dissabte, 3 de gener del 2009

Cara a cara... o de reüll

Passejant per l’Eixample de Barcelona vaig veure aquestes dues façanes que estan en una mateixa cruïlla... De fet es miren de reüll perquè estan en cantonades oposades, o sigui que, per anar d’una a l’altre hauríem de creuar en diagonal.





Es troben a l'encreuament dels carrers Roger de Llúria i Consell de Cent.




30 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    "Cara a cara... o de reojo"

    Paseando por la zona de l'Eixample de Barcelona se ven estas dos fachadas. Están frente a frente o, mejor dicho, se ven de reojo ya que se encuentran en esquinas opuestas o sea que, para ir de una a otra, deberíamos cruzar la calle en diagonal.

    Están en el cruce de las calles Roger de Llúria y Consell de Cent.

    ResponElimina
  2. La veritat que semblen cosines germanes... perquè les dues tenen aquesta faceta semblant de l'època, al meu veure eh... Saps? mai m'hi havia fixat en aquestes cases, pot ser perquè s'han de mirar de reüll, clar està... i això que jo sempre mirava amunt per veure els terrats dels edificis de Passeig de Gràcia... gràcies per a fer-me descobrir alguna cosa nova...

    ResponElimina
  3. CESC Sí, criden l'atenció perquè s'assemblen molt, oi? Vull dir que són ben bé d'un mateix estil :-))
    Però bé... les cases es miren elles de reüll jejeje tu les pots mirar cara a cara :-) Una d'elles és un hotel.
    Ai el Passeig de Gràcia, xiquet... és una de les coses més maques del món... quan passejo per allí sóc feliç :-))
    Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  4. Passejant per Barcelona es troben edificis tan i tan xulos! I aquests dos estan l'un davant de l'altre? Segur que primer en van fer un i després l'altre, més currat, perquè fos més maco que el primer. Prò quin dels dos és?? ;)

    ResponElimina
  5. NÚR Sí, noia :-))
    Val la pena aixecar la vista (però controlant també on trepitges, que el civisme d'alguns no és massa bó)
    Doncs aquests estan situats en dues "mançanes" (que no tinc ni idea de si la paraula és correcta però sempre els hi he dit així) que... aghhh!!! necessito llàpis i paper per explicar-ho!! jaja
    Val imagina't quatre mançanetes típiques i boniques de l'Eixample situades així:

    Muntanya
    A - B
    carrer Consell de Cent
    C - D
    Mar

    Doncs son les cantonades més properes entre els edificis B i C :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  6. I mira que les he vistes vegades ... !

    I ara ens ho fas veure des d'una altra perspectiva, je,je ! amb uns altres ulls !

    Ja m'hi fixarè ... però quant hi torni ... que no serà aviat ... :(

    p.s. Mançanes = Illes de cases ;)

    ResponElimina
  7. Mira que Berlin em torna boig, però l'arquitectura de Barcelona és inigualable. Berlin té verd, espais amplis, una certa flaire a poble (malgrat els seus 900km2), però Barcelona... ai, Barcelona!

    ResponElimina
  8. Potser d'un mateix constructor...i quasi segur d'un mateix arquitecte,no? Bon detall!!
    Salut!

    ResponElimina
  9. bon dia assumpta.
    l'eixample regala edificis espectaculars com aquests i, també en altres construccions, ensenya la poca sensibilitat d'alguns arquitectes que en edificis similars hi fan afegitons d'una o dues plantes sense cap relació amb l'edifici original. pegots vamos!

    ResponElimina
  10. No m'hi havia fixat mai, no! I és que hi ha tantes coses per veure…

    ResponElimina
  11. es que a vegades no aixequem la vista quan caminen, i això a barcelona no s'ha de fer. A Barcelona hem de caminar sempre mirant enlaire.

