dilluns, 7 de setembre del 2009

El meu globus del Viena


El Viena de Reus té dos pisos. Entre les dues plantes hi ha un gran forat, envoltat d’una barana, així que, si mires des de dalt, veus el que passa a baix. Això fa que el sostre de la planta baixa sigui, en un tros, també el sostre de la primera planta...

Amb foto s’entendrà millor:



Al Viena regalen globus als nens petits... però a vegades, als xiquets que són a la planta baixa se’ls escapa i puja fins al sostre (que és molt amunt, perquè -recordem- que és el sostre de la primera planta) Què passa llavors? Doncs que pares i mares pugen corrents a rescatar el globus dels seus fillets. Però n’hi ha que no, que deixen el globus allí dalt (potser en demanen un altre, no sé)

De nou, crec que amb foto es veurà més clar (fixeu-vos amb el globus al sostre) :-)

(Aquesta foto i la primera són fetes d'avui, pensant ja en com explicar la qüestió)


La setmana passada, estàvem nosaltres a la nostra taula particular, llegint, quan vàrem veure un globus al sostre... ningú el recollia.

Passada una estona, Josep Lluís s’aixeca de la cadira i em diu que va al lavabo, jo segueixo llegint i, de cop, quan el veig, havia rescatat el globus i em diu tot somrient: “Té, per a tu”... Va ser boníssim! Perquè, evidentment, el vaig acceptar amb una gran rialla... i, com encara no marxàvem, el vaig lligar a la cadira perquè no s’escapés. I després me’l vaig endur a casa, per suposat!!


La foto és del 31 d'agost. El braç és de Josep Lluís (per donar realisme a la història), el llibre de Grisham ja el vaig acabar i a la llibreta m'hi apuntava els personatges (hi sortia un munt d'advocats i no volia confondre els bons amb els dolents jeje)

39 comentaris:

  1. Traducción al castellano:

    "MI GLOBO DEL VIENA"

    El Viena (hamburguesería) de Reus tiene dos pisos. Entre las dos plantas hay un gran agujero, rodeado de una barandilla, así que, si miras desde arriba, ves lo que pasa abajo. Esto hace que el techo de la planta baja sea, en una parte, también el techo de la primera planta ...

    Con foto se entenderá mejor:
    (véase primera foto)


    En el Viena, regalan globos a los niños... pero a veces, a los que están en la planta baja se les escapa y sube hasta el techo (que es muy alto, porque recordemos que es el techo de la primera planta)

    ¿Qué pasa entonces? Pues que padres y madres suben corriendo a rescatar el globo de sus hijitos. Pero los hay que no, que dejan el globo allí arriba (tal vez piden otro, no sé)

    De nuevo, creo que con foto se verá más claro :-)(véase segunda foto con el globo en el techo)

    (Esta foto y la primera las he hecho hoy mismo, cuando pensaba en cómo explicar la cuestión)


    La semana pasada estábamos nosotros en nuestra mesa particular, leyendo, cuando vimos un globo en el techo... nadie lo recogía.

    Pasado un rato, José Luis se levanta de la silla y me dice que va al baño, yo sigo leyendo y, de repente, cuando lo veo, había rescatado el globo y me dice sonriendo: "Toma, para ti"... Fue buenísimo! Porque, evidentemente, lo acepté con una gran sonrisa... y, como todavía no nos íbamos, lo até a la silla para que no se escapara. Y después me lo llevé a casa, por supuesto! (véase tercera foto)

    La tercera foto es del 31 de agosto. Los brazos son de Josep Lluís (para dar realismo a la historia) y el libro de Grisham lo terminé ya, en la libreta me apuntaba los personajes (había un montón de abogados y no quería confundir los buenos con los malos jeje )

    ResponElimina
  2. Quin gest més maco el del teu home, si és que és un detallista! I com que et coneix molt bé, segur que ja sabia la teva reacció. I és que és molt fàcil tenir un detall i fer feliç a una persona!

    ResponElimina
  3. Expliques un detall d'una tarda i tot plegat té un efecte encisador...com si m'hagués encantat estar allí, un café guapíssim, i veure tota l'escena de prop. Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Un moment per a col·leccionar. Molt maco. A mi també m'agraden els globus, encara.

