dissabte, 28 de març del 2009

Coses rares...


Fa poc més d’un any, passejant per Barcelona em va cridar l’atenció una cosa raríssima... Algú havia fet com unes canelleres de mitja o de ganxet (no ho acabo de veure clar) per a les figuretes que adornen aquesta petita font que està a la Gran via tocant a Passeig de Gràcia... Em vaig aturar sorpresa, vaig treure la càmera i vaig començar a fer fotos... No tinc ni idea de si tenia algun significat especial: una broma? un senyal? un misteriós ritual?


Prometo que no és cap retoc fotogràfic, les fotos les vaig fer jo mateixa i són imatges totalment reals.

Al cap d’unes setmanes les canelleres havien desaparegut i les figuretes tornaven a estar com sempre.


Cada vegada que he ensenyat les fotos la gent ha rigut, però ningú m’ha sabut donar cap explicació lògica...

ATENCIÓ!! Darreres noticies actualitzades a dia 30-3-09: Finalment, la Carme Rosanas, després d'una investigació, sap el què va passar!! Llegiu la VERITABLE HISTÒRIA DE LES CANELLERES al seu blog!! :-))

Per cert, darrerament aquesta font ha estat pintada tota daurada... creia que tenia fotos però no les he trobat. M’agradava més abans, què hi farem!

49 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    "Cosas raras..."

    Hace poco más de un año, paseando por Barcelona, me llamó la atención algo rarísimo. Alguien había hecho como unas muñequeras de punto para las figuras que adornan una pequeña fuente que está en Gran Via, junto a Passeig de Gràcia... Me detuve sorprendida, saqué la cámara y tomé unas fotos... No tengo ni idea de si eso tenía algun significado especial: ¿una broma? ¿una señal? ¿un misterioso ritual?

    A las pocas semanas las muñequeras habían desaparecido y las figuritas volvían a estar como siempre.

    Cada vez que he enseñado las fotos, la gente se ríe pero nadie ha dado con una explicación lógica...

    Por cierto, que últimamente la fuente ha sido pintada de dorado... creía que tenía fotos pero no las he encontrado. Me gustaba más antes, ¡qué le vamos a hacer!

    ResponElimina
  2. Nena, que sóc el primeeeeeeeeer!!! En el programa sobre Barcelona, han acabat parlant del Barça i, en qui he pensat?? Assuuuumptaaa!!

    ResponElimina
  3. FERRAN Jajajaja siiii!! Ets el primer!! :-)))
    Ostreeeees! veus? ja sabia jo que m'hagués agradat!! I el Zatoo igual que si no hi fos... No ho entenc. No sé si l'hauré de desinstal·lar i tornar a instal·lar o què...
    Menys mal que tu ens en faràs un resum :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  4. No puc evitar ser malpensat i pensar que fins i tot podria haver-se tractat de propaganda "subliminal" (de roba?). En tot cas, és bonic trobar de tant en tant coses com aquesta.

    ResponElimina
  5. Espero que des del teu blog es faci una crida a la persona que va fer les canelleres. Estaria be que et deixi un comentari, oi?

    ResponElimina
  6. sí que és estrany. M'ha recordat el Menneken Pis, aquella estatueta de Brusel.les a qui li van canviant els vestits. Potser algú que va estar a Bèlgica va pensar que aquí tb podriem començar una cosa semblant... ;-)***

    ResponElimina
  7. ostres, pero si esta clarissim!!!
    aquestes xiques, tants anys amb els braços amunt, aguantant el pes... si és evident que demanaven a crits una cosa que les lliures de les luxacions de canell i les escalfés una miqueta...

    Homeeeeeeeeeeeeeee.... :)

    ResponElimina
  8. P-CFACSBC2V Home! Si les canelleres haguessin dut etiqueta! :-))
    Però sí, tens raó, m'agrada això d'anar sempre mirant per tot arreu a veure què puc "capturar" jeje
    Abraçades!!!


    VERO I tant!! :-))
    Atenció! Això és una crida a l'autor o autora de les canelleres, si us plau, deixeu un comentari en aquest blog! Moltes gràcies :-))
    Jejeje t'imagines?
    Petons!!!


    BRUIXOLETA Siiiii jo l'he vist!! :-) Dona seria una bona idea si els haguessin posat alguna cosa més "gran" però unes canelleres... és que encara ric quan hi penso!! Jo més abans penso que no fos una aposta :-))
    Petons!!!


