dijous, 16 d’octubre del 2008

M'agrada el formatge

M’agrada el formatge... un ratolí no és ningú al meu costat!!

Estiu de 2006. Estem gaudint d’unes vacances a Holanda... tan sols son sis dies, però tan ben aprofitats que jo mateixa m’admiro de tot el que estem fent.

Ens aixequem ben d’hora i fem el nostre pantagruèlic esmorzar a l’hotel (que per alguna cosa triem hotels amb esmorzar de bufet... ja agafes energia per tot el dia, jeje) i anem cap a l’Estació Central (hotel també triat estratègicament a prop de la mateixa) i cap a Alkmaar!!

(Pels futboleros diré que aquesta ciutat té un equip de futbol l’AZ Alkmaar que ha tingut a Louis Van Gaal d’entrenador durant dos anys)

I per què anem a visitar aquesta ciutat? Doncs perquè volem veure el seu tradicional Mercat del Formatge, que he llegit a una guia que val la pena!!

Els trens a Holanda van bé, son puntuals i tal (això és fa una mica estrany per a nosaltres, pobres usuaris habituals de Renfe) així que arribem molt bé de temps i podem veure tot el “cerimonial”





Els formatges arriben en grans carretons i uns portadors els carreguen d’una forma molt peculiar, per anar-los a pesar al Waag (la bàscula municipal) que és un edifici impressionant, del segle XVI, preciós però que estava mig tapat i amb bastides perquè en restauraven una part...



Desprès, quan s’acaba la cerimònia del pes, hi ha un mercat on es poden comprar tot tipus de formatges (hi ha unes terrines de degustació boníssimes amb sis o set varietats) i moltes altres coses d’artesania típica holandesa.





Les fotos no les vaig fer amb càmera digital, encara no en tenia, les tinc en paper i les he escanejat.

37 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    "Me gusta el queso"

    Me gusta el queso… Un ratoncito no es nadie a mi lado!!

    Verano de 2006. Estamos disfrutando de unas vacaciones en Holanda… tan sólo son seis días, pero tan bien aprovechados que yo misma me admiro de todo lo que estamos haciendo…

    Nos levantamos bien temprano y tomamos nuestro pantagruélico desayuno en el hotel (que por algo escogemos hoteles con desayuno de bufet… así ya tienes energía para todo el día jeje) y nos vamos hacia la Estación Central (el hotel también estratégicamente cerca de la misma) y ¡hacia Alkmaar!!

    (Para los futboleros diré que esta ciudad tiene un equipo de fútbol, el AZ Alkmaar que ha tenido a Louis Van Gaal como entrenador durante dos años)

    ¿Y por qué vamos a visitar esta ciudad? ¡Pues porque queremos ver su tradicional Mercado del Queso, que leí en una guía que es algo que vale la pena!

    Los trenes en Holanda van bien, son puntuales i tal (esto se nos hace algo extraño a nosotros, pobres usuarios habituales de Renfe) con lo que llegamos muy bien de tiempo y podemos ver toda la “ceremonia”.

    Los quesos llegan en grandes carretillas y unos porteadores los cargan a peso de un modo muy peculiar para llevarlos a pesar al Waag (la báscula municipal) que es un edificio impresionante, del siglo XVI, precioso, pero que estaba medio tapado, con andamios y tal porque lo restauraban

    Después, acabada la ceremonia del pesaje, hay un mercado donde se puede comprar todo tipo de quesos (tienen unas terrinas de de degustación buenísimas, con seis o siete variedades) y muchas otras cosas de típica artesanía holandesa.

    Las fotos no son de cámara digital, son escaneadas.

    ResponElimina
  2. Argh! A mi no m'agrada gens, el formatge. Però me n'alegro que us ho passéssiu bé, a Holanda! :-)

    ResponElimina
  3. Molt xules, les fotos i vaya cerimonial!

    Fins fa poc (un parell d'anys) era de la lliga anti-formatge. Només en menjava del fos a les pizzes i la pasta.

