diumenge, 18 d’octubre del 2009

Experiment a la cuina (amb no massa èxit)


Fa cosa unes setmanes, dinant al Viena, ens varem trobar una nena que jo havia tingut farà uns nou anys a Catequesi. Anava amb la seva mare i la germana gran. La nena en qüestió era molt simpàtica, molt intel•ligent, amb les idees molt clares... Ara ja té divuit anys i segueix sent igual.
La mare és una persona molt sociable que moltes vegades ens trobem pel carrer i sempre ens saludem.

Varem estar una estona xerrant i em va dir que anava a passar un any a Anglaterra i que també faria estudis de pintura (dibuixava molt bé!) i, clar, no vaig poder evitar preguntar-li si li agradava el te... La resposta de les tres va ser que sí, i que a casa seva en prenien molt.

Llavors, la mare, em va dir que a vegades feia una combinació que quedava boníssima. Es tractava de preparar un te normal, però enlloc del rajolinet de llet (el núvol), ella tirava una mica de xocolata líquida (aquesta xocolata que venen que s’escalfa i queda per prendre a la tassa, o potser també una mica de Cacaolat)

Em vaig quedar amb les ganes de provar-ho...

Al vespre, com no tenia cap mena de xocolata líquid a casa, però sí tenia Cola-Cao... vaig tenir la brillant idea de fer un te i afegir-hi Cola-cao...




No cal que ho proveu. Ja us dic jo que no resulta... No és que sigui dolent, però és molt millor el te normal, amb llet i sucre o bé una bona tassa de llet calenta amb unes bones cullerades de Cola-cao... L’experiment no em va convèncer... No hi vaig posar sucre i al te normal sempre n’hi poso... però a la llet amb Cola-cao no... N’hi havia d’haver posat?

De totes formes, un altre dia vull provar el que va dir ella :-)

39 comentaris:

  1. El Cola-cao és molt bo però té els seus límits... jo crec que si ho proves com t'ho va dir ella et quedarà molt millor. Tot i que t'adverteixo que no sóc cap expert en te!

    Adéu!

    ResponElimina
  2. Quins invents! No ho he provat mai. Si ja dius que no funciona... ho provarem amb xocolata.

    ResponElimina
  3. feia dies, potser setmanes, que anava sentint un rumor... i vinga a rumorejar... i ja no sabia si ho portava la tramuntana, (vent de gana, en deia una vella amiga)... jo no volia crreure-m'ho, m'has de creure, però ara ja no sé què pensar... ptser sí que és veritat el que he sentit portat pel vent... clar que... també diuen que un palomo no hace verano, i no, perquè al costat de casa n'hi ha uns quants (fins aquí ha arribat la invasió!!) i gràcies als déus ara ja som a la tardor... però no, que em desvio del tema i no pot ser...

    Assumpta, t'ho preguntaré directament... perquè prefereixo que m'ho digui tu i no algú altre... és veritat que no hi entens ben res a la cuina?? és cert el rumor que he sentit que no saps fer pollastre rostit?? i digues-me Assumpta... és veritt que prefereixes rentar plats que no pas remenar l'olla??

    oh quina tragèdia si els rumors són certs!

    però clar... i jo què he de pensar llegint aquest terrible invent teístic?

    treu-me de dubtes, si-us-plau...
    moltes gràcies.

    ;P

    (a vegades se me'n va l'olla, vès... i d'altres també la remeno)

    ResponElimina
  4. Jo t'asseguro que no ho provaré...no m'agrada el te amb llet...

    ResponElimina
  5. ALBERT.- El Cola-cao és un dels millors invents de la humanitat (després de la rentadora) :-))
    Ara bé, com tu dius, suposo que deu tenir els seus límits... amb llet és molt millor ;-)
    Si algun dia ho provo tal com va dir ella, ja t'ho diré jeje
    Abraçades!!