    MONTSE Jajaja pura necessitat mèdica!! Pobretes!! De fet cansades ho han d'estar sempre en la mateixa posició :-))
    I com era hivern, potser sí que tenien fred :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  9. Quina gràcia! Podríes convocar un concurs de relats amb aquesta foto, eh?

    ResponElimina
  10. Jo tampoc et puc donar una solució, però m'ha fet pensar en el Manneken Pis de Brusel·les. Aquell nino que pixa, ja saps de què parlo, oi, el vesteixen cada dia que toca en funció del que es commemora, és molt graciós. Quan jo hi vaig anar anava disfressat de catalanet, em va fer molta gràcia.

    ResponElimina
  11. Supongo que algún gracioso, acá suelen pintarle bigotes, anteojos, que incultura, besos tia Elsa.

    ResponElimina
  12. Ufa, quina curiositat !
    Tant de bo que algú ens en pogués treure l'entrellat. Ara ja em pica la curiositat, catxum l'olla !
    Però el primer que m'ha vingut al cap també ha estat que potser tenien el canells "carregats", je,je.
    Veig que els colors són tots diferents o sigui que tampoc pot ser una bandera o similar.
    Ummmmm!
    A veure si hi ha en Sherlock disponible i ens treu de dubtes !
    Un petonettttt!
    ;)

    ResponElimina
  13. CARME Ostres!! jajaja no hi havia pas pensat!! :-))
    De fet, el tema "relats" em té preocupada... No sóc capaç de fer el del quadre de Goya, no em "centro". Crec que quan més hi vull pensar menys "atrapo" bé una idea... A veure si demà que no hi ha futbol jeje
    Petons!!!


    XEXU Sí!! El Manneken Pis! El vaig veure :-))
    De catalanet? Si? ostres quina gràcia!! Segur que estava moníssim! Però quan va ser? Com és que anava de catalanet? :-)) Que era l'onze de setembre, o Sant Jordi, o alguna diada important?
    Abraçades!!!


    TÍA ELSA Ya, pero es que esto no estropeaba las figuras... además, quien lo hizo se tomó un trabajo, y luego ¿cuándo las colocarían? ¿y como se cerrarían¿ ¿con velcro? :-))
    Besos!!!


    -ASSUMPTA- Quan jo ho vaig veure, primer de tot vaig ensenyar les fotos a ma germana i a ma mare, que viuen a Barcelona... es van quedar tan parades com jo :-)
    Després les vaig anar ensenyant a més gent i tothom sorprés però cap idea.
    Tan sols una persona em va dir si no els hi haurien posat amb motiu del Carnaval... ho vaig trobar curiós... igual podria ser, però tampoc va ser res que pogués assegurar, tan sols una idea que li va passar pel cap...
    Veurem si algú ho sap :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  14. ostres, que curiós no? tal vegada era algún joc de rol o vés a saber.. hi quedaven bé..

    ResponElimina
  15. Estrany, sí, molt estrany...però divertit també...a mi em fa gràcia, si més no, jo m'apunto a la proposta de la Carme, un concurs de relats...Ui, què dic, si el Tibau ens porta bojos a tots... petons!

    ResponElimina
  16. Molt curiós. En qualsevol cas suposo que per l'ajuntament és millor haver de treure això que els grafitis.

    Vagi bé!

    ResponElimina
  17. ANNA I LLUÍS Ostres!! Un joc de rol!! Siii!! Doncs mira, que em sembla una possibilitat molt versemblant!! :-))
    Seria això? :-))
    Petons!!!


    ZEL A mi també em va fer molta gràcia quan ho vaig veure jaja... Això ho va haver de teixir alguna persona, algú ho va enganxar, o cosir als canells de les petites estàtues...
    Jajaja per "Relats conjunts" :-))
    Petons!!!


    ALBERT Ara mateix vinc del teu blog!! T'he posat un comentari tan llarg!! però és que m'he inspirat amb això dels mundials (serà que ja tinc "mono de futbol"... per cert, què deu haver fet España? No s'haurà lesionat cap culé, oi?)
    Ah!! Jo mai havia pensat que ho treguessin els serveis de neteja! Sempre vaig creure que s'ho havia endut la mateixa persona o persones que ho havien posat :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  18. Explicació lògica? No crec que n'hi hagi cap. Més aviat va ser cosa d'algú amb poca feina i ganes de vestir estàtues..

