dimecres, 18 de febrer del 2009

Imants, curiositat i endevinalla...

Un dia, l’Estrip quasi em mata de l’ensurt quan, en un escrit seu, vaig llegir “A la nevera hi ha nous inquilins una tortuga amb la seva cria i una fulla de tardor”... vaig pensar que es tractaria d’una metàfora poètica, però em vaig quedar amb l’ai al cor, pensant que potser tenia els animalons vius allí dins... glubs. Per prudència, no vaig dir res... però en Xexu, que va ser més valent que jo, ho va posar així de clar “Va, corre, treu la tortuga de la nevera abans no li agafi hipotèrmia!”... Vaig esperar dissimuladament a veure que responia l’Estrip i vaig respirar tranquil•la quan vaig saber que aquests inquilins estaven “per fora” de la nevera (o sigui, que eren imants)

I em va fer gràcia perquè jo havia pensat alguna vegada en dedicar un post (a això sí que no se li pot dir article de cap de les maneres) als meus preciosos imants... Així que els poso. La primera és una "vista general", la segona un record d'Edimburg i la tercera són records d'Amsterdam :-)





Una curiositat... abans mirava unes fotos i he trobat aquesta que vaig fer al Gaudí Centre de Reus fa un parell d'anys amb una frase de Dalí (és una foto escanejada)



I una endevinalla que em va passar el meu amic Joan de Mallorca (el que em va vestir els angelets del Barça) Es tracta de saber quina figura (símbol) seria la següent a la sèrie... jeje (es veu que va sortir a una peli, així que si algú ha vist la peli ho sabrà aviat...) :-)

41 comentaris:

  1. Adaptación al castellano

    "Imanes, curiosidad y adivinanza"

    Hace unos días Estrip comentaba en su blog que tenía una tortuga con su cría en la nevera... Tras el primer impacto, se descubrió que se trataba de imanes :-) eso me recordó que hacía tiempo que me apetecía hacer un post con mis imanes.

    La primera foto es una "vista general" de la nevera. La segunda un souvenir de Edimburgo y la tercera de Amsterdam...

    Una curiosidad, antes miraba unas fotos y he encontrado una con una frase de Dalí que se puede leer en el "Gaudí Centre" de Reus (es una foto escaneada, ya que la hice con cámara no digital)

    Y por último una adivinanza que me pasó mi amigo Joan de Mallorca (el que me vistió los angelitos del Barça)... se trata de adivinar cuál es el siguiente símbolo. Parece ser que salió en una peli, así que si alguien la vio lo sabrá enseguida... Yo no la vi y lo acerté... pero no enseguida jajaja

    ResponElimina
  2. Quina poca imaginació la meva, mira que no pensar que es tractava d'imants de nevera... si jo la meva la tinc plena, que amb els amics ens portem justament això de record quan anem de viatge a algun lloc! Aviat en tindré un d'Edinburgh jo també!

    Ostres, amb l'endevinalla m'agafes fred. Però és que no entenc massa bé el que s'ha de trobar, una figura, un símbol? A què et refereixes?

    ResponElimina
  3. Doncs jo sí que he trobat l'endevinalla! No sé si dir-la. No he vist la peli, però en coneixi una d e semblant que m'hi ha ajudat. Es pot dir aquí?

    ResponElimina
  4. XEXU No diguis que tu sabies que eren imants!! jajaja
    Admeto que pensava que era una metàfora... Noi, jo de poesia no hi entenc gaire... No hi vaig pensar :-)
    En quant a l'endevinalla, es tracta d'un símbol, però ho pots explicar, no cal que ho dibuixis jeje
    Abraçades!!!


    CARME I tant que ho pots dir aquí :-))
    A veure si guanyes a Xexu jeje
    Petons!!!

    ResponElimina
  5. Yo también hice unas fotos a mi frigo hace tiempo con los montones de imanes,pero fue porque sujetaban un dibujo de una sobrina con palabras cariñosas.
    Esos imanes son preciosos y tan colocaditos,las mariquillas me gustan mucho.
    Patry trajo de Nueva York unas piedrecitas negras que se atraen unas a las otras ¡Cómo me gustan todas estas pamplinas! No dejamos de ser un poco niñas.
    Un beso

    ResponElimina
  6. Ui! Jo també tinc la gelera plena de xismes d'aquests, fins i tot hi tinc el Guernica de Picasso :)

    Mmmmmmm, quina endivinalla més difícil, qué hi puc participar? jajaja.

