dilluns, 7 de desembre del 2009

Electric Light Orchestra.


Tenia jo catorze anys quan va sortir aquest disc (1976)

La primera vegada que vaig sentir Livin’ Thing per la ràdio em va fascinar. Quasi no entenia res del que deia la lletra però la melodia em va atrapar. I un so molt especial: guitarres, teclats, bateria... però també violins, violoncel, piano... A més, tenia la peculiaritat que la cançó començava “de cop”, sempre em semblava que l’agafava començada ;-)

El meu padrí (el germà petit del meu pare) m’havia regalat una ràdio petitona... res a veure amb els posteriors walkmans, tot i que era de la mateixa mida. Era una ràdio, AM-FM... senzilleta però, per a mi, era un tresor.

Ja llavors anar a dormir aviat no era el meu fort i el que feia era posar-me aquella ràdio sota el coixí (no tenia auriculars) i escoltava “Los 40 principales” tot esperant que sonés aquella cançó. A vegades tenia sort i la posaven sencera, però la majoria dels dies tan sols era un trosset.


La cinta de cassette me la vaig comprar quan tindria 15 anys, va ser una de les primeres que vaig tenir, junt amb Chicago X, del grup Chicago, perquè m’encantava If you leave me now.

Aquí van quatre cançons d’aquell meu primer cassette de l' Electric Light Orchestra. Ja suposo que ningú s’estarà 20 minuts aquí escoltant música, però em fa gràcia tenir-les al blog. Ara bé, si algú escolta la primera, podrà sentir aquella peça concreta que m’agradava tant (i em segueix agradant passats més de trenta anys) Livin’ Thing.



Les altres tres, del mateix àlbum, (A New World Record) són:
- Rockaria
- Mr. Blue Sky
- Tightrope

33 comentaris:

  1. Bueno a mi también me gustaba y me gusta mucho, caramba tenemos gustos parecidos! Gracias por los recuerdos,besos tía Elsa.

    ResponElimina
  2. Wow, quins records!! Osti, fa segles que no escoltava... livin' thing! Genial :-)
    Segueixo escoltant...

    ResponElimina
  3. Això és un bon recopilatori. Ara les escoltaré un ratet.

    ResponElimina
  4. Mmmm... jo haig de dir que no els conec gaire... però m'agraden :) L'Albert m'ha buscat una canço que conec molt millor :D "Last train to London"

    ResponElimina
  5. Afegeixo al recopilatori de la ELO el "Hold on tight", "Twilight" i "Xanadu".

    ResponElimina
  6. Qui ho diu que no hi ha ningú que escoltarà 20 minuts de música... jo ara, tot just començo amb 'la teva' i m'agrada (la coneixia, però no pas pet títol i intèrprets :P)
    Petons de bon dia! Torno en 20 minuts, més o menys.

    ResponElimina
  7. La que més m'ha agradat ha sigut la primera!
    Guapa!
    (ara me'n torno al món de l'òpera que vaig recuperar anit, Verdi i Puccini de moment)
    Repetons!

    ResponElimina
  8. Ho tinc programat, aniré escoltant i treballant per aquí. Gaudiré en dos facetes alhora. Gràcies... has parat una bona taula i de ganeta tots en tenim. Gràcies de nou. Anton,

    ResponElimina
  9. Quina pila de records, nena, m'he tornat joveneta de cop!!! hahaha

    If you leave me now encara ara m'emociona i l'ELO m'encantava!
    Petons de joveneta! :P

    ResponElimina
  10. Ufff quins records un clasic entre els clasics.

    ResponElimina
  11. Potser no tots els 20 minuts, però si que penso passar una bona estona amb l'orella posada al teu blog. Jo també sóc dels que no els coneixia gaire però, pel que he començat a sentir, estan força bé. :-)

    ResponElimina
  12. Si no m'haguessin faltat un parell d'anys per néixer, segur que també m'hauria agradat sentir-la per la ràdio! No sé si l'havia sentit abans, però sona prou bé. Ara que estic mirant de recuperar música d'anys passats, amb una vena nostàlgica que m'ha sortit, l'afegeixo a la llista. Però els Beatles no, eh?

    Ei, molt monos els reproductors de Youtube de colors! Surten així sols o es pot triar? Fa temps que no 'embedo' un vídeo.

    Vaig a escoltar-ne alguna més mentre llegeixo el relat de 365contes.

    ResponElimina
  13. Assumpta,
    Són també de la meva època que dic jo... també tenia els 14 anys quan els vaig sentir... En fi, viatge al passat!

    ResponElimina
  14. Em semble que jo en tenia 16! Ostres no pitjor en tenia 17 ...em sona la ELO! però mai he estat d'escoltar massa música ...jo tenia llavors l'època del LLach, del Serrat, del Raimon i com que era molt radical rebutjava tot allò que em resultés discotequero...tingués o no raó consistent però si que em sonen sí ...quins temps aquells...quan va sortir el primer diari en català d'ençà la guerra: L'Avui...quan les associacions de veïns, i en general la societat civil es movia, reivindicava...les il.lusions al màxim per l'encetada i tímida democràcia...els temps de la universitat...ai com passa i com pesa el temps!!! tempus fugit irreparabile!!!

