dijous, 30 d’octubre del 2008

Bona gent


Aquesta “A” que hi ha damunt del flam casolà és la “A” d’Assumpta perquè això son postres personalitzats :-) I és que hi ha bona gent al món, molta més de la que pensem...

Passa pel meu barri a repartir propaganda un noi d’una d’aquestes empreses que es diuen “Noséquèmail”. A vegades va amb un carret, a vegades amb una bossa... somriu i saluda a tothom.

La gent s’hi atura i intercanvien un parell de paraules, no gaire més, perquè no perd pas el temps, eh? No, no, que treballa molt, i va de pressa... ja pot fer fred, calor, ploure... moltes vegades va corrents i et passa pel costat i et saluda mentre segueix corrent “Adéu, bon dia!”

El meu marit i jo diem que té alguna cosa especial, és com una mena de portador d’ànim positiu (bé, jo dic que és un àngel jeje)...

Si vas pel carrer amb el cap ple de cabòries i et creues amb ell... automàticament t’adones que t’ha canviat el rostre i ja estàs somrient.

......................

Els dies que treballem matí i tarda ens quedem a dinar a un cafè molt a prop del despatx on menges per 7 Euros... i molt bé... i, a sobre, et porten unes olivetes arbequines per picar mentre esperes el primer plat. Tot molt casolà i boníssim. Bona gent.

Una noia que hi treballa és la dolcesa en persona. El meu home pren cafè i jo no... el cafè el serveixen acompanyat d’una galeta o xocolatina petita, doncs ella en porta dos i una me la dona a mi, me la regala... i ja sé que només és una galeta o una miqueta de xocolata, però me la dona amb un somriure que val un món...

La foto és d’un dels postres... a mi m’hi van posar una “A” i al meu marit una “J” (primera lletra del seu nom compost)

21 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    "BUENA GENTE"

    Esta “A” que aparece encima del flan casero es la “A” de Assumpta y es que esto es un postre personalizado :-)
    Hay buena gente en el mundo… mucha más de la que pensamos…

    Pasa por mi barrio a repartir propaganda un chico de una de estas empresas que se llaman “Noséquémail”, a veces va con un carrito, otras con una bolsa… sonríe y saluda a todo el mundo. La gente se detiene a intercambiar un par de palabras con él, no muchas porque no pierde el tiempo. No, no, que trabaja mucho y va deprisa… ya puede hacer frío, calor, llover… muchas veces va corriendo, te pasa por el lado y saludo “¡Adiós, buenos días!”…

    Mi marido y yo decimos que tiene algo especial, es como si fuese un portador de ánimo positivo (bien, yo digo que es un ángel, jeje)

    Si vas por la calle, con la cabeza en tus problemas y te cruzas con él, automáticamente te das cuenta que te ha cambiado el rosto y que estás sonriendo.
    ....................

    Los días que trabajamos mañana y tarde nos quedamos a comer en un café muy cercano al despacho donde almuerzas por 7 Euros… y muy bien… y encima te traen unas aceitunitas arbequinas para picar mientras esperas el primer plato… todo muy hogareño y riquísimo. Buena gente.

    Una chica que trabaja allí es la dulzura hecha persona: Mi marido toma café y yo no… el café lo sirven acompañado de una galleta o chocolatina pequeña, pues ella trae dos y una me la da a mí, me la regala… y ya sé que sólo es una galleta o un poco de chocolate, pero me la da con una sonrisa que vale un mundo…

    La foto es de un postre… a mi me pusieron una “A” y a mi marido una “J” (primera letra de su nombre compuesto)

    ResponElimina
  2. Saps una cosa, poca gent dóna res a canvi de res, i si certa gent et tracta tan bé, potser és perquè sempre ets respectuosa i ets la primera a tenir un somriure pels altres. No sé per què, però penso que és així, fins i tot si no haguessis escrit un post així, però ara m'ho confirmes. A la gent a la que s'agafa estimació se la sol tractar bé a tot arreu.

    ResponElimina
  3. Pues claro que la gente amable, sonriente te levanta el ánimo, a mi me pasa con la señora del kiosko de diario, con el guarda que pica los boletos del tren en la estación de mi pueblo, siempre un saludo amable, algún comentario y la sonrisa de hasta mañana y me pone bien, besos Assumpta, me encantò tu post, tía Elsa.