    ResponElimina
  5. Me encanta Grisham he leido muchos libros de este autor. En cuanto a los globos que linda la actitud de José Luis un verdadero encanto Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  6. És veritat el que diu en XeXu: és ben fàcil fer feliç una persona que coneixem, les reaccions de la qual coneixem ja d'antuvi. En Josep Lluís... en Josep Lluís t'estima, però això ja ho saps, oi? ;)

    Una abraçada, afortunada!

    ResponElimina
  7. XEXU Si que té detalls, si, i a mi aquestes cosetes em fan molta gràcia :-))
    De fet em va encantar perquè ell és molt més tímid que jo, i que no li importés que anéssim pel carrer amb el globus va ser molt divertit!! :-))
    Després, a casa, a cada gol del Barça a l'Sporting, el globus també saltava pels aires jajaja
    Abraçades!!!


    KWEILAN Moltes gràcies :-))
    El Viena és un local molt maco, s'hi està molt a gust :-))
    Amb la calor xafogosa que hem sofert, hi anavem quasi cada dia a passar l'estona per l'aire condicionat jajaja Mira aquí i també aquí :-))
    Petons!!!


    CARME Clar!! :-)) Tu col·lecciones moments! I és que en els petits detalls està la felicitat!!
    És que són molt xulos els globus!! ;-)
    Petons!!!


    TÍA ELSA Entre mi hermana y un amigo se "confabularon" y ahora me han hecho adicta a Grisham jejeje
    Sí que es un encanto, si :-))
    Besos!!!


    FERRAN Saps? Ara he recordat fa anys, va sortir un nou gelat de la casa Frigo, es deia Winner Taco i tenia una pinta deliciosa. Però, per la causa que fos, que ara no recordo, encara no l'havia provat. Un dia arribo a casa i em trobo una nota a la nevera que deia "Mira al congelador"... i hi havia un Winner Taco per a mi!! :-))
    Serà una tonteria, però encara ho recordo i ric... quina il·lusió em va fer!!
    Sí, sóc molt afortunada, no ho puc pas negar :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  8. Un bon detall, aquest del globus! :-D La majoria de vegades no cal fer grans despeses per fer feliç la gent.

    ResponElimina
  9. Un Winner Taco sorpresiu al congelador?? Noia, realment no tens un marit, tens un tresor!!! :-)))

    ResponElimina
  10. Ei, a mi fa molt temps que no em regalen un globus!! jejeje Ets una afortunada!

    Legítima defensa, gran llibre també! Em va agradar molt! Si no recordo malament és el del advocat jove que acaba de sortir de la facultat i ajuda a una dona que quelcom li passa amb l'assegurança mèdica, no?

    ResponElimina
  11. P-CFACSBC2V Tens raó, els detalls petits a vegades són els que, en un moment que no esperes, com una sorpresa, et porten felicitat :-))
    Abraçades!!!


    FERRAN Jajaja si!!! :-))
    Conèixes el Winner Taco? És bo, eh? Ara fa temps que no el veig per enlloc.
    Un tresor, ja ho dius bé, ja :-)
    Abraçades!!!


    JORDI Doncs va!! Fes-li una indirecta a l'Alba, digues-li que vols anar al Viena jejeje
    Si!! És aquest que dius!! Tota la preparació del judici i el judici en sí és molt bona! Tot i que té moments molt tristos, clar.
    Doncs aquest és el preferit de ma germana, junt amb "Tiempo de matar" :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  12. Ai Assumpta..., amb el títol m'he confós i em pensava que seria un altra mena de globus... XDD
    Encara sort que ha estat aquesta mena de globus ;P

    ResponElimina
  13. Molt maco aquest detall...
    en aquest mateix viena he recuperat un parell de globus, una vegada per un gripau de l'esplai i una altra per la filla d'uns amics...
    La setmana vinent hi haurà més moviment, espera que comencin les classes a medicina, i veuràs per allí una pila de carpetes vermelles...

    ResponElimina
  14. Ostres, m'acaben de passar un tríptic d'un nou bar-racó social del meu poble, que inauguren el dia de la Diada.... Saps com es diu? Els Vienesos :) A tot arreu hi ha cosa bona, eh? M'encanten les fotos i com ho expliques sempre tot! Un petó gran :)

    ResponElimina
  15. a la meva neboda de petita li dèiem que els globus al Viena només els donaven als nens i nenes que s'ho acabaven tot ;)

    ResponElimina
  16. Quin petit-gran gest per part del teu marit!
    Però ara no diuen que les bosses de plàstic contaminen? Els globus aquests no els haurien de deixar de regalar al Viena, doncs? O al ser d'un diferent material s'accepta?