    ResponElimina
  15. Ostres, potser semblaré un incult dient aixòo però desconeixia el grup i per extensió les seves cançons. Val que m'agafa molt i molt lluny per edat perquè sóc de finals dels 80 però n'hauria d'haver sentit a parlar.

    Gràcies, Assumpta, per descobrir-me noves músiques i noves sensacions que fins ara no tenia. Salut!

    ResponElimina
  16. un any fantàtic per nèixer i sortir a la llum!!!!....je, je, je entre elles, nèixer jo!!!

    Però reconec que després no els he escoltat gaire. Em sonen, però de lluny. Me les poso per anar-les coneixent! Gràcies.

    El més xulo que pot passar amb la música és la primera vegada que l'escoltes i et fascina. Llavors, la cançó serà especial i t'acompanyarà sempre. Pot haver-hi cançons que primer t'agradin i després les avorreixis, o que primer no et facin el pes i després no paris de sentir-les perquè et porten a coses o records. Però quan una cançó t'impacta la primera vegada, saps que sempre serà especial.

    A mi això em passa amb una que després s'ha qualificat de molt ñoña, però que també vaig escoltar quan tenia 14 anys per primera vegada. Sempre ha estat especial per a mi: More than words (http://www.youtube.com/watch?v=kt7L4X4li_k)

    ResponElimina
  17. Em deixava per dir-te una altre cosa. Quan es facin tots aquests concursos del millor bloc i demés, m'agradaria votar també i així escollir el millor, el que passa és que mai m'entero de quan s'ha de fer ni res. Com que veig que tu estàs bastant enterada i que ja has rebut alguns premis (Felicitats), podràs avisar-me? O fer un calendari, si us plau?

    Si no és molèstia, és clar. Moltes gràcies Assumpta!

    ResponElimina
  18. En lloc de Chicago X he llegit Chunguitos X... uff!! Quin ensurt!! jejeje

    ResponElimina
  19. Ostres!! Estic molt contenta que us estigui agradant la E.L.O.!!
    Periòdicament m'entraven ganes de fer-los un post dedicat i ahir, per fi, em vaig posar mans a l'obra!!
    :-)


    TÍA ELSA.- Jejeje tienes buenos gustos musicales!! ;-)
    Me alegra mucho que los compartamos!!
    Besos!!


    FERRAN.- Tu havies de ser molt més jovenet! que, en "aquelles edats" les diferències es noten moltíssim! :-)
    Gràcies per escoltar-les!!
    Abraçades!!


    KWEILAN.- Tot l'àlbum era boníssim!! Però posar-les totes ja em va semblar massa! jeje ;-)
    Petons!!


    ANA.- M'alegra que t'agradin!! :-)
    "Last train to London" va ser del seu següent àlbum, "Discovery" i també m'agrada moltíssim :-))
    Petons!!


    ÒSCAR.- Jejeje es nota que ets més jove! :-))
    Has triat cançons posteriors... que també m'agraden, clar!! :-))
    De les que cites em quedo "Hold on tight" i em feia gràcia el tros en francès :-)
    Abraçades!!


    ELUR.- M'agrada quan veig que gent molt més jove la coneixeu (encara que no la tingueu perfectament identificada) perquè em fa pensar que és bona música, d'aquella que no passa de moda :-))
    Les has escoltat totes!! Et mereixes un premi... no sé... que Iniesta sigui Pilota d'Or l'any que ve :-))
    Òpera!! M'agrada moltíssim!! però no et pensis que hi entenc, eh? jajaja
    Conec un munt de fragments, un munt d'obres i un munt d'autors... ara bé, quan vull muntar el puzzle ja no me'n surto :-) i és que l'afició no em ve de cap "estudi" sinó de sentir-ne a casa, que al pare li agradava molt i tenia discs (de vinil, clar, jeje)
    Petons!!


    REBAIXES.- Què bé, Anton!! Ho poses de música de fons perquè t'acompanyi mentre vas fent! ;-))
    Espero que t'agradi!!
    Abraçades!!


    RITA.- Siiii!! :-)) mentre ens segueixi agradant, seguirem sent jovenetes!! i tant que si! :-))
    Oi que és preciosa If you leave me now? ostres!! sí que és maca, si! :-))
    Petons!!


    STRIPER Unes cançons que mai passen de moda, perquè són bones de veritat!! :-)
    Abraçades!!


    McABEU.- És que ets molt jove, Mac!! Malgrat tenir aquesta apariència d'avi venerable :-))
    Si has estat escoltant una estoneta, estic contentíssima :-))
    Abraçades!!

