divendres, 6 de març del 2009

Entremaliadura, sabates i càmera digital


Tinc a l’escriptori de l’ordinador, a part d’un fons de gira-sols i tots els accessos directes de les coses que utilitzo, una mena de gadgets amb un calendari, un rellotge i una finestreta per on van desfilant totes les fotos que hi ha guardades a la galeria d’imatges (a centenars...) i abans n’he vist una que m’ha recordat un dia que...

Era un dissabte al matí, juny de 2008, anava amb el meu marit pel Passeig de Gràcia i em va cridar l’atenció que la gent anava calçada de manera molt diversa... així que, mentre anàvem xerrant, i sense que ell se n’adonés, vaig treure la càmera de la bossa i vaig començar a fer fotos als peus de la gent.

Quan varem ser a casa la mare li vaig ensenyar el resultat de la meva investigació i varem riure de que no s’hagués fixat en cap moment que jo havia estat fent fotos... i és el que tenen les digitals, que no cal posar-se-les davant l’ull... jejeje

De totes formes, després hi va posar la part assenyada... “I què passa si algú et veu mentre li fas una foto i s’enfada?”... i jo, amb expressió innocent “No, home, que ja vaig amb compte”...

















De fet te raó ell, però el cert és que ningú no em va veure i jo trobava divertit tant el mateix fet de fer-les com que ell no em veiés... També he de dir en la meva defensa, que mai a la vida faria fotos de gent en que se’ls pogués reconèixer sense el seu permís. Eren purament “trossets de cames i peus” anònims :-)

Al vespre quan, ja a l’andana de l’estació per tornar a casa vaig pensar a repetir l’experiment, ho vaig deixar ben aviat... i és que allí dins saltava el flash i em delatava!!!



36 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    "Travesura, zapatos y cámara digital"

    Tengo en el escritorio del ordenador, a parte de un fondo de girasoles y todos los accesos directos que utilizo, una especie de gadgets con un calendario, un reloj y una ventanita por donde van desfilando todas las fotos que están guardadas en la galería de imágenes (a cientos...) y antes he visto una que me ha recordado un día que...

    Era un sábado por la mañana, junio de 2008, iba con mi marido por el Passeig de Gràcia de Barcelona y me fijé en que la gente iba calzada de forma muy diversa... así que, mientras íbamos charlando, y sin que él se diese cuenta, saqué la cámara del bolso y empecé a fotografiar los pies de la gente...

    Cuando ya estuvimos en casa de mi madre le mostré el resultado de mi investigación y nos reímos de que no se hubiese fijado en ningún momento de que yo había estado haciendo fotos... y es lo que tienen las digitales, que no es necesario ponérselas delante del ojo... jejeje

    De todos modos, después salió su parte juiciosa... “¿Y qué pasa si alguien te ve mientras le tomas una foto y se enfada?”... y yo, con expresión inocente “No, hombre, que ya voy con cuidado...

    De hecho tiene razón él, pero lo cierto es que nadie me vio y yo encontraba divertido tanto el hecho de hacer las fotos como que él no se hubiese dado cuenta... También debo decir en mi defensa, que jamás sacaría fotos de gente donde se les pudiese reconocer sin su permiso. Eran tan sólo “trocitos de piernas y pies” anónimos :-)

    Por la noche cuando, en el andén de la estación para regresar a casa intenté repetir el experimento, tuve que dejarlo bien pronto… ¡allí saltaba el flash y me delataba!!

    ResponElimina
  2. Però que gamberra que ets! Això no es fa, home. Bé, almenys no em reconec en cap dels peus que s'ha vist, però podia haver passat perfectament per allà.

    ResponElimina
  3. fotos d'estranquis eh!
    a veure si algú s'hi reconeix i et demana un canon per la seva imatge!

    L'experiment és interessant i t'ha quedat molt bé. Anava a dir de cap a a peus, però és millor dir de peus a peus.

    ResponElimina
  4. XEXU Jajajaja sí, ho admeto, una mica gamberreta :-)
    Però és que era divertit veure que ningú s'adonava... i el meu marit, que anavem xerrant!! i jo amb la càmera a la ma dreta (la "torpe", que sóc esquerrana), enfocant cap abaix i clic, clic jejeje
    Abraçades!!!


