dijous, 26 de febrer del 2009

Blocs i apunts

És curiós que ara que ja començava a dir “post” alguna vegada, resulta que, per fi, s’ha “descobert” que aquesta no era una paraula catalana i que s’havia de dir d’una altre manera, concretament “apunt”... Al principi em va fer gràcia. Però al cap de poc vaig pensar (sempre començo a pensar massa tard, jo) i em vaig dir “apunt”? per què “apunt”? i la paraula m'anava inspirant com un rebuig... (instint rebel, potser)


Apunts agafats al Seminari de Tarragona, Curs Bíblic sobre el Pentateuc


Apunts al meu bloc d'anglès... vocabulari bàsicament (són classes de conversa)


Apunts sobre un llibre de Harry Potter per fer uns comentaris al resum d'una amiga.


Doncs no... jo no vull dir al meu blog bloc ni als meus "articles" "apunts"... com a molt els hi diria “escrits”... però apunts no... apunts em recorden al “cole”, i això que jo era boníssima agafant apunts, eh? m’hagués fet rica si els hagués venut... però els deixava gratuïtament (sempre he tingut poca ambició... què hi farem) La d’assignatures que aprovava havent tan sols estudiat “pels apunts” hehe (estic mirant d’aprendre a no dir “jeje” si no “hehe” i “hahaha” enlloc de “jajaja”... de moment em costa, però ho aconseguiré)

En fi, que no m’agrada “apunt”... em nego... i convoco una manifestació aquest dissabte a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, a les sis de la tarda, per protestar. Apa! :-)))

50 comentaris:

  1. Versión en castellano

    Artículo de difícil traducción ya que trata precisamente de cómo sería correcto denominar a los “blogs” y a los “posts” en catalán.

    Resulta que la propuesta de llamarles “bloc” i “apunt” (apunte) no me gusta nada... para mi el bloc es una libreta y los apuntes me recuerdan al cole así que, aunque tampoco me gusta “post” (a pesar de que ya empezaba a acostumbrarme) pienso seguir utilizando la palabra “article” (artículo) que he usado siempre (será que tengo espíritu rebelde)

    Las fotos son de blocs de apuntes míos, jeje... de inglés, temas de Curso Bíblico y, más desenfadado, anotaciones de la lectura de un libro de Harry Potter para pasarlas a una amiga.

    ResponElimina
  2. Doncs mira, jo de moment "blog" i "post", i poques històries. Accepto que m'estigui equivocant, però ho deixo així. No sé per què m'has fet recordar una dita eivissenca molt graciosa que diu: "Pixa clar, i merda pes metge". :-D Petonets.

    ResponElimina
  3. No em va bé a les sis, no podria ser una miqueta més tard?

    A tot arreu on he vist que en parlaven, i he vist que hi havia un comentari teu, hi he deixat el meu dient que estava totalment d'acord amb tu. I com la Laura, accepto que em pugui equivocar, però em rebenta que uns intel·lectuals que no sé ni qui són decideixin per tots quina paraula hem de fer servir. Que si haguessin dit 'escrit' o 'article', ho entendria, perquè molts ho fem/feu servir, però una p... paraula que no utilitza ningú? Si home! I ara corrents a fer-los cas perquè s'ha de ser bon català, oi? Doncs un bon català també diu 'i un rave!'.

    Jo diré 'post' perquè m'agrada. De vegades diré 'escrit' per no repetir, i segur que em surt algun 'article', que cada cop m'agrada més. Però d'apunts cap, ja n'he tingut prou d'estudiar, i això d'escriure amb boli sobre la pantalla no m'acaba de fer el pes.

    Ah, i sobretot, casa meva no serà mai un 'bloc', abans diria que tinc un weblog, que segur que fot més als abanderats de la llengua.

    Mira, aquí em sento amb llibertat per dir tot el que penso, i ja ho he dit, encara que tampoc m'he quedat curt en altres llocs. Havia meditat escriure un POST al respecte, però passo, amb aquest ja em val que el llegirà molta gent.

    ResponElimina
  4. Estic amb tu noia jejeje jajaja, otres no que es hehehe i hahaha no?, ens veiem a la Plaça Sant Jaume pero més d'hora que després tinc un aniversari.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. A mi també em sona a la universitat això d'apunt :)

    ResponElimina
  6. :-D Crec que tens raó! Jo també hi vaig pensar, en això d'apunt, i, tot i que la idea pot ser que no sigui dolenta, no m'acaba de convèncer, no m'hi acabo de sentir còmode. M'agraden més article, escrit i, fins i tot, post :-D (De fet, no negaré que post m'agrada). Per cert, què fa el Post?

