diumenge, 19 de juliol del 2009

El meu homenatge a Eto'o

Tot i ser molt futbolera, no entenc mai què passa dins els equips de futbol, quins son els problemes que hi ha als vestuaris. No sóc tècnica, hi ha molts punts que se m’escapen i, per tant, no puc comprendre què és el que fa que molts bons jugadors acabin marxant d’una manera estranya.

Aquests dies es parla del fitxatge d’Ibrahimovic. No tinc el menor dubte de que és un jugador fabulós i que pot ser magnífic veure’l jugar al Barça.

Però... i Eto’o? Mereixia marxar així? No... ho sento però no ho entenc.

Algú recorda que ha marcat més de cent gols amb la nostra samarreta? Algú recorda que va ser ell qui va fer el primer a la final de la Champions de Paris (quan anàvem perdent!) i que va ser qui va obrir el marcador a la final de Roma?

PARIS 2006


ROMA 2009


Sempre he tingut una debilitat especial per aquest jugador... No sé per què. Jo sóc molt irracional en els meus afectes. No pots preguntar-me perquè algú em cau millor o algú pitjor... és així i ja està. I, a més, sóc d’una fidelitat a prova de bombes. Si “m’estimo” algú el defensaré sempre.

"Su jugador favorito era Eto'o" per La Granja


Que Eto’o té un caràcter difícil? D’acord... i què? Sembla que Ibrahimovic encara el té pitjor.

I bé, que consti que si el Barça considera que el camerunès havia acabat aquí el seu cicle, jo ho respecto totalment. Ja dic que jo no sóc tècnica, no hi entenc prou d’això. Jo, quan parlo del Barça, parlo amb el cor.

Així doncs, donem per suposat que Eto’o havia de marxar (“ells” sabran les raons internes) i que s’ha buscat un jugador boníssim per cobrir el seu lloc...

El que jo no puc acceptar és la forma... Aquesta mena de fòrmula matemàtica:

Eto’o + 45 kilos + cessió de Hleb = Ibrahimovic.


Això és una falta de respecte a un jugador que ens ha donat molt. I m’és igual que l’any que ve acabés contracte i hagués pogut marxar lliure... en Samuel no és “un saldo”. Ho sento, però les coses no es fan així. Un home com Eto’o no es mereix marxar per la porta falsa. L’havien d’haver traspassat per una banda i, després, fitxar a qui haguessin volgut.

Gràcies, Samuel!! Sempre que recordi l’any del primer triplet del Barça, tu estaràs encapçalant els meus records!!

42 comentaris:

  1. Traducción al castellano:

    "MI HOMENAJE A ETO'O"

    A pesar de ser muy futbolera, nunca entiendo qué pasa “dentro” de los equipos de fútbol, cuáles son los problemas que hay en los vestuarios. No soy técnica, hay muchos puntos que se me escapan y, por lo tanto, nunca puedo comprender qué es lo que hace que muchos buenos jugadores acaben marchando de una manera extraña.

    Estos días se habla del fichaje de Ibrahimovic. No tengo la menor duda de que es un jugador fabuloso y que puede ser magnífico verlo jugar en el Barça.

    Pero... ¿y Eto'o? ¿Merecía irse así? No... lo siento pero no lo entiendo.

    ¿Alguien recuerda que ha marcado más de cien goles con nuestra camiseta? ¿Alguien recuerda que fue él quien hizo el primero en la final de la Champions de París (cuando íbamos perdiendo!) y que fue quien abrió el marcador en la final de Roma?

    Siempre he tenido una debilidad especial por este jugador... No sé por qué. Yo soy muy irracional en mis afectos. No puedes preguntarme porque alguien me cae mejor o alguien peor... es así y ya está. Y, además, soy de una fidelidad a prueba de bombas. Si "quiero" a alguien le defenderé siempre.

    ¿Que Eto'o tiene un carácter difícil? De acuerdo... ¿y qué? Parece que Ibrahimovic aún lo tiene peor.

    Y bien, que conste que si el Barça considera que el camerunés había terminado aquí su ciclo, yo lo respeto totalmente. Ya digo que yo no soy técnica, no entiendo lo suficiente. Yo, cuando hablo del Barça, hablo con el corazón.

    Así pues, demos por supuesto que Eto'o tenía que irse ("ellos" sabrán las razones internas) y que se ha buscado un jugador buenísimo para cubrir su lugar ...

    Lo que yo no puedo aceptar es la forma ... Esa especie de fórmula matemática:
    Eto'o + 45 kilos + cesión de Hleb = Ibrahimovic.

    Esto es una falta de respeto a un jugador que nos ha dado mucho. Y me da igual que el año que viene acabara contrato y hubiera podido salir libre... Samuel no es "un saldo". Lo siento, pero las cosas no se hacen así. Un hombre como Eto'o no se merece salir por la puerta falsa. Tenían que haberle traspasado y, después, fichar a quien hubieran querido.

    ¡Gracias, Samuel! ¡Siempre que recuerde el año del primer triplete del Barça, tú estarás encabezando mis recuerdos!

