dimecres, 20 de juliol del 2011

La destructora de blogs

A l’estiu sembla que no hi ha massa notícies. No hi ha ni futbol!!... Les televisions només fan que repetir les mateixes sèries any rere any... i els blogs baixen la seva producció. Una llàstima.

Aquí estava jo pensant en el meu proper post, que poca gent el llegiria, quan m’he adonat que feia temps que no posava una ressenya, així que he decidit parlar-vos d’una novel·la excepcional, magnífica!!


Títol: La destructora de blogs.
Autora: Assumpta C. A.
Idioma: Català
Editorial: Edicions Utopia
Gènere: Novel·la negra psicològica.
Pàgines: 444

La Raquel és una dona de quaranta-dos anys sense cap il·lusió a la vida. Els seus pares van morir essent ella bastant jove i va haver d’abandonar els seus estudis de Biblioteconomia i Documentació per posar-se a treballar de recepcionista a una Clínica Dental. Sense cap parent viu i amb una certa dificultat per fer amistats, per la seva forma de ser introvertida, es va tancant cada vegada més en sí mateixa, auto creant-se un complicat univers interior.

Un dia, a través d’una conversa que sent a la sala d’espera de la Clínica, descobreix el món dels blogs. En arribar a casa seva, al vespre, se’n crea un i, des d’allí, projecta la seva autèntica personalitat. Tot el que durant tants anys ha estat tancat dins seu ho aboca al blog. Al principi tot va bé però, poc a poc, se li escapa de les mans. Saber que hi ha qui llegeix el que ella escriu li transmet una sensació de felicitat que mai havia tingut. Les hores que passa davant la pantalla són cada dia més, arribant a fingir malalties per no haver d’anar a treballar i poder estar més hores escrivint i llegint.

Tot es complica més quan comença a sospitar que molts dels pacients de la Clínica Dental són els blogaires que parlen amb ella a la xarxa. Llavors es posa a investigar de forma obsessiva les seves vides per descobrir si els seus temors són certs. Comença a passar nits senceres sense dormir, gairebé no menja i, cada vegada més, confón el món real amb el món virtual.


El que en principi havia estat una afició bona i positiva s’ha convertit en una obligació que l'oprimeix i l’angoixa, una addicció que no pot deixar, que li ha fet perdre la feina i que li està trastornant el cervell.

Convençuda, en un moment de lucidesa, que, mentre existeixin aquells altres blogs que tan li agraden, ella no podrà deixar aquesta dependència, decideix destruir-los per, així, alliberar-se ella.

Una història que farà estremir de por a tots els blogaires.

Nota: Qualsevol similitud amb la realitat és pura coincidència :-)

24 comentaris:

  1. L'argument és boníssim! A veure, potser m'ho sembla perquè sóc blogaire i em toca de prop, però a mi em sembla una gran idea! Podries mirar d'escriure'l de debò, per provar-ho no hi perds res, i actualment hi ha moltes maneres de publicar.

    I si no vols escriure el llibre, jo ja tinc pensat què pots fer amb el nou blog... penso les coses molt ràpid jo, sobretot quan no les he de manegar jo mateix!

    ResponElimina
  2. Vols dir que no hi ha unes gotetes autobiogràfiques?... una miquetaaa

    Escolta, 3 milions d'exemplars venuts!!! Ara mateix vaig a cercar-lo a la llibreria!

    Hi ha l'opció per a lector digital?

    ResponElimina
  3. Sinopsi contundent, unes gotetes d’intriga i misteri i (molt efectiu) i una línia molt tènue separant realitat i ficció. M’agrada.

    Tens mànager? :)

    ResponElimina
  4. Què bo què bo! boníssim! per quan la realitat? la sipnosi és engrescadora, el títol també, l'editorial té un nom escaient...el proper Sant Jordi....

    ResponElimina
  5. XEXU.- Ostres, moltes gràcies! però crec que no seria pas capaç d'escriure'l... em faria por!! :-))
    Ara bé, què en faries del Blog nou? perquè jo l'he fet ben bé com a complement d'aquest post, però no pensava pas utilitzar-lo... Digues, digues :-))


    EL PORQUET.- No, homeee!! :-P
    Aquesta pobre arriba a perdre el seny per la seva soledat, que la fa agafar-se al món virtual perquè no té res més :-)
    Què et sembla, tres milions!! Ara bé, l'Editorial Utopia només edita en paper, ho sento :-P


    ÒSCAR.- Hehehe clar, clar que t'agrada, és una autèntica obra mestra!
    De moment no tinc mànager, si vols en parlem ;-))


    ELFREELANG.- Ui, no em veig pas capaç... a més que el tema seria trist, no? Tot i que inventar-lo ha estat molt divertit!
    Ai, això de Sant Jordi és engrescador, sempre he pensat que m'encantaria signar llibres :-DD

    ResponElimina
  6. Nena!! si vols t'ajudo i ens fem d'or!
    ja ja ja!
    Molt bo!

    ResponElimina
  7. la psicosi estiuenca......un bon tema, no sé jo si faràs prou amb 444 pàgines. Va ànims i a picar tecles

    ResponElimina
  8. Quina por, nena, em faràs morir de por eh? serà pitjor que la revolta dels píxels, això!

    Va, va, la novel·la! Endavant!