    No sé què va passar, però ara m'encanta!!!!! el poso a tot arreu!!! (se'm resisteixen els més forts, xò tot arribarà!)

    Els esmorzars amb bufet... ais!!!!

    ResponElimina
  4. Tranquila dona que sí he canviat la capçalera del meu blog jajaja.
    Jo també soc un amant dels formatges, de tots, m'agraden absolutament tots, a la meva dona també així que quan cau un formatge a casa dura una sentada, no tenim mai prou així que en comprem de tant en tant.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. P-CFACSBC2V A una companya del despatx tampoc li agrada gens ni mica el formatge, no el suporta... ai, no sabeu el que us perdeu jejeje :-)))
    Abraçades!!!


    RITS Allò estava tot plè de turistes, ja en saben, ja :-))
    Però la veritat és que val la pena poder-ho veure, i probar-ne una miqueta!
    A mi m'agraden tots absolutament amb excepció del blau: per mi allò està florit i aniria a les escombraries (a vegades penso que és una sort que jo no fos la dona d'Alexander Fleming jeje)
    Veig que vas canviar els gustos "cap a millor" jeje
    Petons!!!


    GEORGE Ai, menys mal!! jeje és que quan he vist la capsalera he pensat "ostres, que xula, és nova" però desprès m'han entrat els dubtes jeje
    Mmmmmmmm és que és tan bo el formatge!! :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  6. M'ha agradat moltíssim aquest post perquè m'agrada molt el formatge... i veure aquests formatges per aquí i llegir tal i com fan la cerimònia aquesta, m'agafa curiositat :) i les fotos estan molt bé... per cert, això de renfe... ejem ejem... vols dir que mai són puntuals? jeje...

    ResponElimina
  7. Hola Assumpta, ¡qué envidia ver esos quesos!, a mi me gustan casi todos.

    ResponElimina
  8. Ai, Assumpta, quines fotos... i quines ganes de donar-li una queixalada a algun d'aquests meravellosos formatges!!!

    ResponElimina
  9. Que envidia!! Yo quiero ir alli, me encanta el queso y las fotos estan muy tentadoras.

    Los desayunos con bufet son mis preferidos ... mmmm...

    Vero

    ResponElimina
  10. CESC La cerimonia és molt xulaaaa, els portadors fan "carreres" entre ells carregats amb els formatges... i deuen pesar un munt!! :-))
    I la fira que hi ha a fora és molt maca... pots comprar com un petit recipient on hi ha trossets de diferentes varietats, està molt bé.
    Cesc... no parlem de Renfe que no m'agrada dir paraulotes, eh? :-P
    Ja no es tracta tan sols de si son puntuals o no (que no ho son) si no del que consideren "normal"... que el tren més ràpid per fer Barcelona-Reus (i Reus-Barcelona per suposat) sigui 1 hora i 25 minuts, clama al cel!! (n'hi ha de més lents, clar)
    I la poca freqüència de pas és vergonyosa.
    I l'hora de pas de l'últim tren és ridícula...
    T'he convençut? :-)))
    Au, mengem una miqueta de formatge i oblidem la Renfe jejeje
    Abraçades!!!


    RAQUEL Sí, el queso o gusta mucho o no gusta nada... lo cierto es que no conozco a nadie que le sea indiferente :-))
    Besos!!!


    FERRAN Vinga doncs, ja ho saps, estas convidat jeje
    Déu n'hi do quants n'hi ha, eh? jeje
    Abraçades!!!


    VERO És quelcom molt original i maco de veure, val la pena!!
    I els esmorzars amb bufet... jejeje... ja t'ho explicaré algun dia :-)))
    Petons!!!

    ResponElimina
  11. Oohhh!!! Són boníssims els formatges d'Holanda! Quan hi vaig estar també vam acudir a un poble (no en recordo el nom) a on ens van ensenyar tot el procés d'elaboració del formatge. Molt interessant! He entès que les fotos no són teves oi?
    una abraçada!