    CARME.- La veritat... no t'aconsellaria que ho provessis, és que és una llàstima. Dues coses bones però juntes no lliguen massa.
    Si ho provo amb xocolata i funciona, ja ho diré :-))
    Petons!!


    ELUR.- Jajajajajaja :-))
    En aquests moments et veig com una adorable nena trapella!!
    Oh!! Moltes, moltes gràcies per deixar-me explicar la meva versió dels fets :-P
    Jo faig un pollastre rostit boníssim... però no en faig perquè em fa mandra haver de rentar després tots els estris jajaja
    A més, la meva sogra cuina molt bé i anem a dinar tot sovint (a veure, si ens conviden no podem pas dir que no, oi?) :-))
    Al Viena també es menja prou bé...
    Ara... va, si he de fer una amanida també la faré, eh? :-))
    Com es nota que l'Iniesta ja dribla i estem contentes, eh? :-))
    Petons!!


    ZEL.- Ostres, doncs si no t'agrada el te amb llet potser t'agradaria el te sol amb el Cola-cao jejeje
    Ara de veritat... no us ho aconsello :-))
    Petons!!

    ResponElimina
  6. Les coses s'han de probar. Sinó mai sabrem si ens quedem amb les ganes de fer alguna cosa.

    Com bé dius, el Cola cao és un dels millors invents del món, però jo l'hi afegiria la Nespresso :)

    Salutacions

    ResponElimina
  7. Doncs no se que dir-te jo al cola cao i similars mai li poso sucre.

    ResponElimina
  8. l'has clavat Assumpta, amb això de nena, vull dir!!
    Sempre ho he dit, si et conviden s'ha d'aprofitar, sinó perquè conviden, home! això els hi passa per garlar!
    A més, tothom sap que no només d'amanides viu l'home, i la dona.. doncs tampoc.
    Diuen que a Viena fan uns panets molt bons, jo no ho sé perquè no hi he estat mai a Viena... emperò també he sentit dir que les salsitxes de Frankfurt hi casen molt bé amb el pa vienès, ja veus tu quines coses. Amb lo bo que és un bon tall de pa amb tomàquet i fuet, si hem d'anar tan lluny a caçar menjar.
    Però digues-me Assumpta, desmuntadora de rumors falsos amb una elegància mai vista, a part de menjar-s'hi bé a Viena, t'hi pots entendre també? no parlen molt 'raru' aquella gent?
    Corren uns altres rumors, he de dir que en un àmbit força reduït (només els hem sentit el meu gat i jo) que l'Iniesta juga tan bé a rel de les seques amb butifarra que li donaven a la Masia. 'Al tantu' que encara ho haurem de patentar!

    Bona nit, maca! ;*)

    ResponElimina
  9. Si no et convenç, no crec que sigui per la falta de sucre. De tota manera, no sóc gaire amant del te, o sigui que no em facis gaire cas :-)

    Però fas bé de fer experiments: a la cuina s'ha d'innovar, i qui sap si faràs el descobriment de la teva vida.

    ResponElimina
  10. Un rajolí de whisky al te és el que hi has de posar...

    ResponElimina
  11. Assumptaaaaa! Deixa els experiments pels químics!! Aquestes coses només es poden fer amb cafè, que combina amb tot! Bé, no és veritat, però com que a mi no m'agrada el te, i sempre m'he de ficar amb l'oposat del que m'agrada... ja saps, sempre hi ha dues opcions, en aquest cas, te o cafè. Jo sempre defenso la meva opció!! Podríem fer un meme d'aquells que tan t'agraden! Amb preguntes de 'això o allò altre'. Pensa que si el fas tu no l'hauràs de contestar!

    És broma, eh, si me l'envies et trenco les cames.

    ResponElimina
  12. JORDI.- No he provat la Nespresso! :-)) Ara em fas venir ganes, que el cafè també m'agrada molt jajaja
    Sí, sí, s'ha de provar i experimentar sinó encara menjaríem les coses crues :-))
    Abraçades!!