    ESTRIP Jajaja no crec que ningú pugui demostrar ser ell ;-))
    Per això he tardat quasi un any a publicar-les... per esborrar indicis i proves :-))
    Oi que és curiós? Hi havia gent amb sandàlies, gent amb sabates, gent amb bambes...
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  5. Ooooh, quin reportatge camagràfic més interessant! M'agrada molt :-))

    M'has donat una idea amb això de les fotos que van passant soles, a l'escriptori. Suposo que deu ser una funció del Windows que, ho reconec, no coneixia. Ara mateix em poso a investigar!

    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  6. Doncs jo anava a dir-te...
    a-c-a-b-o-d-e-v-e-u-r-e-e-l-s-m-e-u-s-p-e-u-s!!!!

    ResponElimina
  7. m'has fet riure! la combinació mocassins vermells i mitjons blancs, buf!!! insuperable!

    ResponElimina
  8. jajaja falta alguna d'un guiri en sandalies i calcetins.

    ResponElimina
  9. Doncs jo podria ser més d'na d'aquestes cames anònimes. La veritat és que he mirat les fotos amb curiositat.

    ResponElimina
  10. jo també ho faig, bé no amb peus però si tirant fotos a l'atzar.

    ResponElimina
  11. FERRAN Jajaja "camagràfic" :-))
    Això de les fotos no sé pas com ho vaig descobrir. Igual que la meravellosa "eina-retalladora" :-)
    I sé que hi ha moltes més opcions de coses per posar... Si ho recordo ja t'ho diré :-))
    Però crec que has de tenir el Windows-Vista, perquè gent que conec que no el té, no poden fer aquestas retallades de pantalla que jo faig que vaig robant fotos a tot arreu :-))
    Abraçades!!!


    FANAL BLAU No, nooo, ho negaré tot... diré que tots són amics meus que van col·laborar com a "extres" :-))
    Abraçades!!!


    RITS Oi que sí que és xulíssima la dels mocassins vermells? (una salutació per si està llegint jejeje)
    Petons!!!


    BAJOQUETA Ja veig que n'hauré de fer més :-))
    De fet, al Passeig de Gràcia ja pots suposar que de guiris n'hi havia molts, ja en surten, ja a les fotos ;-)
    Petons!!!


    KWEILAN Espero haver-te tret ben afavorida :-)))
    A mi, més que res, em cridava l'atenció el fet d'anar calçat com a l'estiu o com a l'hivern... peus destapats, peus molt tapats...
    Petons!!!


    JORDI CASANOVAS Siiiii? Fas això? I agafes les cares de la gent i tot? :-)
    Jo l'altre dia, per fotografiar una "cara del món" per enviar a Jesús M. Tibau, vaig enganxar uns que hi havia al fons que pujaven a un cotxe... i vaig retallar la foto :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  12. No sé si fotografiar els peus atempta el seu dret d'intimitat o no... però el resultat és molt bó. M'ha agradat molt :)
    Jo també crec que és una cosa molt innocent i no crec que a ningú li molestés :)

    ResponElimina
  13. Fanal blau, se m'ha avançat... jo també volia dir-te

    ACABO DE VEURE ELS MEUS PEUS!

    però seria mentida o sigui que no t'ho dic.

    que bé t'ho passes, eh?

    ResponElimina
  14. Quina experiència mes divertida, i al mateix temps arriscada.
    Que vas fer al vespre quant a la primera foto et va saltar el flash??, que vas dir?
    Assumpta si vaig a Barcelona, miraré molt quin calçat em poso jejeje, no sigui que qualsevol dia surtin per internet els meus peus

    ResponElimina
  15. ANA Sincerament, crec que com no és pot reconéixer a ningú, no s'atempta contra res (ai, ai jeje així ho espero, espero jejejeje...) :-))
    Petons!!!


    CARME Veus? jejeje vosaltres també sou trapelles, eh? :-))
    A vegades no sé què em passa pel cap (o potser és que no em passa massa cosa jeje) que em dóna per aquestes criaturades ;-))
    Petons!!!