    ;)

    ResponElimina
  19. Jo no vull assenyalar a ningú, però doneu una volta pel blog d'Assumpta i voreu que hi ha moltes pistes que va ser ella.. ejem... i ja no parlo més que la meua vida corre perill per donar tanta informació.

    ResponElimina
  20. jo també els hi posaria uns peücs.
    que al hivern fa fred per anar descalç pel carrer.

    curiós!

    ResponElimina
  21. Hija, pues no le quedaban mal las muñequeras, original a más no poder. Pero se ve que a las autoridades no les gustó. A lo mejor no hacían juego con el color dorado que pensaban darle, jeje.
    Besos, guapa!

    ResponElimina
  22. ostres!! Quines coses més curioses!!! Molt ben captat i has deixat un bon testimoni.
    Salut!

    ResponElimina
  23. Assumpta: No sé si ho pregonessim i qui sap si l'autor - si hi possesim un premi - vindria a la teva ratera. Verament curiós.
    Jo ho he dit a tots els animalons que tinc, a pardals, kikes, orenetes que no acaben de venir, i fins als cotxes que passen amb matrícula de B.- si en saben res i ens ajuden i fins als núvols que pasen en direcció que s'en enterin que ells des de dalt, algun amic potser, els diria si han vist qui ha set, no se´. Faig tot el que puc ara que m'ha passat la tos i mig la desgana de la grip... Si plego lendes, ja ho diré, que ho veig difícil... Anton.

    ResponElimina
  24. Resum promès, Assumpta! A veure si demà o dimarts m'hi poso...

    Bon diumenge!

    ResponElimina
  25. És bo que per la salud col.lectiva,hi hagi algú que tingui
    aquestes idees. A l'autovia de l'Ametlla , just a L'entrar a la població, fa molts anys, algú o alguns van posar-li a l'estàtua de
    Sant Jordi, una capa vermella de Superman ...Sensacional. Des de llavors, cada cop que hi passo, ho recordo i em faig un tip de riure. Això s'en diu Salud Col.lectiva.

    ResponElimina
  26. Hola Assumpta!
    L´espècie humana és moooolt estranya.
    Mmm...és d´algú aficionat/a al ganxet. Ep! Assumpta???? :)
    salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  27. preciosos espacio...
    pasa a dejarte un abrazo...

    ResponElimina
  28. Amb el teu permís, m'hi poso per demà amb un mini relat... a verue què surt. Avui deixo el lloc als cirerers per tot el dia.

    ResponElimina
  29. JORDI PINYOL Hola!! Salutacions de Reus a Reus :-))
    O sigui que tu ho qualificaries d'una broma sense cap més intenció que fer somriure a qui ho veiés :-)
    També seria possible!! jeje
    Em fa gràcia veure les diferents opcions :-))
    Abraçades!!!


    BAJOQUETA Jajajajaja molt bo!! però no cola :-))
    No veus que si hagués estat jo les hauria fet blaugranes, dona? ;-)
    No em donis idees, no em donis idees jajaja
    Petons!!!


    ESTRIP Certament era hivern, pobretes... potser hagués estat més humanitari haver-los-hi fet uns mitjonets :-)) (ostres, ho he escrit bé això d'"haver-los-hi"?)
    Abraçades!!!


    MARILUZ ¿Verdad que eran monas y tenían su gracia? :-) Cada una de un color distinto jeje
    Ciertamente que, dorada, no me gusta la fuente... y yo estoy segura que la fotografié, pero vete a saber dónde andarán las fotos!! :-))
    Besos!!!


    CONSUELO Doncs et pots creure que la gent passava pel costat i ningú més s'aturava, ni feien cap senyal de veure-ho? :-)
    I jo li vaig dir al meu marit "ostres, mira, mira la font!" i, tot i que em vaig aturar a fer fotos, era com si la gent no ho trobés estrany :-))
    Petons!!!


    REBAIXES Jejeje això segur, si proposem un premi sortiria algú!! :-))
    Saps que fins i tot vaig enviar les fotos a La Vanguardia? però no em van fer ni cas, hi ha un apartat, juntament amb les cartes dels lectors, que sempre posen alguna foto que la gent envia, doncs publiquen qualsevol tonteria però les meves fotos de les figuretes amb canelleres no les van posar, què hi farem ;-)
    Si algun dels teus animalons et dona notícia de qui va ser i quin sentit tenien les canelleres, tu m'ho fas saber, eh? :-))
    Petons!!!


