dimecres, 16 de novembre del 2011

Molts catalans no donem suport a la selecció espanyola

Aquesta frase la penso jo... i tant si la penso! Però avui us vull ensenyar un vídeo en que un jove blogaire que molts coneixereu la va deixar anar en un programa de la BBC i es va quedar tan feliç.

L’Albert és qui feia un magnífic espai anomenat “El racó blaugrana”, i parlo en passat perquè, per falta de temps, el blog està gairebé inactiu (aprofitaré per demanar des d’aquí que el torni a posar en marxa, que per fer un post per setmana tampoc passaria res... Albert, torna!!). Ell és culé des de que va néixer (per cert, que va venir al món un dia en que el Barça va guanyar al Madrid) i soci blaugrana des de que tenia un dia de vida.

A més, com a seguidor del futbol anglès, el club dels seus amors a la Premier League és l’Everton. És en aquesta segona faceta i, com a fundador d’una penya d’aquest club a la Ciutat Comtal, la Barcelona Toffees, que la BBC el va convidar a intervenir en un programa d’esports.



Ell havia de parlar de l’Everton però resulta que pocs dies abans del programa hi va haver uns incidents racistes al futbol d’aquell país i van acabar tots parlant d’aquest tema. Arriba el torn de l’Albert (poseu el vídeo al minut 9 i 15 segons) i comença parlant de quan Eto’o va estar a punt de deixar el camp del Saragossa per insults del públic, o de Cesc Fàbregas, recentment acusat pels sevillistes d’haver faltat al respecte a Kanouté.

Jason Roberts, davanter del Blackburn, li recorda (minut 10:22) el cas de Luís Aragonés que, quan era seleccionador espanyol, per motivar un jugador li va dir que ell era millor que “ese negro de mierda”. Roberts critica molt aquesta actitud i li diu que a Anglaterra això no se li hagués passat a Aragonés. L’Albert va responent i diu que en el fons Aragonés no és racista, que sempre ha tingut jugadors negres i que alguns són amics seus, però que, efectivament, coses així no s’haurien de permetre.

Jason Roberts insisteix (minut 12:07) i li pregunta directament si ell pot recolzar que un home que va parlar així seguís com a seleccionador espanyol... i aquí arribem al moment clau (minut 12:18) en que l’Albert ja es despenja i li diu clarament:
Bé, de fet, a mi no m’importa la selecció espanyola, perquè jo sóc català i molts catalans no donen cap mena de suport a la selecció espanyola (atenció la cara de Jason Roberts al minut 12:29!!) per tant, ell no m’interessa. És un tema que no m’afecta ja que jo no sóc seguidor de la selecció espanyola.

I si us he dit que us fixéssiu amb la cara de Roberts és perquè fa un gest com si estès pensant “és veritat, això ja ho havia sentit a dir que els catalans no donen suport a la selecció d’Espanya!” i em va fer molta gràcia.

Ben fet, Albert!! Espero que aquell programa tingués moltíssima audiència i que les teves paraules servissin per anar donant a conèixer el nostre fet nacional.

25 comentaris:

  1. Ostres, no puc veure el vídeo perquè no em funciona bé internet (encara), però donaria el que fos per veure la cara d'aquest jason Roberts. jo tampoc dono suport a la sel·lecció espanyola i si darrerament i he tingut algun itnerès és perquè més de la meitat de la plantilla és del Barça. És així, som els millors! xD

    ResponElimina
  2. S'apropa el dia que els escocesos, podran votar per la secessió del Regne Unit, aquell dia començarà la nostre gran opurtunitat. Si ells guanyen, nosaltres albirarem la nostre llibertat. També és cert que tindrem molts problemes, però no el de la selecció!

    ResponElimina
  3. Medalla d'or de la catosfera a l'Albert ja!!

    ResponElimina
  4. Ara m'explique el per què de tant d'empat.

    ResponElimina
  5. T'ho dic a cau d'orella que no se'n adone ningú: llig el títol del post.