    ResponElimina
  12. IRUNA Siiiiii, a nosaltres ens ho varen ensenyar al poble de Volendam... i en varem comprar per portar a la família :-)) el mateix dia que varem anar a Marken... A veure si varem fer les mateixes rutes jejeje
    Sí, son meves les fotos, però no de càmara digital... de càmara de les d'abans... i les he escanejat :-)
    Petonets, guapa!!!

    ResponElimina
  13. a mi tb m'agrada anar a mercats de productes tradicionals dels llocs que visito, i els mercadillos de quelsevol tipus de cosa. Les fotos són molt xules i el formatge està boníssim!

    ResponElimina
  14. Jo m'apunto a l'equip dels formatgeros. M'agaden tots (els formatges) I aquest post és una disfrutada.

    ResponElimina
  15. Assumpta, yo también soy loca del queso, lo que pasa que como mucho y uyyyy después no puedo ir al baño jajaja! si fuera alli sería el ser más feliz entre los ratones jajaja! muy bonitas las fotos,repintoresco todas con los trajes característicos, realmente precioso paseo!! Besos y me voy a comer queso, me diste ganas que lo tiro!!!!

    ResponElimina
  16. Si fem una competició de menjar formatges, segur que no em guanyes, en sóc molt malalt, m'encanten. Aquests de la foto són masdaam, no? Està boníssim. Ara ja sé que no puc perllongar més el meu viatge a Holanda.

    Ah, i que passa amb en Van Gaal, que a mi m'agradava molt, tot i que era molt borde, pobret. Em sembla que a l'AZ va acabar de caure en desgràcia.

    ResponElimina
  17. jo quan duie el trailer per Holanda,hi vaig coincidir 2 cops al mercat aquet.
    El mateix..va ser com portar un alcoholic a la fiesta del vodka pretov a qualsevol disco

    ResponElimina
  18. BRUIXOLETA A mi m'agraden molt aquests mercats!!! i, la veritat és que els formatges estaven delicioooooosos jeje
    Petonassos!!!


    CARME Jejeje a mi tots, tots no, però el cert és que m'agraden quasi tots (els formatges) jajaja... M'ha fet molta gràcia el teu post!! :-))
    Abraçades!!!


    TÍA ELSA Te apunto al Equipo de los Ratoncitos jeje
    ¿Comiste queso de verdad? ¡¡Yo también comí en la cena!! jaja ¡Después de preparar el artículo, el estómago me lo pedía! :-))
    Besos!!!


    XEXU Probablement no et guanyaria perquè jo em deixaria el blau :-)) però en quant als altres no sé jo si em guanyaries, eh? jeje
    Ah!!! A mi Van Gaal no em desagradava pas, eh? En absolut!! Tenia un caràcter potser brusc, però amb ell varem guanyar força títols :-) Jo en tinc un bon record, de veritat.
    Si, a l'AZ ja no hi és... no sé què fa ara...
    Abraçades vangaalianes!!!


    DDRIVER Així ja veig clarament que t'apunto a l'Equip dels Formatgers!!! :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  19. Uau, Assumpta, cada dia em meravello més de les coses que saps i recordes!!! jo ja m'hagués oblidat de tot :-P

    Per cert, no et podia comentar sense dir-t'ho... el llibre de Catequesi de "amb nosaltres"... què mític!!! quins records!!!

    ResponElimina
  20. El meu cosí holandès hi havia treballat, i quan venia al poble, sempre ens portava un formatge d'aquests immensos per tota la família. Ja ens veies allà fent talls grossos per repartir-los, uf, no s'acabava mai!!! Boníssim!!!
    Per cert, si vas a Zamora, visita les bodegues del Pastor. Si t'agrada el formatge, no t'ho pots perdre!!!
    A mi m'encanta!!!