    (Paraula de verificació: "finati".)

    ResponElimina
  7. Com a mí tampoc m'agrada apunt, doncs "m'apunto" a aquesta concentració.

    M'agrada més article, o comentari o escrit, però la veritat és que m'agrada post i ho seguiré fent servir.

    Entre bloc i blog, ja veig que seré la veu discordant, però m'he decantat per bloc. No em fa el pes això de que acaba amb "g" (que no dic pas, que potser no sigui el correcte eh?), però seguiré amb el bloc.

    En definitiva ho anomemem com ho anomemem ens entendrem igual no???
    Petonettts !
    ;)

    ResponElimina
  8. LAURA Blog, i tant!! :-)) I la veritat és que a "post" jo ja li estava agafant carinyu i, fins i tot, alguna vegada se m'escapava dir-ho i tot hehehe.
    Molt bona la dita!!! :-))
    Petons!!!


    XEXU Uaaaaaaaaaaaau!!! No saps quina ilu m'ha fet trobar aquest "mega-comentari" :-)
    Però em sap greu dir-te que no pot ser una mica més tard perquè dissabte mateix tornem a Reus i el tren surt a les 20.26 (bé, aproximadament, vull dir... que parlem de la Renfe) i la "mani" no pot durar cinc minuts... després encara hem de passar per casa la mare a recollir la bossa i... potser l'haurem de fer un altre dia :-))
    Estic absolutament d'acord amb el teu raonament... mai he vist a ningú utilitzant la paraula "apunt"... doncs per què han hagut de triar precisament aquesta?
    Hehehehe això d'escriure amb boli sobre la pantalla!! M'has fet riure!! :-)
    Jo tinc idea d'apunts com allò provisional, que la majoria de les vegades està plè de paraules ratllades, fletxes cap amunt i cap avall... no trob que tingui res a veure amb el que posem als blogs :-)
    I, finalment, m'ha fet molta ilu això que dius que aquí, en el meu weblog (heheeh) et sents a gust per parlar tranquil·lament ;-)) ja saps que jo també al teu!
    Abraçades!!!


    GEORGE Hahahahaha M'has fet riure! :-))
    En XeXu demana que sigui més tard i tu que sigui més d'hora ;-)) em sembla que ho haurem de planejar amb més temps ;-)
    Abraçades!!!


    CESC El cert és que a mi m'agradava molt prendre apunts! .-))
    Encara m'agrada, qua vaig a cursets de coses... escric molt ràpid amb la ma esquerraneta ;-)) però una cosa és un "apunt" i l'altre un article, escrit o post ;-))
    Abraçades!!!


    P-CFACSBC2V Aaaaai!!! T'has recordat del meu Post!! :-))
    Està maquíssim, tan blau i tan simpàtic com sempre... em diu que t'enviï records de part seva i que a ell també li agrada molt Waltzing Matilda hehehe :-))
    Doncs diguem article, escrit o post... hehehe (som uns insurrectes, crec)
    Abraçades!!!


    -ASSUMPTA- És que fins i tot a mi m'agrada més "post" :-) al menys és la paraula "original"... en anglès no diuen pas "note"!!
    Apuntada quedes a la concentració!! jejeje
    Tot i que no sé pas si ens trobarem, eh? ;-) uns volen més d'hora i altres més tard :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  9. a mi tp m'agrada!
    tb em recorda als milers d'apunts de la uni que tinc amuntegats en caixes per desembalar mentre decideixo que faig, si els llenço o els deso.

    I lo de blog/bloc...sóc de les de blog, xò no hi ha cap raó.

    M'ha fet gràcia els apunts del Harry potter.

    Per cert, pensava en enviar-te unes coses per correu, que sé que t'agrada, xò necessito una adreça...si me la pots enviar per mail, doncs potser rebs alguna cosa (res especial,eh!)

    ResponElimina
  10. Bé, em sembla que ja vas llegir el meu comentari al blog del Jordi pel que fa a aquest tema.
    Jo dic blog més que res perquè posa .blogspot.com, encara que ja sé que en català no és correcte.

    Millor escrit, post, publicació o article que apunt.

    I pel que fa a "jajaja" o "hahaha" prefereixo la primera perquè en català la "h" és muda i sembla que diguis a-a-a-a.

    Però bé, cadascú s'expressa a la seva manera i aquí ens acabem entenent tots...

    Adéu!

    ResponElimina
  11. Jo que voleu que us digui? M'agrada més bloc i els utilitzo indistintament a vegades blog i bloc perquè em deixo encomanar per la majoria. Però en el fons m'é s ben indiferent i allò que m'agradaria és que no fos tan complicar posar-nos d'acord fins i tot per les coses més ximples.

