diumenge, 26 d’octubre del 2008

Déu, Pàtria i Barça

Crec en Déu, en el que ja creien els meus pares i que jo vaig decidir que volia seguir. En el Déu que ens ensenya Jesús dient-nos que el podem anomenar Pare, un Pare que és amor i vol que l’estimem i ens estimem entre nosaltres, com diu precisament l’Evangeli d’avui.

Estimo la meva Pàtria, Catalunya, la meva terra, la seva llengua, tantes vegades menyspreada, tractada com quelcom sense importància, com si no tingués valor. Estimo la seva gent, els seus costums, tradicions, els seus pobles i ciutats...


I gaudeixo del Barça com qui més, passió heretada també del pare i que porto genèticament incrustada al cor en veure com ell, home de família i treballador incansable per portar la casa endavant, s’alegrava amb les seves victòries i sentia els colors blaugrana d’una forma tan especial.

Espero que per haver dit això no em posin a la presó divuit mesos com al jove marróquí Yassin Belassal

La frase original “Déu, Pàtria i Rei” és el lema nacional del Marroc, lema que ell va canviar en una pintada a l’escola per “Déu, Pàtria i Barça”... Confiem que el seny els torni i que el noi pugui sortir el més aviat possible perquè sembla impossible que coses així puguin passar realment.

28 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    DIOS PATRIA Y BARÇA

    Creo en Dios, en el que ya creían mis padres y que yo decidí que también quería seguir. En el Dios que nos enseña Jesús diciéndonos que podemos llamarle Padre, un padre que es amor y que quiere que le amemos y nos amemos también entre nosotros como precisamente dice el Evangelio de hoy.

    Amo mi Patria, Catalunya, mi tierra, su lengua, tantas veces menospreciada, tratada como algo sin importancia y sin valor. Amo su gente, sus costumbres, tradiciones, sus pueblos y ciudades…

    Disfruto del Barça como quien más, pasión heredada de mi padre y que llevo genéticamente incrustada en el corazón al ver como él, hombre de familia y trabajador incansable para poder sacarnos adelante, se alegraba con sus victorias i sentía los colores azulgrana de una forma tan especial.

    Espero que por haber dicho esto no me metan en la cárcel dieciocho meses, como al joven marroquí Yasín Belassal. La frase original “Dios, Patria y Rey”, lema nacional de Marruecos fue cambiada por el muchacho por “Dios, Patria y Barça” en una pintada hecha en la escuela. Espero que la gente recupere la cordura y el muchacho pueda salir lo antes posible.

    ResponElimina
  2. Comparteixo força, força els teus pensaments, Assupmta. I pel que fa al cas d'aquest nano, que no coneixia, si les monarquies ja em fan ràbia per definició, aquesta cosa marroquina em sembla, directament, terrorisme d'estat. Un clatellot al desgraciat aquest que regna al Marroc, i que posin aquest nano al carrer... ja mateix!

    ResponElimina
  3. Som els millors, aquest any siiiiiiiiiiiiiiiiii jajaja.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Pobre noi!! No sabia res d'aixo, espero que el deixin sortir.
    El Barça es mereix que un noi tan fanatic pugui seguir gaudint del seu equip favorit.

    ResponElimina
  5. Ahir vaig pensar en tu mentre estava veient el partit, vaig pensar en tota la gent que sé que devia estar cridant d'emoció en el mateix moment. I la veritat és que esperava algun post sobre el Barça...jeje
    Comparteixo el sentiment (amb no tanta intensitat com tu) de culé, comparteixo l'amor cap a la nostra pàtria... però no comparteixo la creença en Déu, en això sí que discrepem.
    No sabia això d'aquest pobre noi... quina vergonya!
    Bé... i res més, que visca el Barça!!!

    ResponElimina
  6. no sé perquè sabia que avui parlaries del barça i del noi aquest marroquí.
    Segur que si en comptes de haver canviat rei per barça o hagués fet amb déu, no hagués passar res, però aquest dictador del marroc es considera més que un déu.

    Que el convidin al Gamper de l'any que bé, no?