    QUIM AMORÓS Això, si vas a Barcelona, les sabates ben netes, eh? jejeje o qualsevol fotògrafa entremaliada et fa una foto :-))
    A part que saltava el flash, és que se sentia el "clic"... jeje... doncs res, vaig començar a mirar-me la càmera com si estés mirant d'ajustar alguna cosa i "hagués apretat sense voler" :-))
    Tot i així en vaig fer tres, eh? :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  16. Me ha gustado tu travesura,por cierto que las primeras sandalias son menorquinas,comodísimas.
    En mi fondo de escritorio tengo ahora una foto de ZEL de una rama florecida con un fondo azul,me gusta cambiarlos a menudo igual que los del móvil.
    Me ha llamado la atención esa ventana en el escritorio por la que pasan fotos,no sabía que eso era posible,yo tengo miles como protector de pantalla y cuando se activa me quedo embobada mirándolas.Un abrazo

    ResponElimina
  17. jajaja! mira que es despitado tu marido! Pero están muy buenas las fotos,mira que variedad de calzado, y de pies!!!! Además como tu dices nos has hecho nada ofensivo, quien puede reconocer de quien es cada pie. Te mando un besote y feliz día de la mujer, tía Elsa.

    ResponElimina
  18. Hola Assumpta, mira, amb dret o sense dret, jo crec que no fas cap intrusió a la intimitat de les persones, i contentes que estarien si sabessi que una part d'ells estarn per sempre en un blog tan simpátic.
    Ostres, quina pantalla que tens, será per icones, m'agradat molt el de les fotos que s'et van passant, si no et fa rès, em podríes dir com ho has fet??, quan puguis i no sàpigues que fer. Bé, espero que avui no torneu a patir els culès, no hi manera de passar un any tranquil ??

    Un forta abraçada.

    ResponElimina
  19. Un bon experiment!

    Això que comentes a l'Estrip: "Per això he tardat quasi un any a publicar-les... per esborrar indicis i proves :-))"… vol dir que has anat "pelant" tots els que surten a les fotos? :-O

    ResponElimina
  20. asumptaaaaaaaa, jo aquell dia era pel passeig de gràcia i a les meves bambes molones (indignat) no les hi vas fer cap fotooooo!!! :)

    ull, que com algú reconegui els seus peus et poden cursar denuncia per intromissió ... podològica!! :)

    bon cap de setmana i força per aquesta nit!!!

    ResponElimina
  21. M'encanta! mirar als peus de la gent, que és el què els porta a caminar encara que no ho sembli, té un significat especial :) i si a més no se n'adonen és una experiència única :)

    Saps que jo tinc els mateixos gadgets? jeje

    ResponElimina
  22. Molt interessant... Quant de suc que es pot treure d'un passeig!!
    Un petó, Assumpta!

    ResponElimina
  23. Estàs feta tota una trapella, Assumpta!! Ara no sabia que col·leccionessis fotos de sabates!! Si vols ja t'enviaré una foto de les meves!

    ResponElimina
  24. Esta clar que a Barcelona s'ha d'anar a caminar, perque no veig cap sabata de taco fi, d'aquells alts tan incomodes.

    Per cert, que dema anire a Barcelona que juga el Reus contra l'Europa.

    ResponElimina
  25. Hola Assumpta!
    Feia calor i podem reconèixer les rajoles del Passeig de Gràcia de Barcelona.
    salutacions
    Sílvia

    ResponElimina
  26. Gràcies per la bona estona que m'has fet passar mirant aquestes fotos i llegint el teu relat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  27. TERE A veces me doy cuenta de que soy bastante criatura jeje :-))
    A mi me encanta tener girasoles en el fondo de escritorio... será por Vincent jeje... a veces los cambio, pero siempre pongo girasoles. En el despacho también :-))
    Si tienes el Windows Vista te puedes instalar esta barra en el escritorio buscando por aquí con un poco de paciencia porque hay montones de accesorios :-)
    Petons!!!


    TÍA ELSA Jejeje él iba andando a mi izquierda y yo iba haciendo las fotos con la derecha... ¡incluso le hice una a SUS pies! pero no la he puesto porque tuve que forzar un poco la posición y no quedó muy bien jejeje.
    Cierto... 8 de marzo, día de la mujer trabajadora. De hecho, debería ser cada día :-))
    ¡Feliz día para tí también! :-)
    Besos!!!


    JOAN T'imagines que algú es reconegués? :-)))
    A la resposta a la Tere he posat un enllaç per això dels gadgets del fons d'escriptori que he mirat de fer-te arribar també per correu, a veure si t'arribarà :-)
    Ai, sí... avui hem de guanyar com sigui, Joan, ho hem d'aconseguir :-))
    Abraçades!!!


