dimarts, 21 de setembre del 2010

Conversa real amb la meva germana (I)


Noah Gordon, escriptor



- Mercè, tu tens algun llibre d’en Noah Gordon?

- Sí, els tinc tots.

- Hehehehe


Feta la comprovació, és cert... la tia els té TOTS... bé, només li falta Sam i altres contes d'animals, que és un llibre de contes per a nens.

Aquest post tindrà continuació perquè, quan vagi a Barcelona, penso fer la foto de tots els llibres i explicar com va ser que els va poder comprar en una súper oferta que... bé, ja ho explicaré... que m’ho ha dit per telèfon i vull més detalls... És increïble! ;-)

31 comentaris:

  1. En Gordon sembla bon paio i tot en aquesta foto... li falta l'aurèola.

    Jo crec que ja tardes en anar a Barcelona i agafar El médico. És un totxo, però si t'agrada la ficció històrica t'ha d'agradar. T'ha d'agradar per un senzill motiu, perquè si no et trencaré les cames.

    No, seriosament, crec que és un gran llibre. En té d'altres de bons, però no cal que t'ho digui perquè la Mercè t'ho explicarà encara millor, ja et dirà quins has de llegir, l'ordre i el que sigui. I després tu ens explicaràs com els va aconseguir tots, i si és d'alguna manera escabrosa, il·legal i sobretot barata, que m'ho digui que m'hi apunto.

    Visitaràs a ta germana pel seu sant, no?? Homeeeee!

    ResponElimina
  2. Doncs jo estic d'acord amb en Xexu! El metge és un llibre que em va agradar molt. I El xaman també i El Celler també, aquest tres els recordo tots molt bé, però em sembla que ja no n'he llegit cap més...pe`ro no n'estic molt segura.

    ja ens explicaràs.

    ResponElimina
  3. Òndia crec que només en tinc un de llibre d'aquest senyor! i et confesso no haver-me'l llegit...bé si a ta germana li agrada quina sort haver topat amb una super oferta !! oi? espero la continuació i les fotos de la biblioteca!

    ResponElimina
  4. Bueno espero la historia con interés. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  5. Qui és Noah Gordon?











    És broma ;) Bon dia!

    ResponElimina
  6. La "continuació" de El Metge i Xaman, és "La doctora Cole", que porta l'historia de la família fins els nostres dies.

    En canvi El Celler, el vaig trobar un xic fluix.

    Ei! Però això va a gustos, ja ho sabem...

    (per cert... has llegit El vuit de Katherine Neville?)

    petonet

    ResponElimina
  7. No he llegit gaire cosa d'en Noah Gordon, consultada la "base de dades" de la meva biblioteca resulta que només tinc un llibre seu. Concretament "El Rabino" que tracta de la història de la vida d'un rabí jueu (lògic, no? :-DD). Fa temps que el vaig llegir però he de donar la raó als que recomanen la manera d'escriure d'aquest autor, és dels que t'enganxen.

    Per cert, ja sé que no cal dir-t'ho perquè ets una de les "meves clientes habituals", però avui (justament avui) passa pel meu blog. Hi trobaràs un enigma dedicat. ;-)

    ResponElimina
  8. Ostres... El Ferran ho diu de broma, però... Me'n vaig a la Viquipèdia (quina vergonya!)

    ResponElimina
  9. La culpa de tot això, com tantes vegades, és d'en XEXU, que al seu blog de llibres va comentar "El celler", d'aquest autor. Allí jo vaig confessar que no n'havia llegit cap i en JORDI de la BANYERA, que és un dels meus assessors de llibres em va dir que això no podia ser i que n'havia de llegir algun.
    Això era com un dejà vu perquè una vegada em va dir el mateix amb en John Grisham, ma germana (assessora i proveïdora principal hehe) hi va estar d'acord i va ser un encert total. Així doncs, després de la recomanació d'en JORDI vaig consultar-li a la MERCÈ i va passar el que heu llegit
    :-)