    STRIPER.- Clar, com jo tampoc n'hi poso, doncs per això no n'hi vaig posar a "l'invent"... però no estava gaire bó :-)
    Abraçades!!


    ELUR.- Oi que sí que si ens conviden hem de dir que sí? :-))
    A més, jo els hi vaig posar bé l'adaptador aquell de la TDT, que no funcionava bé... M'he guanyat uns quants dinarets bons :-))
    Al Viena també fan entrepans amb tomàquet i pernil, formatge, fuet... així, catalans de tota la vida (es diuen Viena, però són de Sabadell) i parlar raru doncs una mica... a vegades els dependents entre ells parlen castellà!!... però tots saben català, eh? tu pots parlar en la nostra llengua que la saben :-)
    L'Iniesta tenia bona pasta dins d'ell, però les seques amb butifarra van ser un element decissiu que el van acabar de fer com a jugador: aquest rumor és cert, ja li pots dir al Pèsol-Txigrins :-))
    Petons!!


    P-CFACSBC2V.- Com que no et faci cas? Ets esquerrà i sagitari, la teva opinió té molt de valor aquí :-))
    Una vegada ja vaig inventar un berenar posant pa de pessic de l'àrea de Guissona a la torradora :-))
    Abraçades!!


    JORDI CASANOVAS.- De veritat? Combina bé? :-)
    Ostres, en dies molt freds això deu ser genial! Hauré de comprar whisky! :-))
    Abraçades!!


    XEXU.- Jajajaja et prometo que quan he posat la paraula "experiment" al títol del post he pensat en tu :-))
    Vols dir que podria provar a preparar-me un cafè (Nescafé, clar) i afegir-li Cola-cao i que lligaria millor? Ostres!! ho provaré!! :-))
    Però el preparo amb llet o amb aigua?
    Jajaja que dolentot... només he llegit "meme" i he notat una opressió a l'estòmac!! :-P
    Abraçades!!

    ResponElimina
  13. Potser no et va agradar el resultat pero sino ho haguessis provat t'haguessis mort de curiositat, o sigui que grácies pel teu exxperiment, molts ens aguantarem de fer la prova, je je , ho veus, ets un punt de referencia, je je.

    Una abraçada dona inquieta.

    ResponElimina
  14. Jo em sembla que no ho tastaré tampoc. M'agrada molt el té amb llet però amb xocolata no ho havia sentit mai. La pregunta és "T'ho vas beure?"

    ResponElimina
  15. Nescafé sempre amb llet, home, que si no és infumable. No et garantitzo l'èxit, però xocolata i cafè lliguen força. Bé que se li posa pols de cacau als capuccinos, no?

    Ostres, de vegades ric quan em fan un comentari, si és enginyós o divertit, però aquesta vegada m'estava descollonant quan he deixat l'altre. Mira, m'he fet gràcia a mi mateix, sóc així de ximple.

    ResponElimina
  16. JOAN CANAL.- Jajajaja sí, jo vaig fer la prova i us comunico el resultat per si us fa servei ;-))
    M'has fet molta gràcia!! :-))
    Abraçades!!


    KWEILAN.- Val, crec que prens una bona decissió :-)) Si t'agrada el te amb llet, tu segueix amb el teu costum habitual ;-)
    La pregunta és molt bona! :-)) I tant que m'ho vaig beure! No era dolent... era "passable". Si hagues estat una medicina seria deliciosa :-))
    Es podia beure sense problema... ara bé, molt millor el te amb llet o bé el Cola-cao amb llet ;-))
    Petons!!


    XEXU.- Jajaja jo també he rigut quan t'he llegit la resposta que m'has posat a "l'experiment" i també abans quan escrivia tot el tema del pollastre rostit al teu blog!!
    Mira, riure és molt sa!! així que fem molt bé de riure.
    Ah!! Ara mateix vaig a probar el Nescafé amb llet i cola-cao!! I tant!! :-))
    Abraçades!!

