diumenge, 8 de març del 2009

Això funciona?

Fa uns dies vaig veure al blog d’en Jesús M. Tibau un article que em va cridar molt l’atenció... parlava del Google Analytics, una funció que et permet saber quantes visites té el teu blog, el seu origen geogràfic, etc.

Com a mi em fan gràcia totes aquestes coses, vaig decidir provar-ho, però els resultats que he obtingut les tres primeres setmanes em deixen bastant parada...saber que al meu blog hi ha arribat algú des de Taiwan o Kuwait, per posar un exemple, em sorprèn, però no vol dir res, sempre pots anar a parar a un lloc per error...



Saber que en aquest període he tingut 72 visites de Gerona i 5 de Girona no ho acabo d’entendre... i encara entenc menys que si jo tinc un amic a Sevilla (per posar un exemple) que sé que entra cada dia, vegi que Sevilla no apareix ni una vegada a la llista de ciutats.




Finalment, he decidit agafar-m’ho com quelcom “orientatiu” i no donar-hi més voltes... m’ha fet gràcia pensar que potser és cert que algú ha arribat al meu blog mentre buscava informació sobre el “fideuejat” (hauré mencionat alguna vegada aquest plat?) o una endevinalla sobre un mico (aquí imagino que el meu guapíssim Post blau alguna cosa hi té a veure jeje) i fotos de l'ovella Queca!!... un fan de Crackòvia, sens dubte... n'hauré de posar :-)



Curiós saber que gent que ve saltant d’altres blogs arriben bàsicament des de l’Escrits Perduts d’en Cesc o des de casa la Carme Rosanas...



De fet, cada dia ho miro... funcionarà bé o tindrà algunes errades, però és un entreteniment més i m'agrada :-)

33 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    "¿Esto funciona?"

    Hace unos días vi en el blog de Jesús M. Tibau un artículo que me llamó la atención... hablaba de Google Analytics, una función que permite saber cuántas visitas tiene tu blog, su origen geográfico, etc.

    Como a mí todas estas cosas me gustan, decidí probarlo, pero los resultados que he obtenido las tres primeras semanas me resultan extraños... saber que a mi blog ha llegado alguien desde Taiwan o Kuwait, por poner un ejemplo, me sorprende, pero supongo que siempre puedes ir a parar a un lugar por error...

    Saber que he tenido 72 visitas desde Gerona y 5 desde Girona no lo entiendo (¡es el mismo nombre, en castellano y en catalán!)… y aún entiendo menos que si yo sé que tengo un amigo en Sevilla (por poner un ejemplo) que sé que entra cada día, vea que Sevilla no aparece ni una vez en la lista de ciudades.

    Finalmente, he decidido tomármelo como algo simplemente “orientativo” y no darle más vueltas… Me ha hecho gracia pensar que tal vez sea cierto que alguien haya llegado a mi blog mientras buscaba información sobre el “fideuejat” (receta de un plato que jamás he puesto… ¿lo habré mencionado alguna vez?)

    Y también es curioso saber que gente que viene “saltando” de otros blogs llegan básicamente desde “Escrits Perduts” de Cesc o desde la casa de Carme Rosanas…

    De hecho, cada día lo miro… no sé si funciona bien o tiene algunos errores, pero es un entretenimiento más y me gusta :-)

    ResponElimina
  2. Assumpta! que a mi no m'ha detectat! això no funciona! no sabia que donava tanta informació aquesta cosa... curiós ho és... però per què no em detecta a mi???

    ResponElimina
  3. CESC No et detecta perquè sempre entres suaument, sense fer soroll :-)
    De fet, alguna vegada si que t'ha detectat... però és estrany, oi?
    Però en canvi tens el blog d'on més salta la gent al meu :-))
    Per això deia jo que no era massa exacte...
    Tu no pateixis que jo sí que et detecto jejeje
    Moltes abraçades!!!

    ResponElimina
  4. A mi també em fa gràcia, quan hi penso mirar aquestes estadístiques. És ben bé el que dius tu: no serveix de res, però és curiós.

