dimecres, 10 de juny del 2009

Un lleó a la Biblioteca!


Darrerament m’ha donat per parlar de biblioteques... A part del que dic aquí, he trobat altres blogs que també en parlaven (en Jordi i l’Estrip) i m’ho he passat força bé comentant-los. Les biblioteques són un món especial i molt interessant i, encara que a vegades el volum excessiu en la veu dels usuaris, i fins i tot del personal, em faci enfadar, m’agraden molt :-)

Ahir, quan hi varem anar una estoneta per la tarda, hi havia un lleó!!


Es tracta d’un dels animals del bestiari de festa major de Reus. El patró de la ciutat és Sant Pere, així que, com falta poc (pels qui no ho sàpiguen Sant Pere és el 29 de juny), la Biblioteca estava plena de símbols festius per entrar en ambient.

(Si algú té curiositat per llegir la seva història, clicant la foto es fa més gran)


Al vestíbul el lleó, amb una explicació al costat i, a dins hi havia com unes pancartes de roba que penjaven del pis superior amb dibuixos dels gegants i altres.

Per cert... que ja he trobat per casa un llibre repetit per portar al Punt d’Intercanvi!! És tracta d’un relat de Camilo J. Cela que tenim una vegada en un tomet molt petit (que serà el que regalaré) i l’altre, també primet però no tant, correspon a una col•lecció que sortia a El Periódico i hi ha el mateix (Café de Artistas) i, a més, uns altres.


32 comentaris:

  1. Traducción al castellano:

    "¡UN LEÓN EN LA BIBLIOTECA!"

    Últimamente me ha dado por hablar de bibliotecas... A parte de lo que digo aquí, he encontrado que en otros blogs también hablaban de ellas. Las bibliotecas son un mundo especial y muy interesante y, aunque a veces el volumen excesivo en la voz de los usuarios, e incluso del personal, me hace enfadar, me gustan mucho :-)

    Ayer, fuimos un ratito por la tarde ¡Y había un león!

    Se trata de uno de los elementos de la Fiesta Mayor de Reus (que es por San Pedro, el 29 de junio) así que, como ya falta poco, algunos de los símbolos festivos estaban expuestos en la Biblioteca, para entrar en ambiente.

    Por cierto, ¡Ya he encontrado por casa un libro repetido para llevar al Punto de Intercambio! Se trata de un relato de Camilo J. Cela que tenemos tanto individualmente en un tomito muy pequeño, como en otro librito que contiene, el mismo relato (Café de Artistas) junto con otros más.

    ResponElimina
  2. Doncs sí que et passes el dia a les biblioteques! Ja saps que a mi no m'agraden perquè no em puc quedar els llibres... No, que sí que m'agraden, tota la carrera me la vaig passar estudiant a la biblioteca de la facultat, i allà vaig aprendre molt, i vaig fer alguns dels meus millors amics!

    A veure que et pots endur pel Cela!

    ResponElimina
  3. XEXU Jejeje tampoc és tant, eh? :-)
    Es tracta d'aprofitar una estona perduda que queda abans d'anar al despatx algunes tardes i, com la Biblio està bastant a prop, doncs igual hi anem i estem uns quaranta minutets...
    Si és la tarda lliure (dimarts) doncs igual hi estem una horeta i mitja com a molt... però tampoc és cada dia... això sí, és suficient per a començar a reconèixer tipus diferents: Hi ha uns senyors grans que sempre van a llegir els diaris, bastants estudiants, molts immigrants que van a la zona dels ordinadors...
    Al Punt d'Intercanvi sí que et pots quedar els llibres!! :-))
    Si agafo algun llibre a canvi del Cela ja ho diré... si no, doncs el deixo igualment, és clar ;-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  4. Quan he llegit el títol, m'he espantat i m'he dit: fugim!!! jejeje Està bé que la cultura faci cultura.

    A mi també em fa enfadar molt la gent que va a la biblioteca a xerrar. Per això estan els parcs i els bars!

    ResponElimina
  5. Ja ho veig venir: estàs llegint tranquil·lament i el lleó ve a cruspir-se't (si no li agrada el que llegeixes).