    ResponElimina
  2. jo no hi crec en caracters dificils, crec en persones mes q en professionals, a mi tb em flipava el samuel, em sap greu q hagi marxat, i mes d'aquesta manera. siell volia anarse'n, q ho dubto, havia de ser per la porta gran.

    ResponElimina
  3. Assumpta, ja saps que jo no sóc futbolera i que hi entenc molt menys que tu... no tinc ni idea de si Eto'o havia de marxar o no, però crec que tens tota la raó. Les persones són persones i no s'haurien de fer les coses així. Jo crec que primer de tot són les persones i el "savoir-faire" i les relacions humanes el menys conflictives que es pugui. En general sempre trobo que als futbolistes se'ls tracta d'una manera... com si fossin "objectes" valen un preu, no el valen... uff!

    ResponElimina
  4. No puc fer més que coincidir amb tu. Penso que s'han comès injustícies amb aquest jugador. Vagi per davant que és un jugador conflictiu, però ho és perquè no calla el que pensa. També és prepotent, ambiciós, i unes quantes coses més que segur que el fan de tracte difícil, i molta gent del seu entorn no el deu suportar. Els tècnic i directius ja van dir en acabar la temporada que ara era hora de prendre alguna decisió impopular, i era clar que es referien a l'Eto'o.

    I la decisió és impopular perquè un jugador que marca els gols de l'Eto'o és estimat pel públic. Crec que els aficionats, en no tenir que patir-lo, estem majoritàriament convençuts que és un dels millors davanters del món, dels tres millors, per posar un número. I que es deixa la pell al camp tampoc se li pot negar. Sentint-se rebutjat per l'entorn, però estimat pel públic, tot i que sempre sota la llarga ombra de Messi, anteriorment de la del Ronaldinho, i ara darrerament de Iniesta i Xavi, cosa que mina el seu ego, ha treballat com si li anés la vida. Per això crec que no es mereix aquest tracte, sobretot el que li donen els diaris esportius, que em fan venir ganes d'anar a cremar les redaccions.

    I a banda d'això, incloure'l al traspàs d'un altre jugador i a més pagar 45 milions... és absurd. Ja em semblava absurd quan en demanaven 35 milions, i després 25, per treure-se'l de sobre com fos. Que el Madrid ha pagat 94 milions per en C. Ronaldo!!! Si el Barça no hagués parlat tan malament d'ell i no el vengués a preu de saldo, qualsevol equip en pagaria 50 milions tranquil·lament. Ibra no ha demostrat massa de moment. Eto'o sí. Fer un canvi de jugadors ho entendria, però a sobre pagar un traspàs complet, perquè no crec que s'hagués de pagar més pel jugador suec, ja és de vergonya.

    Però què hi farem. Se'l volen treure de sobre com sigui. I a sobre el volen desprestigiar. És molt trist.

    Gràcies Eto'o, et recordarem sempre. Per l'entrega, pels pebrots que hi has posat, per les dues Champions que ens has donat, les tres lligues, i perquè t'han tractat fatal, però tu has respost amb gols. Fins sempre.

    ResponElimina
  5. L'Eto'o hauria de llegir el teu post. No crec que estigui gaire trist, fins i tot tenint en compte les circumstàncies actuals, però de ben segur que un reconeixement públic com el teu l'ajudaria a marxar del Barça amb més bon rollo.

    Jo tampoc no en sé res, dels intríngulis de vestuari. Diuen que és conflictiu, que no té gaire "adeptes" entre els seus companys. Però és evident, com dius tu, que ha estat un punter d'aquest Barça planetari.

    L'enhorabona a ell per ser bò, i al Barça per haver-li donat la plataforma per llençar-lo dalt de tot.

    Bon diumenge.

    ResponElimina
  6. Els jugadors, igual que els entrenadors tenen cicles. Queda't amb aquesta dada abans que comenci a parlar de l'eto'o: en Guardiola farà aquesta temporada i com a molt la següent, però cap més per no fracassar, perquè el propi equip necessitarà un canvi.
    El futbol, és un mercat. L'equip necessita noves incorporacions i treure's les que ja han donat tot el què havien de donar. Cada jugador aporta unes coses. I l'eto'o (amb tots els meus respectes) l'any que ve no seria vendible perquè la seva clàusula es alta i cap equip el voldria (ja ha costat trobar equip ara). La seva venta a l'inter és una bona opció ja que beneficïa a tothom i a totes les parts (potser a la família de l'eto'o no).
    Un altre punt que es podria considerar, potser seria que eto'o és un molt bon davanter centre, dels millors, però no té toc de pilota, li costa moltíssim jugar d'esquenes a porteria i controlar la pilota. No és un romàrio. Ibrahimovic té aquesta qualitat a més de marxar per velocitat.
    Una altra podria ser que eto'o ha patit una operació prou greu com perquè aquest factor i el de l'edat facin baixar el rendiment.
    I sí, ha fet moltíssim pel Barça, per això el paguen.
    És el meu punt de vista.... Ho sento per tu Assumpta.

