dimarts, 30 d’agost del 2011

Classificació d'homes del temps

A mi la calor no m’agrada gens ni mica. Per tant, quan escolto la informació del temps, les expressions “temperatures altes”, “humitat elevada”, “xafogor”... em posen de molt mal humor. No entenc perquè “calor” ha de ser sinònim de “bon temps” (qui ho va decidir això?)

Ara bé, per molt que em queixi, fa el temps que fa i no hi puc canviar res.

Tot i així, quan escolto la informació del temps, la forma que tenen de dir les coses, m’afecta l’estat d’ànim: M’empipa que em diguin que pujaran les temperatures amb un gran somriure a la cara. Em sento millor si, quan em comuniquen que ens queden dies de xafogor, ho fan amb una expressió com dient “em sap greu donar-te aquest disgust”.

En base a això, he fet la meva pròpia classificació d’homes del temps de TV3, el millor és el més solidari i el darrer el que em posa més nerviosa. Això sí, amb tots els meus respectes per ells, que ja suposo que treballen molt. I només hi poso aquests quatre, i tots són homes, perquè són els que jo veig normalment, si n’hi ha algun altre, ho desconec.





En primer lloc, en TONI NADAL, el més comprensiu de tots, crec que tampoc li agrada massa l'estiu... després DANI RAMÍREZ que se’n surt força bé... TOMÀS MOLINA sobreactúa una mica... i a FRANCESC MAURI dir-li que em posa dels nervis quan diu allò de “les temperatures oscil·laran entre deu, onze, dotze, tretze, catorze, quinze i setze graus”... no cal dir-les totes!

23 comentaris:

  1. Una vegada, deu fer quatre o cinc anys, vaig enviar un mail als meteoròlegs de TV3. Els preguntava perquè a l'estiu donen la temperatura de sensació (la real + la humitat), i en canvi a l'hivern no la donen (la real + el vent). La de l'estiu és, esclar, més alta: 25° real + 70% d'humitat = 32° xafogor (dada inventada però aprox); a l'hivern: 8° real - vent de nordest de 20 km/h = 3° sensació.

    La resposta (que signava en Tomàs Molina) no em va convèncer en absolut. Venia a dir que la de sensació a l'hivern era molt complicada de calcular perquè el vent pot variar d'un carrer a l'altre (!).

    A Alemanya sempre ens donen la de sensació, a l'hivern. No vegis com m'agrada, veure una real de -12°C que, afegit el vent, es converteix en -21°C ;)

    ps: tot aquest rollo per dir que jo tampoc no suporto la calor. En això, benvolguda Assumpta, sí que estem 100%, no: 150% d'acord ;)

    ResponElimina
  2. Amb els meus amics ja hem calat en Tomàs Molina. Fixa't que sempre que s'acosta el cap de setmana o alguns dies de festa treu un somriure sospitós i comença a parlar de possibilitat de ruixats i tempestes (especialment al Pirineu). No seria la primera vegada que fem cas als seus pronòstics i aquests no es compleixen!

    Personalment tinc el Toni Nadal també en molt bon lloc des d'un dia, ja fa molts anys, que el vaig veure tot sol fent una cervesa al pub Panoràmix de Cervera (d'on és ell). No ho sé, em va donar una sensació de paio normal i sense complicacions que va fer que me'l mirés amb bons ulls.

    ResponElimina
  3. Jo ja em puc morir tranquil, que ara sé que si no hi sóc hi ha algú que farà les classificacions per mi. Mira que m'agrada fer llistes, però això dels homes del temps... ho supera tot! Jo de tu ho faria una secció fixa del blog: classificacions curioses. Mira, no és cap mala idea, no? I llavors que cadascú faci la seva pròpia en els comentaris. Hehehe, com sempre jo vaig posant feina al personal, i així me l'espolso jo.

    En fi, que jo els conec tots, però no en miro cap perquè no veig la tele. De totes maneres, el que em cau pitjor és en Molina, que s'ho té molt cregut.

    I bé, sobre la calor no diré res. Potser si no diem res desapareix...

    ResponElimina
  4. Jo he observat que als homes de temps, (i potser si que als últims que cites més que als primers) els agraden les coses extremes i curioses i rares... sembla que estiguin contents quan arriben a algun rècord de temperatura o quan passa alguna cosa extraordinària, tempesta, vent o el que sigui... és normal, és la seva feina i s'hi engresquen.