    Apunt tampoc no m'agrada gaire, no article tampoc. Preferiria escrit. Però com sempre cadascú tirara a la sev a i suposo que la llengua és així viva i tan inconformista com els que la volem parlar i escriure bé o malament.

    ResponElimina
  12. Apunts?? Què lleig!! Res, tú fas i faràs sempre articles :)
    Visquin els articles! Fora els apunts!

    ResponElimina
  13. Está mejor escritos,yo digo entradas porque es lo que pone en el bloger "Nueva entrada","editar entradas" queda también raro.
    Era difícil tomar apuntes,si los profesores hablaban muy rápido había que pasarlos a limpio después,así que es cierto que cuando una iba a estudiar ya tenía el trabajo medio hecho.
    Tengo muchas fotos para enseñarte,hoy le decía a Carlos que gracias a él yo he visto ese museo,sabía que Patry me traería fotos de museos pero no imaginé que él se detuviera tanto en ellos,tuvo una semana muy aprovechada,claro que su hermana le había explicado todo con detalle pues habían estado ellos unas semanas antes,él vió dos musicales,El Rey León y Thriller (no sé si lo escribí bien),nunca fuí al extranjero ni podré ir así que ellos me lo traen a casa.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  14. ahora coger apuntes es casi algo inédito, como la mayoría esta digitalizado, por lo menos en la universidad, y en el instituto empieza a introducirse ya, pero es todo un arte coger apuntes ^^

    ResponElimina
  15. Ja em passaràs els a punts del Seminari de Tarragona, no vaig poder assistir a classe.

    Si portes la pizza promesa, ens veiem a la plaça Sant Jaume... hahahaha

    Veig que feies bona lletra!

    ResponElimina
  16. una mani dissabte, ostres no podria ser diumenge?, és que dissabte he de fer uns apunts! hahaha.

    ResponElimina
  17. Hola guapa, a mi tampoco me gsta mucho la palabra post, prefiero artículo. Por cierto, si a veces tardo en pasar por tu blog, quiero que sepas, que es porque me cuesta un montón, a veces incluso se me bloquea el ordenador, y por correo electrónico te lo queria decir, pero me sale un neroply de esos, que no se si luego te llega, bueno pues eso te quería decir. Ah, lo de la foto del almendro, la he agrandado, y llevas razón, no está al derecho, soy un desastre, ya me parecian a mi unas ventanas muy raras, y ahora no se como darle la vuelta. Por Dioooossss, y encima he visto que agrandándola no está mal la foto, osea que pa una vez que me sale una foto decente, la pongo al revés. Gracias guapísima. Un beso

    ResponElimina
  18. Apunts???No, ni de conya! més apunts no!! aquesta paraula tant sols designa el que prenc a la uni!!! Si al que escric al blog també l'he d'anomenar apunts...Jo quan escric normal? hahaha
    Per cert, no m'estranya que et demanessin els apunts, la lletra és molt clara!

    ResponElimina
  19. Està bé que cadascú sigui lliure de dir-li com més li agradi; límportant és que ens entenem, amb uns noms o amb altres.

    A mi, article no m´agrada gaire perquè trobo la paraula massa periodística, i el seu ús -no ho puc evitar- un pèl presumptuós. En canvi, he descobert ´apunt´ fa poc, com tu, i l´hi trobo certa gràcia.

    Sigui com sigui, temo que demà no podré ser a la mani, ni a les 18 ni a les 20; la Pl. St. Jaume queda un pèl lluny des d´Alexanderplatz ;-)

    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  20. Molt be, tu continua amb els teus "articles" que m'agraden molt.

    Per cert, m'has fet recordar que he de fer el resum del Harry, aiisss....

    ResponElimina
  21. Coi, jo que ja volia posar el meu apunt d'avui, i m'has fet reflexionar i pensar...a veure...Bé, tens una gran part de raó, però de fet, un apunt també és una anotació de quelcom que, pel que sigui, t'interessa d'escriure, i apuntar, anotar... no?

    I per cert, Assumpta, et renyaré!!!! Alguns apunts un pèl marranots, eh? jejejeje, Petons, guapa!

