diumenge, 5 d’agost del 2012

Tossuda com una banya de marrà: Tricotins i cordes intel·ligents...

No sé què deuen tenir les pobres “banyes de marrà”, però el cert és que jo sóc tossuda, i molt.

Al darrer post vaig mostrar una maquineta que em va fer molta gràcia perquè servia per fer una tira, com una corda, arrodonida, de llana. L’estri era molt simpàtic i estava presentat de forma molt divertida, amb una música tota alegre.

Jo no tinc aquesta maquineta, però vaig pensar que si això es pot fer amb un aparell així, segur que també es pot fer a mà, així que vaig buscar al meu amic “YouTube” i vaig descobrir que d’això n’hi diuen i-cord (l’explicació a aquest nom que he trobat no m’agrada, així que no la posaré hehehe... vaaaaa siiiiii diuen que la “i” vol dir que és tan fàcil de fer que qualsevol idiot se’n pot sortir... no sé si creure-m’ho)

Llavors, sabent que és diu intelligent-cord (ara li canviaré el nom, apa!) vaig buscar tutorials i vaig trobar que es pot fer tant amb un ganxet com amb agulles de fer mitja (ja siguin de dues puntes, circulars, o normals). Jo vaig triar el sistema per fer-ho amb agulles normals (que són les que tinc) Mireu, mireu!!






Ara bé, fer-ho a mà, és cansadet (i més per mi, que tinc artritis i acabo amb els dits ben engarrotats, perquè ho vull fer bonic, agafo les agulles primetes i fa pupa). Resulta que en Jo Rai! em va comentar que les seves germanes tenien una mena de bolet de fusta amb quatre claus petits al capdamunt que servia pel mateix i, com que a mi em va cridar molt l’atenció, va estar buscant i va trobar, en aquesta pàgina, això que us copio, que es veu que en francès n’hi diuen Tricotin (en castellà he vist que també, però pronunciat diferent, és clar hehe)




Oi que és bonic? A la pàgina ja avisen que és addictiu, i m’ho crec, m’ho crec... Doncs bé, ara que en Jo Rai! ja ha descobert com es diu, a partir de Tricotin, he buscat més i n’he trobat de molts diferents, i un d’ells és, exactament, un bolet!!



Mireu que maco aquest:



Aquí tenim les instruccions per fer una intelligent-cord:



Aaaaai!! Els vull tooooots!! :-)



Clar que, hi ha gent que es fabrica els seus... de fet és facilíssim, amb qualsevol coseta rodona i quatre (o cinc, o sis...) clauets. Aquí n’han fet un amb una bobina de fil


I, de moment, ja plego... però aquest tema em té molt interessada, alguna altre cosa faré, tinc aquest pressentiment :-)

Per cert, teniu curiositat per saber com ha quedat la polsera? Doncs cliqueu AQUÍ.

19 comentaris:

  1. Ets definitivament una artista, no només de le smanualitats com ja sabem, sinó també de les paraules: donde dije idiot digo intelligent, i patapam chim pum, nova creació! ;)

    ResponElimina
  2. FERRAN.- Hehehe, gràcies xiquet!! ;-))) però és que em semblava molt lleig dir-li a una corda tan bonica "idiot", no? ;-))
    Certament, quan li agafes el trucu no és gens difícil, però la veritat és que tampoc és que es pugui fer amb els ulls tancats ;-))
    Per cert, que ja he acabat la polsera!! ;-))

    ResponElimina
  3. Si és que té una manya en tot aquesta noia!!

    A mi m´agrada el del tubet de fil.
    Una foteta de la pulsera acabada, si?

    Aferradeta!

    ResponElimina
  4. SA LLUNA.- A mi també m'agrada el del rodet de fil!! ;-))
    Els teus desigs són ordres per a mi aquí tens la polsera acabada :-))

    ResponElimina
  5. Ho veus? artista i, a sobre, diligent. Si és que ho tens tot, Assumpta! :)

    ResponElimina
  6. A tossuda no et guanya ningú, a tu! Ja veig que aviat tindràs una nova joguina, i si no és comprada, que això deu ser car, te la pots fabricar tu. Realment no sembla complicat, quatre claus de la ferreteria, que segur que te'ls donen gratis, i qualsevol rodet de fil dels infinits que tens a casa. Un martell també el deus tenir, així que cap problema.

    ResponElimina
  7. FERRAN.- Glubs... Algú ha fet córrer per la catosfera que m'estic morint o, com a mínim, que estic molt greu? Què són tants "piropus"? Exagerat!! :-DDD


    XEXU.- Sí, la veritat és que quan se'm posa una cosa entre "cella i cella"... :-DD
    De veritat creus que a la ferreteria em regalaran els quatre claus? Fa cosa d'un mes vaig anar a comprar uns claus torts (no sé com es diu, com un ganxo, com si fos per posar un quadre)... mira justament així, per fer un petit expositor penjar els clauers (que a una botiga me'ls deixen posar, creuem els dits)... i me'ls van cobrar!! baratus, això sí :-))

    ResponElimina
  8. Mentre anava llegint i veient les fotos pensava que no costaria gaire fer-ne un a casa d'aparell d'aquests... i al final del post ho he confirmat. :-))
    Ara el que per mi si que costaria (i molt) és fer-lo anar i que en sortís alguna cosa similar a una polsera. És evident que aquest no és el teu cas i, si com dius al Blog Petit te n'acabes fent un, segur que en trauràs molt de profit. :-))

    Una nota a part. Jo no trobo gens estrany que en una ferreteria cobrin els claus. De fet és aquesta la seva feina, no?