    ResponElimina
  6. NI QUE AN GUADIOLA FOS S.N.¡¡¡¡¡LO QUE VAIG DISFRUTAR AHIR¡¡¡¡QUIN RIDICOL¡¡¡¡
    JUGANT AMB BARCELONA

    ResponElimina
  7. ANNA GRIERA.- Fa una expressió primer de molta atenció, quan l'Albert comença a parlar i, després, dibuixa un gran somriure com dient "vaja, ja veig que hem preguntat sobre la selecció espanyola a un que no la sent com a seva" Però, del gest que fa, es nota que el tema no és nou per ell, això és el que m'ha agradat més ;-)) ;-))
    A mi justament que més de la meitat sigui del Barça em molesta, al cap i a la fi "ells" només reconeixen mèrits al Casillas. El Mundial el va guanyar en Casillas tot sol... i el resultat és que els nostres jugadors són els que menys descansen i els més exposats a lesions per defensar la samarreta dels veïns. Res, res, fora la roja :-)


    CARLES CASANOVAS.- Així ho espero!! :-)
    I de problemes ja en tenim ara, al menys que siguin nostres i ben nostres i que els puguem arreglar a la nostra manera :-)


    JORDI BANYERA.- I tant que sí!! Medalla d'or per l'Albert!! ;-))


    JPMERCH.- Errada del títol corregida! ;-))
    Els empats són els del Barça quan tornen amb les ferides d'una guerra que no és la nostra... aissss quina gent! :-D


    OLIVA.- He llegit que ahir sant Casillas va fer una errada de campionat!! hehehe
    ostres, a veure si ho puc veure a les notícies, que jo també vull riure! :-DD

    ResponElimina
  8. GRAN Albert!! I tant!! Que n'aniria de bé el món si la majoria de jovent fos com ell! i no ho dic pas només per això del vídeo, no.

    Assumpta guapa! Un petonàs!!!

    Comprovació de paraules: CULERsed
    hehehe

    ResponElimina
  9. jo només soc fan d'aquella sel·lecció que normalment només juga un cop a l'any i normalment a finals de desembre...

    ResponElimina
  10. Bé, com que el vídeo ja l'he vist, tot i que no el puc tornar a veure ara, he de felicitar l'Albert i demanar un fort aplaudiment per ell. Molt valent de dir aquestes paraules, però alçar la veu pel que creus mai no està mal fet. Tens raó amb això que dius del tal Roberts (que té una retirada a Kobe Bryan), si em permets la grolleria et diré el que em va transmetre la seva cara a mi: 'ole tus huevos xaval, així es parla!'. Això és el que em semblava que pensava en Roberts quan l'Albert parlava tan bé.

    Així que bravo per l'Albert, una abraçada des d'aquí, i convidar-lo a que torni a escriure al seu blog. I bé, només una petita crítica cap a ell, pobret, jo entenc que tothom té defectes, no passa res. Però això de ser de l'Everton... podent ser del Manchester United... què us pensàveu, que diria del Liverpool?? Noooo, que no vull que em tiri la cavalleria per sobre. Però ManU forever!! Com que aquest any no li toca Champions al Barça, que guanyin els Red Devils!

    ResponElimina
  11. Això és el que ens fa falta, que la gent d'Europa se n'adoni que aquí som catalans i que no a les nostres seleccions no les deixen participar. A veure si veuen que hi ha diferències i podem aprofitar la mania que li tenen a Escanya per poder-nos alliberar.

    ResponElimina
  12. ELUR.- Molt gran, l'Albert!! :-)
    La comprovació de paraules m'ha deixat al·lucinant... a vegades crec que Blogger ho fa expressament i que algunes paraules les posen "a mà": "culer said"... oi que sí? hehehe


    PONS007.- Ei!! jo sóc de la mateixa!! :-DD


    XEXU.- Així que ja havies vist el vídeo? hahahaha això són els avantatges de ser blogaire nocturn, just quan em venen les idees, la meva activitat neuronal bull al màxim i començo a mailejar compulsivament :-DD
    Tens tota la raó! Ja sabia jo que en Roberts em recordava algú, en Kobe Bryant!!
    En quan al tema d'equip anglès preferit, aquí si que no hi puc entrar perquè no hi entenc res de res :-))