    ResponElimina
  7. Hola Assumpta!
    També s´haurien de recordar les seves paraules a Vilafranca o la manera en que es va esborrar per no fer el passadía al Bernabéu.
    El Barça no ha fet massa bé les coses però Eto´o encara menys.
    salutacions
    Sílvia

    ResponElimina
  8. MONTSE Absolutament d'acord amb tu :-)
    Puc acceptar que hi hagués problemes de relacions "internes" i que es considerés millor vendre'l, però mereixia una sortida digna.
    Petons!!!



    CARME És que em quedo amb una sensació com si se l'estessin "traient de sobre".
    Sí, tot són milions i milions i preus i "valor" de les persones. És evident que el que ells cobren en un any nosaltres no ho cobrarem en la vida però, a vegades, hi ha coses que valen més que els diners i, en el cas d'Eto'o, considero que no s'està fent bé.
    Petons!!!



    XEXU Uaaaaaaau!! Comentari ben llarg!! M'agrada :-))
    Estic ben d'acord amb tu...
    Quan he acabat de llegir les teves paraules he aplaudit!!

    Ja m'ho imagino que ha de ser una persona de tracte difícil. No en tinc cap dubte (bah!! jo que em porto tan bé amb en Vincent, segur que amb ell ens entendriem ràpid jeje) :-)

    Bromes a part... i parlant en serio, el tema em té empipada. No m’agrada com es fan aquestes coses i encara m’agrada menys haver-ho de dir: Jo sempre sóc d’aquelles persones que, davant del dubte, defenso la posició “oficial” del Club (més que res, per no crear mala maror, perquè hi hagi "bon ambient"). Però en aquest cas no vull callar.

    Ja la temporada passada el volien fer fora. Finalment es va quedar i ha donat un resultat magnífic. Tan costa mirar de tenir-lo una mica content en l’aspecte personal? Tan costa que President i tècnics parlin una mica bé d'ell que alabin el seu joc, que el facin sentir bé?

    Sempre a l’ombra d’un altre jugador... l’any passat aguantant que Ronaldinho fos el nen mimat consentit i maleducat, al qual es permetia tot, les sortides discotequeres, l’augment de pes i la pèrdua de forma física, les poques ganes d’entrenar i ell, l’Eto’o, anar deixant-se la pell.

    Ah! En quant als mitjans de comunicació... tu ves a cremar redaccions de diaris que jo aniré cremant les de les televisions: Cada vegada que es parla de la Champions de Roma, les imatges són del gol de Messi. I el d’Eto’o? Que quan va marcar Messi, el Barça ja guanyava perquè el camerunès havia marcat primer!!
    I no és que no m’agradi Messi... i tant que m’agrada. Molt!!... Però les televisions, la premsa... ho empastifen tot.

    Sí, XeXu... sempre, sempre el recordarem!!

    Abraçades!!!



    FERRAN El teu comentari m'ha fet somriure :-))
    He imaginat l'Eto'o llegint el meu post jejeje... Al menys sabria que una part de l'afició l'estima i tindrà sempre un magnífic record d'ell.
    No sé si estarà trist... Però suposo que decebut si és deu sentir. Jo me'n sentiria. Tot i que sempre li quedarà l'orgull de passar a la història del Barça, d'haver estat el tercer màxim golejador de l'entitat en més de cent anys i d'haver estat decissiu en dues Champions :-))
    Molt bon diumenge maresmenc ;-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  9. INSTINTS Estic d'acord amb això que dius dels cicles. Per això, tot i que jo mai m'hagués desprès d'Eto'o, puc acceptar que l'equip tècnic el vulgui substituir per un altre jugador. A mi no m'agrada, però ho accepto.
    El que trobo fatal és la manera de fer-ho.

    Com ha dit en XeXu sembla que, a més de treure-se'l de sobre, el vulguin desprestigiar... però per què??

    Com que l'Eto'o l'any que ve no seria vendible perque té una clàusula alta? Si l'any que ve no tindria cap clàusula, que quedaria lliure...

    Estic d'acord amb que Ibrahimovic és un jugador molt complert, que és més versàtil que Eto'o. Ho accepto. Però no val 45 milions més que ell!!... a més, ja veurem què tal serà el seu comportament.

    En quant a que ha fet molt pel Barça i que per això el paguen: Doncs molt bé... és clar que el paguen, i força... però tots cobren autèntiques bestieses, per tant en això està igual que els altres i no tots han estat tan decissius com ell.

    Petons!!!



    SÍLVIA No puc estar d'acord amb tu... El Barça ho està fent fatal... Eto'o ha fet coses malament, per suposat, això no ho nego, però n'ha fet moltes, moltíssimes, de bé.
    Per cert, que no tenir ganes de fer el passadís al Madrid, per mí és un punt a favor jajajaja.
    Llavors la lliga ja estava decidida, ell no podia fer res perquè guanyessim res i no li va donar la gana d'aplaudir als merengues...
    Petons!!!

    ResponElimina
  10. No sé que passa però la majoria de grans jugadors que han passat pel Barça acaben sortint de mala manera...