    ResponElimina
  22. La blogosfera té el seu particular llenguatge i per molt que un mestretites em digui que post és apunt (no deixa de ser curiós saber-ho) naturalment li seguiré dient post post i més post....auuuu tots a la mani...saludus i bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  23. Totalment d'acord amb tu i amb en XeXu (excepte "article", em passa com en Ferran que ho veig un pèl pompós).
    Vaig usar bloc al principi perquè era aquesta la forma amb la que blogger (en català) ho designava, llavors em vaig decantar per blog.
    Sovint uso post, és més ràpid de pronunciar i escriure que d'altres versions (clar que no estaria malament anomenar alguns del que faig: "pet"...)
    M'acomiado rient com riu l'avi: hi hi hi... (ho fa amb la mateixa "h" del verb "halar", que usem molts catalans a aquesta hora)
    Un petó, bonic Post! (El peluix...)

    ResponElimina
  24. Doncs quan vaig decidir-me a tenir un blog, algú em va dir que en català es deia bloc i ja no m'ho vaig plantejar ni tan sols sabia que hi havia aquesta polèmica. Total que com que ja m'he acostumat, utilitzo bloc. Lo d'apunt és un altra cosa. No m'agrada gaire, potser s'hi escau més ressenya o article.

    ResponElimina
  25. a les cinc? perfecte!
    a més, allà les sis la panxa ja comença a fer el run-run del berenar i de sant jaume al carrer petritxol hi ha un no res.
    millor manifestar-nos al mateix petritxol oi?
    les manis, amb un suïs davant enlloc dels grisos darrera, semblen més dolces!!!

    ResponElimina
  26. A continuació et faig un petit estudi grafològic:

    Assumpta!

    ...Flors de Primavera!!!

    ResponElimina
  27. RITS Jo vaig tirar els apunts de la Uni!! Buaaaa!! de fet, tampoc tenia massa sentit guardar-los en el meu cas, com deia no sé quin autor "Un simple cambio del legislador convierte la mejor biblioteca en un montón de maculadura" (ho he posat en castellà, com ho deia el profe (que era de Granada) perquè em fa molta gràcia la paraula "maculadura" :-))
    Els apunts de Harry Potter són una xorradeta de les meves hehehe
    Ostres!! Aquesta tarda faré un experiment a veure si et puc fer arribar la meva adreça electrònica, val? :-))
    Petons!!!


    ALBERT T'apunto també a la "lliga-anti-apunt" (a més, que això de "lliga" segur que t'agradarà jejeje)
    Ostres!! Tens raó!! si ric hahaha estic dient a-a-a!!
    Ara no sé com he de riure!!!
    Aaaaaaaaagggggh!! :-))
    Abraçades!!!


    CARME Ai, a mi "bloc" em fa pensar en una llibreteta encara més petita que les que he posat on puc apuntar la llista del súper :-)
    Però, de fet, tens raó, som discutidors de mena... però ho passem bé, eh? ;-)))
    Doncs diguem "escrit"... a mi també m'agrada, és la meva segona opció ;-)
    Petons!!!


    ANA Oeeeeeeeeee oeeeeee :-))
    Quan tingui l'autoestima baixa t'aniré a buscar :-))
    Els apunts els tiren alguns estudiants a les fogueres de Sant Joan, isn't it? ;-))
    Petons!!!


    TERE Ah!! En castellà posa "entradas"? En català diu escrit!!
    Ostres, li he de dir a la Carme que a ella li agrada "escrit" jejeje (ara ja no sé si he de riure hehehe o jejeje)
    Tu viatges a través dels teus fills i, a sobre, ens fas viatjar a nosaltres i això està molt bé!! :-)
    Petons!!!


    KRAPUMKA Siiiii? Ya no se toman apuntes en los Instis? No!! Pero si era bonito!! Tenía su gracia jejeje... era casi un arte, como tu dices ;-))
    Besos!!!


    JORDI M'has de dir exactament els "apunts" de quins temes vols, de quin any, curs, dia, etc (Pentateuc, Profetes Majors, Salms...) tu demana que jo et passo els "apunts" :-))
    Ja m'imagino jo a les sis a la Plaça de Sant Jaume amb una pizza magnífica i tu sense venir perque hauries hagut d'anar al gimnàs o al dentista (jejeje)
    Bé, per ser apunts agafats a mil per hora (sobre tot els bíblics!!) no està malament la lletra, oi? :-))
    Abraçades!!!


    ESTRIP Jajajaja val, la passem a diumenge, però llavors no serà a la Plaça de Sant Jaume, serà a la Plaça Prim de Reus... i millor al matí, que per la tarda hi ha tota la jornada futbolera i el Barça juga a les 7 al Calderón :-))
    A quina hora et va bé ;-)
    Abraçades!!!


