divendres, 27 de maig del 2011

Endevinar el personatge.- Maig.- La solució.

Us presento a Wallis Simpson, duquessa de Windsor, nascuda als Estats Units, concretament a l’Estat de Pennsilvania l’any 1896. Eduard VIII del Regne Unit va abdicar de la corona per poder casar-se amb ella, ja que era divorciada dues vegades. Després d'una gran controvèrsia a tot el país, finalment Eduard va renunciar a la corona l’any 1936 i es van casar l’any 37.



Ambdós, abans, durant i després la Segona Guerra Mundial van tenir amistats amb destacats nazis, cosa que va fer que, durant la guerra, Churchill, que no es refiava massa d’ell, l’anomenés Governador de les Illes Bahames, per tenir-lo lluny. Diu la Viquipèdia: “Nombrosos informes de l'FBI, de l'MI6 i diversos testimonis de particulars, apunten a la duquessa de Windsor com a informadora dels moviments del duc i de l'exèrcit britànic des de 1939 fins a juliol de 1940.”


El fet que Eduard VIII abdiqués va fer que hagués de pujar al tron el seu germà (que va regnar amb el nom de Jordi VI)

Jordi VI era un home molt tímid, amb molts complexos, entre ells els provocats per la seva tartamudesa. La dona del rei Jordi, Elisabet (mare de la reina actual), que estava molt enamorada del seu marit, no li va perdonar mai a Wallis Simpson que, “per culpa seva”, Eduard abdiqués i el seu marit hagués de ser rei. Per tant entre les dues cunyades hi havia molt mala relació. Fins i tot Elisabet va culpar Wallis de la prematura mort del seu marit, als cinquanta-sis anys, fet que ella relacionava amb la pressió a la que el sotmetia un càrrec que mai havia volgut i pel que no havia estat preparat.

A causa d’aquesta mort tan jove del rei Jordi VI, va accedir al regnat, a l’edat de vint-i-cinc anys, Elisabet II, la que encara és actualment reina d’Anglaterra.

Wallis va morir a París, l’any 1986.



No pensava que fos un personatge molt fàcil, però tampoc creia que fos tan difícil. De fet, recentment la pel•lícula El discurs del Rei, guanyadora de nombrosos premis cinematogràfics ha posat d’actualitat aquest tema, així com investigacions sobre si Wallis i Eduard van actuar com espies nazis.

En tot cas, us vull donar les gràcies a tots els que heu participat. Alguns heu entrat cada dia i heu estat buscant diferents opcions donant vida al joc :-)

I bé, tenim tres encertants... dos d’ells són absolutament ortodoxes i han seguit les normes de posar el resultat en un comentari i l’altre, m’ho va dir per telèfon, abans que posés la pista d’ahir!! i quan jo li vaig respondre que m’ho posés al blog va demanar ajut a la seva filla (que té un blog amb el nom de la mare) i, quan posa el comentari, no diu el resultat, però em podeu creure que ho sabia :-) Així doncs, en no haver “prova” no la puc donar per guanyadora, però em fa gràcia, encara que sigui una mica “fora de concurs”, mencionar la ROSER també entre els encertants.

I ja no m’enrotllo més... Els blogaires guanyadors han estat:

McABEU i ELFREELANG


Enhorabona!! Encapçaleu la classificació amb un punt cada un!!

I a veure si el mes que ve hi ha més encertants!! ;-)

(I trec ja la moderació de comentaris, que no m’agrada!! Ufff)

18 comentaris:

  1. Mare meva... jo crec que no ho hagués encertat ni en tot el més!

    Enhorabona als guanyadors!

    ResponElimina
  2. Però qui és aquesta tia!! Però com podem encertar això, serà possible! Com la Carme, si em poses la seva foto i tot el nom sencer menys una lletra, no ho encerto!

    Però és clar, en McAbeu, com sempre, ja està davant. Quina feinada a trencar cames que tindré... De moment la Elfreelang se'n salva, però si n'encerta gaires més...

    ResponElimina
  3. I jo que pensava que la catosfera era plena de cinèfils que ho encertarien per la pel·li!! i consti que jo no l'he vist, que jo no vaig al cinema, però creia que...

    Però és un personatge important del segle XX a Europa!! Va aconseguir que abdiqués un rei d'Anglaterra... era espia dels nazis...

    MACABEEEEEEEU ELFRIIIIIIIII digueu-los que no era tan difícil!! Defenseeeeu-meeee!!!

    ResponElimina
  4. Wallis? Hagués estat Marge o Maggie Simpson, encara!