    ResponElimina
  9. MAC.- Tu fas el Tricotin i jo les polseres!! ;-))
    M'ha fet molta gràcia la "nota a part" perquè, clar, quan jo ho vaig anar a comprar, ni per un moment em va passar pel cap que no m'ho cobrarien, així que penso el mateix que tu... ara bé, jo vaig entendre que en XEXU volia dir que, igual, només "per quatre", no saben ni què cobrar-me... però bé, si són deu cèntims o vint, doncs el que sigui, que d'això viuen :-)))

    ResponElimina
  10. Assumpta estic fascinada amb el teu bloc, cada dia aprenc alguna cosa nova! ja n'hi han ja de cosetes per a fer manualitats!

    ResponElimina
  11. ooooh no ho dic per admirar la teva tossuderia, que també, sinó per simpàtics i simpàtiques els ninotets i les maquinetes aquestes per fer coses...no m'estranya que se'n diguin intel·ligents...apa quantes coses s'aprenen! gràcies!

    ResponElimina
  12. MARTA.- Pensa que moltes coses jo les poso quan les acabo de descobrir, la setmana passada no ho sabia i, arran d'un comentari d'en JO RAI! vaig descobrir tot això dels tricotins ;-))
    Oi que són boniques les manualitats? :-))


    ELFREELANG.- Són moníssims! M'agradaria tenir-los tots, però com una col·lecció... Per fer-lo servir ja m'en construiria un de casolà :-))

    ResponElimina
  13. Fiuuu! He anat mirant la sèrie de posts sobre polseretes de llana i tricotrins. No sabia que això existís!! Tot i que recordo algun joc d'aquests de la infància en què hi havia peces com les de plàstic de coloraines que hi ha en una de les fotos d'aquest post. Crec que vaig tenir algun joc d'aquells de "aprende a tejer" o alguna cosa així...
    Trobo que les polseres resultants són prou maques, però si m'hi hagués de posar jo, només ho faria si tingués la maquineta semi-automàtica, i encara em faria mandra! I tant per tant, per fer-me'n una o dues per mi, tampoc val la pena que me la compri, així que per ser sensata, esperaré a que tu en facis moltes per a la botigueta i llestos!

    ResponElimina
  14. YÁIZA.- Jo tenia un joc (deu fer uns 40 anys hehe) que era com un mini telar i s'assemblava als allargats i també hi havia una rodona (tot en plàstic) però amb unes dotze pues (o més). M'encantava :-) L'allargat era groc i el rodó vermell.
    Ara bé, aquests petitons de quatre ganxets no els havia vist mai! M'encanten :-))
    I el que jo tenia pensava que només era una joguina, no sabia que la gent gran també ho feia servir hehe :-))

    ResponElimina
  15. Ja es veu que tu te'n surts de tot. Quan la vegin les meves filles ja em veig fent pulseres i cordes per bolsos i ves a saber que més!

    ResponElimina
  16. Assumpta, en quant he llegit el títol del post he estat a punt de demanar-te uns dinerons per copyright...

    http://elporquet.blogspot.com/2011/08/tossut-com-una-banya-de-marra.html

    Bromes a part, com sempre estàs feta una crack. Ja no és que facis coses amb les mans, que ja saps que em meravella, si no que a més ets una artista cercant coses per internet! D'on ho treus tot això???

    Estic pensant de fer unes compretes al blog d'artesania.. ;p

    ResponElimina
  17. JOMATEIXA.- Vingaaaa!! ;-)) És molt fàcil!! Els hi fas a joc amb els jerseis tan xulos que els has regalat, i aniran súper conjuntades :-))


    PORQUET.- Hehehehe recordava el teu post!! Fins i tot quan vaig escriure aquest, vaig anar a buscar el teu, perquè no fos exactament igual ;-))
    Moltes vegades busco com es diuen les coses en anglès, o francès o la llengua que sigui i, a partir d'allí, amb Google images, surt tot!! :-))
    Eeeeeeeeeeeeei, fes, fes!!! :-))))))

    ResponElimina
  18. escrius molt, QUICK, i em perdo els posts interessants com aquest. Saps que jo en tinc un d'aquests i no el vaig fer servir mai??? es poden fer moltes coses.... algun dia.... a la llista d e projectes....

    ResponElimina
  19. VERO.- Tens un Tricotin i no l'has fet servir mai!! No pot ser!! :-))
    A provar-ho immediatament!! ;-))

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!