    ResponElimina
  6. Hauràs de crear una etiqueta "Biblioteques", tu, per encabir-hi tooots els posts que hi dediques :)
    M'agraden, aquests apunts/escrits/articles teus (tot per no repetir 'posts'; aitx!, ja ho he dit!) dedicats a les biblios!

    ResponElimina
  7. Coincideixo amb en Ferran en què hauràs de crear l'etiqueta "Biblioteques"... tot i que seria més xula "aventures i desventures d'una boja bibliotequera", hahaha

    Escoltaaaa, saps que el patró de Figueres també és Sant Pere? Nosaltres tenim dues festes "majors": la festa gran, que són les Fires i Festes de la Santa Creu al mes de maig (3 de maig) i la festa patronal, que és el 29 de Juny, Sant Pere...

    Has vist? una altra coseta que ens uneix ;-D

    (nenaaaaaaaaaaaaaaaa, quina paraula de comprovació més guarrindonga que m'ha sortiiiit: "conpolla"!!!!)

    ResponElimina
  8. JORDI Jejeje però és veritat, eh? Era la biblio i era un lleó... i maco, oi? :-))
    Quan jo era petita i més jove que ara, eren un lloc de calma, silenci, estudi... ara també jeje però, a més, és lloc de "trobada" a fer petar la xerrada :-))
    Abraçades!!!


    P-CFACSBC2V Jajajajaja Però que t'ha passat darrerament? :-))
    El teu (genia) escrit sobre la sang al teu blog i ara pensant en atacs ferotges entre llibres!! :-))
    Abraçades!!!


    FERRAN Ostres, no hi havia pensat!! :-)) M'has donat una idea!! Si m'inspiro per més posts "bibliotecaris" crearé aquesta etiqueta! ;-))
    Moltes gràcies!!
    Abraçades!!!


    KUDIFAMILY Jajaja em feu venir ganes de fer més posts d'aquest tema... i m'agrada molt quan em comenteu així i m'animo a pensar en nous escrits jeje :-))
    Siiiii!! A Reus també n'hi ha dos Festes :-)
    Sant Pere i la Mare de Déu de Misericòrdia (el 25 de setembre)
    Aquest any, per les festes ja tindras en Lluc en braços :-)
    Petons!!!

    ResponElimina
  9. Estic contenta, m'han dit que d'aquí a poc obriran una biblioteca pràcticament al davant de la feina! (espero que el rumor no sigui només fum!!!)

    No sé si seria capaç de desprendre'm d'algun llibre... que jo recordi només en tinc un que, no és que no m'agradi, més aviat l'odio, però no vull donar-lo... només faltaria que algú llegís allò! és tan terriblement dolent! i va guanyar tres premis... si és que... quina falta hauria fet el Lleó!

    ResponElimina
  10. Ja sabem que t'agraden els llibres.
    I es que sempre és un bon amic, si l'escoltes diu moltes coses a l'orella i s'allarga fent-nos pensar que també en manca de vegades. Anton.

    ResponElimina
  11. Hola Assumpta!
    Mira que si et trobes a un altre "lleó", a Eto´o... ;)
    Crec que va al Inter!
    Salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  12. ELUR Doncs si es comenta suposo que sí que la faran... ara, que potser la cosa tardi, doncs també, ja se sap que "las cosas de palacio van despacio"...
    Espero que sí que la facin!!
    Ui!! Quin llibre deu ser aquest que odies? jaja
    Petons!!!


    REBAIXES I tant que sí :-) Són una magnífica companyia!! Pots anar a molts llocs, viure moltes històries i seguir assegut a la cadira jeje
    Abraçades!!!


    SÍLVIA Ooooooh!! Va a l'Inter el meu Eto'o? :-(
    En fi... doncs li desitjo tota la sort del món, l'enyoraré... sniff
    Petons!!!

    ResponElimina
  13. A mi m'agrada el silenci de les biblioteques i ahir recomanava la biblioteca de la ciutat de Lleida al bloc de l'estrip i ara, si m'ho permets, des del teu. És l'edifici de l'antiga maternitat rehabilitat com a biblioteca i val la pena.