    ResponElimina
  11. Coincideixo plenament amb tu: potser sí que és encertat que marxi ara i no l'any que ve, però, home, almenys que no marxi per la porta del darrere.

    ResponElimina
  12. Mai no arribarem a saber les raons de tot plegat.
    En la pretemporada passada, les coses estaven igual que ara, però al final es va poder resoldre. Penso doncs, que aquesta ha estat un regal.

    És un jugador a qui l'afició estima i admira, però sembla ser que dins del vestuari i directiva no te gairebé amics.

    Suposo que alguna cosa hi ha d'haver que se'ns escapa a tots plegats i que potser sigui la mateixa per la qual el club no ha fet cap pas per a un acomiadament com caldria, i hagi d'acabar sortint per la porta del darrera.

    Personalment em sap molt greu, però sempre han passat coses "estranyes" i sempre en seguiran passant.

    Des d'aquí només puc dir:
    Samuel, mai t'oblidarem!
    Que tinguis sort allà on vagis!
    " Comme tu t'appelle? Je m'appelle Samuel!!! "

    Petons.

    ResponElimina
  13. no segueixo gaire el futbol, i sento campanes aquí i allà.

    Es cert, en futbol i en la vida en general, que la gent ràpid s'oblida de les coses bones que un ha fet. En canvi, un error te'l recorden SEMPRE.

    Una altra reflexió és que a d'altres el que els importa només són diners i negoci. I els sentiments? Què és això?

    ResponElimina
  14. MA-POC Tens tota la raó! I el més "graciós" de tot és que això era una de les coses que Laporta (en la seva època d'Elefant Blau) criticava a Núñez... A veure com ho explica ara...
    Abraçades!!!


    P-CFACSBC2V Clar... Si és que jo tinc tota la confiança en Guardiola i em refio del que ell diu. Si ell pensa que Samuel ha de marxar, per molt que em dolgui, doncs ho acceptaré... Però no així. Ha de marxar com el gran professional que és, no per la porta del darrera i sense cap reconeixement. El seu nom sempre restarà unit a les Champions de Paris i Roma i, per tant, no mereix aquest final.
    Abraçades!!!


    -ASSUMPTA- Jo també penso que hi ha més coses al darrera de les que sabem. I és per això (i només per això) que dic que accepto que marxi. Penso que no deu estar ben integrat al vestuari, el que sigui. Com tu dius, moltes coses que no s'expliquen...
    Però el seu rendiment ha estat el d'un campió... i ha contribuït a la consecució d'uns titols, d'uns resultats històrics, i això no pot acabar fent-lo fora amb aquest menyspreu...
    M'uneixo al teu crit!!
    Comme tu t'appelle? Je m'appelle Samuel!!! :-))
    Petons!!!


    KHALINA La teva reflexió és molt bona!!
    Dius que no segueixes massa el futbol i, potser per això, parles amb objectivitat i dius el que jo crec que està passant aquí:
    "la gent ràpid s'oblida de les coses bones que un ha fet. En canvi, un error te'l recorden SEMPRE"
    I això passa sempre... Tu pots fer mil coses bones, amb la millor bona fe, però un dia t'equivoques i ja sembla que tot l'anterior que has fet no té cap valor...
    I la teva segona frase també m'agrada molt :-)
    Eto'o ja és multimilionari, no crec que li vingui d'uns quants quilos més o menys... potser el que li ha mancat ha estat sentir unes paraules bones que parlessin d'ell, declaracions en que el fessin quedar bé... coses així.
    Moltes gràcies per les teves reflexions :-)
    Petons!!!

    ResponElimina
  15. No puc pas estar més d'acord amb tu Assumpta!!

    però vaja... tot plegat és un negoci, i almenys em consola saber que en Hleb se'n va.

    ResponElimina
  16. Querida amiga: te imaginarás que yo tentiendo menos que vos, pero creo que hoy por hoy el futbol es más un negocio que una pasión y quien sabe que hay detrás de cada decisión. El lque ama una camiseta tiene otros valores que, lo digo con pena, se han perdido. Ustedes como hinchas del Barca sigan disfrutando de los triunfos, y el resto dejenlo correr, escapa a todos sus razonamientos, va eso creo yo. Besitos tía Elsa-

    ResponElimina
  17. Estic molt d'acord amb com em respons i ho comparteixo. Però per desgràcia el món de futbol deixa de ser cada vegada més un esport i es converteix en negoci. No sé si val els 45 milions més que l'Eto'o. Però possiblement no recordarem amb tanta estima l'Ibrahimovic com l'Eto'o. No oblidarem molt del què ha fet. No ho sé, però jo he estat entrenadora, i no cal estar en el millor equip del món per veure que un jugador t'ha donat lo què més ha pogut, i que sí, segurament ell es vol fer un homenatge perquè creu que se'l mereix. I se'l mereix, però al Barça només fan homenatges a aquells que s'han dedicat tota la vida al seu club, em sembla. I tampoc em sembla bé això, perquè l'eto'o ha sentit i sent els colors del club i del què representa a tot el món.
    I per molt que ens lamentem, tens raó, les coses no s'haurien d'haver fet com s'han fet, però aquí et diu una cosa: l'any passat va passa exactament el mateix, potser els culpables són la junta directiva, perquè no en sabem ni la meitat del què es mou i del què es parla. Crec que ens tenen prou enganyats.
    Bé diuen que el Barça està endeutat, i el Madrid, i mira com gasten els calés!!!

