dimarts, 17 d’agost del 2010

Un passeig per Reus

Durant una estoneta he estat buscant entre les quasi 10.000 fotografies que tinc guardades a l’ordinador i he fet una selecció, absolutament desordenada en quant a dates i llocs, d’algunes de les imatges reusenques que tinc guardades i que, sense ser totes de les més “típiques”, he trobat maques...















26 comentaris:

  1. Hi he anat poc a Reus, i em sembla que només per fer castells. Ara, com que ja no en faig, ni això. Ja veig que no et separes de la càmera. Bones fotos, però tota una barcelonina com tu fent apologia de Reus? Ai, ai, ai... què diran les teves fonts i els teus fanals?

    ResponElimina
  2. La vuitena a part de ser maca serviria per a "Una sortida digna".

    Jo vaig anar-hi farà uns quatre anys, un cop que plovia molt, tornant de cap de setmana i poc vam veure. Quasi només el Viena.

    Vaig anar-hi després per feina tres cops, però com plegava tard, marxava ràpid. Recordo que la primera plaça em queia a prop.

    Hauré de tornar-hi

    ResponElimina
  3. Muy linda fotos amiga, realmente tienes una buena cantidad para seguir publicando. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  4. Caram Assumpta! No tenia ni idea de que Reus sigues tant bonic!
    He anat poques vegades però no em va semblar tant bonic llavors.
    Deuen ser les fotos, que les he trobat molt bones!

    ResponElimina
  5. No conec Reus...potser hi haurem de fer una escapada algun dia

    ResponElimina
  6. Hi he de passar d'aquí un parell de setmanes, potser que hi busqui aquests raconets...

    ResponElimina
  7. No sé per què però tinc tendència a anar amunt i no avall quan faig escapadetes. Veient les fotos, acabo d'afegir Reus a la llista de visites pendents.

    ResponElimina
  8. Encara que hi vaig sovint, fa temps que no faig un "passeig" per Reus i com molt bé demostren les teves fotos és una cosa que val molt la pena. :-))

    10.000 fotos, són moltes fotos. Dius que les tens al PC, jo aquests dies estic intentant recuperar les dades d'un disc dur d'un amic que ha petat (el disc dur ha petat, l'amic encara està bé :-DD) però em sembla que no me'n sortiré perquè el disc dur està tan mort que ni el detecta el SO... de les teves fotos ja n'has fet una còpia de seguretat, no? :-)

    ResponElimina
  9. Hola Assumpta, un bon munt de fotos tens, eh? un dia hauré de comptar les meves, jajaaa.... La mostra que ens portes per passejar per la teva ciutat és preciosa, jo no conec Reus, però m'en has fet venir ganes!! Un gran petó :)

    ResponElimina
  10. "Reus a peu" és ben maco. I una cançó, em sembla...

    Nosaltres ens hi passegem sovint. Encara que no ens haguem vist mai!

    *Sànset*

    ResponElimina
  11. Jo sóc del club de la Lluïsa: sempre tiro amunt, i no avall (de fet, he tirat tan amunt que ja veus tu on he anat a petar, hehe...)

    A Reus no hi he estat mai, em sembla (o potser de molt petit, quan hi passàvem a prop cap a casa mons besavis, al Priorat). Sí que sembla una ciutat amb coses maques. Algun dia, espero, m'hi podré passejar (i visitar el Viena, naturalment ;-)

    ResponElimina
  12. No t'ho creuràs però no hi he estat mai a Reus...boniques fotos...a part de molts altres càrrecs honorífics t'haurien de fer ambaixadora de Reus.....-))i cònsol de Barcelona...

    ResponElimina
  13. No he anat mai a Reus, sóc de Mallorca, però m'ha fet moltes ganes anar-hi. Una abraçada.

    ResponElimina
  14. Reus val la pena de visitar.Té uns racons preciosos. Molt bones fotos, Assumpta!

    ResponElimina
  15. Tota ciutat té llocs més bonics i d'altres de menys, per a dir-ho finament. A Barcelona passa exactament el mateix.Ens has mostrat la cara bonica i amable de Reus. Has pensat en fer de guia turística per la ciutat? Et podries treure un sobresou!

    ResponElimina
  16. Amb el teu permis, Assumpta.

    Ferran, ja és casualitat que la meva darrera escapada anant avall, Port Aventura al marge, fos justament al Priorat.