    ResponElimina
  14. Ets la fotografa professional de la biblioteca jajaja.
    Al llegir l'entrada he passat por :P

    El de la pela de la patata no el regales ni els deixes ni res eh! Que estic jo a la primera de la llista :)

    ResponElimina
  15. Jo no soc molt animal de biblioteca, encara que soc soci de la del meu poble. Está situada en el casc antic, en un edifici aamb història. I vai més per les exposicions i concerts que hi fan que no pas pels llibres. Si tens curiositat, aquí está la web:

    http://www.cantorro.es/principal/index.php?i=cat

    ah, per cert, el patró del Port d'Alcúdia també és Sant Pere :)

    ResponElimina
  16. Ui! Compte amb el lleó, no us mossegui ;)!!!

    ResponElimina
  17. els meus llibres ja tenen destí: una biblioteca d'institut.

    ResponElimina
  18. KWEILAN I tant que t'ho permeto que parlis de la Biblioteca de Lleida! :-) No tan sols t'ho permeto si no que en prenc nota, ja que la meva germana vol anar aquest estiu a veure alguna cosa a Lleida, doncs li diré que passi per la Biblioteca, i tant!! :-))
    Petons!!!


    BAJOQUETA Jajaja t'imagines que hi hagués entrat un lleó de veritat? ;-)
    No pateixis que ja he fet la reserva del llibre de "de la pela de patata" per a tu ;-))
    Petons!!!


    ANGLE He entrat a la web que dius i ja sé que dilluns la Biblio està tancada jeje (horari d'estiu!!) Tu també deus ser dels que tenen una bona biblio a caseta ;-)
    Ai, em sona que m'havies dit que el patró també era Sant Pere... però n'hi havia un altre també, no? :-)
    Abraçades!!!


    MA-POC Jajajaja estava sedat, pobre animal ;-)
    És xulo, eh? :-)
    Abraçades!!!


    ESTRIP Siiiiii :-) Recordo que et vaig dir si em diries que faries al final amb els teus llibres... Has tingut memòria! :-))
    Bon destí, sens dubte :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  19. les biblios són un dels espais pels que més m'agrada perdre-m'hi. xafardejar, tocar, llegir solpaes, anar als ordinadors a consultar el fons, ... per mi és una etita festa cada cop que hi vaig. ara: si m'apareix, de sobte, un lleó potser començo a córrer o, pitjor encara, connecto el mòbil per trucar :) l'angel cristo!!!

    ResponElimina
  20. Deu ser una nova, bona, costum a les Biblioteques, la d'exposar motius de la Festa Major... A la de la Sagrada Família, ja fa temps que hi veig exposats uns Gegants y uns Capgrossos.
    La Biblioteca!!...Per a mí, un espai deliciós"!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  21. per mi, la biblio es alguna cosa semblant al paradis. he estudiat llibres, he gaudit amb llibres, he apres, he plorat, he rigut, he flipat, n'he escrit... fins i tot hi explico contes amb certa freqüencia...
    a la bibli de reus he tingut molt bones estones, hi ha moltes activitats, i tenen moltes idees, com posar-hi un lleó, omplir-la de musica, ferhi la biblio del tintin...

    ResponElimina
  22. jo no hi vaig gaire a les biblioteques últimament, de fet no hi vaig gaire des de fa anys. Però m'agraden les biblioteques. I si visqués a Reus, potser aniria a veure aquest lleó de la foto i a buscar el llibret d'en Cela, pq em faria molta gràcia trobar un llibre que una blocaire ha deixat allí! :-)***

    ResponElimina
  23. Llibres i més llibres... jo em perdo a la biblioteca, d'un lloc a un altre buscant què poder llegir...
    En arribar la festa major es van escampant els elements ... això fa goig...
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  24. com que t'agrada tant el cinema, no crec que hagis vist Las crónicas de Narnia: el león, la bruja y el armario (ups, no estic segura si l'ordre del títol és aquest). Te la recomano, sobretot per la simbologia en la figura del lleó!

    aneu escalfant motors per la festa major, eh!!!!

    el llibre el recomanes? a casa els pares està, però no l'he llegit!

    ResponElimina
  25. ÒSCAR Jejeje és un lleó molt pacífic, pobret :-)
    Tenen encant les biblioteques, eh? Molt!!
    I, tot i que les modernes estàn força bé... jo trobo que les antigues tenen més màgia :-)
    Abraçades!!!