    I no ho fan només amb la calor, no... Quan fa molt fred, fan igual, ho diuen sovint amb una cara com si estiguessin contents

    ResponElimina
  5. FERRAN.- Hehehe em fa gràcia perquè en això ens assemblem, clar que tu em superes molt, però jo també sóc de trucar, escriure, preguntar ;-))
    Doncs res! Hem d'aconseguir que també ens donin aquesta informació a l'hivern! sembla que només ens vulguin deprimir a l'estiu :-P
    Aquesta setmana he tret una travessa de 10 encerts i he cobrat 2,29 Eurets, a la que em posi les piles i millori les xifres, viatge a Berlin a passar fred! :-D


    EL PORQUET.- Uaaaaaau!! Vols dir que gaudeix fent malbé els plans dels muntanyencs? Què malament!!
    Tot i que potser tenen por que si us ho pinten molt bé i després fes mal temps, no tinguéssiu problemes.
    Què bé!! :-) M'alegra que em confirmis que en TONI NADAL sembla també bon noi en persona!! ;-)


    XEXU.- Hahahaha què bo!!
    Bé, no cal que et moris que ets molt jove encara... però m'ha fet gràcia l'expressió... i, mira, potser encara m'animaré a fer, de tant en tant, alguna classificació així una mica xorra, perquè aquestes coses són divertides i m'ho passo bé :-D


    CARME.- Amb això tens raó! :-)) Quan sembla que el temps porta uns quants dies estable, sembla que s'avorreixin hehehe
    Ara bé, l'expressió d'en TONI NADAL parlant de la xafogor, com disculpant-se, per a mi és com un consol :-))

    ResponElimina
  6. T'has equivocat Assumpta, el primer que has posat és Miguel Bosé.

    ResponElimina
  7. Jo no els defenso, no (o si, que una vegada fins i tot vaig fer proves per a ser dona del temps a TV3 i com us imagineu no em van escollir), però el que està clar és que diuen el que la majoria de gent vol sentir. I crec que no ho fan malament perquè porten més de 20 anys aconseguint que el temps tingui espai propi a l'emissora i que sigui un dels més vistos... i sinó, mireu com la competència se'ls copia o s'en porta els cadells.... Després vindrà qui agrada més o menys parlant... ah! una altra cosa, no crec que estiguin conxorxats contra els excursionistes.... perquè tothom ho diu: ELS CAPS DE SETMANA ÉS QUAN MÉS PLOU!!!!

    ResponElimina
  8. Jo estic bastant d'acord amb la MPG, és una feina difícil aquesta dels homes del temps perquè, diguin el que diguin, sempre tindran gent que se'ls posarà en contra que ja ho diu el refrany: "Mai plou a gust de tothom". :-))
    Una altra cosa és la percepció personal de qui ens agrada més com fa la feina, que és el que fas tu, classificant-los per "com" ho diuen més que pel "què" diuen i, seguint l'idea d'en Xexu i només amb ànim de jugar, he de dir que la meva classificació aniria diferent: A mi m'agrada bastant com ho fa en MAURI, després hi posaria en RAMÍREZ, a continuació en NADAL i en últim lloc hi deixaria a en MOLINA que si que sembla que s'ho té molt cregut. Com veus en aquesta llista no coincidim gaire (més aviat gens)... a veure en la pròxima. :-))

    ResponElimina
  9. El precursor de tots aquest homes del temps va ser l’Antoni Castejón (que vivia a l’Hospitalet quan jo hi vivia). Va representar per les retransmissions del temps el mateix que en Puyal en les retransmissions esportives. Un crack!.
    Ho fan força bé, han sabut fer entrar l’espai del temps a les cases, que ens ho mirem cada dia i que hi parem atenció. Ara quan diuen que avui fa bon temps i fa sol i calor :( .
    Jo ha la llista deixaria l’últim el Molina.
    I les dones del temps!!!!! (encara que ara només n’hi ha una) T’has deixat els del cap de setmana. :D

    S’acaba l’estiu!!!!!!

    ResponElimina
  10. A mi també m'agrada el Toni Nadal, com a home del temps és clar...a mi el que em neguiteja és quan deixen anar: hi ha la possibilitat de tempestes i algunes podrien ser de fortes a molt fortes...com l'altre dia...i per sort es van equivocar, en tot cas en el que fa referència a Barcelona....és cert no m'havia fixat perquè a l'hivern no diuen 10 graus temperatura de sensació 5 graus...jo ho veig igual de complicat que la d'estiu o és que no varia la calor d'un barri a un altre? ei Assumpta quin partit el de l'altre dia!!! em refereixo al barça és clar...