    ResponElimina
  7. FERRAN Jo ho vaig sentir ahir a les notícies del migdia i em vaig quedar glassada. Ha fet una pintada a la paret de l'escola? Val, castigat i que la netegi... i prou!!!
    És vergonyós!!! Així doncs, clatellot al rei i el nano al carrer!!
    Abraçades!!!


    GEORGE Siiiiii aquest any correm, ens esforcem i lluitem fins al final :-))
    Espero que a la presó aquest pobre noi s'hagi assabentat de la victòria i hagi tingut una alegria mentre les gestions donen fruit perquè s'arregli aquesta bestiesa que han fet...
    Abraçades!!!


    VERO És que sembla increïble, eh? Als titulars de les notícies van dir "un noi a la presó per demostrar incorrectament el seu barcelonisme"... i a casa vàrem pensar "què deu haver fet?"... I quan ho varem sentir no ens ho podiem creure!!
    Bah!! Jo, en matèria de Reis (i aquests en majúscules) només crec en Melcior, Gaspar i Baltasar :-))
    Petons!!!


    IRUNA Jejeje la veritat és que els veins ja conèixen el meu "súper crit de gol" (bé, en realitat cada gol el crido més d'una vegada... i tinc bona veu, eh? jeje) :-)
    Notícies com aquesta fan quedar molt malament alguns països, la veritat. Quina manca de llibertat!!
    Abraçades!!!


    ESTRIP Caram!! Em llegeixes el pensament :-) perquè el cert és que tan bon punt vaig sentir la notícia vaig pensar "això va al blog"!!
    No sé què hagués passat... potser també se l'hagués carregat pobre xic. El cert és que aquest reiet no sé si es creu més que un déu, però com a mínim igual sí... quina gent!!! ufff
    Jo no tan sols el convidaria al Gamper, el portaria a ell i a tota la família a viure a Barcelona i que s'oblidi de tot això... que el pobre nano porta ja més d'un més a la presó.
    I aquest cas perquè ha saltat a la premsa per l'anècdota de que va posar Barça però imaginem la d'injustícies diàries que deuen passar i no sabem...
    Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  8. Era per empresonar-lo si hagués dit 'Déu, pàtria i Real Madrid', però dient Barça? No ho entenc. Fora conyes, el govern d'allà no deu haver vist jugar aquest Barça, si no, no s'haguessin enfadat tant. Quina primera part, és una cosa trivial driblar a mig equip, arribar a la línia de fons, marcar a cada xut... si és que el futbol és molt fàcil! Que continuïn així, si us plau. I amb 45 minuts n'hi ha prou, que a les segones parts ens avorrim.

    ResponElimina
  9. Des de que hi ha Déu no han parat les guerres ni l'estupidesa ni l'egoïsme. Massa sovint els funcionaris del cel -per no dir sempre- han estat -i estant- al costat dels botxins, dels opresors, dels anguinaris per pura maldat gratuïta.

    Persona assumpta deu ser el canvi d'hora...

    Salut.
    onatge

    ResponElimina
  10. XEXU Línia de defensa per al noi:
    "Senyoria, no han entès res, al utilitzar el nom del Barça, aquest noi no pretenia més que elogiar la figura de sa Majestat, ja que els blaugranes juguen com a reis"
    El Barça està genial, amb en Pep s'entreguen més que mai, dóna gust veure'ls :-))
    El que no dóna gust és aquesta justícia que tenen alguns!! Si és un nano expressant la seva afició... és que no ho puc entendre...
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  11. ONATGE Bé, si vols la meva resposta, et diré que per mi, dir-me "des de que hi ha Déu" és dir-me "des de sempre"... i sí, és cert que les persones provoquen guerres, a vegades som estupides i egoistes... i??
    Funcionaris del cel no sé qui son... si et refereixes a membres de l'Església, evidentment, com a persones que són n'hi ha de tots colors :-)
    A mi, el canvi d'hora que m'afecta més és l'altre, el que dormim una hora menys... aquest no... estic com una rosa jeje
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  12. Pues espero que no, que no te lleven a la cárcel por esto :-)
    Por cierto, me encantó tu cartelito de "memes no, por favor", jeje, a ver si te hacen caso.
    Un abrazo!!