    XEXU.- No pateixis, no pateixis que algun en llegiré (he de salvar les cames com sigui!!)
    Noooo la meva germana no fa il•legalitats, home, no veus que s'assembla a mi!! hehehe
    No la puc visitar pel seu sant (snif) aquí és laborable per la Mercè i, casualment, el 25 és la Mare de Déu de Misericòrdia, la nostra patrona. Però com el 7 d'octubre és el seu aniversari, doncs ho celebrarem tot junt l'altre setmana :-))


    CARME.- Ostres! M'encanta que tu també el recomanis!! Normalment no coincidiu massa en els llibres amb en XEXU, si en aquest cas esteu d'acord és que deu ser molt bon llibre!! :-DD
    Ja us ho explicaré...


    ELVIRA FR.- Jo, si coincideixen en XEXU, el JORDI BANYERA, la CARME i ma GERMANA, dono per segur que aquest home escriu bé!! ;-)
    Quan en llegeixi un ja faré la ressenya!! :-))


    TÍA ELSA.- El post con la explicación tardará unos quince días, pero la reseña de algun libro mucho más!! jeje :-))


    FERRAN.- He caigut de quatre grapes!! T'ho prometo hehehe m'has ben enganyat... trapella!! ;-))


    BARBOLLAIRE.- Sí, la meva germana pensa el mateix, que El Celler era més fluix... però de tots els altres també en parla molt bé :-))
    Sí que he llegit "El ocho", al principi m'agradava molt, em tenia fascinada tota l'aparició de personatges històrics tan ben buscada, però al final vaig pensar que era una exageració :-))


    McABEU.- Tu també ets dels que tens una bona biblioteca a casa ;-)) Si també et va agradar, ja estic impacient per començar-ne algun!! :-)
    Acabo de passar per casa teva... he posat una resposta per l'enigma d'ahir... seguiré passant, i tant!! :-))


    JESÚS PÁRRAGA.- Ai, xiquet!! La de llibres i autors que tu deus conèixer i jo no! :-) Ara bé, aquest veig que és recomanat per la majoria, si jo fos tu ho provaria ;-))

    ResponElimina
  10. Ja no falta molt perquè surti el meu enigma d'avui (no t'equivoquis al fer els càlculs de l'hora ;-DD) però tampoc t'esperis res de l'altre món. És només un detallet. :-)

    ResponElimina
  11. jo no els tinc tots, però, una bona colla.
    El medico també te'l recomano, però son una trilogia, si no recordo malament: Chaman, El medico i La doctora Cole. Son metges amb "dons", en diverses èpoques de la història.
    Per mi bonissims tots tres.
    I menys l'últim, La bodega, que era una mica més fluixet. M'agraden tots els den Gordon.

    ResponElimina
  12. mmmm, jo tp n'he llegit cap....li puc demanar algun a la teva germana?

    em sembla que El metge està per casa els pares,.... potser li doni alguna oportunitat

    ResponElimina
  13. Aquesta dona és una biblioteca amb potes!! hahaha Per què no fas un post també de tota la seva biblioteca (lleixes i lleixes infinites plenes de llibres!).

    ResponElimina
  14. El que diré ara pot semblar-te absurd però no ho és tant: pots mantenir una conversa normal amb la teva germana. A molts ja els hi agradaria. I, pel que es veu, li agrada molt aquest autor!

    ResponElimina
  15. Parlo de memòria perquè els vaig llegir fa molt temps i els títols potser no els diré correctament; a més, ara mateix ho tinc molt complicat per arribar fins a les caixes on els guardo, però n'hi ha un altre de metges, "El comité de la mort" i el que no tinc tan clar crec que és diu "El diamant de Jerusalem".

    I jo també penso com la majoria, "El metge" és el millor i "El celler" el més fluix.

