dimarts, 7 de maig del 2013

Google +


Aquest serà un post una mica estrany... A veure si em sé explicar ;-)

Jo sé que hi ha una cosa que es diu "Google +" (Google Plus) que, pel que m'han dit, és com una mena de Facebook, on pots tenir els teus amics arxivadets per cercles (el cercle més proper, el segon... fins al més allunyat).

Mai he tingut intenció de "fer-me" del Google + aquest. Ara bé, estic gairebé segura que alguna vegada deuria clicar a algun lloc que no tocava i "m'hi deuria apuntar".

Això ho dic perquè, de tant en tant, em surt algun missatge on posa que algú ha "compartit" quelcom amb mi al "Google +", o que m'han afegit als seus cercles. A vegades són persones que no conec, llavors no faig res i ja està però, en altres ocasions, se'm parla de gent que sí conec, ni que sigui virtualment, i em comuniquen que "m'han afegit" o que "han compartit quelcom amb mi"... I què faig jo? Doncs tampoc faig res, perquè no sé com va.

Per tant, el motiu d'aquest post és dir a tota la gent que em convida, m'afegeix o envia coses, que si no dic res, no és perquè no els hi vulgui "a ells", és perquè no m'hi vull a mi!... Que no sé què faig allí ni com hi he arribat però que, de moment, no m'interessa.

Dit això, també penso que potser m'estic perdent alguna cosa bona. Bé doncs, algú sabria explicar-me què és, per què serveix, si és veritablement útil o no, etc?... en llenguatge assequible a persones que no són especialistes informàtics... Gràcies!!!

I ara vaig a fer nones!! :-)


20 comentaris:

  1. Què bo això de 'no és que no els vulgui a ells, és que no em vull a mi!'. La veritat és que no et puc ajudar, quan vaig saber que era alguna cosa semblant al facebook vaig passar completament. Entenc que serveix per englobar diverses eines de Google sota un mateix perfil, cosa que en principi ja tens quan obres un compte, el problema és que no tinc massa clar què es publica sol i què no, vull dir que potser tu fas un post i es genera una entrada automàticament al teu G+ que diu que l'has fet. Ni idea. A veure si en traiem l'entrellat amb el que digui la gent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De moment, no he vist ningú "entusiasta"... millor, millor :-)

      Elimina
  2. Tal com ho entenc jo és això mateix que ja dius tu, una espècie de Facebook pels perfils de Google. Jo també el tinc activat però, com a Facebook, no hi sóc gens actiu i no el faig servir gens. També rebo, de tant en tant, un mail d'aquests que comentes però, apart d'afegir el remitent a un cercle que vaig anomenar "Blogaires" no faig res més ni hi comparteixo res que jo sàpiga.
    No tinc, però, la sensació de perdre'm res (ni bo no dolent). Per "aprofitar" aquestes eines hi has d'estar molt al damunt i no tinc temps per dedicar a internet més que el que ja hi dedico.
    A veure si algú que li tregui més suc, ens explica més coses.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dius "no comparteixo res que jo sàpiga"... i això és important, perquè teu no m'arriba res, però d'altres blogaires que també diuen que no fan res SÍ QUE M'ARRIBEN COSES... això és el que no m'agrada d'aquests invents...

      Elimina
  3. Crec que ens hi haurem de començar a acostumar, segons tinc entès aquest any desapareix igoogle i el reader, aleshores tot anirà o volen que hi vagi a través de google+.
    Jo per xafarderia pura m'hi vaig posar, la veritat és que no hi ha massa gent que comparteixi coses, però també és veritat que amb una ullada veus tot el que han publicat la gent i la facilitat en que pots difondre una cosa que t'agradi.
    Com totes les xarxes socials, pots ensenyar o no el que realment vulguis, almenys ara de moment la cosa es força sèria i no hi ha la pila de brossa que hi ha al facebook i tanta política com al twitter. Com tot qüestió de gustos i sempre molt amb compte amb e que comparteixes que aquest senyor Google qualsevol dia el trobem dins la nostre sopa. Ell hi vol saber tot, tant que fins i tot espanta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veig que ets tot un expert ;-)
      Jo no tinc ni igoogle ni reader, així que suposo que tampoc necessitaria Google+ la qüestió és que, no sé com, em sembla que ja sóc dins! aaaaag!!