    Petonets i Visca el Barça!!!

    ResponElimina
  18. Jo no ho entenc, marxa el jugador amb més cor del fútbol espanyol, un home que ho dóna tot en cada partit i una estupenda persona. Implicat sempre en causes solidàries, la lluita contra el racisme i en l'ajuda als nens desemparats d'Àfrica.
    Que té caràcter? Sí, per això és com és (no en tenia l'Stoikov?). Pot ser que el trobareu a faltar, els seus gols, i els seus crits de "Madrid c*****, saluda al campeón". Canvieu un lleó africà per un tempan de gel suec (bon jugador sense dubta, pero jo no el canviaria ni per dos Ibrahimovics).
    Vaig tenir el plaer de veure'l jugar cinc anys aquí, el club del seu cor, al que segur que tornarà algu dia.
    Samuel, t'esperem. Mentres tan, que tinguis molta sort.

    ResponElimina
  19. ELUR Moltes gràcies :-))
    Sempre he pensat que entens molt de futbol :-) Els teus comentaris a blogs futboleros sempre m'han demostrat que saps de què parles :-)) així que el fet que pensis com jo, encara em fa veure més que no m’equivoco, que tenim raó tots els que pensem que Eto’o no mereixia una sortida així del Barça!!
    Tot i que, com tu dius, per nosaltres és un sentiment però hi ha tanta gent que en treu cullerada de tot això!!
    Petons!!!


    TÍA ELSA Pues mira... lo cierto es que el tuyo es un buen consejo y, cuando se me pase el enfado, voy a seguirlo :-))
    ¡Cuanta razón tienes! Justo comentábamos esto: los seguidores hablamos de "sentimiento"... pero directivos, jugadores, intermediarios, publicistas... todo es un gran negocio.
    Pero bueno, al final haré lo que tu me aconsejas: disfrutar de nuestros triunfos y lo demás dejarlo correr :-))
    Besos!!!


    INSTINTS Sí, sí, això del negoci ja fa temps que és així i cada vegada va a més i és una llàstima que així sigui.
    I mira, si et sóc sincera, en Laporta mai m'ha caigut massa bé. Una sèrie d'episodis "xulescs" (com el de l'aeroport, l'escridassada al xofer a la Plaça Frances Macià, etc.) em fan pensar que tampoc deu ser pas una persona fàcil de tractar...
    Veurem com acaba tot.
    En tot cas, esperem que, sigui com sigui, tot vagi lo millor possible pel nostre Barça i que Eto'o, si ha de marxar, no ho faci amb un mal record del nostre Club, que els seguidors sí que l'estimem :-)
    Petons!!!


    ANGLE Més greu que em sap a mi que marxi!!
    Porto tota la temporada amb la seva foto fixe aquí, a la barra lateral del meu blog, és l'únic jugador que hi he tingut.
    Quan, amb altres blogàires comentavem els partits, jo sempre parlava del "meu" Eto'o.
    Amb Stoitxkov també hi he pensat jo quan deien això del caràcter...
    Però, si llegeixes els comentaris, veuràs que la immensa majoria dels barcelonistes estem empipats amb aquesta decisió.
    Suposo que tu tampoc estàs sempre d'acord amb les decisions de la teva directiva, oi?
    No diguis doncs "canvieu", que jo no canvio res. Ho fan els que manen, no ho fan els socis ni els seguidors: Jo no ho faria, t'ho ben asseguro.
    En quant a que el trobarem a faltar, doncs jo sí, t'ho asseguro.
    Sé que ell sempre ha dit que vol acabar la seva carrera esportiva al Mallorca i espero que ho pugui fer. Sé que allí el rebereu com es mereix, com el gran, magnífic jugador que és.
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  20. Totalment d'acord. Jo l'he defensat sempre. La gent li té mania perquè preferia a Ronaldinho, i quan Eto'o va fer les famoses declaracions de Vilafranca... la gent se li va tirar a sobre, quan en realitat va ser sincer i tenia tota la raó.

    Si se'n va tindrà un vídeo-homenatge al meu bloc.
    Adéu!

    ResponElimina
  21. mai he estat gaire-pro-Eto'o, no sé mai m'ha fet el pes, i sabiem que marxaria. Però d'aquesta manera..... sap molt de greu per algú que s'ha donat tan per al club!

    espero que li vagi molt bé!