    ResponElimina
  16. El médico és un dels meus llibres preferits, la segona part (chamán) no està pas malament, però el tercer, la doctora cole és una cacona.... Llàstima d'aquesta tercera part, però la primera no deixis de llegir.la :)

    ResponElimina
  17. McABEU.- Avui he calculat bé l'hora i he arribat just en punt a l'enigma ;-))
    I estic segura, segura que l'he encertat! :-))
    Moltes, moltes gràcies, he passat una bona estona i m'he divertit molt!! Una graaaaan abraçada!!


    JOMATEIXA.- Veig que la majoria esteu molt d'acord en els millors títols... i gent que normalment té gustos diferents. Ja tinc ganes de tenir-ne algun a les mans!! ;-))


    RITS.- Hehehe i tant que pots demanar-n'hi algun... però t'has de posar a la cua, vas després de mi ;-)))
    Si a casa els teus pares teniu "el médico" pensa que primer va "el chamán" :-))


    JORDI.- A mi em fa gràcia perquè també al·lucino, eh? És impressionant :-))
    Darrerament tira molt de Biblioteca perquè diu que ja no sap on posar-los, però en té més de 2.000, segur... ara bé, els té per diferents habitacions, clar... imagina!! ;-))


    ALBERT B. i R..- Sí, jo tinc bona relació amb els meus germans :-) Amb el meu germà molt més "de tant en tant", però bona... amb ma germana molt propera... parlem cada dia per telèfon! ;-))


    LLUÏSA.- Llegint els vostres comentaris m'adono que veritablement aquest és un autor que he de llegir :-))
    Aniré fent i, si m'agraden, els hi faré ressenya :-)


    CRIS (V/N).- Com li deia a la LLUÏSA, entre tots esteu fent que cada vegada tingui més ganes de llegir-ne algun ;-)
    Ai, jo creia que Xaman era el primer!... Bé, és igual, ja li demanaré a la meva germana que me'ls doni per ordre :-))

    ResponElimina
  18. Nena, quina alegria trobar-te a casa! Jo també els tinc, i els de contes és preciós, preciós!!!!

    Gràcies per venir!

    ResponElimina
  19. Per cert, de la colla de la família, per mi (és una opinió) el Metge i Xaman els millors, el diamant de Jerusalem, prou bé, la doctora Cole fluixet, el Celler, pssèè, ni fu ni fa...

    ResponElimina
  20. Uix, el Rabí, també em va agradar...

    ResponElimina
  21. Comparteixo les vostres opinions. La sèrie dels metges em va agradar molt més que El celler. Em va semblar més fluix, i alguns elements bastant agafats pels pèls, inclosa l'explicació castellera.

    ResponElimina
  22. Mmmmmm, Noah Gordon... Saps que no he llegit res d'ell? Tinc a casa El Metge, però no sé perquè em fa mandra...
    Dona'm alguna bona raó per agafar-lo i llegir-me'l, que a tu segur que et faig cas... :-P

    (no he llegit cap dels comentaris, ho sento, així que potser em repeteixo...)

    ResponElimina
  23. El proper llibre que tinc programat per comprar es el Xaman, espero que m'agradi tant com El metge :)

    ResponElimina
  24. ZEL.- Doncs ets l'única que ha passat i que ha llegit el de contes... i com a mi m'agraden molt els contes encara miraré de llegir-lo també ;-))
    En quant a la trilogia, ja veig que tots coincidiu en que el més fluixet és el de la Dra. Cole... saps què? estic pensant que, com es deuen poder llegir independentment, potser que comenci per aquest hehehe


    MPG.- Caram, lamentablement veig que tots esteu d'acord en que aquest del Celler és dels que menys us ha agradat... Com li deia a la Zel, sóc capaç de començar pels "pitjors" i així em quedaré amb bon gust ;-))


    KUDI.- Que et doni una raó? Doncs que si en XEXU, la CARME, en JORDI i la meva germana estan TOTS d'acord, és que deu ser bo de veritat :-))
    (Ja em diràs si el llegeixes i t'agrada, que diuen que aquest és dels millors) :-)


    AIGUA.- Uuuuuiii!! Entre tots que m'esteu fent venir ganes de començar a llegir-los... i en tinc altres entre mig!! :-DD

    ResponElimina
  25. Així que jo no tinc categoria d'assessor literari, només de culpable... aha. Ja ho tindré en compte. Després dius que vols conservar les cames...