    ResponElimina
  5. FERRAN I a tu "et quadren" els resultats? :-))
    La veritat és que jo m'encanto amb el mapa jejeje però el meu marit no li agrada perquè surten un munt de ciutats de les comarques de Barcelona en canvi Tarragona surt tota junta i, clar, no diu res de Reus :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  6. A mí em fa gràcia veure quines cerques fa la gent :) una distracció més :)
    No en faig gaire cas :)

    ResponElimina
  7. Assumpta, m'encanta que la gent vingui cap aquí des del meu blog, bé... jo sempre vinc des d'allà.

    I crec que moltes més vegades de les 8 visites que diu que vénen de Sant Cugat. O si vens del blog, ja no vens de Sant Cugat... aix no sé. Jo també m'ho miro de tant en tant.

    ResponElimina
  8. De toes les paraules que han utilitzat per a entrar al teu blog la que m'ha fet més gràcia és la 32... això de l'himne blau-i-blanc... je, je, sembla que s'hagin equivocat de blog, oi? Potse r si que algun dia en cvas parlar, no ho sé, però fa gràcia.

    ResponElimina
  9. Ei! que jo tampoc hi surto !
    :(

    Espero que surtin reflectides dins de Lleida.
    Però ja no en faig cas, doncs amb el meu comptador també ho haig d'interpretar orientativament perquè "men diu kaduna" !
    je,je
    ;)

    ResponElimina
  10. És curiós això de les estadístiques, jo també les miro de tant en tant, i surten coses molt curioses, sobretot les paraules claus que fa servir la gent i que porten al nostre blog. Ja ho he vist en altres cases, que surten paraules i frases realment desconcertants. Ni idea de per què surt aquest posicionament, però per passar l'estona val la pena mirar-ho.

    ResponElimina
  11. Em fa gràcia que hi surti el meu bloc, però, és clar, és el que diu la Carme, jo sempre entro al teu des del meu.

    No les he mirat mai, aquestes coses; de fet, no hi tinc ni comptador de visites, i ja m'agrada així (però no vull dir que hi estigui en contra).

    En això de les ciutats… hi ha gent que no deu posar enlloc d'on és i potser per això no surt a l'estadística.

    ResponElimina
  12. Doncs mira! En el meu cas ho ha encertat perquè vinc justament del bloc del Cesc Sense fer soroll... Quina gràcia! hehe, entreteniments com aquests ens omplen la tarda ;)
    Vagi bé!

    ResponElimina
  13. quina gràcia!
    no sabia que hi havia aquestes estadístiques. Ara tafanejaré...je, je....

    (una que és molt bàsica a nivell informàtic)

    La veritat és que sóc d'aquestes que van saltant de blog en blog sense ordre ni sentit.

    ResponElimina
  14. Hola,guapa,a mí me lo puso mi hija en Agosto,aunque cuando me cambió la plantilla hubo de empezar de nuevo el recuento,también me ayudó a poner el mapa y el Feedjit-live,por eso un día al entrar tú y salir después de un poema o algo así sobre la religión,inmediatamente vine a explicarte...¿recuerdas? pues la razón por las que yo instalé todo esto era para controlar cómo,cuándo y por dónde entraban un par de "acosadoras" que tengo en mi familia que desde el mes de Julio con sus calumnias han querido enfrentarme al resto de la familia,ayer te envidié mucho porque pudiste poner libremente las fotos de tus padres,yo tuve que quitar las de los míos porque hicieron ver a mi padre que el hecho de ponerlas aquí,en el blog era ofensivo,¡vaya! yo,siempre con mis rollos,perdona que me voy por la tangente o por los cerros de Úbeda.
    Desde que Patry instaló todo esto yo sé cuándo entran,cómo,qué miran y todo eso,en estos días ha sido tremendo porque esperarían que yo pusiera fotos de mi tío recién fallecido,es muy duro sentirse vigilado y que cualquier situación que uno ha vivido o vive no poderla comentar con libertad por el mal uso que otros familiares puedan hacer de él,incluso me han seguido por los blogs que frecuento.Por eso Patry hubo de dejar su blog para invitados y ahora,ya sabes,ha cambiado de nick y pide que no la enlacemos ya que estos seres son muy crueles,son capaces de inventar historias muy retorcidas con las informaciones más inofensivas y cariñosas.
    Así que sí, es muy práctico el Analytics,sobre todo si conoces el tipo de navegador que usan,la compañía de internet,la ubicación,todo eso.
    Un abrazo,querida amiga

    ResponElimina
  15. Jo ho veig a l'altre blog de wordpress i me fa gràcia que molta gent arriba buscant coses que potser no tenen res a vore amb receptes :) De fet no sé si és gaire fiable...