    ResponElimina
  17. quants cops he passejat per aquests carrers' Uf, centenars!
    I sí, una de les portes ja ha sdortit al blog d'Una sortida digna

    ResponElimina
  18. només hi he estat una vegada, de molt joveneta i amb la família, i vam anar..... a la biblioteca!!!! a buscar la història del nostre cognom. Va ser molt curiós.

    Unes fotos ben maques! dius que tens més de mil guardades a l'ordinador? fes una còpia de seguretat!!!!! que mai se sap!!!!

    ResponElimina
  19. Molt maques les fotos.

    A Reus només hi he estat una vegada i en diumenge que està tot tancat.

    Sempre li dic el Carlos que m’agradaria anar un dia de cada dia a Reus i pogué passejar per el carrers amb les botigues obertes.

    A veure si ho aconsegueixo un dia.

    ResponElimina
  20. Cada vez que vengo por aquí Firefox que avisa que carezco de la versión en catalán. Si será pesado…

    Oye, tú, Assumpta, que chuli es Reus. No lo conozco. Si saco unos días en septiembre, me largo a tu tierra, a conocerla. Estuve hace 45 años en Barcelona a visitar el Nou Camp, que mi hermano era del Barça y no he vuelto.
    Cuando vaya te aviso para que me hagas una selección de villas y ciudades. ¿Vale?

    ResponElimina
  21. XEXU.- Abans d'ahir es va acabar la bateria de la càmera i vaig haver de sortir al carrer sense ella!! Quasi no m'atrevia a mirar enlloc, no fos cas que trobés alguna cosa bonica i no la pogués fotografiar ;-))
    Nooooo, les meves fonts i els meus fanals ja saben que són els meus mimats, que la meva Barcelona és la reina, la més bonica de totes... però a Reus també me l'estimo molt :-))


    KHALINA.- Doncs justament fa poc ha caigut un aiguat de por! :-)
    No està malament Reus, té coses boniques... algunes façanes modernistes estan molt bé (en vaig fer un altre post fa temps) :-)


    TÍA ELSA.- Gracias, guapa :-)
    Es que estoy como loca con la cámara... le tomo fotos a una taza de café, a un zapato, a lo que sea, por eso tengo tantas ;-))


    EVA.- Hahaha ara què et responc? ;-))
    Si dic que és molt bonic serà una exageració... diguem que "les fotos són de llocs bonics" :-))


    GARBI 24.- A Reus molta gent ve per passejar tot mirant botigues, això és ben cert... Gent de Tarragona ve a comprar-se roba i sabates aquí :-)
    Hi ha la Prioral, la Plaça Prim, la Plaça Mercadal, i algunes façanes modernistes molt maques... sense oblidar l'Institut Pere Mata, que és magnífic.
    Ah! Una cosa molt maca: El Gaudí Centre: Val la pena de veritat.


    JOMATEIXA.- Són llocs cèntrics, estic segura que passaràs per quasi tots!! :-))


    LLUÏSA.- Com diu el poeta... "El sur también existe" ;-))


    McABEU.- Clar, home, és que no es pot anar als llocs de pressa. Si caminessis poc a poc com jo t'adonaries de totes aquestes coses boniques ;-)
    Ehem... "Còpia de seguretat?"... i... com?... i... on? :-))
    No detecta el SO? what so? the sound? ;-)) Què és el "SO" :-)


    CRIS (V/N).- Són un munt, sí... però jo no les he comptat, eh? M'ho diu la numeració de la màquina :-) Bé, potser he exagerat una mica, perquè si cliques damunt de les de la pluja d'avui veuràs que són les 9.233 i així :-)
    La foto que tens actualment al teu blog sí que és magnífica :-))


    SÀNSET.- Com ho saps que no ens hem vist? Potser si :-)) El que passa és que jo estic una mica canviada respecte a la foto de la meva imatge bloguera hehehe (busqueu una nena amb una nina?) ;-)
    A mi em sona que "Reus a peu" era un lema de l'Associació de botiguers hehehe


    FERRAN.- Tot el que és paisatge i tal, la veritat és que, pel meu gust, també és més maco cap al Nord :-))
    Però Reus també té el seu encant :-))

    ResponElimina
  22. ELVIRA FR.- Hahahah m'has fet molta gràcia!! :-)) I és clar que m'ho crec, dona ;-)) Si sabessis la de llocs de Catalunya que no he estat mai!! ;-)
    Val... m'agradaria -i no vull semblar interessada- que aquests càrrecs que proposes portessin una assignació econòmica, per petita que fos :-))


    VENTAFOCS.- Hola, benvinguda! ;-)
    M'encanta el teu nick i la teva imatge, t'ho dic de veritat :-)
    Oh, jo no he estat mai a Menorca... i m'encantaria! :-))