    FERRAN Estic segura que m'agradarà el teu resum!! :-)) Com et tinc a la llista de Blogs preferits, tan aviat et vegi actualitzat faig un salt cap a casa teva :-))
    Abraçades!!!


    CARLES CASANOVAS Tens tota, tota, la raó :-))
    Les canelleres eren boniques, de colors alegres i no embrutaven ni molestaven gens :-) Una nota ben simpàtica i que fa que, com tu et pasa amb "Súper-Jordi", jo també hi pensi sempre que passo per allí!! :-))
    Petons!!!


    SÍLVIA Jajaja noooo, que t'has compinxat amb la Bajoqueta? De fet jo no en sé pas de fer ganxet, sóc esquerrana i tothom que conec que en sap fer és dretà i diuen que no em poden ensenyar "perquè ho faig al revés" jajaja
    Petons!!!


    ABOGADA EN BCN sí, sí, ja ho pots ben dir... feu coses molt rares a Barcelona, eh? jejeje
    Petons!!!


    ALLEK Muchas gracias por tus palabras :-)
    Un abrazo!!!


    CARME Permís concedit!!!!! Ostres, i tant!!! :-)))
    Jajaja quina gràcia que em farà quan ho vegi!! ;-))
    Justament ara jo estava acabant de respondre els comentaris a veure si feia el conte de "Relats Conjunts", així que crec que ens ha arribat un atac d'inspiració!!
    Petons!!!

    ResponElimina
  30. hi ha gent que té detalls per tot. La gràcia està en fixar-se i observar aquests petits canvis, petits detalls que fan més vives el mobiliari de la ciutat (sense espatllar-lo). I no tothom ho sap fer, sovint la gent es mou com autòmates.
    De vegades fins i tot una pintada pot ser bonica i feta per millorar la ciutat.
    Segur que la persona que ho va fer veu les teves fotos li farà molta gràcia veure que algú s'hi va fixar.

    ResponElimina
  31. És tant original com senzill.
    T'admiro per tindre sempre a punt la càmera de fotos!

    Durant tot un matí, m'agradaria seure en una terrassa d'un carrer principal de Barcelona... i mirar, sobretot mirar!

    ResponElimina
  32. RITS Tens raó, Rits... la gent passava pel davant i no es fixava en les canelleres, ningú s'aturava, o somreia mirant-les. És estrany, oi? A mi em van cridar l'atenció de seguida :-) És una font molt petitona, però hi passo molt sovint per davant per anar a la Renfe (ecs, he dit "Renfe" jaja)
    Em faria ilu si qui les va fer veiés les fotos!! :-)) però crec que tinc tantes oportunitats d'això com de treure la grossa de la primitiva :-))
    Petons!!!


    ÀLEX. Jo tenia una càmara "no-digital" i me l'estimava molt, no era una meravella però cre que era "boneta", una Nikon, amb una mica de zoom... estava bé, feia unes fotos precioses, precioses, amb uns colors magnífics. I un dia, sense més, es va espatllar mentre estavem visitant una casa modernista, jo havia anat fent fotos i de cop, no disparava. El mateix dia la vaig portar a arreglar i em van dir que era greu (no recordo què, però greu) que em sortia més a compte comprar una digital que arreglar l'altre.
    Em va saber molt de greu... aquella havia estat un regal del meu marit, per un sant (crec que el 1999 o 2000)
    Al final vaig comprar la digital, una Canon petitona, de trote... en principi crec que, menys bona que la que tenia (si es podés comparar) i no li tenia massa carinyo, no... ho he de reconèixer. Però llavors em vaig acostumar a portar-la sempre amb mi i a fotografiar qualsevol cosa que em fes gràcia (les sabates de la gent, per exemple, el menjar d'una hamburgueseria, reflexos de colors a les cortines...) i ara ja som molt amigues :-)) fins al punt que si surto de casa i m'adono que no la porto estic tota l'estona pensant que segur que "veuré alguna cosa bonica i no la podré fotografiar" :-))
    M'apunto a aquest matí "observant" a un carrer principal de Barcelona :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  33. Doncs és divertit però té alguna cosa de misteriosa.

    ResponElimina
  34. Sempre m'agradat aquesta font....és que a Barcelona a les nits els follets fan de les seves ;)

    ResponElimina
  35. En cuanto ví la foto imaginé enseguida que se trataba de un acto de compasión de alguien sensible,estaba demasiado bien hecho para ser una broma. ¡Qué raros somos!.Besos

    ResponElimina
  36. Que tard aplegue sempre al comentaris.salutacions poc que dir ja

    ResponElimina
  37. Certament és curiós això de les canelleres. M'han recordat a l'Alves, que sempre en porta!! jejeje Potser va ser ell...

