diumenge, 10 d’octubre del 2010

La clau de l'amistat...

A vegades, les persones tenim problemes de comunicació, ens costa expressar allò que volem dir, no trobem les paraules o el moment de dir-les...
En altres ocasions, som víctimes de malentesos i, quan voldríem arreglar-ho, no sabem com fer-ho, dubtem de si hem de donar el primer pas o si hem d’esperar que sigui l’altre qui ho faci...
També podem trobar-nos en la situació de voler conèixer algú, apropar-nos, establir una conversa però hi ha alguna cosa que no acaba de sortir bé.

En definitiva, hi ha múltiples circumstàncies en les que sentim com si hi hagués quelcom que impedeix que emissor i receptor puguin contactar. O les seves senyals no es reconeixen o potser, fins i tot, un dels dos ni tan sols sap com emetre o rebre senyals... llavors podem dir que “li falta una peça”.

Li falta una peça?

Doncs sí... una petita peça com aquesta:


Bé, en realitat no és tan senzill... però potser sí que ens aniria bé poder tenir un petit bitxo com aquest, endollar-lo al nostre preciós cervellet i aconseguir emetre i rebre les ones que ens interessen.

Resulta que el meu antic mòbil (I just wanna be OK, be OK, be OK) tenia una “cosa” anomenada Bluetooth que jo no tenia ni idea de com anava. Sabia per què servia però no li trobava el trucu. Al canviar de mòbil, vaig tornar a veure aquesta mateixa aplicació i li vaig dir a la meva germana si sabia com funcionava i, en un moment, em va fer una magnífica demostració de com enviar unes fotos de mòbil a mòbil sense gastar ni un cèntim d’Euru... El seu telèfon i el meu s’entenien la mar de bé!!

Però... ah!! No tot és tan fàcil en aquesta vida...
Quan vaig veure que la meva preciosa i coquetona Netbook (a la que a mi em fa gràcia anomenar Minnie Mouse) també tenia una tecla que posava “Bluetooth” em vaig dir... “Eureka!!” i vaig pensar que ja s’havia acabat allò de que algú t’envia una imatge al mòbil i, per guardar-la a l’ordinador, te l’has de reenviar des del mòbil com a correu electrònic (cosa no barata precisament).

Tota feliç i contenta, vaig posar el Bluetooth del mòbil en posició “on” i vaig començar a tocar tecles de la Netbook... però res... arribava al lloc on es suposava que havia de clicar però no em donava cap opció de res. Era com trobar una capsa que digués “aquí dins hi ha el Bluetooth” però quan l’obrís, la capsa fos buida.

Al dia següent, vaig agafar la Minnie Mouse en braços (és petitona, se l’ha de tractar amb dolcesa) i la vaig portar a cal Dr. Beep:

- Doctor, miri, és que la Minnie té una tecla especial que posa Bluetooth, però no reacciona...
-
Ah, no pateixi senyora Assumpta, tots aquests petits porten la tecla però... és uhmmm... com si les dents... és com si a un nen encara no li haguessin sortits les dents!.
- Ah... i...
-
Res, li donarem una injecció via usb i afavorirem aquest creixement. Li pot donar vostè mateixa, miri, tingui, aquí ho té tot. I serveix per qualsevol ordinador, és “multi us”.
-
Oh, moltes gràcies, Dr. Beep!! És vostè tan intel•ligent!
-
Res, res, a disposar... ja sap... ah, la injecció val 9,92, per vostè, 9,90...


- Quin detall, Dr. Beep... ja sap, sempre fidel clienta seva...

I res, que li vaig donar i...




I ara, el meu mòbil nou i la Minnie Mouse ja són amics per sempre!! ;-)





PS/ Post dedicat a la Mireia la qual, la tarda abans que jo anés a preguntar al Beep què passava, va estar intentant ajudar-me explicant-me com anava això del Bluetooth fins que al final em vaig adonar que alguna cosa faltava ;-)

27 comentaris:

  1. Ja em perdonaràs però una amistat per la qual s'ha de pagar (encara que siguin 9'92 menys el descompte del 0'2%) no sé si pot ser gaire duradora. (ja t'ha segellat la garantia el Sr. Beep?) :-DD

    ResponElimina
  2. Mira com s'espavila l'Assumpta amb la informàtica! No has pensat que no et cal enviar missatges multimèdia si disposes d'un cable usb pel mòbil? Així pots passar les imatges d'un cantó a l'altre, o cançons o el que sigui. Sí, ja ho sé, per bluetooth és més molon, però solucions n'hi ha sense rascar-se la butxaca!!