    ResponElimina
  17. De vegades jo ja també faig experiments com quan em va agafar per provar de fer algun plat seguint les instruccions d'un llibre de receptes...com que no acostumava a tenir mai els ingredients que deien jo els anava canviant pels que sí tenia...total qualsevol semblança amb la recepta original era pura coincidència....jo si prenc te me'l prenc sense llet i sense sucre (això si el cafè sempre amb llet i amb sucre)El que si he provat és posar-hi un tros de xocolata o un bombó al cafè amb llet...està bo!

    ResponElimina
  18. Bon dia!
    Jo tampoc sóc massa de prendre te, de fet només en prenc quan fem uns berenars familiars de te amb pastes (són com una tradició familiar que fem de tant en tant, molt de tant en tant i sense mirar si són les cinc en punt :-DD). No m'hi afegeixo mai llet, trobo que el te és una beguda massa "aigualida" perquè lligui bé amb la llet i potser això és el que no funciona del teu "invent", el colacao s'ha de fer amb llet i no amb aigua. :-)
    Potser t'hagués quedat més bé si haguessis fet primer un colacao espès (una gran cullerada de colacao amb un petit rajolí de llet) i després afegir aquesta "xocolata a la tassa" dins del te amb sucre (si t'agrada dolç) per obtenir el te a la xocolata que buscaves. Jo no ho provaré però et regalo la recepta ;-DD
    Una altra cosa, quan dius que el teu invent "no és dolent" m'has recordat una cosa que moltes vegades deia (i diu) ma mare quan li preguntàvem si algun menjar havia sortit bo: "Com voleu que hagi sortit dolent si tot el que hi he posat és bo" i afegia "A més, el que no mata engreixa" :-DDD

    ResponElimina
  19. Això deu fer venir una cagalera...

    Un amic em va aconsellar fa anys una combinació millor amb el te: te amb un rajolí de whisky. Ara que ve el fred és una beguda ben reconfortant. I no emmona, que només és un rajolí!

    ResponElimina
  20. També tinc la sana -o no- costum d'experimentar amb el menjar. Massa sovint acabo concloent que més val el mal conegut... però si no experimentéssim, no seria tot una mica més avorrit?

    *Sànset*

    ResponElimina
  21. uix, Assumpta, no sé què dir-te, potser millor gaudeix del te com sempre no?
    certes barreges donen molts rodaments de panxa!

    ResponElimina
  22. ELVIRA FR.- Jejeje amb això d'anar canviant ingredients m'has fet pensar en una cosa que no té res a veure però que a vegades faig :-) Els fils de punt de creu que jo faig servir per brodar són de la marca "DMC", a vegades veig alguna cosa bonica per fer, però el gràfic indica els fils de la casa "Anchor"... per no haver-los de comprar, hi ha unes taules d'equivalència (tal número Anchor és tal número DMC) jeje vas canviant tots els "ingredients"... i queda bé també, però igual, igual no és :-))
    Ui, el te sense sucre... alguna vegada ho he fet, però m'agrada més amb sucre... en canvi, el cafè amb llet, sense sucre jejeje
    Petons!!


    McABEU Crec que has trobat la clau de l'enigma, cosa lògica en tu jejeje
    Probablement tens tota la raó i el problema és l'aigua i que el Cola-cao està pensat per disoldre en llet i no en aigua, clar!! :-)
    Preneu el te!!! oooh!! :-))
    De totes formes, clar, ara que hi penso, si sou escocesos és lògic que prengueu el te amb pastes i tal (galetes shortbread, imagino jeje)
    El teu procediment sembla bo, però el resultat seria el mateix, perquè jo també hi vaig posar el rajolinet de llet... ara bé, jo no hi vaig posar sucre (s'ha de trobar la fòrmula exacta jiji)
    Sí!! Això dels bons ingredients és regla bàsica de la meva activitat experimental :-))
    Abraçades!!