    ResponElimina
  9. M'encanta l'argument, jo me'l llegiria ara mateix.... i segur que per la xarxa en dos dies el fem que ja hagi vengut més de 10.000.000 d'exemplars.... és el que tenen els facebuque i piulets.... Ara espero que sigui totalment imaginari.... no m'agradaria que em destruixis el meu bloc, NO TINC CÒPIA!

    ResponElimina
  10. Quin argument, ja tens raó fa por i tot!!! Tot i que la idea de destruir allò que no et deixa ser lliure és bona. És com aquell qui estima tan i tan, i pateix tan que deicideix tallar-ho de sec, per deixar de patir.

    Doncs ara que és estiu, segur que en tens de temps per anar avançant!!

    ResponElimina
  11. FILADORA.- Hehehe si vols et venc l'argument... molt econòmic, de veritat, més un 10% dels beneficis i l'escrius tu :-DD
    Jo no crec que fos capaç, de veritat...


    GARBI24.- És veritat, això és l'estiu!!
    Res, a la que comenci la Lliga se'm passa!! ;-))


    CARME.- Oi que sí que faria por? A vegades penso si els escriptors de novel·les de por es deuen espantar mentre les escriuen...
    No sé si seria capaç d'escriure una novel·la sencereta, la veritat és que crec que no... però... i si ho provo? :-))


    MPG.- Hehehe te'l podries llegir en el transport públic, ara que ho vas provant ;-))
    Uaaaaaaau si em feu aquesta publicitat potser m'hi animo!! (a escriure, no a destruir blogs) ;-)


    BARCELONA M'ENAMORA.- Jo, mentre m'ho imaginava, la veritat és que la idea em feia una mica de por... Ara bé, si he d'escriure alguna cosa... potser millor pensar en un argument més positiu ;-))

    ResponElimina
  12. Una mica llarga pel meu gust, però amb una història així em sembla que me l'hauré de llegir, igual que els altres tres milions que ja han picat!

    ResponElimina
  13. Qui et va matricular, estàs un xic cabreta!

    ResponElimina
  14. Bona posada en escena.
    Però quanta veritat hi ha amb això "una addicció que no pot deixar"... és una mica malaltís això de ser bloguer, cansat però molt i molt divertit.

    ResponElimina
  15. Espero la novel·la, per acabar-ho d'adobar la pots fer per e-book també. Tindria la seva ironia que per coneixer la història de la destructora de blogs, calgués fer-ho a través de la xarxa, heheh

    ResponElimina
  16. Assumpta, quin èxit!...3.000.000 i en català! Visca.

    ResponElimina
  17. Sembla interessant: Bon argument, una protagonista turmentada i l'eterna lluita virtualitat vs. realitat... i a més recomanat per l'insigne crític literari Mr. Texist! :-)
    Jo també en vull un exemplar. Quin dia i a quin lloc fas la propera sessió de signatures ;-))

    ResponElimina
  18. SM.- Et puc contractar per fer la traducció a l'anglès? :-))
    La meva editora paga molt bé!! hehehe


    ZEL.- Ho sé, ho sé... i moltes vegades em continc de fer més bestieses així! :-DD


    QUADERN DE MOTS.- Sí, jo començo "a lo gran" ;-)
    La pobre Raquel ha fet el pas de l'addicció "positiva" (ehem... hehe) a una barreja total de virtualitat i realitat palpable :-)


    MIREIA.- De moment l'Editorial Utopia només publica en paper... Ara bé, em sembla que hi comença a haver una forta demanda d'e-book... el PORQUET també estava interessat... probablement s'ho estudiaran perquè aquest llibre es ven com a rosquilles!! :-D


    CARLES CASANOVAS.- Sí, sí... és una passada! Gent de tot el món aprèn català per poder llegir-lo!! :-DD


    McABEU.- Mr. Texist va quedar bocabadat amb la història!! Quin honor tan gran!! (ja saps que a ell li costa molt fer una bona crítica) ;-))
    Aquesta tarda signo llibres al Viena de la Plaça Prim :-DD

    ResponElimina
  19. Assumpta, seria molt demanar un capítol cada dia?

    ResponElimina
  20. Assumpta, això no es fa! Avui m'he llevat a les 7 per ser davant de Casa del Llibre a primera hora i m'han dit que no s'havia publicat.

    ResponElimina
  21. TU, JO i l'OTIS.- Això és un èxit editorial fantàstic, aviat arribarem als quatre milions!! :-DD


    JPMERCH.- Si els capítols fossin curtets, curtets, curtets... però, en tot cas, el publicaria al blog de la pròpia Destructora hehehe ;-)
    La veritat és que no sé si me'n sortiria... una cosa és fer un relat i una molt diferent un llibre :-D


    MBOSCH.- Ooooh!! t'han enganyat!!... és que hi ha un dependent de la Casa del Llibre que em té enveja i sempre surt amb això de que "no s'ha publicat"... tu mateix pots veure la coberta del llibre en aquest post! :-DD

    ResponElimina
  22. Mite-la ella, com toca el tema (i de passada esdevé venedora de... quants? 3 milions? :))

    ResponElimina
  23. FERRAN.- Posats a jugar a escriptora, al menys fem un bon best-seller!! :-DD

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!