    ResponElimina
  13. Bé, jo no ho entenc el tema d'aquest noi, sé que el Barça actuarà, ho he llegit avui... però per tant n'hi ha? no ho entenc... i per la resta... els meus avis em van traspassar aquestes creences també... llavors cadascú decideix si tirar-ho endavant o no... i si tu hi creus i ets creient i pel que veig una persona com Déu mana, genial, quan hi ha persones que diuen creure-hi i no ho demostren és quan no ho entenc, però crec que el teu Déu i el Déu de molts alters què creuen està content de que tu tingusi fe. I Catalunya, com bé dius, la meva catalunya trepitjada i menyspreada, però amb una identitat pròpia dels qui hi hem nascut i la portem dins... tenim tant a demostrar... i el Barça, què puc dir de l'equip del meu cor? què puc dir d'aquest equip que per mi és la meva força! Visca el Barça i Visca Catalunya!

    ResponElimina
  14. Jo crec amb la llibertat, amb la llibertat de creure, de dir i fer el que vulgis, pero sempre respetant el que volen creure,dir i fer els demes.
    Al mon hi ha de ver de tot pero sempre sense fer mal.
    Visca el Barça i visca els paissos catalans que per supost inclueixen les illes balears.
    salut.

    ResponElimina
  15. Espero que no hagi de complir tot aquest temps de presó. És totalment injust, per escriure unes paraules, siguin les que siguin.

    ResponElimina
  16. Preso por tal nimiedad, quizás a los verdaderos asesinos, ladrones, violadores, estén sueltitos por allí. Espero que el pobre muchacho salga, besos amiga de tía Elsa.

    ResponElimina
  17. Sabia que parlaries de Barça!!! No havia sentit la notícia aquesta...la veritat és que últimament he desconnectat molt del Barça. Vosaltres me'n manteniu informada! je, je,je... ni sabia el resultat d'ahir!!! ais!!! ja deia jo que m'havia d'haver quedat a casa a veure el partit!

    No sé què podrà fer el Barça, sols desitjo que tot acabi el millor possiblei com dius, es recuperi el seny! (xò aquí també es fan burrades,.... el noiet aquell de l'Ordre del Fènix que van detenir per col·laborar amb el terrorisme....)

    I com tu, també puc dir que crec en Déu, en la Pàtria i en el Barça. A la meva manera, esclar. Com tu crec que Déu ens va fer lliures i que és amor (et puc confessar que lo de l'esperit sant no ho entenia fins que em van dir que ho traduís per amor?) i la meva fe la faig present en el mijac, xò no s'assembla massa a la fe que els meus pares em transmetien i em costa molt identificar-me en l'esglèsia que tenim (diguem que és una versió més ...amplia?)

    I els meus pares (i avis) també em van ensenyar a estimar la nostra terra, la llengua i el Barça. Els millors records de la infància son al camp nou, amb el meu cosí amb una bandera gegant, amb el bikini i el cacaolat i la gorra que em va fer la iaia...

    uixx... m'ha quedat una mica llarg.... espero que continuís disfrutant i fent present de tot en el què creus!!!

    ResponElimina
  18. mmmm... Si hagués canviat "pàtria" en comptes de "rei" pel barça, potser hauria estat diferent. Suposo que el fet que substituís "rei" era una cosa que no es podia deixar passar. Ho trobo indignant i vergonyós!

    Pel que fa al teu punt de vista, és molt maco com parles de tots tres sentiments. Pel que fa a mi, em sembla que només coincideixo en la segona! Em sembla que ja he dit força vegades què penso del barça. I, quant a Déu, crec que tinc una visió força personal de tot plegat. M'agrada pensar que hi ha "alguna cosa" més gran que nosaltres. A mi em van parlar de Déu i no em sap greu aferrar-me a aquesta idea per a demanar-li i sobretot agrair-li el que calgui (de vegades tinc la necessitat de donar les gràcies per coses que em passen i bé he de donar-les a algú, no?? no m'ho puc quedar a dins!). Tot i això, tota la tradició cristiana, la bíblia i segons quines coses... Suposo que tinc una visió bastant particular, personal i "feta a mida" que potser no es podria etiquetar de cristiana, prò d'això n'hauríem de parlar amb la calma i molt cafè! :)

    Petons, guapa! I bon començament de setmana! Somriures!