      Elimina
  4. El Google+ és com una mena de xarxa social moribunda que Google ha intentat tirar endavant vinculant totes les seves aplicacions i històries a allà, però no ha acabat de fer fortuna (com tantes altres coses de Google). Amb el temps suposo que s'ho carregaran o l'hi faran un rentat de cara.

    A mi em passa absolutament com a tu. Mai hi he fet cas, però ells t'hi inclouen i, no sé com, hi ha gent que et troba (coneguda físicament o virtualment). Molt de tant en tant m'arriba algun missatge semblant als que dius, però jo, ni cas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehehe xarxa social moribunda!! ;-))

      D'acord, faré com tu, jo "ni cas" ;-))

      Elimina
  5. El fet que rebia un missatge que digui que algú t'ha afegit als seus cercles o que ha compartit alguna cosa amb tu no implica de cap manera que en formes part. Jo ni tan sols he accedit mai a aquest lloc i tinc una bona col·lecció d'avís os d'aquests.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a lo millor si tens avisos d'aquests és que sí que hi has entrat alguna vegada, sense adonar-te'n... és que com TOT és dels mateixos. Només entrant al Chrome ja t'esperen... son uns pesats!

      Elimina
  6. Jo també el tinc però mai no entro. Hi ha massa llocs a internet pel temps que puc i vull dedicar-li.

    ResponElimina
  7. També vaig prémer on no ho havia de fer. He creat cercles per a la gent que segueixo al blog, però realment no sé com va. Intento no deixar moltes dades, però tots sabem que ens troben tant si volem com si no. També veig les actualizaziones dels que comparteixo cercles, perquè m'avisen que sinó no m'assabento de res. Ja sabeu que no tinc ni twitter ni faceboock, pas de tot això, encara que suposo que ens faran passar per la pedra, un dia o altre, si volem mantenir el blog.

    Bona tarda!!
    Jo si te vull...jejjej

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo he comprovat que sí que hi sóc. L'altre dia vaig entrar i vaig veure que no hi ha res perillós, al menys de moment, i vaig tornar a sortir.
      Així es quedarà, en estat letàrgic ;-))

      Però a mi ja em tens als blogs i al mail que són més macos que totes aquestes coses de feisbucs i guguels plus... :-P

      Elimina
  8. Jo el google+ el faig servir per compartir posts que m'agraden i per res més

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que a mi m'empipa és que no sé com me'n vaig fer. Be, estic segura que em deurien preguntar no sé què de YouTube, o de correus, etc... i després, per provar alguna cosa vaig clicar on no devia :-)

      Elimina
  9. En el seu moment m'hi vaig donar d'altra (em dono d'alta de molts d'aquests "invents", perque sóc curiós i m'agrada veure de què van). Sóc a Twitter (com saps, hehe), també a Facebook... força actiu a tots dos, però el Google+ aquest, un cop descobert, vaig decidir que no em calia i em vaig donar de baixa.

    De tota manera, no descartis que algun d'aquests mails de contactes t'arribin sense que ells ho sàpiguen. Això passa amb LinkedIn (sí, també hi sóc) i, vaja, que no m'estranyaria gens que d'alguna manera "xxuclin" adreces de mail i facin enviaments automàtics a gent que tens a la teva agenda.

    Més val no pensar gaire, ja saps :)

    ResponElimina
  10. vaja..veig que tots anem força igual
    jo con en Ferran , la curiositat em pot
    pero despres....pif..
    ja veus el que costa tirar el blog endevant, nomes falta que m'embliqui amb mases coses; a la fi..potser no tinc tant a dir..jejejej

    bona nit guapa

    ResponElimina
  11. No sé què dir, perquè jo també m'apunto a tot i em canso de tot (excepte dels blogs, de moment). Em vaig esborrar del facebook i del Twitter no, però no hi vaig mai. I al Google + tampoc. Rebo molts coses que no voldria rebre i les etiqueto de correu brossa, per estalviar-me-les.

    ResponElimina
  12. Benvolguts, benvolgudes, estic refredada i em canso davant de l'ordinador... El Barça és campió i HAVIA de posar un post! ;-)
    Tan aviat com pugui responc els vostres comentaris. Moltes gràcies!! Alguns han estat sorprenents, ja veureu per què

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!