    ResponElimina
  22. Cuando estaba en el Mallorca era más joven,más rebelde y más problemático pero,creo yo,siempre se le aceptó como era,yo también siento pena por la manera en que los clubs potentes y grandes tratan a los futbolistas,si él no hubiera tenido empeño en jugar,rebeldía para enfrentarse al Real Madrid que lo tenía en el banquillo siendo prácticamente adolescente,jamás hubiera brillado como lo hace hoy día,fueron sus ganas de triunfar,de jugar lo que le trajo al Mallorca,prefería jugar en un equipo sencillo y humilde antes que estar en el banquillo del superpotente Real Madrid.Yo también pensé que el Barça trataba mejor a los suyos,puede ser que no lo consideraran suyo,no recuerdo que antes hubieran hecho algo parecido,siempre se portaron bien con todos,pasaron muchos de ser jugadores a otros puestos.¿Estará pagando por las amistades peligrosas como la de Ronaldinho?No entiendo nada,amiga,fíjate cómo se ha jugado también con Villa,que si para aquí,que si para allá...para nada.Son esclavos de lujo,quizá.
    Besos

    ResponElimina
  23. ALBERT Som majoria que el volem... em sembla que de Ronaldinho varem quedar ben farts la passada temporada: Ens va estar prenent el pèl, ell i els seus entrenaments "al gimnàs".
    Com que et considero molt entès en el tema futbolero, m'alegra moltíssim que siguis dels que defensa Eto'o!! :-)
    Sabia que trobaves que el preu per Ibrahimovic era una bestiesa, pel teu post Ibra[timo]vic jejeje però saber, a més, que ets Eto'oista m'encanta!!
    Si fas aquest vídeo allí em tindràs comentant! :-)
    Abraçades!!!


    RITS Sempre li treuen el seu caràcter, però -com ha dit Angle- també tenia un "bon" caracter en Risto Stoitxkov :-)
    És un jugador d'aquells que "volen guanyar" i ho intenten fins que queda un segon al marcador, per això m'agrada tant: El lleó indomable :-))
    Petons!!!


    TERE Sí, así fue... y por eso está tan agradecido al Mallorca y quiere terminar ahí su carrera deportiva :-))
    Què va, Tere!! La historia del Barça está llena de jugadores que han sido buenísimos y que se van "mal", digamos: Schuster, Laudrup, Maradona... i tantos otros.
    Laporta, en sus tiempos de "oposición" criticaba a Núñez por eso. Ahora él lo está haciendo peor!!
    Besos!!!

    ResponElimina
  24. Bon dia!
    Jo tampoc entenc les formes més que el fons.
    Diuen que en Guardiola no vol l'Eto'o i potser si que el seu cicle al Barça s'havia d'acabar però era necessari fotre'l fora d'aquesta manera?
    A vegades a can Barça sembla que ens agrada fer les coses ben complicades quan tot podria ser més fàcil.

    ResponElimina
  25. A mi és una de les coses que més greu m'ha sabut del Barça! Jo, com tu, no sé ben bé per què, prò sempre li he tingut moltíssim afecte, a l'Eto'o, de la mateixa manera que en tenia al Guardiola qual al començament ningú no se'n refiava. No sé, vaig pensar que tots dos podrien fer moltes coses plegats, prò sembla que no s'han entès...

    Últimament em semblava que estava una mica gandul, prò bé que va estar ben a punt d'aconseguir ser el golejador de la lliga, oi? Això no compta per res?

    Jo crec que aquest noi ha fet moltíssim pel Barça, prò veure com el fan fora em fa molta llàstima... Tens tota la raó, Assumpta, no són pas maneres de fer les coses, aquestes!

    ResponElimina
  26. saps? a l'estiu evito llegir diaris esportius, de cap color, de cap equip. Em poso malalta, bé, em fan posar malalta que no és el mateix. Tot són especulacions, suposicions, rumors... i n'omplem pàgines i pàgines... en Laporta que no aprèn ni aprendrà mai que com més ens agrada és quan calla, en Txiki que no hi entén ben res (tan que m'agradava quan jugava, era el meu preferit del DreamTeam!)... i quines ganes de que avui en Pep els posi a tots a lloc!!! Si és que tornarà amb menys cabells després d'haver llegit, o escoltat o vist, tot el que ha passat.

    I ja ningú parla del triplet!

    Visca el Barça!!!

    ResponElimina
  27. la única cosa que em fa respectar aquesta decissió és que darrera d'ella hi està en guardiola. tot i així no l'acabo d'entendre.

    per cert, sembla que en ibrahimovic té, també, un caràcter força fort.

    ResponElimina
  28. Estic totalment d´acord amb tu, Etoó ha estat i es un jugador fantastic, peró nomes puc caure en el topic i dir "el futbol es asi"
    salut

    ResponElimina
  29. Estem d'acord amb tu (i signo per tota la meva familia) que no es mereix un tracte com aquest. No es material per a negociar dintre d'un paquet. El Barça hauria d'haver pensat en la imatge que esta donant. Espero que no s'equivoquin amb el Ibrahimovic.

    ResponElimina
  30. McABEU Cada vegada que escric el teu nick no puc evitar somriure :-) I ja m'agrada, ja, somriure, perquè aquest tema de l'Eto'o em té empipada.
    Ells sabran les causes, els motius... però un jugador que ha donat el que ha donat ell es mereixia marxar d'una altre manera. Amb un fitxatge per un bon club (sense intercanvis "comparatius") i un comiat com cal.
    Abraçades!!!


