dimecres, 8 de gener del 2014

Signa un vot per la independència

El proper dia 9 de novembre estem cridats a les urnes per decidir, en un referèndum, si volem que Catalunya sigui un Estat Independent.

Si la situació de l'Espanya actual fos d'una democràcia normal i corrent aquesta qúestió no tindria cap problema per, arribant el dia, convertir-se en realitat. Però resulta que per poder fer el referèndum aniria molt bé que l'Estat espanyol hi col·laborés i, de moment, està fent tot el contrari i Mariano Rajoy ja ha declarat el la consulta no es farà.


L'Assemblea Nacional de Catalunya està recollint signatures per demanar aquest dret a votar però, A MÉS, per si un cas no hi hagués forma de poder fer la consulta, cada signatura "és ja un vot per la independència" doncs, segons el Dret de Petició (reconegut a la Constitució espanyola) es demana als nostres representants polítics que prenguin la decisió de declarar la independència de forma unilateral.

Imagineu com n'és d'important aconseguir un número altíssim de signatures. Cada signatura és una persona que està dient clarament que vol la Independència i "autoritza" o, millor dit, DEMANA al Parlament que ho faci ell mateix en cas que no se'ns permeti votar.

Els dies 11 i 12 de gener hi haurà una recollida massiva de signatures per tot Catalunya. Jo us poso horaris i punts per signar a Reus. Consulteu com es farà a les vostres respectives localitats i participeu!!

Actualitzat: Com molt bé diu en PONS, passeu per aquesta web http://signa.assemblea.cat/ per buscar les dates de les vostres localitats ;-)

18 comentaris:

  1. Ho expliques molt bé. Jo penso aportar el meu vot, esgotarem totes les vies democràtiques, legals o no legals. Aquesta és la nostra guerra, la força de la democràcia, no el desprestigi, l'insult i el boicot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies ;-) De tant en tant em surt la vena de quan donava classes hehehe... Ho dic perquè m'ha fet il·lusió que diguessis que estava ben explicat ja que justament vaig estar pensant molt el redactat perquè quedés clar :-)

      Aquí a Reus, aquest migdia la gent no parava d'apropar-se a un punt de signatura a la Plaça Prim... era constant. A veure com haurà anat globalment ;-)

      Elimina
  2. Respostes
    1. Gràcies!! ;-)) Aquí, entre tots, a fer el màxim de feina possible. Des d'on sigui... I els blogs també són importants per tot això! ;-))

      Elimina
  3. Només cal afegir al post la web on podem veure on i quan signar. Perquè si espereu poder signar en el bloc de notes del costat del telefon del menjador de casa vostre diguem que no compta gaire...
    http://signa.assemblea.cat/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tan bon punt vaig veure el teu comentari, vaig actualitzar el post! ;-))

      Ai PONS, com m'has fet patir a cal XeXu... no ho facis més això de tenir accidents a mig nedar, eh?

      Elimina
  4. Ja tinc el meu vot a punt. Espero mail que en digui a quin lloc puc anar del Bergadà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que hagis pogut anar!! Sé que per a tu és molt important :-))
      Tens el boli de record? M'ha fet molta gràcia hehe

      Elimina
  5. Bon any Assumpta i blogaires.
    Jo ja he votat i fins i tot el mini bolígraf de la independència m'han regalat.
    Som-hi, fem-nos sentir!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon Any, Dafne, maca! :-)
      Aquest 2014 serà molt especial, oi que sí :-))
      Jo també tinc el boli!! És un boli "històric" hehe

      Elimina
  6. Jo ja vaig votar fa un parell de mesos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo he de confessar que, fa un parell de mesos, ni tan sols coneixia la iniciativa... imagina! ;-)))

      Elimina
  7. La legitimitat s'imposarà a la legalitat (de nou). Signem i votem, que tenim pressa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí!! I així ha de ser!! Em sento optimista i amb il·lusió!! ;-))

      Elimina
  8. Respostes
    1. Jo també :-))
      Tants dies de parlar-ne i si em descuido em quedo sense poder anar-hi (en aquest "gran recull", és clar... que ja hi hauria anat d'altre forma) Però volia anar-hi ahir i es va posar a ploure molt i com estic fatal de l'artritis, vaig pensar que millor no sortir... i avui, després de Missa, de pressa, a signar i ràpid cap a casa que venien ma mare i ma germana hehehe... ufff. :-DDD

      Elimina
  9. Resulta que jo ja havia votat el mes de novembre a Puigcerdà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha ara m'has fet riure :-DDD
      El dia que siguem independents farem una festa, eh Maria Victòria? Ens ho haurem ben guanyat!!

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!