diumenge, 15 d’abril del 2012

Plagi?

La cançó "Sunday Morning", de Maroon 5, és de l'any 2004



I l'any 2008 Dinamarca va anar a l'Eurovisió amb aquest tema: "All night long", interpretat per Simon Mathew.



No va guanyar, però a mi em va agradar força... Ara entenc el motiu... Fes-la una mica més ràpida, toca per aquí, dissimula per allà... però jo escolto la tornada i hi trobo "massa" semblança.

11 comentaris:

  1. Doncs sí que tenen una retirada, almenys en la tornada. A mi m'agrada Maroon 5, però aquesta només la tinc una mica sentida. L'altra també em sona, és molt estil Eurovisió, molt animada, però si és un plagi... a la foguera!

    ResponElimina
  2. Jo sóc molt dolenta amb la música i no tinc gens d'oïda, així que no hi veig massa semblança.
    També, en desinteressada defensa del que va anar a eurovisió, diré que en el món de la música "no hi ha res de nou sota el sol". És a dir, que està tot inventat. Que possiblement comparteixin la mateixa roda d'acords... i ja ho tenim. Però això passa amb moltes altres cançons. Així que no sé fins a quin punt és plagi.

    ResponElimina
  3. A mi em passa com a la Yáiza, no tinc gens d'oïda musical i potser per això no m'han semblat prou iguals per dir que hi ha hagut plagi però ja dic que la música no és "lo meu" així que no em facis gaire cas. :-))

    ResponElimina
  4. Plagi, plagi, plagi!! Per cert, de què parlava? :-) Assumptaaaaaa, que no ho recordoooo!!!

    ResponElimina
  5. S'ha de ser ecològic i reutilitzar les músiques bones per tal de no generar tant de residu tòxic com el que fan les cançons dolentes.

    ResponElimina
  6. després de deliberar arribo a la conclusió que es un plagi, que se li pagui la indemnització corresponent si us plau.

    ResponElimina
  7. I jo passava per aquí perque ahir al sopar, et vaig trobar a faltar... :) Petons!!!

    ResponElimina
  8. XEXU.- Oi que sí? La tornada és pràcticament igual :-) Però no, no les tirem a la foguera, que són alegres... això sí, el mèrit pels primers!! :-))


    YÁIZA.- Com que ets dolenta amb la música? Però tu no toques la guitarra? Doncs no pot ser que no tinguis oïda, au, a escoltar-les les dues mitja dotzena de vegades fins que vegis (sentis) la similitud ;-))


    McABEU.- Has d'escoltar la tornada de les dues cançons unes quantes vegades (pensa que, després de llegir El Proceso, ja res t'ha de semblar "raru") i després veuràs com sí que s'assemblen :-DD


    JORDI.- Hahahaha cues de pansa, cues de pansa!! Ets un cas molt greu!! :-P


    JPMERCH.- Ostres, què bo!! Això del residu tòxic la mala música m'ha agradat!! ;-))


    PONS007.- Oi que sí que és un plagi? Has deliberat amb tu mateix? ;-))


    ABOGADA.- Holaaaa!! Reus està molt lluny de Barcelona, xiqueta! ;-)) No sabia que tu també hi anaves... Segur que ho vareu passar molt bé!! Petonassos!!!

    ResponElimina
  9. La cançó dels Maroon 5 la vaig descobrir fa relativament poc i m'encanta. Em dóna molt bon rotllo (bé, de fet el grup m'agrada força en general). L'altra no l'havia escoltat. I si, la tornada és molt, xò que molt similar, xò suposo que si els Maroon 5 no l'han demandat és que tan els fa.

    Sovint penso que tot està inventat en música, és molt difícil fer res nou i que no recordi res anterior. Què hi farem!

    xò bé, ens quedarem cantant, all I need... m'encanta!

    ResponElimina
  10. Doncs sí que sembla que hi hagi una mica de tuf sospitós... el que passa també és que a dia d'avui moltíssimes cançons es composen sobre la mateixa base d'acords i això fa que si algun ritme, algun detall se'n va una mica de les mans ja hi hagi cançons que s'assemblen molt.

    ResponElimina
  11. RITS Jo també la vaig descobrir fa poc... hehehe o sigui que vaig anar en sentit contrari. Va ser escoltant aquesta que vaig recordar la de l'Eurovisión que, veritablement, era posterior :-))
    Si, suposo que tant els fa... així que cantem, que les dues són xules!! ;-))


    PORQUET.- Hehehe em fa gràcia tots els que també reconeixeu que s'assemblen ;-) Jo tinc molta memòria musical i "flaix!" sempre estic que si tal o qual peça em recorda aquella o aquella altre ;-))
    Vols dir que se'ns acaben les possibilitats combinatòries musicals? Ui!! seria terrible!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!