    NÚR Suposo que ens l'estimem precisament pel seu caràcter :-) Perquè quan fica la pota, la fica, però quan salta al camp surt a donar-ho tot. És un tio que li agrada guanyar. Sempre vol guanyar i això ningú li pot negar.
    Espero que la directiva sàpiga solucionar-ho una mica i que tingui una sortida amb tots els honors, tal com es mereix :-)
    Abraçades!!!


    ELUR Ja tens raó, ja. Això hauríem de fer tots. O la premsa esportiva es dedica a informar amb més seriositat o deixar de llegir-la.
    I en Laporta té aquest aire xulesc que tampoc m'agrada, però bé, és el que hi ha.
    I el que més m'empipa... que sembla que ja ningú és recordi del triplet!! Eeeeh!! que som Campions!! que ho hem guanyat TOT!! Copa, Lliga i Champions!! Deixem de parlar del que fan els altres que prou feina tenen!
    Visca el Barça per sempre!!
    Petons!!!


    ÒSCAR Suposo que Guardiola i Eto'o no es deuen portar massa bé, això ja ho imagino. Per això dic que accepto que es volgués donar un cicle per tancat i començar un projecte nou. A mi em sap molt de greu perquè sóc Eto'oista fins al moll de l'os, però -per damunt de tot- sóc del Barça.
    Però les coses no es fan així... Busca un gran equip per en Samuel, fes que surti per la porta gran i, llavors, ves a fitxar a qui vulguis i ningú es sentirà humiliat.
    Si ve Ibrahimovic, doncs molt bé, serà jugador del Barça i tindrà tot el meu suport... ell no té cap culpa del tracte donat a Eto'o, la culpa de fer les coses malament serà, si un cas, de Txiki i Laporta... ara que, segons sembla, el tio també té un caràcter que deixa'l córrer...
    Abraçades!!!


    TONI PONS Ja tens raó, ja :-))
    És un tòpic, però una gran veritat... per mol que diguem no ho podrem canviar :-)
    Espero que Eto'o triomfi allí on vagi :-)
    Abraçades!!!


    VERO M'alegra molt llegir la teva (vostra) opinió!! :-))
    L'opinió d'una família amb arrels a l'Argentina, seguidors de River i de Barça amb uns membres que entenen molt i moooolt de futbol ;-)
    Teniu raó... a mi no m'agrada que un jugador que ha contribuït tant als èxits del Barça hagi de marxar d'aquesta manera, formant part d'un "paquet" per aconseguir un altre fitxatge.
    Espero que encara estiguem a temps d'arreglar-ho, com a mínim les formes, i que el jugador no senti que marxa com si fos un trasto que no té cap valor.
    Petons!!!

    ResponElimina
  31. Si penem que tot això és un gran negoci dirigit per qui sigui que ho ha obtingut de la manera que sigui... i que és l'amo i vol que continui ell i els seus, doncs, potser entendriem bastant el ue passa. Un jugador és un objecte, una màqina que treballa per mantenir al qui man, i el qui mana té la decisió de dir si o no
    Els fans del Barça o d'un altre equip, els fans d'un jugador, entrenador, president, etc. som només un acaompanyant del plat en aquesta taula... Som el sentiment... i poc més. Quan el ue vingui hi hagi fet uns quants gols tot haurà canviat i la part mediàtica, ara ja ho fan, aniirà fent el seu programa per que els sentiments passin d'un plat a l'altre... Quans jugadors se'ls ha dit que moririen aquí i al cap del temps... Que vagin quedant els que venen de la nostra terra, que son del nostre qe ha molts també se'ls ha fet el mateix, al mateix Guardiola que ?I ara perque ha sortit tot bé, però quan si h ha un quan... NEGOCI DE SENTIMENTS.
    `Gràcis per el que has posat defensant a un jugador, com jo voldria fer... No és sols en el futbol que passa això i tots ho sabem... Una abraçada imirat a Van Gogh...Anton. Les lleis de la vida.

    ResponElimina
  32. no marxa pas malament. S'emporta molts títols, molts diners i el reconeixement de molta gent, com ara tu.

    ResponElimina
  33. Potser el canvi és per a millor, tant per uns com per ell mateix.
    Salut!!!

    ResponElimina
  34. Jo penso exactament igual que tu...no sé si ahir o abans d'ahir van fer un recull de comentaris de Guardiola, lloant sempre el Samuel, com li diu, dient-ne milt glòries. Avui l'he sentit afirmar rotund que és una decisió seva, de "feeling". I em pregunto, què ho fa?

    A part dels diners, dels ets i uts dels vestidors, m'ha cridat també l'atenció el que ha dit l'Iniesta. Per ell, és un gran amic, company, i jugador...i pel que fa als caràcters, tots ens ho haríem de fer mirar...

    Em sap greu, el golejador de l'any i marxa, com han dit, per la porta del darrere...com d'altres.

    M'uneixo al teu homenatge.

    Petons!