    ResponElimina
  38. Doncs jo faig tard, però estic amb la bajoqueta i la Sílvia, hi hi hi... Ep i sense ser cap Sherlock Holmes, eh?

    ResponElimina
  39. KWEILAN Jo li trobo moooolt de misteriós :-)) Jejeje
    Quan ho van fer? Van prendre primer les mides? i per posar-los? com ho van enganxar? cosit? grapat? perquè per la ma no passa, que està enganxada al capitell jeje
    Em faria molta gràcia saber-ho :-)
    Petons!!!


    AIGUA A mi també m'agrada! :-)) Potser per això m'hi vaig fixar més!!
    Els follets barcelonins!! jeje... potser si :-)
    Petons!!!


    TERE Somos raros pero divertidos :-)) A mi me pareció extraño, misterioso pero muy simpático... y, además, tengo la duda de quién las quitó, si los propios autores, si los servicios de limpieza... o terceras personas :-)
    Besos!!!


    TONI BRA No pateixis jeje... aquí tothom diu la seva ;-) però moltíssimes gràcies per passar :-)
    Abraçades!!!


    JORDI Jajaja és que això va durar de finals de gener a primers de febrer de 2008 i llavors l'Alves encara no era nostre... si no, ja pots ben assegurar que hauria estat ell!! :-))
    Abraçades!!!


    ELS DEL PiT Noooooooo, que si les hagués fet jo serien blaugranes!! Això és una cosa absolutament indubtable :-))
    Abraçades x 2 !!!

    ResponElimina
  40. això ja ho he llegit, bonica, però crec que és una tècnica per despistar els detectius, hi hi hi...
    Me'n vaig al llit que no puc més, apabonanit!

    ResponElimina
  41. ELS DEL PiT Aaaaaviiii!!! Jajajaja, vagi, vagi a descansar ;-) Un petonet a la galta ;-))

    ResponElimina
  42. Una performance efímera molt original i ben aconseguida. Amb aquesta postura els canells se'n ressenten aviat i dóna gust (i gràcia) veure que hi ha gent altruista que es preocupa pels canells d'altri i reforça els canells d'aquestes cariàtides tan sofertes. No hi ha res com dur la càmera al damunt per immortalitzar escenes com aquestes.

    ResponElimina
  43. MET Hola! Benvingut :-))
    De fet, només de pensar la d'hores de deuen portar aguantant en aquesta posició i amb aquest pes a sobre, és normal que volguessin unes canelleres, pobretes :-))
    Si veiessis de quines coses faig fotos!! jajaja
    Abraçades!!!


    MON oi que sí? :-)) Has vist la "versió" de la Carme Rosanas? Està molt bé!! :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  44. Menos mal que eran muñequeras. Al lado de mi casa hay una plaza con una bonita estatua de Rosalía de Castro. A algún "ciudadano ejemplar" se le ocurrió convidarla al botellón de los sábados y le pusieron entre las manos una botella de vidrio verde, allí estuvo días y días, que me daban ganas de coger una escalera y subir a quitársela, si no fuera mi vértigo.
    Tengo que volver a Barcelona, con muuucho más tiempo, para ver todo lo que se me quedó, incluídas muñecas si vuelven a aparecer.
    Un beso.

    ResponElimina
  45. TERESA CAMESELLE Holaaa!! Sí, desde luego, que la verdad es que a mi me pareció simpático el detalle de las muñequeras (misteriosamente simpático) otra cosa es, como tu dices, el caso de botellas, plásticos, latas, etc. que, por aquí, también se dan mucho claro...
    Ayyyy!! Yo también tengo vértigo!! Hiciste bien en no subir :-))
    Ya sabes, Barcelona te espera jeje
    Besos!!!

    ResponElimina
  46. Pensava que trobaria l'explicació real al blog de la Carme, si és que encara me les empasso jo les mentires petitones com aquesta :D
    Estàs esbrinant encara d'on sortien les canelleres? Seria interessant saber-ho :)

    ResponElimina
  47. ANA Holaaa :-) La veritat és que l'explicació real no la sap ningú jeje
    Però, precisament ahir a la tarda una amiga em va passar un mail que "potser" sigui el que va passar :-)
    Acabo de fer-ne un escrit nou .-)
    Petons!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!