    ResponElimina
  12. A mi em sonen, segur que hi he passat :)

    ResponElimina
  13. Doncs jo les veia semblants tot i que no ho són clar està... però les trobo tant elegants... és que Passeig de Gràcia és elegància pura eh... t'hi pots trobar vertaderes belleses :) una forta abraçdada :)

    ResponElimina
  14. Que preciosa que és Barcelona!!! Maques les façanes, però els racons de la ciutat no te'ls acabes.

    Escolta, ja sé que estic una mica cec, però acabo de veure ara el banner que tens penjat aquí a la barra lateral de 'memes no si us plau' i m'he partit de riure. Que bo.

    ResponElimina
  15. si que són xules!!!
    jo em vaig fixar en la de banda muntanya una vegada (és la més pintada oi?) i fins mooolt temps després no vaig veure'n l'altre...una que va despistada pel món....
    de vegades quan veus com dues coses que eren iguals en un ppi (o molt semblants) i han anat canviant no et preguntes què hi ha passat? perquè una ha continuant tan rica i l'altre no tant.... en d'altres llocs m'ha passat coses semblants o encara més accentuades (el pla BCN és bonica va fer que es cuidéssin aquestes façanes) i jo sovint em pregunto quines històries s'han viscut perquè edificis segueixin el seu resplandor i d'altres es perdin veritables joies.....

    ResponElimina
  16. -ASSUMPTA- Sí, jo també les havia vist un munt de vegades, però noia, ara m'estic fen addicta a la càmera... jeje... fa un parell de dies passejava amb el meu marit i m'havia oblidat la càmera a casa i li deia "ostres, què faré sense càmera?" jajajaja
    Jo hi vaig molt sovint a Barcelona, si no m'agafa molta nostàlgia... sniff
    Siii!!! Illes de cases!!! jaja :-)) sempre dic "mançanes" :-))
    Petonassos!!!


    FERRAN Holaaaaaa!!!
    Nova imatge!! :-)) Any nou, imatge nova!! i amb un somriure :-)))
    M'encantaria conèixer Berlin... al teu blog hi poses coses força interessants!! Però el somni de la meva vida és poder viure un dia a Barcelona.
    Es pot estar enamorat d'una ciutat? És que jo estimo Barcelona, molt :-)
    Una forta abraçada!!!


    CONSUELO És possible, però no en tinc ni idea :-)) I és estrany que no ho mirés, perquè hi sol haver plaques i sempre m'hi fixo en aquests detalls... un altre dia ho miraré :-))
    Petons!!!


    ÒSCAR Tens tota la raó!! Absolutament tota... al costat de coses que val la pena et trobes, com tu dius, cada "pegot"... van bé per poder baixar un moment la vista a terra i mirar on trepitges jejeje
    Abraçades!!!


    P-CFACSBC2V Doncs ja saps, quan passis per aquesta zona, busques les cases i els hi fas una foto al teu estil :-)) i després els hi dediques un post dels teus i jo al·lucinaré jeje
    Abraçades!!!


    ESTRIP Tens raó... la meva germana sempre m'ho diu, que sempre miro massa al terra, i jo, quan li faig cas, encara descobreixo coses maques, després de tants anys... i el que em queda per veure!! :-)))
    Abraçades!!!


    BAJOQUETA Segur que sí!! Si tu tens un sentit de l'orientació privilegiat!! :-)))
    Petonassos!!!


    CESC És que tens raó... són diferents, però semblants al mateix temps :-) per això em va fer gràcia fer un post amb les dues, com si formessin una unitat jeje
    Ai el meu Passeig de Gràcia, Cesc... que bonic que és!! :-))
    Una forta abraçada!!!