    ResponElimina
  11. Mira que acostumo a veure l'espai del temps una hora o altra del dia (i no perquè m'hagi d'afectar especialment), però no havia pensat mai fer una classificació. Però ara que l'has feta, crec que també coincidiria. Ah, no soporto el Mauri quan s'acaba l'espai del temps i fa aquell somriure forçat.

    ResponElimina
  12. I l'Eloi Cordomí??? Que no t'agrada??
    Va, que és jovenet i simpàtic :)

    ResponElimina
  13. Assumpta, cada dia em sorprens més!!! jejeje, m'has fet riure amb la teva classificació!

    Això si, t'has deixat l'Eloi Cordomí! és el top number 1!!!! m'encanta! és molt simpàtic i sempre em fa riure, sobretot per com el posen entre les cordes els compis dels matins a TV3 (ho reconec, me'n vaig fer fan quan vaig estar de baixa, xq no veig mai el programa)

    ResponElimina
  14. Quadern, m'has fet gràcia recordant l'Antoni Castejon... que va morir massa, massa aviat.

    La meva mare era una fan d'ell i quan el van substituït sempre deia que li agradava més l'A. Castejon que ho feia molt millor i que sempre pronosticava molt més "bon temps" que no pas els altres (o al menys el que ella considerava bon temps).

    Un record per ell com a bon iniciador del temps en català, amb el vocabulari corresponent que ara ja el trobem tant normalitzat.

    ResponElimina
  15. JPMERCH.- Ostres, sí!!... Bé, ja està ja ho he arreglat. Gràcies!! :-P


    MPG.- Ai, em faria gràcia una bloguera dona del temps ;-)
    Però no, no critico el contingut de les seves previsions, no (al menys ara hehehe)... jo el que aquí valoro és la forma de fer-les. A mi que em parlin de molta calor i m'ho diguin rient, doncs em molesta... En canvi, en TONI NADAL ho diu i sembla que hi afegeixi "no és culpa meva, jo ja voldria dir-vos alguna cosa més agradable" :-))


    McABEU.- Hehehe em fa gràcia això de "feina difícil"... ja la voldria jo, una feina que permet tantes errades sense que passi res... però bé, que no es tracta d'això sinó de la simpatia que poden generar :-)
    En MAURI estarà molt content si veu la teva classificació després d'haver vist la meva :-P Coincidim en un segon lloc per en RAMÍREZ :-))
    Gràcies per fer la teva "Classi" ;-)


    QUADERN DE MOTS Un bon i merescut homenatge a l'Antoni Castejón :-)
    Ostres, ja m'estranyava a mi que no hi hagués cap dona! doncs no la conec (segur que és la millor hehehe) però bé, diem que aquesta classificació és "d'homes del temps" i així ja queda arreglat ;-))
    Siii!! s'acaba!! :-))
    A mi aquesta xafogor em mata ufff


    ELFRI.- Crec que en TONI NADAL pot proclamar-se clar guanyador!! Hehehe
    Sí, sí, el de les tempestes va ser en DANI, però ja avisava que tan sols era una probabilitat... aquí a Reus tampoc va ploure.
    Haurem d'insistir en la petició d'en FERRAN i demanar també la temperatura de sensació a l'hivern...
    UAAAAAAAAU!! Què bons que som!! :-DD


    P-CFACSBC2V.- Jo hi vaig pensar fa pocs dies, en veure l'expressió d'en TONI NADAL tot com justificant-se mentre parlava de la xafogor... i vaig pensar "Aquest noi sí que es posa a la pell dels qui l'estem escoltant"... i les meves reflexions posteriors em van portar a fer aquest post :-))


    TU, JO I L'OTIS.- Ostres, pel nom no el conec... Ara bé, l'he buscat a Google ara mateix i la cara em sona lleugerament... Deu sortir a hores que no el puc veure massa, no tinc ni la menor idea de si és solidari amb els patidors o no :-))
    Però si dius que ho fa bé, estaré a l'aguait a veure si un dia enganxo l'hora en que surt :-))


    RITS.- Ei!! Estic ben contenta si t'he fet riure!! ;-))
    Ai, ai, hauré de mirar de veure aquest noi que em dieu, l'ELOI CORDOMÍ, la MARIA (de l'OTIS hehe) també l'ha mencionat... dius que pels matins? Cap a quina hora surt? :-)


    CARME.- Quin detall tan simpàtic aquest de la teva mare hehe
    Sí, sí, fem molt bé d'homenatjar als precursors de diferents programes i seccions en català, així doncs, un record també per l'ANTONI CASTEJÓN :-)

    ResponElimina
  16. Hahahaha, Assumpta, no sé si era la teva intenció, però aquest post m'ha fet una gràcia!!! Classificar els homes del temps... hahaha Creu-t'ho, estic rient davant la pantalla veient la cara d'aquests pobres homes (del temps).