    ResponElimina
  3. Assumpta! Mira que no entenia que passava, perquè no et funcionava! M'estava començant a tornar lela!
    Upps! No vaig pensar en dir-te això que diu en XeXu. Com que el que em vas preguntar va ser si sabia com conectar mitjançant bluetooth,ni pernsar en la solució senzilla. Sorry

    Una història molt maca amb final feliç. Ara la teva Mini Mouse i el mòbil ja són amics

    ResponElimina
  4. Jo m'estic buscant el port usb per tot el cos i no el trobo.......
    suposo que és perquè sóc una versió 4.7 grrrrrrrrrr. Mira que m'aniria bé.

    ResponElimina
  5. McABEU.- No, home, no, que l'amistat que serà per sempre és entre el mòbil i la netbook ;-))
    A mi qui em va cobrar els 9,90 va ser el Dr. Beep que -i això és veritat- sempre em tracta amb molta amabilitat...
    Totes les garanties al dia tinc :-DD


    XEXU.- Això del cable no ho sé fer, XeXu... Ho vaig provar... però, de fet, ni tan sols sé si poso el cable correcte... sniff
    Ai... jo m'hi esforço, eh? però xiquet, una ja té la seva edat i...
    Abans si algú m'enviava alguna foto bonica jo m'enviava un mail a l'ordinador, però això cada vegada era un pal! Ara, amb aquests 9,90 ho tinc per sempre :-))


    MIREIA.- Hehehe jo veia que tu m'ho deies bé... i sabia que estava fent el que tu em deies... però allí "faltava alguna cosa"... Ara ja funciona perfectament!! :-))
    Això del cable no ho sé fer... no sé ni tan sols si tinc aquest cable que em dieu o no... no sé com fer-ho :-))
    Sí, ara són amics per sempre ;-))


    GARBI 24.- Hahahahaha què bo!! :-DDD
    Nooooooo no busquis més!! Que no en tenim els humans, home!! El que jo deia és que seria ideal que en poguéssim tenir ;-))

    ResponElimina
  6. Sóc extraordinàriament sapastre per aquestes tecnologies. El mòbil que tinc és ben vell i d'això de Bluetooth ni en té. El faig servir molt poc i només per trucar o enviar algun missatge. És més, la major part del dia el tinc tancat.
    En el teu cas, però, has t'has espavilat i has trobat com funciona tot plegat. Et felicito!

    ResponElimina
  7. Ei, molt bé, campiona! El dia que em decideixi a tenir un mòbil que pugui rebre fotos, t'ho dic perquè m'expliquis què/com/quan s'hi ha de fer! El meu: trucades, sms i fer fotos que no sé / no vull poder enviar. Digue'm antic, ves.

    Bona setmana!

    ResponElimina
  8. Bona, la conversa amb el Dr. Beep! :-D

    Aix… Jo encara no hi estic posat en tot això del Bluetooth…

    ResponElimina
  9. Abans del Blutururuts aquests alguns mòbils podien fer el mateix mitjançant infrarrojos. Ara més divertit, perque havies de posar un mòbil al costat de l'altre, a la mateixa altura i apuntant-se com dos cowboys perquè el tema funcionés. Abans, les coses tenien més mèrit...

    *Sànset*

    ResponElimina
  10. Una bonica història d'amor. Però vigila que no s'animi la Minnie i comenci a acceptar fotos de qualsevol altre mòbil...

    ResponElimina
  11. ja ho deia jo que la tecnologia canviaria el món! i creus que si ens connecten el mateix que a la teva Minie MOUSE podrem comunicar-nos sense necessitat de dir-ho en paraules? seria genial comunicar-nos per bluetooth de cervell a cervell!!!

    ResponElimina
  12. A mi, i mira que sóc jove, em va costar també això del bluetooth! XD

    ResponElimina
  13. Uix! ara m'has atabalat... No he utilitzat mai això del Bluetooth... i això de la Minnie encara ho entenc menys...

    Igualment t'envio una abraçada, sense cap possibilitat de malentès!