    Abraçades!

    ResponElimina
  7. Per cert... ejem... :)

    http://img135.imageshack.us/img135/1024/angeletsor6.jpg

    ResponElimina
  8. Assumpta, la meva mare és una fanàtica també dels imans de la nevera. Crec que dintre de poc, haurà d'encarregar una setena nevera perquè ja no li caben... jejeje Sempre li'n porto algun quan vaig a fora.

    Pel que fa a l'endevinalla o joc numèric, surt a la pel·lícula d' "Els crims d'Oxford". El llibre no està mal, però la pel·lícula, com gairebé sempre amb les adaptacions a la pantalla gran, defrauda.

    ResponElimina
  9. Em sembla que imans a la nevera en tenim tots, sobre tot si tenim canalla jeje.
    respecte a l'endevinalla no tinc ni idea, ni he vist la película ni he llegit el llibre, seguire buscant.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Quina nevera més ben guarnida de detalls macos!!...En la meva hi ha una mica de disbauxa amb tots els elements que hi tinc.En la única cosa que coincidim és amb l'adhesiu de "Sanitat respon 24 hores", jejeje.
    I sobre l'endevinalla no la conec.Esperava que la Carme ho expliqués, però encara veig que no ho ha fet, i amb la pista de'n Jordi sobre el nom de la película, com no l'he vist, tampoc m'ajuda.Esperaré fins demà, que segur que es descobrirà.
    Una forta abraçada.

    ResponElimina
  11. Aquesta endevinalla no va sortir també en un capítol dels Simpsons? Si no era aquesta, era molt semblant... i té a veure amb números.


    Paraula de verificació: "munho". Ai, ai, ai, aquesta vaca que tens a la nevera (a fora, eh!).

    ResponElimina
  12. Va sortir a la peli de "Els crims d'Oxford" i al llibre també clar.
    Jo sóc patata per estos jocs, però este ha voltat per tot lo món :)

    ResponElimina
  13. Si sé la peli però no recordo l'endivinalla i ara encara estic un pèl dormida per pensar-hi, compta alguna cosa?

    Els imans molt macos! m'agraden molt les marietes!!!!!! amb mesures diferents

    ResponElimina
  14. Assumpta, jo a la nevera només hi tinc dos imans: el de la companyia de la llum i el de l'aigua... tots dos, per "siduncàs"!!!

    Col·leccionar coses és una mostra d'apreci... avui, començo a col·leccionar el teu blog!

    ResponElimina
  15. Em va fer molta gràcia la frase del Dalí quan la vaig veure a la "caixa Gaudí",( perquè per mí sempre serà la caixa Gaudí, quina manera de contaminar visualment la Plaça Mercadal :( ,és una opinió personal).
    M'has fet agafar ganes de començar una col·lecció d'imants :)

    ResponElimina
  16. jajajajajajja... grande grande... esto es muy grande.. a ver si un dia me animo a subir la foto de mi nevera... en la que tengo ahora, no tengo imanes, esto no puede ser, por cierto, de la adivinanza "ni flowers"...

    ResponElimina
  17. ostra assumpta ... saps que en tenim un de comú: el del 902 111 444 !!!

    :)

    ResponElimina
  18. Bé l'endevinalla és molt fàcil perquè ja la sabia...1,2,3,4 però quan me la varen fer no ho vaig descobrir fins el número sis., per altra banda no volguer nomenar article a aquest escrit és massa agosarat., tant els teus comentrais com els teus escrits són articles per la senzilla raó que estan molt ben escrits., altra cosa és que no presumeixis de la teva habilitat literària....saludus campiona i si fos un home de premis te'l donaria al teu blog segur...

    ResponElimina
  19. M'agraden molt els imants, jo tambe tinc una bona col.leccio. Els de Amsterdam son molt bonics. Que seria de les neveres sense decoracio, oi?

    Segon tema: jo tambe vull dir que soc de Reus, jeje!!

    I l'altre: ja se la resposta, la puc dir?

    ResponElimina
  20. Tens una gràcia especial fent un post de les coses més quotidianes i més normals. Ets una artista!