    Per si no entens què em fa gràcia. Ric de la pensada de classificar-los com si fos un concurs i ric de l'ordre en que els coloques.

    Hi estic bastant d'acord en aquest ordre però tot i així, si tingués la oportunitat, agafaria un rifle i em carregaria als quatre. Són uns pesats. La secció del Temps és horrorosament llarga i quan la presenten en Mauri i el Molina (molt bona niiiiiiiiiiiiiiiiit), no et menteixo, em fan pensar en el suïcidi.

    (El paràgraf anterior era sarcàstic, no sóc un assassí ni un suïcida. Tot i així, entre el sarcasme hi havia una mica de veritat: no suporto els homes del temps)

    ResponElimina
  17. A mi tampoc m'agrada gaire la calor, estic desitjant que arribi ja la tardor i comencin a baixar les temperatures. Tot i que de tant en tant s'agraeix que el sol i la humitat et permetin remullar-te a la piscina o a la platja i refrescar-te amb un somriure.
    Per cert, m'ha encantat això de la classificació dels homes del temps, em sembla força curiosa. En Xexu té raó, podries fer una secció de llistes curioses.

    ResponElimina
  18. Anem a pams:

    m'encantarà portar-te de passeig per Berlin a vint-i-quatre sota zero, com vam arribar l'hivern passat. Ieepa!

    Encertadíssim el record per l'Antoni Castejón. El recordo com si fos ara, i recordo la seva mort pel que em va sobtar (com la d'en Lluís Diumaró, però aquest seria un altre tema)

    En Cordomí el trobo simpaticot

    I per acabar, una cosa que també s'ha dit: l'espai del temps és, parlant malament, un conyàs; massa llarg, massa isòbares, massa fotos, massa palla... massa llarg, definitivament!

    ResponElimina
  19. MBOSCH.- Homeeee!! És clar que era un post per riure!! :-))
    De posts amb estudis científics amb dades matemàtiques i coses així no en sé pas fer... això era ben bé broma, des del principi al final, així que si has rigut, genial :-DD
    Jo també penso que la secció del temps és massa llarga. A vegades em perdo entre tanta foto, tanta dada i, quan acaben, li pregunto al meu marit "però, a veure, demà quin temps han dit que farà?"... :-P


    EGAARA.- Hola!! ;-))
    Jo entenc que a l'estiu ha de fer caloreta... ara bé tantaaaaa i tant xafogosaaaaa? no cal :-D
    Si tot l'estiu fos com el mes de juliol, encara ho podria suportar... no és que m'agradi, perquè jo sóc de tardor i hivern, però es pot aguantar... Però és que portem uns dies!!
    En XEXU sempre té bones idees, a veure si li faig cas ;-))


    FERRAN.- Val doncs, jo m'esforçaré amb la travessa... "Destí Berlín!!" hehehe
    Sí, gràcies a la QUADERN hem pogut recordar en Castejón ;-)
    Jo no l'he vist mai a en Cordomí... m'haureu de dir la seva franja horària... la cara em sona, però... no.
    I jo també crec que és fa massa llarga i pesada: No et passa que a vegades perds el fil i a vegades ja no saps que han dit? :-DD

    ResponElimina
  20. Surt al programa del Cuní que ja no és el programa del Cuní. I surt a diferents moments. Fa dos anys (xq si, aviat farà dos anys que em vaig trencar el peu) cap a les 10.30h fan una taula rodona i sortia

    ResponElimina
  21. RITS.- Ho he anat a mirar quan he llegit el comentari... serien les 10:40 o així... i estaven fent un reportatge sobre la marihuana!! :-DD

    ResponElimina
  22. L'Eloi surt als matins, de vegades abans de les 8h ja hi és (amb el temps del 3/24) i després feia els Matins. A les notícies Comarques crec que també hi surt... I a les tardes al programa de natura del Molina!

    ResponElimina
  23. Quina idea tan bona!!!! Dels que has posat en Toni Nadal i en Dani Ramírez! Encara que no entenc la dèria que tenim els catans pel temps, jo la veritat és que tampoc el miro masso...

    Però de TV3 el que més m'agrada de tots és l'Eloi Cordomí, se'l veu bo com un tros de pa! I sempre riu! Ja he llegit que no el coneixes...segur que serà el teu preferit quan el coneguis!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!