diumenge, 10 d’agost del 2008

Barcelona: Els Fanals modernistes del Passeig Lluís Companys


Quan vaig "investigar" una miqueta sobre els Fanals modernistes del Passeig de Gràcia em vaig assabentar que eren obra de l'arquitecte Pere Falqués i Urpí, i que també era ell qui havia dissenyat els que es troben al Passeig Lluís Companys.



Així doncs, aquesta tarda, he agafat la càmara i... cap allí!! a fer fotos.

ELS FANALS MODERNISTES DEL PASSEIG LLUÍS COMPANYS


De la mateixa manera que els seus "germans", aquests també son fanals-banc, amb la base de pedra i tota la part superior de ferro.




Els globus són pràcticament exactes que els dels Fanals del Passeig de Gràcia.


Fins ara totes les fotos han estat enfocades d'esquena a l'Arc de Triomf... però... oh! quan ja marxavem ens hem adonat que si en feia unes quantes en direcció contrària, sortien uns nuvolets preciosos d'aquests que tant m'agraden a mi. O sigui que...



Tota Barcelona és plena de coses maques...

21 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    LAS FAROLAS MODERNISTAS DEL PASSEIG LLUÍS COMPANYS

    Cuando "investigué" un poco sobre las Farolas modernistas del Passeig de Gràcia me enteré que eran obra del arquitecto catalán Pere Falqués i Urpí i que era el mismo que había diseñado las que se encuentran en el Passeig Lluís Companys.

    Así pues, esta tarde he tomado la cámara y... ¡¡hacia allí!!

    Al igual que sus "hermanas", éstas también son farolas-banco, con la base de piedra y toda la parte superior de hierro.

    Los globos son prácticamente iguales que los de las del Passeig de Gràcia.

    Hasta aquí todas las fotos habían estado tomadas de espalda al Arco de Triunfo... pero... ¡Oh!, cuando ya nos íbamos, me he fijado que si hacía algunas en dirección contraria saldrían unas nubecillas preciosas de esas que me gustan a mí, así que... :-)

    Toda Barcelona está llena de cosas hermosas.

    ResponElimina
  2. Preciosos i precioses fotos. Sóc una boja del modernisme, no sé que té per mi, que quan vinc a Barcelona, sempre m'encanto amb el mateix...
    Petons!

    ResponElimina
  3. Uauuuuuuuuuu, quines fotos més maques!!! És l'art de la natura, el Modernisme, per això m'agrada tant. Sempre dic que quan em toqui la grossa de Nadal, em fare fer una casa modernista...

    Assumpta, si vols, pots copiar el meme al teu blog i passar-lo a qui tu vulguis...

    ResponElimina
  4. que curiós, jo també hi era aquí aquesta tarda...

    ResponElimina
  5. Gràcies Zel!! Què matinera ets!! :-))

    Jo sóc barcelonina, però ja fa quasi divuit anys que no hi visc. Com hi tinc la mare (i tota la família), quasi cada cap de setmana hi vinc... i m'encanta veure com encara puc anar descobrint coses ;-)

    Molts petons!!

    ------------------------

    Montse :-)) amb la grossa de Nadal em sembla que no en tindriem prou per una casa modernista ;-)

    Millor juga a la "primitiva" que es guanyen més calerons... o la travessa de fútbol :-))

    T'imagines poder tenir una casa Modernistaaaaa??? Uaaaaaaauu :-))
    M'hi apunto!!

    Petonassos!!!

    ------------------------

    Ostres, Jordi, ja deia jo que "sentia vibracions bloggèriques" ;-)))

    El món és plè de petites casualitats... ves a saber la de vegades que ens haurem creuat pel carrer molts de nosaltres i no ho sabem!!

    Abraçades ;-)

    ResponElimina
  6. Preciosas realmente!!!!!Besitos Tia Elsa

    ResponElimina
  7. Veus, aquests no sé si els he vistos mai... No passejo gaire per Barcelona, jo! Bé, sí, que hi passejo, prò mai no sé ben bé on sóc perquè l'orientació i els noms dels carrers són coses que no tinc gaire centrades! hehehehehe

    Aquestes fotos també són molt maques! Això sí, no hi ha punt de comparació entre les que tenen els núvols i les que no, eh? Les primeres són genials!

    ResponElimina
  8. Hola Aquí devolviendo tu visita.
    Gracias por los saludos para mis niños.
    Y que pena que allí no festejen el dia del Niño. Esta bueno para compartir con ellos, ajasagarlos y conectarnos con nuestra niñez.

    Hoy estoy festejando con ellos, pero alguien dej´´o la compu prendida y me tenté. Pero ya me voy nuevamente. Así que en la semana pasearé un poco más por el blog.

    Saludos.
    Vero

    ResponElimina
  9. Gracias Elsa!! :-))

    Me alegra mucho poder ir mostrando pedacitos de mi querida ciudad y que os gusten :-))

    Besitos!!!

    -----------------------

    Hola Núr!! Segur que sí que els has vist un munt de vegades, com jo... però fins que no vaig llegir la Info a la web de l'Ajuntament no vaig ser conscient que "havia d'anar" a veure-les :-))

    Ai, com som!! jajajaja

    T'agraden més les que no tenen núvols? ai, és curiós :-))

    Petons, guapa!!