    He vist la pel·li i no m'agrada gens. Qualsevol pel·li que deixa els reis com a persones normals em sembla nefasta, i aquesta és de les més nefastes que hi ha, en aquest sentit.

    ResponElimina
  5. Sóc un complet ignorant. Coneixia el fet de l"abdicació, però no el personatge.

    ResponElimina
  6. Difícil, difícil i més difícil, ho vaig deixar córrer.

    ResponElimina
  7. Com ara no disposo de gaire temps i feia dies que no passava, ja em trobo amb la solució i pel que llegeixo es veu que ha estat difícil!!...
    Una forta abraçada i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  8. ASSUMPTA, jo estic disposat a defensar-te si cal però difícil si que ho era, eh!! ;-D
    Jo tampoc he vist la pel·lícula i he de dir que la inspiració no em va funcionar gens però per això tenim a Mr. Google. Fent-lo treballar, la solució sortia. :-))
    Dues preguntes:
    1.- Quants punts calen per a què et toqui el pernil?
    2.- Coneixes una companyia d'assegurances que ofereixi una pòlissa contra trencaments de cames i altres extremitats a un preu raonable? :-DD

    ResponElimina
  9. Ho tenia a la punta de la llengua! (ni en somnis...)

    ResponElimina
  10. En alguna ocasió he comentat que sóc una veritable bèstia parda jugant al Trivial i el Buzz, oi? Està clar que mai m’ha tocat cap pregunta respecte la Duquessa de Windsor.

    ResponElimina
  11. Caram doncs, em sap greu que hagi resultat tan difícil perquè no era aquesta la intenció en absolut.

    El que jo pensava era que ningú ho sabria el primer dia, potser el segon tampoc... però creia que finalment hi hauria molts més encertants.

    La meva idea era que el joc no s'acabés el primer dia, clar... però estava convençuda que molts coneixeríeu Wallis Simpson i que, fins i tot els que no ho haguessin encertat, en veure la resposta, dirien "Ostres, sí, és veritat"...

    No sé com deixa la pel·lícula a la monarquia, PUIGMALET, ja vaig dir que jo no l'he vist. Tan sols sé que fa referència a aquests fets. Vull dir que, com molts blogaires són amants del cinema, creia que el fet que hi hagués un film recent sobre el tema podria ser una ajuda, tan sols això.

    ÒSCAR!! hehehe estàs guapíssim amb la teva nova imatge!! :-DD

    ResponElimina
  12. Faig goig, oi? Sense falsa modèstia et diré que sabia que t'agradaria

    (amb permís, clar, d'en Josep Lluís) :)

    ResponElimina
  13. ÒSCAR.- M'atreveixo a dir que en JOSEP LLUÍS entendrà perfectament que trobi que estàs tan maco... I fins i tot ell pensarà el mateix!!! :-)))

    ResponElimina
  14. Vaja, no tinc el gust de conèixer-la. Segur que no és actriu de Hollywood? :-P

    Paraula de comprovació: "agate"

    ResponElimina
  15. uf quina il-lusió compartir encert amb el senyor McAbeu!!!! per un cop que encerto alguna cosa hehehe! no potser no era tant difícil però una mica difícil sí....n'hauré d'encertar molts per tenir dret a que em trenquin una cama !

    ResponElimina
  16. jo, tot i que vaig veure la pel·li, no recordava per a res això dels nazis, que, per mi, és una bona pista! A més, no sé per què, buscava una actriu o una escriptora.

    Enhorabona als que han guanyat!!

    ResponElimina
  17. P-CFACSBC2V.- Hehehe no, no va ser actriu de Hollywood, per desgràcia, perquè va equivocar-se... si t'hagués fet cas a tu i s'hagués dedicat al cinema enlloc de freqüentar cercles nazis, segur que ara resultaria més simpàtica ;-))
    "Agate" sempre ronda per aquí...


    ELFREELANG.- Estic totalment d'acord en que no era fàcil... però tan difícil com diuen no, oi? En tot cas el punt és teu i ben teu :-DD
    Noooo, no pateixis, al final no en trenca de cames, en XeXu hehehe


    MONTSE.- Sí, tota la gent a qui ho comentava em deia que la pista dels nazis era bona, m'alegra que tu també ho creguis ;-)
    Ja tinc pensat el del mes que ve, a veure si hi ha més sort :-))

    ResponElimina
  18. Com t'has passat. No vaig poder investigar l'última pista però encara que ho hagués fet no l'hagués trobat MAI DE MAI.

    FELICITATS als hàbils investigadors

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!