya. És queixen del premi a Messi, però en canvi no del premi a Mourinho... caram, caram... i "el pobre" Del Bosque? ;-)


    McABEU.- Estic totalment d'acord amb tu, tant en la primera part del comentari com en la segona.
    A tots ens hauria fet il·lusió que fos per en Xavi... però, en canvi, que hagi estat per en Messi no és cap "desil·lusió".
    I veure com s'enfaden els de la caverna mediàtica també té la seva gràcia hehehe
    Premi pel Barça, i punt :-DD


    ÒSCAR.- Si jo fos tu li donaria el premi CRACK DE CRACKS especial 2011 :-))
    Quin entrenador tenim!! Mare meva!!
    Oeeeeeeee oeeeeee


    JOAN.- Quan més em digueu que hi ha hagut qui s'ha empipat per l'us del català, més contenta estaré :-))
    És molt possible que la teva interpretació sigui la correcta. No hi havia pensat, clar... Qui ha volgut "premiar" el títol Mundial, ha votat en Xavi o bé l'Andrés i, clar, els vots s'han repartit... mentre que qui ha pensat en "el millor del món", en general, ha votat Messi.


    BLAKWOLF.- Visca en Pep!! ;-))
    En Cristiano es deu sentir una mica acomplexat entre tant blaugrana hehehe


    MARGARIDA.- Clar, estem acostumats a sentir-lo en català a totes les rodes de premsa, sigui on sigui... i és molt significatiu que a tu, en principi, no et cridés l'atenció... En Pep ja ha fet molt en això ;-)
    Jo, com ho estava veient tot el muntatge i veia com anava, gairebé tot en anglès... doncs uaaaaaaau!! em va fer una il·lusió! :-))
    Sí, sí, sembla que ja han criticat... bah!! allà ells hehe

    ResponElimina
  17. Quin goig fan tots!!!!! :)
    Que gran ets Pep!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!