    KWEILAN.- Hehehe què ets maca! :-)


    ALBERT B. i R..- Xiquet, jo no m'atrevia a dir-ho, però has donat en el clau :-)) A tot arreu hi ha coses maques i coses lletges. Reus té coses molt maques, però també em sap greu dir que està bastant deixada i brutota... com tantes altres ciutats nostres, amb tot el tema de l'incivisme: pintades, excrements de gossos, etc.
    Vull dir que si Reus estès ben cuidada, neta, arreglada... seria MOLT MACA, perquè té algunes façanes precioses, alguns edificis, carrers petits i grans que tenen un encant especial... però bé, això és el mateix que passa amb la meva estimada Barcelona... que l'Ajuntament d'allí tampoc es posa amb mà dura... Una llàstima.


    LLUÏSA (segona intervenció).- Fes, fes :-))


    JESUS M. TIBAU.- Eps!! Que si ens creuem pel carrer, a tu sí que crec que et coneixeria, eh? :-))


    RITS.- Caram! Que tens un cognom amb origen reusenc? ;-))
    Quan dius la Biblioteca, vols dir el Centre de Lectura? (un edifici antic, molt maco) o la Biblioteca normal i corrent? :-)
    En tinc quasi 10.000, RITS ;-) però no sé fer còpies de seguretat :-))


    Ma. VICTÒRIA.- La veritat és que Reus en un diumenge és bastant diferent d'un dia laborable, perquè és una ciutat que té molta vida a les botigues... tot i que a mi em cansa una mica això de "sortir a mirar"... hi ha molta gent al carrer...
    Una cosa molt maca que hi ha és el Gaudí Centre, val molt la pena :-))


    MIGUEL ÁNGEL.- Jajaja eso del FIREFOX se soluciona configurándose el navegador en catalán :-DDD
    Ay, perdona... es que me río de imaginar la cara que debes poner con el mensajito cada vez ;-) Tu, simplemente dale a la "x" de la esquina superior derecha y se va :-)
    Mi marido estaría encantado de enseñar Barcelona a un vallisoletano!... Él estuvo en Valladolid de pequeño (con unos amigos de sus padres) y tiene unos recuerdos muy bonitos :-))

    ResponElimina
  23. Ho sento :-)))
    SO = Sistema Operatiu, el Windows vaja. I ara no et pensis que sóc un expert en informàtica, afeccionat i gràcies. ;-D
    Una còpia de seguretat en el teu cas seria guardar les fotografies en un altre disc dur o en DVD's gravables, i així sempre tindries la tranquil·litat de poder recuperar-les si passa alguna cosa.

    ResponElimina
  24. Reus mereix perdre un matí i fer un bon passeig mirarnt a totes bandes

    ResponElimina
  25. Jo també era de visitar més la Catalunya nord, fins que un ganxet em va robar el cor :)i he de dir que per aquí també hi ha llocs ben bonics :).......i Visca el barça!!!!

    ResponElimina
  26. Reus és aquella població que està al costat de Tarragona, oi?...

    (Ho sento, Assumpta: No m'he pogut aguantar.) :))

    Ara, parlant seriosament, et diré que admiro molt aquestes poblacions que, sense tenir els privilegis que tenen les que són capital del que encara en diuen “províncies”, com és el cas de Reus, tenen tanta vitalitat, i és que a Badalona, d'on sóc jo, malgrat ser la tercer ciutat en nombre d'habitants de Catalunya, som tan a prop de Barcelona (arribo abans jo, posem per cas, a la Plaça de Catalunya que molts barcelonins que hi viuen a segons quins barris), que aquesta vitalitat es troba molt a faltar.

    Jo no hi he estat mai, a Reus -sóc dels que també tenen tendència a anar cap amunt i, a més a més, el meu pare és fill del Gironès, pel que per aquelles terres hi tenim molta família-, però veient aquestes fotografies me n'has fet agafar ganes.

    I mira quina casualitat: No sé si va ser dijous o divendres passats que, precisament, vaig veure al diari vàries fotografies del magnífic mausoleu que al cementiri de Reus hi té el general Prim, que aquest dies és notícia perquè s'han iniciat els treballs de restauració d'aquest mausoleu i que serviran, de passada, per comprovar l'estat de conservació del cos momificat del general i estadista reusenc i, pel que deien, es veu que volen que el cementiri de Reus s'inclogui dins una ruta de cementiris monumentals

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!