    ResponElimina
  35. REBAIXES Ja tens raó, ja, Anton!! Nosaltres hi posem el sentiment i altres ho fan un negoci.
    I sí, clar, quan el que vingui es posi a fer gols, també ens agradarà, per suposat!! :-)) El club està per damunt dels qui manen i nosaltres, el que volem, és que el club tingui el màxim de títols... però el que no ens agrada és que algú com l'Eto'o, amb el seu esperit guanyador, marxi així, com si tot el que ha fet no tingués valor...
    Miro a Van Gogh :-))
    Abraçades!!!


    ESTRIP El meu sogre m'ho deia "Com dius? Que et fa llàstima l'Eto'o? Tu saps els calers que té?" :-)
    Sí, però els calers (que ja en voldria jo una desena part i viuria tranquil·la la resta de la meva vida) els tindrà igualment... potser el que voldria ara seria un reconeixement a la feina ben feta, un munt d'aplaudiments, sentir com el public canta el seu nom i marxar com marxen els grans :-))
    Abraçades!!!


    EVA Aquest és un comentari optimista :-)
    M'agradaria pensar que així serà. Que nosaltres seguirem guanyant i que ell triomfarà al nou club on vagi... i, a més, sempre serà present en el nostre record com a un dels artífex del primer triplet del Barça :-)
    Petons!!!


    ZEL Gràcies per unir-te a l'homenatge al, com tu dius, el nostre "golejador de l'any" :-)
    Coincideixo amb tu en que alguna cosa no ens expliquen, alguna cosa passa que no volen dir. Una qüestió de "feeling"...
    El que jo no sabia era això de les declaracions d'Iniesta... i encara em quedo més sorpresa perquè, precisament, en Pep sempre posa a Iniesta com a exemple del jugador que li agrada, que no "va d'estrella"... si l'Andrés parla tan bé d'Eto'o, jo no entenc res de res.
    Espero que al final les coses no acabin amb una sortida tan poc maca per un jugador com ell.
    Petons!!!

    ResponElimina
  36. Eto'o sempre ha estat un jugador problemàtic. Poso les mans al foc que la temporada passada van passar coses al vestidor que no van sortir (gràcies al Guardiola) i que van afectar a l'equip. Té massa ego l'Eto'o. Ara això no vol dir que no sigui un jugador impressionant!

    En Pep mana!!

    ResponElimina
  37. Jo estic d'acord amb que les formes no són correctes, però no m'atreviré a posar en dubte el seny de Guardiola.
    Vist així com ho dius, certament penso que s'hauria d'haver traspassat sense 45 ni cessió de Hleb (he dit això jo? Bé a Hleb que el traspassin si poden...). Eto'o mereix que el comprin com es fa en operacions normals galàctiques.

    PS: Podria ser que el fet de la seva devoció cristiana hagués ajudat a que et caigués millor?
    Simple curiositat de bona fe, eh?
    ;-)

    ResponElimina
  38. JORDI Jo també sospito que alguna cosa ha passat que no volen dir. Però, de totes formes, el rendiment del jugador, la seva entrega, els seus gols decissius, mereixien una marxa digna, una sortida "com els grans", no això que s'ha fet.
    Eto'o no mereixia marxar així...
    Abraçades!!!


    ELS DEL PiT Estic d'acord amb tu. Les formes són fatals. No m'agraden gens. Em quedo amb la teva frase "Eto'o mereix que el comprin com es fa en operacions normals galàctiques" :-)
    Per cert... m'ha fet riure la segona part del teu comentari... Va de veritat o és broma? T'asseguro que no tenia la menor idea de que fos un "devot cristià" (de fet, no sé si m'ho has dit de veritat o em prens el pèl) jajaja
    Abraçades x 2 !!!

    ResponElimina
  39. És tan cert com hi ha sol al cel, sal al mar i mosquits tigre al Vallès, Eto'o és molt religiós i si no m'erro, tan cristià com tu, però sense fer de catequista.
    :-)

    De vegades em vénen ganes de fotografiar algunes paraules de verificació... aquesta és ben lletja i no te la diré, però comença per "put"... i acaba per "asta", entremig hi ha una A i una R com el nom d'aquella revista.

    ResponElimina
  40. ELS DEL PiT Ostres!! Veus? Si és que la meva intuició no falla!!
    Ara encara me l'estimo més!! :-)))
    Si és el meu "alter ego" però en home, negre, camerunés i esportista... pel demés, som iguals!!
    Religiosos i una mica tocats del bolet :-))
    Abraçades x 2 !!!

    ResponElimina
  41. tens una part de raó, però ell tampoc i posa de la seva part. (ho dic mentre llegeixo que per anar al inter vol 15 milions més del barça com a compensació)

    Potser és per aquest motiu que no hi ha feeling. Però tot i així és dels millors davanters que hem tingut. Això no li treu ningú. I així serà recordat

    ResponElimina
  42. ESTRIP Bé, és que ningú ha dit que sigui tonto :-)) si és que al final tant criticar el que ha fet el Madrid amb C.Ronaldo i a nosaltres l'Ibrahimovic ens costarà un ronyó... Ai!!
    Oi que sí que el recordarem com a un dels grans? :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!