    ResponElimina
  19. Mira que fem complicades les coses la majoria d'animals racionals :)

    (Sempre que veig el Barça últimament penso en tú i en el Cesc) :)

    ResponElimina
  20. Sovint no tinc temps de llegir els textos i els comentaris dels meus blocs preferits i que vaig seguint...
    Però del teu Assumpta no me'n puc estar de llegir-lo i de llegir tots els comentaris que et posen els teus amics i amigues. I avui m'he decidt també a posar aquestes quatre ratlles... Encara que el Rei i el Barça no m'emocionen gaire...si que m'encanta la sinceritat, les ganes de comunicar els vostres punts de vista i les ganes de cerca tranquil·la de la veritat i de Déu... De mica en mica m'aniré relacionant i comentant amb els teus amics i amigues...en els seus blocs...perquè m'agrada anar coneixent gens maca i respectuosa.
    Una abraçada a tu i a través de tu a tots els teus amics i amigues.

    ResponElimina
  21. sí, sembla mentida que passin segons quines coses, i que hi hagi gent que ho manipuli tot per aconseguir poder. Esperem que algun dia aquest "desig de poder", afluixi una mica, el món sigui un lloc més assenyat, i mentrestant, intentar no deixar-nos influir massa i no deixar-nos manipular molt.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  22. Gràcies a tots per les vostres opinions :-)

    La veritat és que no pretenia pas veure qui estava més d'acord amb cadascuna de les tres afirmacions, doncs són coses absolutament personals en les que cadascú té les seves idees i creences, totes absolutament respectables.

    El que volia era manifestar que una pintada amb les paraules "Déu, Patria i Barça", hagués pogut fer perfectament jo :-) i que, afortunadament, no hagués anat a parar a la presó com aquest pobre nano al que acusen d'injúries al rei!!

    Bé, jo potser no hagués fet la pintada... hi ha altres versions que diuen que ho va escriure a la pissarra!!... i aquí sí que m'hi veig perfectament.

    Gràcies una altre vegada i esperem que surti quan més aviat millor, ell i tots aquells que, sense tractar-se d'un cas que crida l'atenció, també són víctimes de la injustícia-de-la-justícia a determinats llocs.

    Abraçades!!!

    ResponElimina
  23. Es increible que le hayan encarcelado por esto, pero ya sabes lo que son las dictaduras, aunque presuman alli de que no la hay, y además está la cultura ancestral que alaban. Para ellos, "el rey" es lo mas, tienen obligación de adorarlo, las mujeres solo valen la mitad que un hombre(según sus leyes). Que se dé con un canto en los dientes el chaval, porque si llega a ser una mujer, "la lapidan". Un beso

    ResponElimina
  24. ISABEL Pues sí, por mucho que digan, una reacción así es de dictadura-dictadura... Esperemos que acabe bien :-)
    Besos!!!


    JERONI MALEUFF I dit amb accent valencià encara em resulta més bonic :-)
    Abraçades!!

    ResponElimina
  25. Ja saps que no soc fanàtic del Barça ni de res en particular perqué crec que el fanatisme a vegades es surt de mare i llavors passa el que passa; ja em diràs si aquest pobre noi ha de patir tots aquests problemes per quelcom -futbol- que no li dóna pà?.
    Apart d'aixó, aquest any almenys podeu disfrutar veien el Barça, i jo també n'he mirat añguns minuts u reconeg que hi torna a haver equip, es nota en l'esperit dels jugadors, ara ja m'agrada mès.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  26. JOAN Ja saps com m'agraden sempre els teus comentaris assenyats :-)
    Tens raó que els fanatismes no porten enlloc... però aquest és un xicotet, un noi de 18 anys que va fer la broma de canviar la paraula "rei" per la de l'equip "dels seus amors"... és tan injust, pobre...
    I m'alegra molt que ara t'agradi més el Barça!! :-))
    Una abraçada molt forta!!!

    ResponElimina
  27. Han dit a les Notícies que el xicot ha sortit en llibertat provisional a l'espera d'una apel·lació... a veure...

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!