    ResponElimina
  14. La clau de l'amistat m'ha agradat!
    Neeeeeeeeeena, he tardat una vida en poder-te deixar UN comentari.
    Dec tenir problemes mentals, francament. El Google que em mareja!
    He vingut a aquest, al petit bloc...

    ResponElimina
  15. Lo bueno que eres curiosa y no te dejas vencer por la tecnología, aunque nada sea gratuito,ni el Dr. Beep. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  16. Quin post més original has creat a partir d'una situació tant trivial :)

    Salutacions Assumpta!

    ResponElimina
  17. Ui jo d'aquests temes informàtics no en sé res de res!!! petonets guapa!

    ResponElimina
  18. Si sabéssim fer servir millor totes les eines que tenen els ordinadors i els mòbils, la nostra vida seria més fàcil. Això que expliques n'és un exemple.
    Per cert, si encara vols posar-te sardanes com a melodia del mòbil i no saps com fer-ho, potser et puc ajudar.
    Adéu!

    ResponElimina
  19. mai m'he aclarat amb el bluetooth!

    i això de les amistats,... de vegades, que n'és de complicat trobar la peça clau!!!!

    ResponElimina
  20. Que quan es passa es passa... I veig el teu sofriment...
    El dr. BEEP es sap molt de tot... ara aquest defecte d'amic que l'has de pagar... No hi ha res de frac, ni el somriure. Jo crec que amb un somriure dels teus...
    Aquests die m'ha d'arribar també un objecte del dr. BEEP,
    Diu que per connectar-me no estaré tant de temps i tindré més memòria, res que pagant em torna la memòria, i moltes coses més. Diu que ara no se´r desmemoriat com soc ara... Miràcles, filla, com a tu,... pagant. Anton.

    ResponElimina
  21. CONSUELO.- Si el meu avi veiés totes aquestes tecnologies no s'ho creuria!! :-))


    ALBERT B. i R..- Jo he d'admetre que a mi aquestes cosetes m'agraden i que, si m'ho expliquen, de moment encara ho vaig entenent :-))
    Això sí, jo el mòbil també el faig servir poquet i si et dic que amb tots els anys que fa que tinc mòbil (sis o set... o vuit) potser no he fet ni dues dotzenes de trucades!! Per avisar del que sigui, sóc molt més de missatge :-))


    FERRAN.- Hehehe estic segura que el teu mòbil JA pot rebre fotos!! ;-))
    Si podia el meu "antic" suposo que el teu ha de poder també... i més si dius que té càmera ;-))


    P-CFACSBC2V.- Un gran especialista el Dr. Beep... i molt carinyós amb els ordinadors, eh? La petita Minnie no té cap por d'anar-hi :-))
    Ah, això del Bluetooth no té massa secret, segur que ho aprendries ràpid ;-))


    SÀNSET.- Oooh, sí, sí, sí, el meu mòbil d'abans també tenia això dels infraroigs o infravermells aquests... mai ho vaig voler provar per por a que em sortís un raig tipus espasa justiciera de pel•lícula de gènere fantàstic :-DD


    JOMATEIXA.- Hehehe no, no, que la Minnie ja sap que no pot parlar amb desconeguts, és molt bona Netbook ella :-DDD


    ELVIRA FR.- Aquí, aquí es justament on volia jo arribar!... I no pel tema de comunicar-nos sense parlar sinó pel tema senzillament de “comunicar-nos” que a vegades sembla que ens agradi complicar-nos la vida i no hi ha manera que ens entenguem... Sí, aquest post tenia un rerefons seriós i reflexiu... ;-))


    BLAKWOLF.- La diferència està en que quan tu en vulguis aprendre ho faràs en cinc minuts i a mi segur que em costa més ;-))