    XEXU Els racons de la ciutat no te'ls acabes... m'agrada aquesta frase :-)) És tan certa!!
    Ai quina morriñaaaaaaaaa :-))
    Ah!! jajajaja el meu "Memes no, gràcies" juassss el vaig fer ja fa uns mesos :-))
    Abans el tenia més amunt, perquè es veiés molt bé...
    En Ferran i jo som de l'associació "I hate memes" de la que som fundadors i membres únics però molt actius, eh?
    Si t'agrada el pots copiar, of course :-))


    RITS Oi que si? :-))
    Sí, la de la banda de muntanya és la més pintada (la de més colors) i actualment és un hotel) i potser sí que crida més l'atenció :-))
    Jo penso que tot això deu dependre dels pressupostos dels propietaris per a poder mantenir-les netes i tal, però és una llàstima que n'hi hagin que es facin malbé...
    T'imagines viure en una d'elles?
    I... encara més... t'imagines com hi deurien viure fa cent anys? :-))
    Molts petons!!!
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  17. Hola!!
    Paso algo tarde pero espero te lleguen igual mis deseos de que tengas un año excelente.. Y espero que nos sigamos encontrando.

    Beso.
    Vero

    ResponElimina
  18. Jo ho sento, però ni de conya viuria a la ciutat, només l'uso de tant en tant... com aquesta nit
    ;-)

    ResponElimina
  19. Que edificios mas bonitos!! Yo siempre que camino por BArcelona voy mirando el suelo para no tropezarme, nunca miro para arriba... tendre que hacerlo!!

    como van las vacaciones y la lectura?? ejem...

    Vero

    ResponElimina
  20. Assumpta vols dir que ambdues façanes no son de la mateixa època i fet pel mateix arquitecte?, de fet tenen el mateix estil i es semblen com a dues gotes d’aigua.
    Barcelona es molt bonica, Barcelona es inoblidable i també irrepetible , però jo soc com el Sergi M, a Barcelona només de visita o màxim un parell de dies, no viuria mai a Barcelona, et passes el dia corrent d’un lloc a l’altre i si no corres t’empenyen, per anar pel carrer, per agafar el metro o l’autobús, per anar a qualsevol lloc sempre corrent, es una mica estressant Barcelona. Em quedo per viure a Tarragona.
    Per cert Assumpta no sé si te’n has adonat, però m’heu fet canviar l’estil d’escriure al meu bloc, ara m’esforço per poder deixar anar els meus pensaments mes profunds i essencials jejejeje.
    Vinga una abraçada.

    ResponElimina
  21. mmmmm, si que m'imagino viure en una d'elles. fa molt temps vaig cuidar un nen petit a una família de l'eixample, que vivia en un edifici d'aquest estil i era una casa gegant de davant i darrera,...buf,....a més conservaven molta decoració antiga i era una casa preciosa... m'agraden tant els pisos de l'eixample!!!! (xò són massa grans i cars!! ara els estan partint en dos i s'està perdent la màgia, xò...què hi farem...)

    una abraçada

    ResponElimina
  22. hola!
    Cases senyorialas, de la dreta de l´eixample..Mateix arquitecta?
    Salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  23. Ja els havia vist aquests edificis... Barcelona està plena de racons increïbles eh!? M'ha agradat molt la sensació de pensar que les dues facanes s'estan mirant de reüll, es deuen inspirar la una en l'altra a l'hora d'arreglar-se? jeje...
    una abraçada!

    ResponElimina
  24. Aquestes cases, sino m'equivoco, van ser les primerses que es van aixecar a l'Eixample, entre el 1862-65. Es diun Cases Cerdà, però no tenen res a veure amb l'Ildefons Cerdà, l'urbanista, sino amb el mestre d'obres que les va aixecar. Un d'elles -ara hotel. ha recuperat els esgrafiats originals. Mira-ho aqui http://ca.netlog.com/go/explore/videos/videoid=397517

    ResponElimina
  25. Ostres, Ass, com es nota que camines per la vida sense abaixar la cara per res ni per ningú... jejejeej

    Bones fots, i bon ull!!!

    ResponElimina
  26. doncs mira que segur que he passat vegades per aquest punt i no m'hi he fixat... Però el proper cop ho faré i intentaré trobar-ne les diferències, pq realment, s'assemblen molt.