    -----------------------

    ¡¡Hola Verónica!! Tienes el mismo nombre que una buena amiga mía, también argentina, pero que vive aquí en Catalunya :-)

    Seguro que ella sí sabe lo del Día del Niño :-)

    ¡Haces muy bien en celebrarlo con ellos! ¡Qué lo paséis estupendamente! Y muchas gracias por la visita ;-))

    ResponElimina
  10. Bones Assumpta... veig que fas els deures del teu encís pels núvols i pels fanals, crec que l'idea és força bona, perquè un cop pots comprovar el treball d'un artista, seguir descobrint sobre ell sempre et porta interessants sorpreses :) per cert, jo estava per Reus ahir :) m'agraden molt les fotos en les que surten els núvols! però no sé on situar el passeig que esmentes a Barcelona :(

    ResponElimina
  11. Hola Cesc!!! ;-))

    A veure, com veig que tant la Núr com tú dieu que no us situeu gaire bé, us diré que el Passeig Lluís Companys és el que va de l'Arc de Triomf al Parc de la Ciutadella, que, baixant a ma esquerra queden els edificis dels Jutjats :-))

    Segur que hi heu passat un munt de vegades però no sabieu que aquest era el nom, oi? :-))

    Mira doncs, mentre tú passejaves per la bonica Reus (jejeje) jo estaria fent les fotos a Barcelona ;-))

    ResponElimina
  12. Extraordinarias fotografías, realmente una bellísima serie. Me encantaron la 7 y 8 de arriba hacia abajo (yo conté 9), esas dos, como siluetas oscuras y con ese cielo maravilloso de fondo, me parecieron simplemente preciosas.

    Dejo mis saludos.

    Un fortísimo abrazo.

    ResponElimina
  13. Muchas, muchas gracias Patricia!!! Que una excelente fotógrafa como tú me diga estas palabras me alegra muchísimo!!

    A mi también me gustan más esas que están con las nubes de fondo... ¡y las vi cuando ya me iba!... Estuve todo el rato enfocando hacia la otra dirección :-))
    Después de guardar mi pequeña cámara, me dí la vuelta y vi las opciones que me daba el contraluz con las nubes... y volví a la carga ;-))

    Abrazos!!!

    ResponElimina
  14. Eoooo!!!,.. Primer de tot donar-te les gracies pel post anterior dels jerseis. Com ho has fet?...ets bruixota?, perquè des de llavors ha deixat de fer aquella calor tant espantosa..jejejeje.. Mira,... tenim de fer un tracte, a l'hivern quan foti aquell fred que pela conills, publiques un post de samarretes d'estiu i tot solucionat...

    Bé, a lo que anava..aquests fanals del Passeig Lluis Companys t'han quedat que ni pintats. M'agraden especialment els dos contrallums amb els cel mig ennuvolat...

    Petons!!!

    ResponElimina
  15. Praxis!!! Jajaja m'has fet riure ;-))Bé, sí, sóc bruixota, ho confesso... a part de ser la encarnació-catalana de Miss Marple, ho sóc també d'Hermione Granger (l'amiga de Harry Potter) ;-)))

    La qüestió és que va funcionar!!!

    Moltíssimes gràcies pel que dius de les fotos. De veritat que estic contentíssima!!! :-))

    ResponElimina
  16. ostres, no m'hi havia fixat mai en aquests. Les fotos són molt boniques.
    I tens raó, tota Barcelona està plena de coses maques. Jo n'estic enamorada i m'agrada veure'n trocets al teu blog! :-)))

    ResponElimina
  17. Siiiiiiii, Robadestiu jo també estic ben enamorada de Barcelona ;-))

    Gràcies, guapíssima!!

    ResponElimina
  18. Hola Assumpta,

    Pots creure que no m'havia fixat mai amb els fanals?

    Gràcies per les fotos

    ResponElimina
  19. Me descubres cosas bellas,desconocidas para mí.No agradeceré suficientemente a Patry que me indujera al mundillo blogueril,es una gozada la gente estupenda que me trae un mundo variado y maravilloso a la mismísima casita,aquí,tan cómoda,mi retiro deja de ser tan difícil.Abrazos

    ResponElimina
  20. TERE Como tu dices, Internet abre un montón de posibilidades ante la pantalla, sin moverse de casita :-))
    Me hace ilusión ver que te has paseado por todo mi blog!!!
    Eres bienvenida, ya sabes :-)))
    Un besazo!!!

    ResponElimina
  21. Assumpta!!! No saps l'alegria que m'ha fet veure el teu comentari a la primera entrada del blog, moltes gràcies!! I trobar l'enllaç a aquesta entrada amb aquestes fotos tan maques! La veritat és que ja tenen raó quan diuen "no te acostarás sin saber una cosa más" perquè malgrat que m'encanta el passeig Lluís Companys i que hi passejo ben sovint i sempre m'han agradat els seus fanals no havia caigut mai que eren del mateix arquitecte que els del Passeig de Gràcia. Però veient les teves fotos realment sí que és veu que són molt semblants...i precisosos!

    He estat mirant les 12 entrades que vas fer de Barcelona i m'han agradat molt! I sobretot m'ha fet molta gràcia tot el tema de les canelleres del Barça que els hi vas posar, que bo!!! I molt bonica la foto que es veuen dos cabdells de llana un blau i l'altre vermell i que amb els fils has fet una cor, molt bonica!

    Ostres i ara ja per no enrollar-me més...és que mira que Barcelona és maca, ehh! És una ciutat repreciosa i amable, agradable....pel que he pogut llegir malgrat que ara no hi vius (per amor!!! que bonic) segueixes venint-hi cada setmana..així que igualment la pots disfrutar molt!!! I potser encara en tens més ganes i tot de passejar-hi i voltar i descobrir nous llocs!

    I la frase "tota Barcelona és plena de coses maques"...:)))) Realment sí, tens molta raó...

    Una abraçada!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!