    ISABEL ¡Mecachis! Ya me lo dijo otra persona que le pasaba esto con mi blog :-(
    A mi me pasa lo mismo con el de Tere que cada entrada me cuesta dos o tres intentos... no tengo ni idea a qué puede deberse, snifff
    A mi "artículo" me parece la mejor... Tere dice "entrada" que también está bien o también "escrito" :-)
    ¿Y ves como si que es bonita la foto? ¡Si se ven las flores bien hermosas! :-) Eres mejor fotógrafa de lo que creías jeje
    Besos!!!


    SPAGUETTI Jajajajaja Tens tota la rao... segons "les autoritats" en la matèria, tu mai escrius "normal", et passes la vida fent apunts ;-)
    I amb lo bonics que són els escrits del teu blog!!
    També t'apunto al "front-anti-apunt", val? :-))
    Petons!!!


    FERRAN Ja suposava que tu series més dur de pelar :-))
    Vaig veure aviat que la paraula "apunt" et feia "patxoca" :-) i, clar, contra aquests enamoraments a primera vista no s'hi pot lluitar :-)))
    Escolta, si vols, la mani la podem fer allí mateix, eh? a l'Alexanderplatz... llavors "t'apuntes?" :-))
    Bon cap de setmana també per a tu!! :-))
    Abraçades!!!


    VERO Gràcies pel suport als "articles" :-))
    No pateixis pel resum... eren tan tristos els últims capítols que em fa pena recordar-los i tot... I tinc ganes que facin la peli d'una vegadaaaaaa!!! (crec que només vaig al cine de Harry en Harry jeje)
    Petons!!!


    ZEL Sí... un apunt és una anotació d'alguna cosa que vols recordar: la llista de la compra, el telèfon d'aquella mare del cole que et passa el mòbil per si un cas... el menú que has pensat fer per diumenge... la llista d'aquells tres llibres que t'han recomenat... o sigui "unes notes", i, per suposat els famosos "apunts de classe": una cosa que fas de pressa, amb "tatxons", mala lletra, etc. i que, la majoria de les vegades "s'han de passar a net" o no hi ha qui ho entengui :-))
    Jajaja doncs si aquests et semblen marranots no vulguis veure altres pàgines!!! :-))
    Petons!!!


    NOCTAS Si, com a curiositat està bé, oi? :-))
    És que a mi, el que m'empipa és que, com va dir XeXu han anat a triar una paraula que no he vist mai fer servir a ningú!!
    Tu digues post si vols jajaja
    Ens veiem a la mani!!! :-)
    Abraçades!!!


    SERGI M. ROVIRA No vegis que content està en Post de veure com molts us recordeu d'ell en moments com aquest :-))
    Jo vaig començar dient "blog" i, en veure que "deien" que havia de ser "bloc" inclús vaig canviar la capçalera del meu i li vaig posar "bloc" (però no m'agradava) i, en veure que hi havia polèmica (jejeje) vaig dir "ah, doncs jo em decanto per 'blog'" i tan feliç :-))
    No siguis cruel amb els teus pets... vull dir... posts :-))
    Una mega abraçada a l'avi Gres!! i una de normal per a tu!!!


    KWEILAN Doncs a mi em va passar quelcom semblant amb el "blog"/"bloc" jeje i al final vaig optar per "blog"... és que quan penso en un "bloc", a part de visualitzar la meva llibreteta de fulles color taronja on apunto cosetes curtes, també pensava en un bloc de cases :-)) però ara ja m'hi he acostumat i, tot i que jo dic "blog", doncs trobo tan normal "bloc"... ara bé... apunt!! no!! :-))
    Mira!! Una altre proposta interessant "ressenya"!!
    Petons!!!


    ÒSCAR Eeeeei!!! Fa molta ilu quan veig que algú recorda alguna cosa que he comentat fa temps com això del carrer Petritxol :-))
    Siiiiiii ens manifestem i despres anem a berenar xocolata a "La Pallaresa"!! Com tu dius, ens quedarà un record molt dolç de la mani jeje :-))
    Abraçades!!!


    ALEX. Ostres!! jajaja tens raó!! Ara se'm podria fer la grafologia!! Tot i que son llibretes quadriculades i és millor fer-ho en paper blanc ;-))
    M'has posat "el meu" article tan maco que em vas fer!! Què bé, així puc aprofitar per donar-te les gràcies una altre vegada per una cosa tan repreciosa!!
    Mil gràcies i una abraçada!!!