    PUIGMALET.- Jajajaja no, no, de veritat que no em va passar res :-)) i ahir per la nit vaig fer la segona part de l'experiment i tampoc m'ha passat res ;-)
    Ostres, hauré de provar això del whisky, que en Jordi C. P. també m'ho va recomanar! :-))
    Abraçades!!


    SÀNSET.- Imagina que seria del Ferran Adrià sense els seus experiments, deconstruccions, fums, vapors, essències i coses així :-))
    Seguim, seguim provant, que alguna cosa bona trobarem :-))
    Petons!!


    ESTRIP.- Jajajaja el teu comentari breu, però claríssim m'ha fet riure :-))
    Dolent no era, de veritat ;-))
    Abraçades!!


    RITS.- Ostres, a tu que no t'agrada el te si que no t'ho faria provar :-)
    Aquest vespre posaré un segon experiment que va quedar boníssim... i d'aquest sí que t'en recomanaria una tasseta ;-))
    Espero que vagis millorant una miqueta cada dia!! :-)
    Petons!!

    ResponElimina
  23. Exacte, aquelles galetes de la caixa rodona de llauna. ;-)
    No estic tan segur que el meu experiment tindria el mateix resultat que el teu, encara que siguin els mateixos ingredients, en cuina l'ordre dels factors si altera el producte. Però de totes maneres pensa que això t'ho diu un que té un nivell de cuina que arriba una mica més enllà (només una mica :-D) dels ous ferrats i les amanides, per tant tampoc posaria la ma al foc de que no tinguis raó tu :-DDD
    Veig que anuncies un nou experiment per aquest vespre, ja l'esperem amb candeletes. :-))

    ResponElimina
  24. el te millor sense res, ni llet ni res, per apreciar-lo millor :)

    ResponElimina
  25. però ... si el cola-cao queda bé a tot arreu!!!

    acabes d'enderrocar, amb el teu post assumpta, un dels meus mites: la combinabilitat absoluta del cola-cao amb qualsevol líquid i sòlid que un es proposi barrejar.

    sniiiiiiiif! :)

    ResponElimina
  26. Uyyyyy a mi me fascinan todos los té ,de frutas,negro ,verdes,pero nunca se me hubiera ocurrido esto!!-
    El Cola Cao es similar al cacao?.
    Besitos y está bueno experimentar

    ResponElimina
  27. Hola Assumpta!
    doncs...no ho sé. No m´agrada el te! i amb llet condensada?
    salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  28. No ho veig clar, no jo això del té amb colacao. A mi el té, només amb sucre. El cafè amb llet i espumeta. Un bon volutto de la Nespresso amb la seva llt calentoneta: genial

    ResponElimina
  29. Jo el Cola-Cao me'l cruspeixo a cullerades!

    ResponElimina
  30. Seguiré el teu consell de no provar-ho...en canvi la llet amb cola-cao o el té mmmmmm aquests si...
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  31. hola! dooooncs... jo arribe de cal Xexu per curiositat perquè he llegit que faries un post sobre cuina. Però no m'esperava llegir el que he llegit!!! jeje! jo sóc molt fan dels tes però mai se m'havia passat pel cap això de la xocolata. En canvi al nescafè (amb llet) sí que li he posat colacao (o uns altres cacaus en pols) i queda bo! :)

    ResponElimina
  32. Ja es veu que no eres de jugar a pastetes de petita, eh? Jo li hagués posat nocilla, hi hi hi...
    Vostè li posaria nocilla al teclat de l'ordinador si li deixés!
    A mi ni amb llet ni res, el te per tu que t'agrada i les sabatilles del Barça que he vist no sé on que et van enviar de Sevilla, molt xules!

    ResponElimina
  33. McABEU.- Mmmmmmm què bones són!! Tot i que n'hi ha de moltes formes de capses de shortbread as you can see here :-)) Delicious!! ;-))
    Mac!! Acabo de descobrir que tenim un nivell de cuina molt similar! ;-))
    I estic segura que el nou experiment sí que t'agradarà si el proves jejeje
    Abraçades!!