    ResponElimina
  21. MENXA Pero si només fa dos anys d'això, xiqueta :-) i jo no sempre puc fer vacances... i quan les puc fer no duren ni una setmana... i llavors tracto de fer el màxim número de coses i fer moltes, moltes, moltes fotos per poder recordar-ho tot :-))
    Ets encantadora, de veritat :-))
    I recordes el llibre de Catequesi i tot!! jejeje
    T'envio una abraçada enormeeee!!!


    INSTINTS Uaaaaaaau!! Un formatge d'aquests immensos, quina sort tenir un cosí que en porti algun de tant en tant :-))
    D'acord, gràcies!! Si algun dia vaig a Zamora, bodegas Pastor, prenc nota :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  22. I on és el meu bocineta de formatge, eh, eh??? que m'agrada molt, ami!!!!!
    Que boniques les fotografies, noia...petonets!

    ResponElimina
  23. ZEL Com? Tan poquet en vols? Si per tu n'hi ha un de sencer!! jejeje
    Benvinguda al Club dels Ratolins :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  24. En mi blog tengo colgada una foto de mi hija, rodeada de queso en Holanda, ella ama el queso, es su vicio. Un beso

    ResponElimina
  25. Un viaje muy bien aprovechado, a tope. La verdad es que Holanda facilita esa peripecia viajera porque es un pais que funciona, todo está a mano y tiene muchas cosas de las que disfrutar. Otra cuestión son los precios. Pero nadie es perfecto

    ResponElimina
  26. ISABEL ¡Ama el queso! :-)) y es que es cierto... hay gente a quien no le gusta, pero a los que nos gustaaaaaaa :-)
    Bucearé un poco por tu blog a ver si veo esa foto ;-)
    Abrazos!!!


    FERNANDO MANERO Pues la verdad es que hicimos "magia" con los pocos días de los que disponíamos jeje ¡y es que vale la pena, la verdad!
    Como tu dices, las cosas funcionan :-))
    En cuanto a los precios... pues muy similares a los de Barcelona (desgraciadamente)
    Un abrazo!!!


    CONSUELO Moltes gràcies!!! I una forta abraçada!!

    ResponElimina
  27. Que lindo post!!!
    Yo tambien amo el queso en casi todas sus variedades.
    La feria con los trajes antiguos genial.
    Besitos

    ResponElimina
  28. ostres quina enveja...amb lo que m'agrada el formatge....

    ResponElimina
  29. JORGELINA ¡Es tan rico el queso! Mmmmmm :-)
    De verdad que, entre lo que puse yo y lo que vais diciendo vosotros, cada vez que entro aquí me apetece comer un poco jeje.
    ¡Sí! ¡Fue muy bonito ver los trajes típicos en el mercado artesanal! :-))
    Abrazos!!!


    MON Doncs vinga, ja pots començar a menjar, que tothom que ha visitat aquest article està convidat a formatge jeje :-)
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  30. Bon reportatge, pero he de dirte quel formatge mes bo del mon el feim a Menorca.
    Visca el Barça.

    ResponElimina
  31. TONI PONS Estic segura que si vaig a Menorca i provo aquest formatge que em dius m'agradarà moltíssim!! :-)
    Viscaaaaaaaaaaaaaaaa el Barça!! :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  32. Què bo que és lo formatge! jo crec que si anés a esta fira ne robaria un jajaja

    ResponElimina
  33. BAJOQUETA Jajaja nenaaaaaa que es podien comprar, eh? no calia robar-los!! juaaaaaaaassss ai, em fas partir de riure, eh? :-)))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  34. ecsssss en aquest post no et comento perque no m´agrada el formatge !!!! :-( i no hi entenc.
    Petonitussssssss

    ResponElimina
  35. ostres, no havia vist aquest post...El Pla Bolonya m'està afectant massa les neurones ja hehehehe

    M'agrada molt la segona foto i el formatge tb,tot s'ha de dir :P
    Holanda em falta,snifsnif

    ResponElimina
  36. SPAGHETTI Ets moooooolt jove i tens mooooolt de temps per viatjar!!! :-))
    Quan vaigs a Holanda pensa en mi jeje
    Abraçades!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!