    ResponElimina
  28. Mal que em pesi, faig servir el nom del nano perquè jo aquí no puc comentar, però sóc l'avi Gres jo, eh?
    No hi entenc gaire de tot això, però puc seguir la manifestació aquesta que dieu de l'internet?
    El nano i jo ens hi apuntaríem, però ell anar a Barcelona... Com que li fa mandra, què hi farem (i a "l'Amansiondelospaffz" que diu en Ferran, no sé on para això, hi hi hi...
    Avi Gres.

    ResponElimina
  29. Hola Assumpta!
    Si, agafa un to d´estudi.
    salutacions
    Sílvia

    ResponElimina
  30. AVI GRES Sí, ja li conec la veu!! :-))
    Em sembla que al final no hi haurà "mani", avi... ha estat impossible posar-nos d'acord en l'hora!! Uns volen més tard, altres més d'hora i altres diumenge!!
    Només l'Òscar ha proposat un fantàstic-berenar-manifestació al carrer Petritxol :-))
    Una graaaaan abraçada!!!


    SÍLVIA Sí, a mi em dóna una mica de mal rotllo hehehe... Encara esperaria que em fessin l'exàmen dels "apunts" aquests :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  31. ei, doncs a mi tampoc m'agradaria dir "apunts" als "posts", tb em recordaria massa al cole. De totes formes, fer servir bloc en comptes de blog, això sí que m'agrada, tot i que tb faig servir les dos opcions. I tu sempre agafes apunts en llibretes? jo ho faig en fulls separats, pq escriure en llibreta no em resulta còmode. Una abraçada!

    ResponElimina
  32. 1) Si vols saber per què s'ha de dir "blog" en lloc de "bloc", et recomane la lectura de: http://bibiloni.cat/blog/blog.pdf


    2) Breu explicació de ja saps quin conte (només perquè ets una lectora fidel i entusiasta):
    El Carles Millet, de 73 anys, després de 41 anys de matrimoni, és abandonat per la seua muller. Suposarem que, amb aquest panorama, el Carles Millet se sent menyspreat i, fins i tot, "estafat" (però, sobretot, menyspreat i sol, molt sol).
    Quan un bon dia una jove guapa i simpàtica arriba a sa casa, el Carles Millet la rep emocionat perquè, per fi, pot tindre un poc de conversa. Quan s'adona que la jove, en realitat, el que vol és estafar-lo econòmicament (parloteig i falsa amabilitat, oportunitat ideal, guanys excessivament quantiosos, lletra del contracte massa petita), ja saps el que passa...

    ResponElimina
  33. BRUIXOLETA Doncs crec que a la majoria no ens agrada això dels "apunts"... No entenc això de triar una opció que ningú fa servir.
    Ah!! Jo també faig servir fulles sueltes a vegades ;-) però com es tractava de "blocs" i "apunts" jejeje :-)))
    Petons!!!


    JERONI MALEUFF Siiii :-)) Em vaig decidir a utilitzar "blog" després d'haver llegit precisament en Bibiloni ;-)) (és que vaig investigar una miqueta jeje)
    Aaaaaaaaah!!! Gràcies, gràcies, gràcies!!! ostres, considero un honor que hagis vingut a explicar-me la història!! Clar!! veu una dona que el vol "tornar" a estafar i li fa pagar tot el que el va fer patir la primera!!
    Ara torno a llegir-lo :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  34. Bueno para mi está bien llamrlo articulo o publicación, post es lo que se acostumbra pero es gringo jajaja! Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  35. Aix+o d'apunts em sona a fàbrica d'armes... potser dialèctiques... per no deixar-nos tranquils i fer malpensar, si, si, Sisí emperatriu,al final no sabrem ni on som, si al post, al article, al ecrit o al apunt... que encara en queden de paraules que gràficament poden significar el que fem... Anton.

    ResponElimina
  36. Pasaba por aquí, un saludito y feliz finde guapísima. Un beso

    ResponElimina
  37. ostres...fa dos hores que llegeixo...(aixo es mes llarg que un dia sense pa , que deien...)
    jo de natural...ja sempre ho faig molt espes,pero aram'heu mort

    primer- la mani,en que ha quedat??
    dissabte tinc berenar, diumentge la fira de la monjeta a sant llorenç. osigui que sera que no.no val recullir firmes??

    segon- ara volia riure i no se com he de fer.ho.jajaja o hahahha
    em sap greu, pero jajja em sona com mes divertit.))

    tercer- el meu catala es de pa xucat amb oli...no et pensis que no em fa vergonya, pero soc autodidacte i mitj xarnegueta, pero crec que encara no ha caigut cap de culs, l'important es tenir ganes d'entendres. o no?

    quart- he pasat 26 anys venguen blocs...i ara m'estimo mes tenir un blog si no us fa res.(riures)

    ostres...no se si ja he acabat..se m'ha anat l'olla, em sap greu , pero no penso rellegir...val??
    jajajajjaja

    ah sii!! es molt greu dir..meua?
    o salar? o dir un bes??
    potser no es correcte, pero hi ha algo mes bonic que dir les coses com et surten??
    si m'hi tinc que pensar gaire,,m'heu mort, ja no soc jo!!

    ha estat molt be tot plegat.
    un peto de sargantana
    apa siau!!