    MONTSE, una mica de tot Sí! com va dir en Jordi "està bé que cultura faci cultura", ho vaig trobar molt encertat :-)
    Petons!!!


    MONTSE, lletres i fotos Otresss!! La biblio d'en Tintin!! Si això ho veu el meu marit!! jejeje
    Uhmmm a mi m'agraden però veig que em guanyes, sens dubte :-))
    Petons!!!


    ROBADESTIU Els teus comentaris sempre són tan dolços :-) i, a més, és que estic segura que ho faries!! ja et veig buscant el llibret petit de Cela ;-)
    Petons!!!


    EVA De fet, són un gran invent... no m'havia parat mai a pensar en els origens de les Biblios, però això de poder anar mirant i buscant per decidir què llegir, com tu dius, és una gran cosa :-)
    Petons!!!


    RITS Aaaaai, aaaaaaai jajaja ho confesso!! no l'he vist!! jajaja m'has fet riure, eh?
    El llibret de Cela? jeje... me l'hauré de llegir jiji... també li puc preguntar al meu marit ;-) Però, potser prefereixo llegir-lo... ja t'ho diré :-)
    Petons!!!

    ResponElimina
  26. A los que son ratón de biblioteca, el ambiente de las mismas nos encanta. La verdad es que en la actualidad ya no voy, pero la Biblioteca de mi pueblo ha sido mi gran aliada en la primaria, secundaria e inclusive en la Facultad. Era socia y sacaba los libros por una semana, sino estaban pedidos los volvia a renovar. También sacaba libros por el simple gozo de leer cuentos o una buena novela. Te mando un beso tía Elsa.

    ResponElimina
  27. Que lindo León! que bueno que vayas a la biblioteca,a mi me encantaría ir,yo a travéz de los blogs he conocido una bibliotecaria de Balsareny de quien me encariñé muchissimo,al leerla me entero de las muchas actividades que realiza y lo importante que es para su comunidad,y me dán unas ganas de tener una biblioteca cerca de casa!
    tengo una cerca pero la bibliotecaria no es amable,al contrario está a disgusto en su trabajo y eso me desanima a ir,me gustó tu post Assumpta! que tengas buenas noches!

    ResponElimina
  28. stic d'acord amb en Ferran: "Etiquetes biblioteques"
    ;-)
    Jo que em pensava que biblio-teca era un lloc per llegir i halar...
    Doncs no és tan fieru el lleó com lupinten, hi hi hi...

    ResponElimina
  29. Hace muchos años que no voy a las bibliotecas,hasta los libros los encargo por internet.Cuando estudiaba,prefería en casa porque es más cómodo,para mí los libros son la perdición,estaría dándole vueltas a todos sin decidirme por ninguno,me echarían de allí.Besos

    ResponElimina
  30. TÍA ELSA Así que veo que tienes bonitos recuerdos de las Bibliotecas!! Tienen algo especial... yo también tenogo hermosos recuerdos. Será que la vida de estudiante también és especial :-))
    Besos!!!


    HADA ISOL ¡Qué lástima esa bibliotecaria! ¡Con lo bonito que es este trabajo! A mi hermana le hubiese encantado ser bibliotecaria, pero fue por otros caminos y ahora su trabajo no tiene nada qué ver con esto... Pero se le nota que aún le gusta mucho :-)
    Pues tu ves igualmente, mujer, si no es amable, peor para ella. Tu pide tus libros, lee y tan tranquila :-)
    Besos!!!


    ELS DEL PiT Jajaja un lloc per llegir i menjar!!! M'acabeu de donar una idea per un poooost!! Oeee oeeee :-)))
    Abraçades x 2 !!!


    TERE Pues tu debes ser mucho más responsable que yo :-))
    En casa me costaba mucho más estudiar porque tenía mil tentaciones cerca: La tele, la cocina, el teléfono... jejeje
    ¡Cómo te iban a echar! Lo que te nombrarían Usuaria Predilecta ;-)
    Besos!!!

    ResponElimina
  31. T'has oblidat d'enllaçar en "McAbeu", eh?
    Aixxx...
    ;-)

    ResponElimina
  32. ELS DEL PiT Siiiii? En Mac ha parlat recentment de Biblioteques? Passa'm l'enllaç, porfa, que li poso!! :-)
    Abraçades x 2 !!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!