    CLIDICE.- Això també ho diu una amiga meva! ;-) No s'hi posa ni sucre... Però jo, com em vaig aficionar al te llegint llibres d'Agatha Christie i allí s'hi posaven una miqueta de llet i sucre, doncs faig igual ;-))
    Petons!!


    ÒSCAR.- Nooooo, no, no et vull desilusionar!! Si no estava dolent, de veritat... només que m'ho esperava molt millor :-)
    No ploris, home, que se'm trenca el cor...
    Mira, llegeix el següent post i segur que t'agradarà més i tornaràs a somriure ;-))
    Abraçades!!


    REBAIXES.- Jejejeje t'asseguro que es podia beure! ;-))
    Abraçades!!


    MARISA, el rincón de mi niñez.- Jejejeje mejor que lo sigas tomando como hasta ahora! ;-)) No es malo, de verdad, pero mejor al método tradicional ;-)
    Sí "Cola-cao" és una marca de cacao en polvo para disolver en la leche :-))
    Besos!!


    SÍLVIA.- Ostres!! Amb llet condensada!! Això crec que podria estar molt bo!! Llàstima que no en tinc a casa que sinó encara em posaria a fer l'experiment ara mateix :-))
    Petons!!


    MIREIA.- Ja fas bé, ja :-))
    No l'he provat mai el Nespresso, però em fa l'efecte que ha de ser molt, molt bó! ;-))
    Petons!!


    JORDI.- Jajaja a cullerades!! No sé qui va ser (l'Òscar?) ostres... ara no ho recordo... que va dir que barrejava Cola-cao amb oli, feia com una pasta i el passava pel pa... Ho vaig provar i resulta!! :-))
    Abraçades!!


    EVA.- Jajajaja així m'agrada que seguiu els meus consells, per això experimento jo mateixa i us passo els resultats ;-))
    Petons!!


    NIMUÉ.- Holaaa!! :-)) Sí, et conec de llegir-te a cal XeXu :-))
    Ostres, em sap greu si t'esperaves un post amb un bon menjaret i t'has trobat un experiment no massa reeixit ;-))
    Uaaaaaaaau!! Tu has provat el meu segon experiment... oi que és bo? :-))
    Petons!!


    ELS DEL PiT.- Ostreeeeees!! Nocillaaaaa!!! jajaja ai, ai, que em feu venir ganes!!
    I que em dieu de les Galetes Príncipe? ;-)
    Totes aquestes coses són delicioses!!
    Las sabatilles del Barça! jejeje Un amic sevillà i sevillista que viu a Bèlgica (pel qual vaig brodar l'escut del Sevilla a punt de creu... des de llavors el Sevilla li té la mesura presa al Madrid, per cert) va anar de vacances a la seva terra, va veure les sabatilles i me les va enviar per regal d'aniversari-Nadal-Reis ;-))
    Abraçades x 2 !!

    ResponElimina
  34. jajaja! no sé a mi combinaciones raras no me van, me gusta el té con leche o con limón o té saborizados, como con naranja o frutilla, pero eso de chocolate ummm, no me suena! Despùes contá como va con el chocolate puro. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  35. Quins invents que fas... però em sembla que no acaba de colar :)

    ResponElimina
  36. TÍA ELSA.- Jejeje vos a lo práctico ;-)) Más vale malo conocido jeje
    Lo cierto es que este experimento se podía tomar, pero no estaba especialmente rico :-))
    Besos!!


    MA-POC.- Sóc una inventora amb poc èxit... Però mira que si arriba a sortir bé!! ;-))
    Abraçades!!

    ResponElimina
  37. jajajajaja, mira que ets genial!!!! ets tota una intrepida inclus amb el menjar !!!!
    es questio de fer proves.!!!
    una abraçada.

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!