    ResponElimina
  38. A mi el que em rebenta és que apunt sigui qualsevol publicació en un bloc i que article només sigui especialitzat. Un apunt pot ser pres de qualsevol manera. Un article, en canvi, sovint és elaborat, pot tenir fotos, pot tenir enllaços, pot estar documentat, està pensat, s'intenta que estigui ben redactat amb una idea presentada, desevolupada i finalment tancada. Suposo que és complicat intentar cercar una paraula en català que englobi tot el que engloba en anglès (un poema, una frase, una imatge, text i imatge, una cançó, un miler de paraules, tot junt...), prò precisament apunt...

    ResponElimina
  39. Ei assumpta em passes els apunts?, l’altre dia no vaig poder anar-hi, i com que la teva lletra l’entenc perfectament...
    Ei assumpta el bloc es un bloc de notes i escrits, que has deixat que tothom, pugui llegir.
    No son apunts, son escrits o articles el que tu fas, i estic plenament amb tu.
    Per cert la pressió per guanyar no la te el Barça, la té el Madrid que si no vaig errat encara va per darrera a 7 punts no?, qui té la pressió?
    Perquè s’hem de posar nerviosos’, si fins ara estava jugant bé, perquè només un partit ens posem nerviosos?.

    ResponElimina
  40. Després dels 40 "comentaris" ja no se que més comentar..jeje.
    Fa una estona he publicat un "text" nou al meu "bloc". No acostumo a prendre "apunts" quan "actu.." "actualitzo" el meu bloc. I com pots veure...amb força esponteitat.

    ResponElimina
  41. TÍA ELSA Ahí está, que "post" es gringo :-)) jejeje me hace gracia esa palabra que usan :-)
    En realidad, la mayoría de catalanes usan "post"... pero los que no la usan, decimos "article" (artículo) o "escrit" (escrito) i similares... pero la palabra elegida por los "expertos" resulta que jamás de los jamases he visto yo usarla a nadie... ay!! esas mentes...
    Besos!!!


    REBAIXES El teu comentari és una genialitat jejeje... això de "fàbrica d'armes dialèctiques" m'ha agradat :-)) i és que és veritat, sembla que els agradi generar polèmica perquè es parli d'ells...
    Abraçades!!!


    ISABEL ¡Qué ilu! :-))
    Pues muy feliz finde también para tí, de corazón!
    Besos!!!


    SARGANTANA Jahajahajaha :-))
    Què bo el teu comentari!! (ja veus que ara ric "barrejat" (h/j) perquè jo tampoc sé com s'ha de riure ara... i el que no vull pas es renunciar a fer-ho jehejehe :-))
    Per la mani no hi ha hagut acord en dia i hora, així que crec que has tingut una idea molt bona... Muntarem unes taules i demanarem a la gent de signi en contra dels apunts :-)))
    Com a autodidacta i mig xarnegeta trobo que tens un català que m'encanta!!
    Jo també en faig de faltes, eh? ufff!! a vegades, quan dubto d'una paraula ho he de mirar, o la busco a Google... i a vegades, quan no dubto, resulta que m'estic equivocant igualment!! jahajaha :-))
    26 anys venent blocs!! què xuli!! jo sempre he pensat que, si tingues una botiga, seria una papereria :-))
    A mi el que em passa és que els "blocs" també m'agraden molt, per prendre notes (apunts...jehejehe) per dibuixar... però això és un blog :-))
    Nooooooooo no és gens greu dir "meua" o "besets", la Bajoqueta sempre ho diu :-)) i si parlo cinc minuts amb ella, fins i tot ho dic jo!! ;-)
    No pensis i sigues tu :-) que m'ho he passat molt bé llegint el teu comentari!!
    Petons d'esser humà a sargantana!!!


    NÚR És que a mi em passa el mateix... "apunt" se'm queda molt curt... Mira els articles dels "fotologs" què son? "apunts gràfics?" i aquells que tenen un munt de cançons? I els que convoquen a concursos i jocs? I els regals de Nadal de la Carme, eren un "apunt"? Jo crec que no...
    Fins i tot un terme més genèric com "entrada" m'hagués semblat millor que "apunt".
    T'he llegit a cal Xexu... jeje... has batut el meu rècord de longitut :-)
    Petons!!!