    JORDI, Blog De Tot.- Sí, tot el que sigui parlar-ne, que la gent ho senti i sàpiga que el tema és important està molt bé!!
    Ja m'agradaria, ja que el teu darrer comentari es fes realitat :-)

    ResponElimina
  13. Hola a tots!
    Primer de tot, donar les gràcies a l’Assumpta per haver fet aquest escrit. Després, gràcies a tots pels comentaris que hi heu deixat.
    Sobre la intervenció a l’entrevista, dir-vos que no era la meva intenció inicial dir res sobre això, precisament perquè només tenia previst respondre sobre el partit de l’Everton. Però van tocar el tema, i crec que simplement vaig ser objectiu i vaig expressar la meva opinió.

    Pel que fa als posts al Racó Blaugrana, primer de tot advertir-vos que el blog només està GAIREBÉ inactiu. Tanmateix, heu de saber que, malauradament, difícilment en faré cap fins a mitjans de desembre.

    Salutacions i no oblideu mai quin és el millor equip de Merseyside.

    P.D. Exacte Xexu, ningú no és perfecte, i el més correcte és assumir que l’Everton no fa el millor futbol del món. Però és que ser d’un equip va molt més enllà del joc i dels resultats. Això sí, com dius, ja que ningú guanya la Champions dos cops seguits, no m’importaria que fos el Manchester United qui s’endugués l’orelluda aquesta temporada. Tot i que mentre no sigui el Madrid...

    ResponElimina
  14. Tens raó, fa cara com si sentís una cosa coneguda i que a més a més li fa gràcia!

    Un aplaudiment per l'Albert!

    ResponElimina
  15. Jo no vaig amb la selecció espanyola. Només el segueixo una mica perquè hi ha molts que són del barça perquè si no, QUE ELS BOMBIN!!

    ResponElimina
  16. Ho veus, el noi al final sap de que parla, si no li té mania al United ja m'està bé. Probablement si fos del Liverpool sí que tindria tírria als diables vermells, però com que a qui té tírria és al Liverpool (jo una mica també), ens podem entendre! Mira què et dic, Albert, que prefereixo que la guanyi fins i tot el City (que tela també...) abans que el Madrid. Però per mi aquests ja poden caure pel camí, no cal ni que ens els trobem...

    ResponElimina
  17. Neither do I. Since the Olimpic Games, many people around the world know that "Catalonia is not Spain".

    ResponElimina
  18. BONÍSSIM!!!! Estic aplaudint l'Albert, memorable, fantàstic, hem de ser una gota malaia, no ens hem d'aturar, fer-nos pesats, molt pesats, tot per a fer-nos sentir i que sàpiguen qui som i què volem!

    Brutal la cara d'en Roberts!

    Al blog d'en Puji, aquesta setmana mateix, he comentat una anècdota del meu Erasmus a Estocolm ja fa uns anyets. El govern suec pagava cursos gratuïts de suec a tots els estudiants estrangers, així que cap allà que vaig anar jo. Hi havia gent de tot el món, anglesos, australians, francesos, catalans, italians, espanyols, etc.

    El primer dia la professora ens fa fer la típica presentació (nom, d'on vens, llengües que parles, què estudies...).

    Així que arriba el primer català i diu "I'm X and I come frome Catalonia". Només dir això la professora sueca salta i cridant ben fort salta i diu "és veritat! els catalans no sou espanyols, oi?".

    Les nostres cares de desconcert i alegria varen ser espectaculars, però les cares dels espanyols presents a la sala... tot un poema! Flipaven!

    Així que els estudiants catalans que ens van precedir van fer una bona feina! I nosaltres, la vam continuar com no podia ser d'altra manera!

    ResponElimina
  19. Everquè? si ja em costa el futbol del meu país, imagineu-vos el de fora, hehe...

    Conec el blog de l'Albert, tot i que no el seguia gaire senzillament per falta d'interès (meu) en aquest esport. Sense dubte, chapeau per que diu en aquest programa; una passa més en la direcció de la internacionalització del cas català. Well done, Albert!