    ResponElimina
  22. CARME.- Tens tota la raó... segons com aquest post pot ser un embolic perquè, a més, m’acabo d’adonar que el tema de la Minnie Mouse no queda massa clar. Ara mateix ho arreglo ;-)
    Un Netbook és un mini-ordinador portàtil, d’aquests que no tenen massa complicacions, que estan molt bé de preu i que són ideals per connectar-te a internet, processador de textos i para de comptar (res de grans memòries ni capacitat per a coses complicades). Doncs jo en tinc un... i em va fer gràcia posar-li nom i li dic Minnie Mouse :-)
    Al teclat de la Minnie Mouse hi ha una tecla que diu que és pel Bluetooth (transmissió de dades amb el mòbil sense cables) però no funcionava ;-)
    El “Dr. Beep” és, en realitat, un dels nois de la botiga Beep d’informàtica (molt bona marca, per cert i creada a Reus, tot i que té botigues per tot Catalunya i l’Estat veí).
    Jo veia que feia el que havia de fer, a més la MIREIA m’ho confirmava però el Bluetooth no funcionava, així que vaig agafar el netbook (“la netbook” a la meva història) i la vaig portar a la botiga on em van dir que els teclats venen així però que si volia Bluetooth havia de comprar aquella petita peça.
    Un cop instal•lada, mòbil i netbook (Minnie Mouse) ja es poden comunicar perfectament ;-))


    MORTADEL•LA.- Hahaha no, dona, què has de tenir problemes mentals?? El teu comentari m’ha fet molta gràcia!! ;-)
    El meu marit fa poc que té un blog (no el fa servir, només el té per poder posar algun comentari de tant en tant) i tot sovint em pregunta coses perquè tampoc s’aclareix massa :-))


    TÍA ELSA.- ¡Eso sí que és cierto! ;-)) Soy testaruda y, cuando algo se me mete entre ceja y ceja, tengo que conseguirlo ;-)) Afortunadamente lo del Dr. Beep (tienda de ordenadores) no fue demasiado caro, que sinó me quedo sin solución! ;-)


    TONI EN BLANC.- És un post una mica “anada d’olla”... però és que feia temps que em rondava pel cap això de la comunicació... i em va fer gràcia barrejar-ho amb una situació tan senzilla com això del Bluetooth ;-))


    ABOGADA EN BCN.- Vaaaa, que segur que n’aprendries de seguida, que ets jove!!... I, sinó, espera tres o quatre anys i t’ho explicarà la CARLA!! ;-))

    ResponElimina
  23. ALBERT.- A mi m’agrada molt aprendre com funcionen totes aquestes cosetes! ;-))
    El que volia posar era música de gralles, dels castellers, hehehe... l’ELUR em va passar uns arxius, però sóc incapaç de passar-los al mòbil, no sé com fer-ho, ja t’ho explicaré per mail a veure si ho aconsegueixo ;-))


    RITS.- Ara jo ja sé com funciona!! ;-)) Bé... sé com funciona amb els aparells, perquè amb les amistats em sembla que a vegades és molt, molt més difícil... A vegades també hi deu haver que no vol trobar la peça... i llavors encara és més fomut.


    REBAIXES.- Ai, ANTON, quina gràcia m’ha fet el teu comentari!! ;-))
    Ja veig que també coneixes el prestigiós Dr. BEEP, confia en ell que en sap molt i si et diu que podràs anar més ràpid i tindràs més memòria, tu fes-li cas ;-)) és un geni! I, a més, és nascut a Reus!! :-DD

    ResponElimina
  24. Que bo, Assumpta!

    Jo vull una clau d'aquestes, però per mi, no per l'ordinador!

    Quan vaig estrenar el mòbil de Roma l'estiu passat vaig voler pujar-hi una cançó per quan sonés... perquè sabia que entre el blutuzz del portàtil i el del mòbil es podia fer... doncs ho vaig fer taaaaaaaaan bé que vaig pagar 4 € de connexió a internet. Ho vaig aconseguir... però ara ja sé fer-ho bé i ràpid... i gratis... les noves tecnologies...

    ResponElimina
  25. TU, JO i L'OTIS.- Hehehe calla, calla que jo sóc com tu!!
    Fa poc em vaig canviar el mòbil (l'aparell, el número, la companyia i tot) Vaig deixar Movistar i vaig passar a Orange... vaig deixar contracte i vaig passar a targeta PRE-PAGAMENT.
    Doncs bé... tota contenta pensant "ara pagaré menys"... doncs el primer més encara no entenia bé el mòbil nou i em vaig equivocar tres o quatre vegades: un parell vaig enviar multimèdies enlloc d'smss normals i una vegada, com a mínim, em vaig connectar a Internet sense voler... també uns 4 Eurets de pèrdua!! :-DDD

    ResponElimina
  26. és que els botons del mòbil són molt perillosos, Assumpta ;)
    Et cobren per tot!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!