    JORGELINA Otro beso para tí y para Josefina uno bien tierno :-)
    Besotes!!!


    QUIM AMORÓS Jejeje, si que et passo els apunts!! Fes-ne fotocòpies i me'ls tornes aviat, eh? que he d'estudiar :-))
    Jo també crec com tu que la pressió la té qui va al darrera jeje.
    Avui han guanyat... però és que els pericos avui "volien jugar", no volien anar a perdre temps, fer faltetes, fingir-ne d'altres i no fer gens de futbol... no, avui volien jugar... ai, Senyor!! :-)
    Abraçades!!!


    MANEL FILELLA Ja saps que em fa una il·lusió especial quan et veig per aquí... hi hagi un comentari o quaranta, és igual, les teves paraules sempre són molt benvigudes :-))
    Millor, millor que no prenguem apunts jejeje
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  42. ostres tu.....aixo ultim teu m'ha capficat...que vol dir d'esser huma a sargantana??
    jajja escolta que nomes es el meu nick...aviam si et creus aixo de que vaig deixan les cues per les cantonades, i visc a sota d'una pedra...jajjaj
    o si que ho faig???
    m'has creat uns dubtes existencials molt forts, nena...aixo no es fa !!!
    una altre cosa...on son les taules per votar?? i es pot fer sense el dni...?? les sargantanes no en tenim....jajajjajajaj
    fins aviatttttt!!!
    a10

    ResponElimina
  43. SARGANTANA No, no... jejeje els dubtes els tenia jo, que tu et vas acomiadar dient "un peto de sargantana" i jo vaig pensar "ui, d'aquests no en sé fer, jo"... i vaig pensar que potser n'acceptaries un "d'esser humà" :-)))
    Em faig autèntics farts de riure amb els teus comentaris, eh? Mira que jo ho visualitzo tot... i ara estava imaginant una sargantana deixant cues "por ahi" i escrivint en un PC sota d'una pedra!!
    Les taules per sargantana (sense DNI però amb la "pota dactilar") són al costat de la roca més gran jejejeje
    Petons!!!

    ResponElimina
  44. Hola Assumpta,

    Hi han tantes paraules que les diem malament que sembla que si vols dir-ho me correctamente et troves malament, veus que vas contra corrent, total que jo no m'hi amoino massa tampoc, perque per aquest motiu tambe trovo que en català han tret paraules que dius,Deu n'hi do, tota la vida dient pistaxo, i ara en diuen festuc.

    El que m'ha donat enveja es la teva lletra, si jo pugues escriure i al cap d'un temps, no gaire, poder-ho entendre, sería ja un home una mica mes feliç.

    Una abraçada

    ResponElimina
  45. Hola,guapa ¿estás bien? te echo de menos.
    Hoy pensé en tí,¿no estarás tan triste por lo del Barça que no te permita escribir?
    Un beso

    ResponElimina
  46. algú se'n recorda del programari i del maquinari? tot i que apunt tampoc m'agrada el temps dirà el que en fem.

    ResponElimina
  47. JOAN jajaja m'has fet riure amb això del pistatxo i el festuc :-))
    Mira que jo sóc defensora de la llengua catalana tot el que puc... però a vegades els "experts" sembla que vagin a buscar les coses més rebuscades que puguin i és que mai, a cap blog, havia vist a ningú utilitzant la paraula "apunt" per referir-se a una de les entrades, escrits, articles... :-))
    Abraçades!!!


    TERE No te preocupes, guapísima!! El finde he podido entrar menos y hoy tengo bastante currelo con la Revista parroquial :-))
    (Del Barça hablaremos cuando ganemos... así que pronto, pronto jeje)
    Besos!!!


    JORDI CASANOVAS No diguis!!
    Això de programari i maquinari té tota la pinta de "software" i "hardware"... juassss... no ho havia sentit a dir mai a la vida!!
    Menys mal que ja directament hem traduit el "mouse" per "ratolí" perquè si no encara li dirien "comandament manual" o alguna cosa rara :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  48. L'important és que mos entenguem dit d'una manera o una altra. Veig que si que vas agafar apunts del llibre de Harry Potter, tu hauries de venir al club de lectura de la biblioteca...:)

    ResponElimina
  49. BAJOQUETA Sí, clar que sí :-)) El més important és poder-nos entendre, per suposat, però és que apunt és molt lleig Bajo :-((
    Això de Club de Lectura de la Biblioteca sona genial!! :-))
    Petons!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!