    ResponElimina
  4. Quin post més xulo, Assumpta! Està bé, molt bé recordar tots els motius que tenim per estar contents, per sentir-nos acompanyats, en aquesta època en què se suposa que tot són males notícies.

    Doncs no, no ho són! També hi ha motiu per a l'esperança, per celebrar que també hi ha gent que val la pena!

    ResponElimina
  5. si fossis una clienta borde, segur que això no ho hagués fet. Oi? i no deu ser només un dia, això es guanya dia a dia, ja ho veus!!!
    És tot un detallàs!!
    Algun dia vindré aviam si m'hi posen la I, jeje.

    ResponElimina
  6. Sí, de vegades sorprèn trobar bona gent pel món... M'has recordat la pel·li Amélie.

    ResponElimina
  7. A mi m'agraden estos petits detallets que ens fan somriure :)

    ResponElimina
  8. Tot és donar i rebre.
    De ben segur que els has somrigut, i t'has fixat i saber apreciar-ho.

    I si, hi ha molt bona gent pel món

    ResponElimina
  9. Què boniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic!!!!
    Ualaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
    I mmmmmm, què bo, oi?????

    ResponElimina
  10. Es veritat que la gent que et tracta amb un somriure, t'aixeca l'anim. Sempre diuen que has d'anar pel carrer amb un somriure, mai saps a qui li faras be. Diuen que es contagios.

    El problema es que jo cada vegada tinc mes botigues de Reus a la llista de "no entro aqui mai mes", o sigui que m'hauras de dir on t'han fet aquesta A tan bonica per anar-hi.

    Que tinguis un bon dia!! :-))

    ResponElimina
  11. XEXU Ostres, Xexu... això que dius m'emociona i jo, que m'encanta escriure i xerrar i anar posant posts a tot arreu, em quedo sense saber què dir :-)
    Moltes gràcies, de veritat, però sí és cert que aquestes persones que cito van repartint "quelcom especial" pel món :-)
    Abraçades!!!


    TÍA ELSA Me gusta la expresión que has empleado "la sonrisa de Hasta mañana me pone bien" :-)) Son un poco como "repartidores de alegría" :-)
    Besos!!!


    FERRAN Sí, Ferran, és que sembla que amb les notícies que anem sentint tot el dia, a tot hora, només passen coses dolentes, que la gent s'ha deshumanitzat totalment i no és cert... hi ha gent meravellosa que, potser sense saber-ho, et fan alegrar :-)
    Abraçades!!!


    INSTINTS Jajaja m'has fet riure!! :-)) És que hi ha una clienta que sempre arriba i "té molta pressa, molta pressa" la veritat és que no m'he fixat mai si li portaven algun postre amb inicial ;-)))
    I això que et possin una "I" jajaja segueixo rient.
    - Com et dius?
    - Instints.
    I el flam amb la "I" :-))
    Petons!!!


    P-CFACSBC2V A vegades sí que pensem negativament, però n'hi ha molta de bona gent però, com diu ma mare, "no surten a les notícies" :-))
    Ai, Amélie fa anys vaig conèixer una noia que l'hi encantava aquesta peli!! (jo sóc un desastre cinèfil, ho buscaré al Sr. Google jeje)
    Abraçades!!!


    BAJOQUETA Sí, t'asseguro que si et creues pel carrer amb el noi de l'empresa de mailing no pots evitar sentir una "onada" de pau, com d'ingenuitat, bon rotllo :-)) I els de la cafeteria (que son tots, eh? un matrimoni i una camarera) et fan sentir com a casa...
    Petons!!!


    RITS Sí, és cert que sempre torno els somriures i que, per això, hi ha molta gent que em saluda pel carrer a la que només conec de vista :-))... però en aquests dos casos, el mèrit és d'ells... ells són els que han començat a repartir carinyo
    Petons!!!


    MONTSE Siiiiiii jajaja tot s'ha de dir, que estava boníssim jaja
    Petons!!!