    ResponElimina
  21. Ostres quina nevera més endreçada!!!
    Nosaltres la tenim tan plena d'imants, horaris escolars, notes, notetes i dibuixets que ni es veu, ens tornem micos per trobar la maneta per obrir-la...
    :-)

    ResponElimina
  22. l'endevinalla és una mica vella i sí, també sortia en un capítol dels Simpson

    ResponElimina
  23. ostres Assumpta quina nevera,
    el proper imant que tingui te'l regalaré.

    I l'endevinalla, jo també l'he vist son els números com si estiguessin davant d'un mirall!
    I no he vist els simpson ni he llegit el llibre, ni he vist la pel·lícula, i encara que sigui un enigma molt vell, jo sóc molt jove!

    ResponElimina
  24. ... i tu vius a Reus, així que el cercle queda tancat! Dalí no sabia que hi hauria una artista que el succeïria a la llista de reusencs famosos, hehe...

    Una abraçada, Assumpta!

    ResponElimina
  25. Pues no tengo ni idea, lo que si te puedo decir, es que si ves el frigorífico de mi madre, alucinas, ya no se ve ni lo blanco, y ahora está empezando a llenar la caldera, es la loca de los imanes, los tiene de todas las ciudades, de todos los santos, todos los pajaritos que te puedas imaginar, cangrejos, patos, en fin, en mi casa tenemos un FRIGO-IMAN. Un beso guapa

    ResponElimina
  26. Hola Assumpta!
    Quina varietat! coincidem amb el de CatSalut. Jo posso imants amb els números de telèfons de farmàcies...sóc una mica hipocondríaca.
    salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  27. M'agrada aquest post! just perquè naltros tenim algunes coses semblants a les que tu tens penjades i per tot el què expliques, en cada post o article jeje tu ens regales una part de tu i això està bé :)

    ResponElimina
  28. A mi també m´agraden els imants a la nevera... és una manera de donar-li color a tanta blancor....
    Una abraçada....

    ResponElimina
  29. Ho col·lecciones tot!

    Si ajuntés totes les fotos que has posat el blog, podria fer una reproducció de com és casa teva jejejeje.

    La endevinalla no l'endevinaria per molt que m'hi esforcés...

    Vagi bé!

    ResponElimina
  30. Ay ASSUMPTA...Yo tengo mi heladera llena de imanes..UFFF PARA LIMPIAR ES EL PROBLEMA
    bESOTES

    ResponElimina
  31. .... la lletra "M"... un cor.... un infinit... i el següent seria una fletxa apuntant cap a dalt...? ;-)

    Bona col.lecció d'imants! :-)))

    ResponElimina
  32. Moltes gràcies!! TERE, ANGLE, JORDI, GEORGE, MONTSE, P-CFACSBC2V, BAJOQUETA, RITS, ALEX (gràcies especials), AIGUA, KRAPUMKA, ÒSCAR, NOCTAS, VERO, KWEILAN, SERGI M., JORDI CASANOVAS, ESTRIP, FERRAN, ISABEL, SÍLVIA, CESC, EVA, ALBERT, MARISA (el rincón de mi niñez)

    Veig que molts sabíeu l’endevinalla i donàveu pistes però no ho acabàveu de dir... jeje... Efectivament, són els números 1, 2 i 3 com vistos per un mirall i enganxats a la forma normal del número: Un 1 amb el seu reflex al davant es veu com una M i així...

    M’ha fet molta gràcia veure que molts tenim el número de “Sanitat Respon” i com Isabel diu que la seva mare ja té la nevera ten plena d’imants que ha començat amb la caldera!! jejeje

    Efectivament, Aigua El Gaudí Centre, o Capsa, és horrible per fora, molt lleig... però per dins val la pena oi? :-)

    En Joan m’ha vestit també els angelets de la nevera!! Es pot veure a l’enllaç que ha posat (Angle) que ara, no sé per què, no m’ho deixa enllaçar a mi, i aquest matí ho he pogut veure... ai!!

    Moltes abraçades a tots!!

    ResponElimina
  33. Preciosos imanes. Yo también tengo unos cuantos, sujetan el menú del comedor de los niños... y muchos futbolistas!que me van poniendo los niños.