    P-CFACSBC2V Jajajajajaja calla, calla, no diguis res... només parlaré en presència del meu advocat :-))


    ÒSCAR Quines bambes molones? Tu no eres aquell que anava descalç? :-)) jejejeje
    Aquest delicte "podològic" no està pas tipificat, eh? T'ho has inventat per fer-me por... a la mama vas :-P
    Ai, aquesta nit... falten apenes dues hores i mitja... Força, Òscar, força :-))
    Abraçades!!!


    CESC Jejeje ara m'has fet recordar un post que vas fer tu amb una foto a una hamburgueseria així també mig "d'amagatotis" :-))
    Portem un detectiu privat a dins :-)
    Doncs sí que té el seu interés això de mirar com camina la gent, com va calçada :-)
    Clar!! Tens els mateixos gadgets perquè tu també tens el Vista!! :-))
    Abraçades!!!


    VIOLETTE Gràcies!! :-))
    El Passeig de Gràcia em dóna vida a mi... només respirar aire barceloní em sento renovada :-)) i llavors em dóna per fer la trapella jeje
    Petons!!!


    JORDI Espero amb il·lusió una foto de les teves sabates, bambes, sandàlies o el que vulguis... però has d'estar caminant pel Passeig de Gràcia, eh? jejeje
    Abraçades!!!


    VERO Ai, sí, tacó fi... res, res... fa mil anys que no sé què és això jejeje
    Uaaaaaaaaaauuu!!! al teu marit l'haurien de fer Soci d'Honor del Reus!! A veure si crideu una mica en el nostre nom :-)))
    Petons!!!


    SÍLVIA Sí, m'agraden aquestes rajoles gaudinianes :-))
    I no era pas un dia especialment calurós, no... per això aquesta diversitat, gent amb sandàlies i gent amb sabates i mitjons :-)
    Sort per avui!! ;-)
    Petons!!!


    RAMON Moltíssimes gràcies a tu per passar, de veritat :-))
    I m'alegra que t'hagi fet gràcia jeje
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  28. Hola!!!
    Tu post es bien original.
    A mi me gustan mucho los zapatos y carteras que hacen juegos.
    Las botas me son muy comodas para el frio.
    Lindo fin de semana.
    Besos

    ResponElimina
  29. És un experiment divertit i interessant aquest dels peus i les sabates. Està molt bé.

    ResponElimina
  30. Tranquil·la dona, que a mi em sembla que si les fotos estan fetes en un lloc públic (i el carrer ho es) no passa res. A més, ha estat molt divertit veure el teu experiment! Petonets.

    ResponElimina
  31. JORGELINA Mi hermana también se queda embelesada en las zapaterías jejeje
    Yo necesito usar siempre zapato muy cómodo, así que tampoco puedo elegir mucho... hacer las fotos fue divertido jeje
    Besos!!!


    JOAN GRAU Holaaa!! Benvingut, artista :-))
    El teu blog m'ha agradat moltíssim!!
    Gràcies per passar per aquí ;-)
    Abraçades!!!


    LAURA Jejejeje en això confio :-))
    La veritat és que no sé quines coses em passen pel cap a vegades jajaja
    Petons!!!

    ResponElimina
  32. Hi ha molts tipus de sabates avui en dia.
    Trobo que han quedat molt bé les fotos per haver-les fet mig d'amagat i amb la gent en moviment.
    Curiosa recerca.


    Que vagi bé!

    ResponElimina
  33. ALBERT Sí, és molt curiós quants tipus de sabates diferents!! :-))
    Algunes millor que altres, les dues primeres una miqueta mogudetes... però és cert que el resultat final no està del tot malament :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  34. M'encanta aquesta iniciativa de fotografiar peus!! I m'ha encantat veure unes avarques de sa meva terra!!
    Molt bones!!
    Salut!

    ResponElimina
  35. HAHAHAHAHAHA òstres, em recorda a mi un dia que vaig fotografiar un guiri amb sandàlies i mitjons d'ossitos! Els teus encara són decentets, perque al Pg de Gràcia a l'estiu hi ha cada friki-peu...

    ResponElimina
  36. CONSUELO Siiiiiii :-)) Jejeje la Tere, que viu a Mallorca, ja ma dit que era calçat menorquí :-)) Doncs són molt maques!!
    Petons!!!


    SPAGUETTI Xiquetaaa!! T'has canviat la imatge! jejeje
    Siiii? jajajaja i també ho vas fer així, dissimuladament? :-))
    Si noia, si... es veu de tot :-))
    Petons!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!