    VERO M'agrada això d'anar amb un somriure que no saps a qui faràs bé... és molt maco :-))
    Sí!! A mi l'estiu passat em van clavar una estafa a una botiga de roba que em van passar les ganes de tornar-hi mai més... (volia roba per una bata d'estar per casa -perquè la fes ma mare jeje- i em van "aconsellar" tan malament que en van sortir DOS i encara ha sobrat!!... ara que jo vaig ser tonta de no adonar-me'n) però ja m'he convençut a mi mateixa que es van equivocar i ja està jeje :-))
    Aaaaai!!! al lloc aquest deixen fumar, Vero!!... però ja et diré on és :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta el postre personalitzat! :)tot un detall.
    Saps que crec assumpta que en general, la gent va amb tantes presses i poques ganes que no mira a la persona, no la veu encara que la tingui davant o estigui parlant amb ella. Per això quan algú perd un instant del seu estimat temps en escoltar, somriure o fer una "A" es tota una festa. Sort que encara queda gent que valora les petites grans coses! :)
    petonets

    ResponElimina
  13. oh, assumpta, quin detall! no m'estranya que la gent tingui aquests detalls amb tu, pq tu també ets portadora d'ànim positiu. Molts cops quan et llegeixo, automàticament me n'adono que m'ha canviat el rostre i que estic somrient :-))). Tu vals un munt de móns!! Petonets :-)*****

    ResponElimina
  14. Aquests detalls fan que valorem més a les persones ,ens fan sentri a gust,no?
    Salut!

    ResponElimina
  15. AIGUA Sí que fa molta il·lusió quan et porten el plat així... i jo vaig dir "Però si és una A!!" i vaig treure la càmera i vaig fer la foto mentre reiem... i l'amo (l'Albert) em va dir "déixa-me-la" i va anar ensenyant la foto que jo acabava de fer del flam amb la "A" jaja va ser divertit :-)
    Potser sí que tens rao que la gent va tan de pressa que ni es fixa amb els somriures... algun avantatge hauriem de tenir les tortuguetes com jo :-)))
    Abraçades!!!


    BRUIXOLETA Ostres, gràcies, de veritat :-)
    Això que tu dius també em passa sempre a mi al teu blog, i t'ho dic ben de cor.
    Des de la primera vegada que et vaig llegir i vaig veure que vivies amb l'Elevanda que volia aprendre a volar... jo vaig dir aquí dins hi ha màgia i no m'equivoco, eh? :-))
    Molts petons!!!


    CONSUELO I tant que sí :-))
    A mi em saben transmetre pau i això és tan important!! :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  16. el postre sembla una obra de'n Joan Brossa.
    I es que sou bona gent, eh!

    ResponElimina
  17. M'encanten aquests detallets i també m'agrada la gent que sap fer-los. Uns post que també fa somriure com el noi del "Noséquémail"

    ResponElimina
  18. Doncs esperem que hi hagi molts angels amb una A!

    ResponElimina
  19. ESTRIP Ostres!!! M'has fet riure amb això de l'obra de Joan Brossa!! jajaja... un "Poema Visual" :-)
    I jo que m'ho vaig menjar :-)
    Abraçades!!!


    CARME Doncs aquest vespre m'he trobat al noi del "noséquèmail" al Mercadona i m'ha saludat tot simpàtic, hem parlat del temps, de la pluja... Ni un sol moment ha deixat de somriure... i jo pensava "si sabés que he parlat d'ell al blog" :-))
    Abraçades!!!


    ANIMAALADA Siiii, el món és plè d'àngels, i amb totes les lletres jeje :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  20. Assumpta! aquest flam fa una pintaaaa res com un lloc familiar que et tractin com a casa... La bona gent s'agraeix, el seu somriure també, una abraçada!

    ResponElimina
  21. CESC I estava boníssim!! :-))) gust tradicional totalment. El lloc és molt petit. Només té tres taules (tres, de veritat, eh?) o n'agafes una o has de seure a la barra, que a mi no m'agrada perquè amb els genolls fomuts hi estic incòmoda, però com sempre anem a dinar passades les tres, doncs hi ha lloc a les tauletes :-)) i et tracten com si fossis un amic :-)
    Una forta abraçada!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!