    Saludos

    ResponElimina
  34. ¡¡MUCHAS GRACIAS!! TERE, ANGLE, JORDI, GEORGE, MONTSE, P-CFACSBC2V, BAJOQUETA, RITS, ALEX (gràcies especials), AIGUA, KRAPUMKA, ÒSCAR, NOCTAS, VERO, KWEILAN, SERGI M., JORDI CASANOVAS, ESTRIP, FERRAN, ISABEL, SÍLVIA, CESC, EVA, ALBERT, MARISA (el rincón de mi niñez)

    Veo que muchos sabíais el acertijo y dabais pistas pero sin acabarlo de decir... jeje...
    Efectivamente, son los números 1, 2 y 3 como vistos por el espejo y pegados a su forma "normal".
    O sea: un 1 con su reflejo delante, se vería como "M" y así...

    Me ha parecido muy simpático ver que muchos tenemos la pegatina con el número de Asistencia Sanitaria de la Generalitat (hay que ser previsores) y como Isabel dice que su madre tiene ya la nevera tan llena de imanes que ha empezado con la caldera jejeje

    Efectivamente, Aigua, el Gaudí Centre o "Capsa" es horrible por fuera, muy feo... pero por dentro vale la pena, verdad? :-)

    Ah! y Joan me ha vestido también los angelitos de la nevera!! (uno del Barça y el otro del Mallorca jeje) Se puede ver en el enlace que ha puesto (Angle) y que ahora, no sé por qué, no me deja enlazar a mi... ¡y esta mañana he podido verlo sin dificultad! :-(

    ¡¡Besos y abrazos a todos!!

    ResponElimina
  35. ROSA Gracias a tí también, por supuesto :-))
    Besos!!!

    ResponElimina
  36. Ara sí que ho he vist de seguida el resultat de l'endevinalla!!...Em sembla que no se m'hagués acudit mai.
    Qué fàcil i evidents són las cosas quan es coneix el resultat final!!...
    He trobat a faltar el post d'avui, i l'estona se m'ha fet curta.
    Una forta abraçada i que tinguis molt bon dia.

    ResponElimina
  37. Hahahaha crec que mitja Catalunya tenim l'iman de Catsalut! M'encanten els teus imans d'Amsterdam!!!!
    Doncs a la meva nevera tots els imans són de publicitat,excepte un que mereix tots els honors...Tinc un Chiquitazo, saps aquells catxarros de plàstic rodons que regalaven amb les bosses de patates fa molts anys? Li vaig enganxar un iman al darrere i allà està. I fa anys que ma mare amenaça en treure'm "aquell senyor" de la nevera, però no. És una reliquia,si vols quin de tots els Tazos del Chiquito de la Calzada és: http://img8.imageshack.us/my.php?image=423957486d83eaafd4fjk5.jpg

    Pfff hahaha què fort, sabia la sol.lució de l'endevinalla però me l'he hagut de mirar una estona perque seguia sense veure-ho...Jo i els números...Ai!

    ResponElimina
  38. Ai Montse jejejeje jo no poso post cada dia :-)) n'he posat alguns seguits, però normalment espero un parell o fins i tot tres dies :-)) (si no no puc respondre a tots, com m'ha passat en aquest darrer, ai!!)
    Una gran abraçada!!!

    Spaguetti Jajaja mira que tenir aquest Chiquito!! Qualsevol dia la mare el treu!! :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  39. Doncs jo acabo de descobrir l'endevinalla i he llegit la solució als comentaris... m'ha agradat molt! Per cert, saps que nosaltres també tenim a la nevera el mateix imant de dofins? Deuen se cosinets! :-)

    ResponElimina
  40. Per mi, l'inam que més m'ha agradat és aquell tió tan simpàtic :)

    ResponElimina
  41. LAURA Jo la vaig trobar xula l'endevinalla jeje... La vaig treure, però em va costar bastant :-))
    Jajaja quina gràcia!! El mateix imant de dofins!! :-) Segur, segur que són família ;-))
    Petons!!!


    ANA Ai!! jeje el tió té història perquè van venir uns amics de Càdis pels volts de Nadal del 2007 i vàrem anar a la Fira de Santa Llúcia, que els va encantar per cert jeje... i llavors es van comprar un imant com aquest un tió, per record d'una tradició de Catalunya... en ens en van comprar un per a nosaltres!! :-)) Ja veus, comprat a Barcelona, però regal de gaditans ;-)
    Petons!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!