    M'encanta trobar troços de barcelona pel teu bloc! :-)

    ResponElimina
  27. De reojo no, Por Dios, que te quedas vizca, mejor mirar las fachadas en las fotos que has hecho, son perfectas. Un beso Assumpta

    ResponElimina
  28. Moltíssimes gràcies!! És tardíssim... demà (vull dir, desprès) us llegeixo atentament i responc com Déu mana :-))

    Gràcies especials a EL VEÍ DE DALT per la seva important aportació!!! :-) Una forta abraçada!!

    ResponElimina
  29. VERÓNICA El año es aún muy jovencito :-)) así que no es tarde en absoluto!!
    Feliz año a tí también :-)
    Besos!!!


    SERGI M. Sí, hi ha molta gent que no li agrada... però jo estic enamorada de Barcelona i l'amor no enten de raons, és cec, quan et toca, et toca i ja està :-)) a mi, caminar per Barcelona em retorna l'ànim, el seu aire brut i contaminat injecta vida... L'amor és així :-))
    Abraçades!!!


    VERO A veure, mirar de tant en tant el terra ja està bé (i tu ja coneixes les meves manies referents a la porqueria que hi ha a tot arreu eccsss) però si aixeques la vista trobaràs meravelles :-)
    De lectura bé jeje... tan sols trobar el moment per a respondre el resum ;-)
    Petooooooooooons!!!


    QUIM AMORÓS Que deuen ser de la mateixa època ja suposo que sí, però de la resta ni idea, he mirat l'enllaç que posa El veí de dalt i està genial però només parla d'un dels blocs... hauré d'investigar més :-))
    A veure, a veure, que Tarragona tampoc és que sigui un poble minúscul, eh? jajaja i et passes el dia corrents en cas de que tinguis pressa, suposo que a Tarragona si tens pressa també corres :-)
    Per altre part, Tarragona m'encanta... m'agrada molt, molt :-))
    Mira que bé :-) un blog que va evolucionant!! l'important és que tu et sentis còmode escrivint :-)
    Una forta abraçada!!!


    RITS Sí, noia, els parteixen!! quina llàstima!! Jo també els trobo preciosos!! Ara bé, com tu dius, són tan cars que no val la pena ni pensar-hi (bé, si avui em toqués una travessa, jeje)
    Petons!!!


    SÍLVIA Sí, de la dreta de l'Eixample :-)) He de fer moltes averiguacions sobre aquests edificis jeje :-))
    Tres puntets més, eh? :-))
    Petons!!!


    IRUNA Jejeje jo crec que es tenen una mica de gelos l'una de l'altre i per això es miren així :-)) Però les dues son guapes :-))
    Petons!!!


    EL VEÍ DE DALT Moltes, moltes gràcies per la info!!!
    I tant que és el mateix edifici!! està força bé el vídeo :-))
    El que passa és que es refereix tan sols a un d'ells, al de banda mar. I té quasi 150 anys!! :-))
    Haurem de buscar ara més info de l'altre i a veure si hi ha relació :-)
    Una abraçada!!!


    MONTSE Jejeje doncs la veritat és que miro bastant al terra quan camino :-)) però bé, de tant en tant aixeco la mirada ;-)
    Molts petons!!!


    BRUIXOLETA Siiiii val, quan hi passis les mires!! Estic segura que tu hi trobaras coses especials!! :-))
    M'agrada que t'agradi trobar cosetes de Barcelona aquí :-) n'hi posaré de tant en tant, eh?
    Petonassos!!!


    ISABEL Jejejeje las que se mirarían de reojo serían las casas la una a la otra :-))
    Muchísimas gracias, guapa!!
    Besos!!!

    ResponElimina
  30. Sí que són maques sí.Cada vegada que passo per aquesta cruïlla haig de parar uns segons per mirar-les bé i gaudir un xic de la bona arquitectura, que a Barcelona n'hi ha molta.

    Bon any!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!