    Adéu!

    ResponElimina
  17. Trobo molt maco el gest del globus!

    No s'han de perdre aquest tipus de detalls dins de la parella ;)

    ResponElimina
  18. TRINI Ja veus que és un globus dels de tota la vida :-)
    De fet, jo no en conec de cap altre tipus... Ah!! els globus aerostàtics!! jeje
    Petons!!!


    LUTHIEN Veus? veus? :-)) Gràcies per corroborar el fet dels globus que s'escapen jejeje
    Si!! Els "carpetes vermelles" són benvinguts a la meva residència vienesa... mentre em deixin una mica d'espai, clar :-))
    Petons!!!


    CRIS Doncs amb aquest nom segur que s'hi estarà molt bé!! ;-))
    Podries proposar que el dia de la inauguració regalessin globus jeje.
    Moltíssimes gràcies!!
    Petons!!!


    JORDI CASANOVAS I tant, és que és ben bé així!! En Josep Lluís em va agafar el globus perquè jo també m'ho havia menjat tot :-))
    Algun dia he d'aconseguir una de les capsetes de colors jeje...
    Abraçades!!!


    ALBERT És que és molt maco ;-)) (Veus? això és per no haver-me posat a la carpeta l'adhesiu de l'Urruti jajaja)
    Noooo, no em diguis que poden prohibir els globus!! Suposo que deu ser un altre material, jo no hi entenc, que sóc de lletres jaja
    Abraçades!!!


    AIGUA_CLARA Moltes gràcies :-)) És cert que fa molta il·lusió jeje
    Petons!!!

    ResponElimina
  19. ... I caminant i saltant pels carrers de Reus, quina joia...No et pararen els municipals per si explotava el globo i els del consistori tenien un ensurt? Devies semblar una Sissi, saltironant... Que bonic, que bé la tractes a la mestressa,J.Ll. ens hauràs de fer cursos accelerats, sobre tot a mí...Anton. On cau això, dis-me el carrer.Amb tants personatges qui sap si hi sortiria una novel·la ...rosa, negra,...Per que si explota un globus pot fer una malesa

    ResponElimina
  20. Parlant de globus i del Viena...
    http://jmtibau.blogspot.com/2009/07/una-metafora-de-que.html

    ResponElimina
  21. Hola Assumpta, les teves histories segueixen sent tan divertides com sempre.

    Ja sigui un globus groc o una rosa, el que importa es la intenció i penso que deuries estar la mar de contenta, ja t'imagino amb el globus lligat a la ma perque no s'escapi cap a casa ben cofoia, je je

    Salut

    ResponElimina
  22. Jeje mare meva qui no es creu la història? si l'expliques amb imatges i tot eh jeje... aquests moments ens arriben a omplir... Com està el globus? Aquest Viena em sona jeje

    ResponElimina
  23. oh! quin detall més tendre i bonic! les petites sorpreses o detalls són les que alimenten l'amor que us teniu!
    un petó ben gran

    ResponElimina
  24. REBAIXES Jajaja no, no em van parar els Municipals, no, que anava tota "bona nena" :-))
    M'ha fet molta gràcia això de la Sissí... Viena!!... Al principi no hi havia caigut! ;-))
    Doncs és a la Plaça Prim, al costat del Teatre Fortuny, no té pèrdua!! :-)
    Abraçades!!!


    JESUS M. TIBAU Ai, que bo!! :-))
    És cert, recordo aquest post teu!!
    Es veu que això dels Globus Vienesos que s'escapen és generalitzat jajaja
    Abraçades!!!


    JOAN Ai, quina il·lusió m'ha fet tornar-te a veure per aquí, sempre amb les teves paraules tan positives! :-))
    Si que anava ben contenta, si jejeje
    Abraçades!!!


    CESC Jejeje és que ja ho diuen, que "una imatge val per mil paraules" :-)
    El Globus? Al dia següent ja estava ben desinflat, pobre... però va estar tot el vespre volant pel pis jajajaja
    Abraçades!!!


    RITS Em va fer molta gràcia, molta, quan el vaig veure amb el globus a la ma... :-)) Recordo que aviat li vaig dir "Jo me'l emporto a casa, eh?" jajaja
    Petons!!!