    ResponElimina
  16. AIGUA Tens raó!! és molt divertit veure concretament les paraules, frases o combinacions que busca la gent :-))
    Petons!!!


    CARME Normalment, quan llegeixo els comentaris que deixa la gent, estic amb un somriure constant... però a vegades no puc més i ric "del tot" i és el que m'ha passat quan he llegit aquesta frase teva "O si vens del blog, ja no vens de Sant Cugat..." jajajaja
    El cert és que no tinc la menor idea, però jo crec que si vens del blog es contabilitza per una part i, a més, com a ciutat, s'hauria de contabilitzar també Sant Cugat, o sigui, les dues coses :-))
    Això de l'himne blanc-i-blau quasi sembla una broma per part de Google, eh? :-))
    Petons!!!


    -ASSUMPTA- Veus? un altre cas de no-detecció... si ja dic jo que això no sembla massa fiable, eh?
    Tot i que l'altre dia vaig llegir d'un noi que viu a Brasil i comentava que sap que ell és "detectat" com si es connectés des dels Estats Units... quines coses :-))
    Petons!!!


    XEXU Sí, a mi això del "fideuejat" em té molt intrigada... i en tinc algunes ben estranyes, ja veus, que la Carme s'ha adonat i ho no... l'himne blanc i blau!!... aqui no el trobaran pas, eh? :-))
    Abraçades!!!


    P-CFACSBC2V Siiii :-)) De fet a mi em fa molta gràcie veure els noms dels vostres blogs. Clar, jo també entro als vostres des del meu :-)) Quan veig que heu actualitzat, pum!! salto :-)
    Però Reus no surt mai!! Com surto? Tarragona?
    Però tu creus que es basen en les dades que la gent posa als seus blogs? I si entra algú que no té blog?
    Ma germana, per exemple... (no té blog, és rara) entra a Google i busca "Waltzing Matilda" per dir alguna cosa... i, una de les opcions que li dona és el teu blog, et clica... què? d'on es aquesta entrada?
    Jo pensava que hi havia com una mena de "radars" jejeje... alguna cosa "detectora" que si jo poso que visc a Camerún, ells detectin que sóc a Reus...
    Ai, les tecnologies... :-))
    Abraçades!!!


    MYSELF Holaaa!! Nooo jejeje no ho ha encertat, perquè tu vens del "Sense" i em diu que tothom salta des d'"Escrits Perduts" :-)) La veritat és que cada vegada ho veig més estrany això... hauré de consultar a algun informàtic ;-))
    Petons!!!


    RITS Xiqueta!! Si jo tampoc hi entenc gens ni mica d'informàtica :-))
    Precisament hauria de preguntar a algú que hi entengués una mica que m'expliquès per què passen aquestes coses rares.
    Ara bé, si et fiques a la pàgina, posar-s'ho és molt fàcil, i entretingut ho és :-))
    Petons!!!


    TERE Ostras!! Madre mía!! Pues si que hay gente mal intencionada... Siento que te pasen estas cosas, de verdad...
    Pues si detectas cada vez que entro, me debes detectar un montón de veces jajaja porque entro, a veces se bloquea, salgo y lo dejo para más tarde... luego vuelvo a entrar y si me distraen por cualquier cosa entro una tercera vez :-)
    No tenía ni idea de que se pudieran saber tantas cosas!! Y yo que lo tomaba como un mero entretenimiento!!
    Besos!!!


    BAJOQUETA Quan més opinions llegeixo menys fiable crec que pot ser jeje... mira que si entren al teu blog buscant info del Barça :-))
    Pensa que al meu hi busquen la recepta del fideuejat! :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  17. No sabia que hi hagués una cosa semblant. És curiós.