    ResponElimina
  20. ALBERT.- Un autèntic honor per mi poder allotjar al meu blog una declaració de principis com aquesta ;-))
    En quant a la situació del teu blog... homeee, jo crec que un post setmanal tampoc és per esgotar-se, Albert (no tant de tuiter i feisbuc i més blog!! hehehehe)
    Pel que respecta al petit debat amb en XEXU, em fa molta gràcia com els bons aficionats al futbol (els que hi enteneu, vull dir) sempre teniu algun equip anglès a qui atorgar les vostres simpaties :-)


    CARME.- Oi que sí? Sembla ben bé que pensi "ai, és cert, que això ja ho sabia jo"... però genial que l'ALBERT ho hagi recordat ;-))


    KAYRA BLACKWOLF.- Jo la selecció espanyola més aviat la veig com a "segrestadora" de jugadors... A mi m'encantaria que haguessin quedat eliminats de l'Eurocopa, del Mundial i de tot (uisss, sóc bastant exagerada, oi? hehehe) :-))


    XEXU.- Si, sí, ja veig que tots dos hi enteneu força en matèria de Premiere League, estic impressionada.
    Jo, abans que el Madrid, qualsevol. :-)


    PUIGMALET.- Ostres, ara t'he de respondre en anglès? Pensa que malgrat la meva eficaç feina en aquest post, una cosa és anar entenent el que diuen i l'altre ser capaç de lluitar amb la gramàtica i guanyar... En fi, que dius que molta gent ja sap, des dels Jocs Olímpics, que Catalonia is not Spain ;-) Well... maybe not as many as you might think ... People has a terribly bad memory and it's necessary to remember it from time to time :-P


    MARIA.- Oi que sí? ;-))
    Jo, tan bon punt com ho vaig sentir, vaig imaginar la quantitat de gent que estaria mirant el programa i a qui arribaria el missatge ;-))


    PORQUET.- Boníssima la teva anècdota a Suècia!! Gràcies per explicar-la aquí també ;-) i és que, com tu dius, hem de ser una gota malaia, s'ha d'anar dient i repetint així, amb naturalitat, com si res, com qui diu allò que pensa amb normalitat...
    Per cert, m'hagués encantat veure la cara dels companys de l'Estat espanyol davant la reacció de la professora!! :-))


    FERRAN.- Hahahaha què exagerat ets!! Mira que... no em puc creure que ni tan sols et soni l'Everton. No dic que en coneguis res, eh? sinó que "et soni" :-P
    I tant! Chapeau per l'Albert!! ;-)

    ResponElimina
  21. Quin crack i més dient el que va dir i a la BBC!!! Molt gran! Gràcies per compartir el vídeo perquè sinó dubto que mai l'hagués vist...no et fa res oi si l'ensenyo una miqueta? És que el trobo molt bo! ;)

    Espero que aquell vespre molts anglesos estiguessin mirant la tele i sentissin un cop més que nosaltres som catalans. I sí que tens raó, fa un gest com si ja sapigués de què li està parlant, en plan..oh yeah!!

    ResponElimina
  22. Ara no tinc temps de veure el vídeo que he de sortir pitant ( xiulant no ...vull dir que ja tinc presa )però si puc dir que a mi la selección espanyola me la bufa ( i perdona l'expressió)

    ResponElimina
  23. S'ha de felicitar a l'Albert perquè no és gens habitual fer declaracions com aquesta i fent-les les converteix en ben normals, que de fet és el que són.

    ResponElimina
  24. PILARINA.- Sí!! Pensar que és la BBC impresiona, eh? ;-))
    Jo vull pensar que ho va sentir un munt de gent i que, amb casos com el de l'ALBERT, anirem fent passes endavant! :-)
    Fes-lo córrer tot el que vulguis!! Que el vegi el màxim de gent possible! :-))


    ELFREELANG.- El vídeo és llarg però si tens temps mira el trosset que dic i veuràs quin somriure se't dibuixa a la cara! :-)
    A mi "La Roja" em provoca reaccions al·lèrgiques... aggg


    McABEU.- I tant que l'hem de felicitar! :-)) Que se'n parli, que la gent de tot el món ho senti!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!