    El Metge i el Xaman són indispensables. Com veuràs, la meva opinió coincideix amb la majoria, m'agrada veure que tots tenim la mateixa opinió, i això vol dir que no podem estar massa desencaminats.

    Com que la Carme i jo no ens podem entendre de cap manera, ja saps que a mi El celler em va semblar fluixet, sobretot per la comparació, però aquest cop hem coincidit una mica ella i jo. Al·leluia! Dic al·leluia, però que no serveixi de precedent.

    Com han dit altres, el Celler és fluixet, i la tercera part de la trilogia de el Metge, La doctora Cole, és també fluixet, lluny dels dos primers. El Rabí molt bo, i L'últim jueu millor que El Celler.

    A la lleixa em queda El diamant de Jerusalem.

    Com veus, parla molt de jueus, la veritat és que el poc que sé d'aquesta religió ho sé per ell.

    Apa, ja pots anar decidint.

    ResponElimina
  26. XEXU.- Homeeeeee és que amb tu no puc saber mai si coincidim en els gustos perquè mai has volgut llegir un llibre dels recomanats per mi, mai de la vida (snif) i jo he llegit "El nombre del viento" i ara ho provaré amb Noah Gordon, tinc en llista d'espera "El món de sofia"... i això és molt :-) vol dir que et faig cas i que valoro la teva opinió... però per saber si podem coincidir en gustos (encara que no sigui sempre, clar, però sí "en general") la cosa hauria de ser una mica recíproca... Ehem... què tal "La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey"? :-)))

    ResponElimina
  27. XEXU.- Calla, calla, no em parlis dels meus dreams, que fa uns dies vaig somiar que estava presonera amb una mena de pis però que era dels nazis... i fa un parell de dies vaig somiar que eren la meva mare i la meva germana les que s'escapaven d'uns que les volien segrestar... però angoixant, eh?
    O sigui que, val, avui miraré de somiar que llegeixes "la societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey" o bé "l'assassinat de Roger Acroyd" o bé... "Cámara de gas" :-))

    ResponElimina
  28. No sóc aficionat a la lectura del que s'anomena “best-sellers”, però a la feina me n'ha tocat llegir-me'n més d'un, i un d'ells, fa ja bastants anys, va ser, precisament, “La doctora Cole”.

    La veritat és que recordo que la novel·la no em va agradar, sobretot a partir de quan ella marxa, em sembla que era de Boston, i se'n va a un poble a exercir la medicina. De tota manera, al començament recordo que hi ha una interessant trama que té com a protagonista l'abortament, un tema que ja vas tractar en un dels teus posts, i que Gordon agafa bastant bé per les banyes, però després, quan ella se'n va a un poble, em va semblar -no se m'acut cap altra comparació- una mica com “La casa de la pradera”.

    ResponElimina
  29. ASSUR.- Ui, menys mal que és aquest el que no et va agradar!! :-))
    Ho dic perquè tothom diu que és dels més fluixos que té i que "El metge" i "Xaman" són molt millors ;-))
    Si m'arribes a dir que "El metge" era dolent, hagueres fet trontollar la meva ferma decisió de llegir-ne algun ;-))
    (Ara et diré un secret, per això ho poso entre parèntesi hehe... A mi m'agradava La Casa de la Pradera... sí, sí... ai la Laura i la Mary... quins tips de plorar!!) ;-))

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!