    ResponElimina
  18. Si, todas estas estadisticas son muy curiosas. En una de estas paginas de estadisticas me he dado cuenta que mi propia conexion no siempre figura como Reus (obviamente, no hay ninguna señal de Castellvell) sino que muchas veces figura como que es de Sant Carles de la Rapita. O sea, que tu amigo de Sevilla puede figurar como de cualquier otra ciudad.
    Gerona y Girona dependen de la configuracion de los servidores a traves de los cuales te llegan.

    Estoy de acuerdo contigo en que son muy entretenidas, es otro pasatiempo (o pierdetiempo mas) Jejejeje

    PS: Me gusta el progreso de tu jersey.

    ResponElimina
  19. A mi me gustaría ponerlo, y otras cosas, por ejemplo lo de los premios, meterlos todos juntos, y que vayan apareciendo, pero soy muy torpe.Un beso

    ResponElimina
  20. Jo també penso com la Carme i Pc-facs..., les visites que provenen d'elmeumonpetit suposo que són les que fem el nano i jo. Però sí és curiosa l'estadística (sobretot la de l'himne de l'espanyol a Edimburgh, hi hi hi...).

    PS: Prego disculpes per no haver escrit tot aquell nom, però ara mateix em balla la vista. La propera me'n sortiré.
    Avi Gres.
    ;)

    ResponElimina
  21. Hola Assumpta!
    aquestes coses agraden. Som una mica xafarders per natura!
    salutacions
    Sílvia

    ResponElimina
  22. Em pensava, quan he llegit el títol, que parlaries del Barça... jejeje

    Ah!! Ja em passaràs d'on ho has tret, que jo també ho vull tenir!! Digue'm egoista...

    ResponElimina
  23. KWEILAN Quan jo ho vaig llegir al blog d'en Jesús M. fa unes tres setmanes també em vaig quedar sorpresa :-) Estem controlats per tot arreu :-)
    Petons!!!


    VERO Ostres què interessant!! Així a vegades surts com Reus i alteres com Sant Carles de la Ràpita? I com ho saps? Jo puc saber com surt la meva? :-) És que Reus no m'apareix cap vegada!!
    "Pierdetiempos" jejeje molt bo!!
    Ostressss!! T'has fixat en el jersei a l'instant quasi! :-))
    Per cert... ja podeu anar seguint al Reus en tots els desplaçaments que els hi porteu sort ;-))
    Petons!!!


    ISABEL Esto es muy fácil, sólo tienes que buscar la página aquí http://www.google.com/analytics/es-ES/ y ya se hace solo :-))
    Lo otro supongo que te refieres a esas presentaciones de imágenes que van saliendo una detrás de otra, no? Yo tampoco tengo ni idea jeje... però un día lo investigo :-)
    Besos!!!


    ELS DEL PiT Hola Sergi i avi!! :-))
    Així feu moltes visites, eh? :-) A mi m'ho presenta com a "rebots", o sigui, qualsevol persona que clica el meu enllaç des del vostre blog, ja sigueu vosaltres, el canari (com va amb el croissant gegant?) o algun visitant que tingueu que senti curiositat :-)
    Jo escric P-cfacsbc2v de memòria i sense mirar. No conec a ningú més que tingui aquesta habilitat :-)
    Abraçades x 2 !!!


    SÍLVIA Jejeje no, dona, xafarders no, que és sobre el nostre propi blog ;-) Curiosos, això sí :-))
    Petons!!!