    ResponElimina
  25. Hola Assumpta!
    Un gest maco :) Apa, que no et pots queixar!
    Salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  26. Us hauran de fer fills predilectes de Viena! ;) i fer-vos un Vals al vostre honor :)

    ResponElimina
  27. SÍLVIA Jejeje no, no em queixo :-)) Em va fer molta gràcia ;-)
    Petons!!!


    CONSUELO Va ser un detall molt simpàtic :-))
    Petons!!!


    METEOREUS Ostres!! :-)) Això sí que estaria bé!! Jajaja.
    M'hi apunto ;-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  28. Jo que sóc com una cria, quan els donen els dibuixos i els colors aquells per pintar, me'ls miro en cara de: "jo també ne vull" jajaja.

    Segons a quin Viena és impossible agafar-los, per exemple al de Tortosa que queda bastant amunt el sostre. L'altre dia Jesús va posar una foto d'allí però ara no la trobo...

    No trobo bé que te quedesses lo globo d'una altra xiqueta, "ladrona" jajaja

    ResponElimina
  29. Ah, per cert, estic acabant un llibre del Grisham, a vore si estos dies ho poso al Terra de llibres.

    ResponElimina
  30. BAJOQUETA Jo també!! jajaja jo també!! t'ho prometo!! :-))
    De fet, ja li he insinuat a Josep Lluís un parell de vegades (perquè és ell que va a buscar el menjaret i jo la que guarda el lloc, que és garantia de que la safata no es tombi pel camí) doncs -deia- li he insinuat que em demani uns colors!! jajajaja
    Ah!! Vaig veure la foto de Jesús!! Ell mateix la va enllaçar, busca en el seu comentari en aquest mateix post ;-))
    M'agradarà moltíssim llegir el teu comentari sobre Grisham!! Iupiiii!! :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  31. Ah!! jajaja BAJOQUETA, que m'ho deixava!! :-)) Que no vaig agafar cap globus de cap altre nena, eh? Que duia un munt de temps allí abandonat, pobre globus, i nosaltres el varem adoptar :-))
    Més petons (encara que no te'ls mereixis jajaja) ;-)

    ResponElimina
  32. Assumpta, jo quan vull algo i me fa vergonya també envio a bajoqueto jajaja. Va una aposta a vore quina és la primera que demana lo de pintar al Viena jajajaja. I fem una foto i ho penjem al blog.

    Acabo de penjar el comentari del llibre del Grisham:

    L'apel·lació

    ResponElimina
  33. Ho podem demanar nosaltres mateixes, BAJO? o hem d'esperar a que demanin els nostres estimats? :-))
    Accepto l'aposta!! jejeje
    Ah!! ja he vist el post d'en Grisham, t'he posat un comentari curtet, curtet :-P
    Petons!!!

    ResponElimina
  34. Sense intermediaris pel mig! Sinó no val.

    Jo ja ho he fet :) (I sense ajuda de bajoqueto)

    Repte aconseguit

    10 punts per bajoqueta

    ResponElimina
  35. Els detalls són més importants en la vida en parella que els objectes, oi? És el gest, la intenció, el globus... que és més resistent que qualsevol aliatge emprat en joieria, crec...

    ResponElimina
  36. BAJOQUETA Val... com tu vas dir que sempre que volies una cosa i no t'atrevies ho demanaves a Bajoqueto, jo no tenia clar qui ho havia de fer, si nosaltres o "ells" i per això t'ho vaig preguntar... I, mentre esperava la resposta... tu ja ho has fet!! ;-))
    Ets guanyadora :-)
    Petons!!!


    ELS DEL PiT Tens tota la raó, Sergi!! Els detalls són l'aliment del dia a dia :-))
    De coses no massa bones com factures, cansament de la feina i tal, sempre en tindrem, però si no oblidem els petits detalls, sempre, sempre triomfarà la part positiva, sempre tindrem un somriure i sempre tot anirà bé... i val la pena!! ;-))
    Abraçades 2 x 2 !!!

    ResponElimina
  37. Que bo!! Un detall molt maco. A vegades els globus es deixen perque no hi ha manera d'arribar a ells, ja baixen despres sols quan s'acaba l'efecte del helio.

    ResponElimina
  38. VERO Es cert :-)) Si queden ben bé al mig del sostre no hi ha manera.
    Un dia uns vane estar bufant, bufant fins que van aconseguir que es decantés cap a una banda i poder-lo rescatar jejeje
    Petons!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!