    JORDI Fill meu, si parlés del Barça no ho hagués posat amb interrogant, ho hagués posat en majúscules i negreta, seguit d'admiracions... més o menys així AIXÒ FUNCIONAAAA!!!!
    I per què vols que et digui egoista? jejeje
    Té: http://www.google.com/analytics/es-ES/
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  24. si de sota el mugró o debajo el pezón no surt res és que no funciona ;)

    ResponElimina
  25. JORDI CASANOVAS Noooo, no surt en cap idioma :-((
    Doncs ja està: Decidit, No funciona!!
    Bona nit :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  26. Si que són divertides les estadístiques, sobretot per vere des de quin país entra la gent :)
    Jo faig servir un altre que no és el Google Analytics, però també dóna alguns errors, com ara localitzacions incorrectes de ciutats, no sé si països també... però són bastant orientatius i passes una estona ;)

    Ah! Felicitats al teu pare! Allà on estigui ara ;)

    ResponElimina
  27. el tema del país de procedència dels visitants em sembla que no és gaire fiable, perquè crec que molta gent consta que té l'ordinador a EEUU a Singapur.. De tote smaneres és molt curiós

    ResponElimina
  28. ja porto dos intents (sense sort) de penjar el comentari.

    com a la tercera va la vençuda, miro de dir, mot ràpid a veure si no es torna a penjar, que fer el xafarder m'agrada. per tant, vaig a registrar-me ara mateix en l'analytics aquest.

    ResponElimina
  29. Pot ser jo soc un dels de Palma, o pot ser que no. En el meu em diu que hi entro des de València, encara que no és el Google Analytics.

    "Gatet amb turbo"? jajaja :)

    ResponElimina
  30. Els comentaris o els contadors, són un motiu de vanitat, i jo soc el primer!

    ...i et pots ven creure que a tu, Assumpta, no et calen ni comentaris ni contadors, lluexes amb Llum pròpia!

    Aquí et deixo la meva forta abraçada!

    PD. Perdona la meva sinceritat salvatge.

    ResponElimina
  31. ANA Mira que jo fa un mes ni sabia que es podien fer aquestes coses i ara resulta que Google Analytics no és l'únic si no que n'hi ha més :-))
    Com a curiositat està molt bé!! :-))
    Petons!!!


    JESUS M. TIBAU Sí, a mi em fa gràcia :-)) I si l'únic que no és fiable és la localització territorial, doncs és igual. A mi el que em fa riure és veure les paraules que han portat a la gent fins al blog, és increïble :-)
    Abraçades!!!


    ÒSCAR Ai, a mi també se'm penja bastant... la finestreta de "explorer no responde" i jo ja ens estem fent amigues :-))
    Menys mal que has pogut entrar finalment :-))
    Abraçades!!!


    HADA ISOL Tinc la clau? Crec que és el comentari més misteriós que he tingut mai i, malgrat tot, estic segura que té molt de significat... Ara estaré pensant i pensant. Ah! I em transmet sensacions positives :-)
    Petons!!!


    ANGLE M'has d'explicar això... perquè no acabo d'entendre res :-)) com saps que a TU t'interpreta com de València? on ho mires? jo no sé pas d'on em capta a mi... suposo que des de Tarragona, perquè Reus no surt enlloc jejeje
    No entenc res!!
    M'ho explicaràs? :-))
    Abraçades!!!


    ALEX. Jo abans tenia un contador de visites i me'l vaig treure perquè em posava nerviosa jeje... i tampoc tinc posat allò dels seguidors ni res, que m'estressa :-))
    Però això em fa gràcia perquè veus els llocs (tot i que veig que no va massa bé, eh?) les paraules amb que et troben, els articles que més miren ;-)
    Et perdono el que vulguis, Cavaller de la Quatribarrada :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  32. Dona, en el mau blog és més fàcil perquè no hi entreu més que dos o tres jajaja... A més conec la meva IP, la qual és estàtica. Amb les dinàmiques és més difícil, però per l'hora y pel lloc tampoc és massa complicat. Si vols et passo la teva IP per correu si no la saps mirar tu mateixa :)

    ResponElimina
  33. ANGLE jejeje em fa gràcia llegir-ho perquè no entenc res :-)
    Si tu em passes la meva IP jo no sabria pas què fer amb ella :-)) no sé on hauria de buscar per saber les "IPs" que entren i d'on venen :-))
    De totes formes, tu fas servir una "cosa" diferent... no és l'Analytics, oi?
    M'ho has d'explicar pas a pas, amb moooooooolta paciència :-))
    Com es diu el que tu fas servir? Potser és millor... o potser no, perquè si a tu mateix et diu que et connectes des de València, malament... :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!