    ResponElimina
  20. XEXU.- Jajaja, boníssim! "Si no m'haguessin faltat un parell d'anys per néixer, segur que també m'hauria agradat sentir-la per la ràdio" :-))
    T'ha agafat una vena nostàlgica? Jo sóc la persona que tu busques!! Un altre dia un post dedicat a Chicago, un altre a The Eagles... i anem fent :-))
    Oi que queden bonics els vídeos amb els marcs de colors? És una opció que et dóna quan vols "embedejar-ne" un :-))
    Menys mal que els relats ja no són els de por!! jeje
    Abraçades!!


    GALDERICH.- Oooooh!!! quina gràcia!! Just catorze anys també quan la vas sentir per primera vegada! :-)) Oi que és preciosa? :-)
    Abraçades!!


    ELVIRA FR.- Actualment, portar-nos tres anys de diferència és com ser "iguals" :-) però reconec que a l'any 76, tenir-ne catorze o tenir-ne disset era molt diferent... Tu ja estaves molt més a l'aguait de tots els canvis polítics i amb moltes més ganes de participar :-)
    De totes formes, jo també cantava alló de "Libertat, libertad, sin ira, libertad"... ai, quins temps!! I en què poc ha quedat tot aquell ànim de canvi i reforma... només cal veure els partitis polítics d'àmbit estatal, el TC i totes aquestes coses.
    Ah! però la ELO tampoc era típica música "discotequera", eh? :-))
    Petons!!


    JORDI de l’Art del futbol.-
    Primer.- En absolut sembles un incult... sent tan jove com ets, tan podria ser que els coneguessis com que no :-))
    Però si has escoltat una miqueta i t'han agradat, doncs ja estic contenta!!
    Segon.- Ai, Jordi!! Jajaja hi ha molts concursos, alguns són com “oficials” tipus “Topcat” (o quelcom semblant) i els “blogs Catalunya” (que, si vols que et digui la veritat, no sé si són el mateix o no) i en aquests es presenta un mateix i no tinc ni idea de com funcionen...
    El que jo conec és el “Premis cats” que, durant un període de temps, la gent proposa blogs i, després, dels més proposats hi ha uns finalistes i llavors es vota els finalistes. Clica aquí i vas a la seva web. Normalment ho fan cap el juny.
    També fan un altre premi que és “La millor iniciativa blogaire”, saps què? quan ho facin jo els hi dedico un post i així ho veuràs ;-)
    Abraçades!!


    RITS.- Quin honor!! :-)) Saps que l’any 76 va ser magnífic a nivell musical? Tinc un munt de cançons precioses d’aquell any :-)
    Tens raó amb això que dius, perquè després de tant de temps la segueixo escoltant i la segueixo trobant maca :-)
    Ah!! More than words també m’agrada!! ;-)
    Petons!!


    JORDI de la Banyera.- Jajajaja mira que et posaré la lletra d’alguna cançó de los xunguitos i faré que se’t enganxi i l’estiguis cantant una setmana sencera!! Jajaja (ostres! així, que em vingui ara al cap, no en sé cap! Però segur que si busco a YouTube alguna hi ha que és coneguda)
    Abraçades!!

    ResponElimina
  21. Sol passar això que t'agradi una cançó encara que no sàpigues què vol dir. De fet, sovint quan veus que vol dir ja no t'agrada tant...

    Si haguessis pogut gaudir d'un ipod tot t'hagués estat més fàcil.
    Adéu!

    ResponElimina
  22. Jo que semre sóc de música més gran que la meva edat, si que em sonava, la teva prefe, vull dir. La resta ara miraré d'escoltar-les.
    Bona setmana, que comença en dimecres!

    ResponElimina
  23. quin poder té la música! buf! quan anàvem amb aquelles ràdios sense auriculars ni res! si ens haguessim explicat com escoltaríem la música avui en dia!!! Jo també me la posava sota el coixí per dormir... :)

    ResponElimina
  24. Hola Assumpta!
    ELO, tot un clàssic de la música.
    salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  25. Els coneixia, però no els he escoltat mai gaire, i això que no em desagraden. Recordo ara també la interpretació de Roll over Beethoven.

    ResponElimina
  26. i el if you leave me now sencera o tallaves el final com fan les emissores de ràdio quan la posen?

    ResponElimina
  27. Com sempre regalant-nos bons moments i records!!
    Gràcies.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  28. Doncs jo conec la ELO també des de petit, però aquestes cançons no em sonaven... A més em passa que confonc temes de la ELO amb temes d'OMD. Serà per les sigles...

    ResponElimina
  29. He de confessar que a mi també me n'agraden algunes cançons.

    De ptetit li vaig segrestar un vinil de Chicago al meu pare; la meva preferida era Gone Long Gone!

    Ja fa massa temps que no els escolto...

    ResponElimina
  30. uix... jo no ho coneixia, però em sembla que me tieta del poble ho tenia amb la seva gramola. Petonets!!

    ResponElimina
  31. MIREIA.- Si has escoltat la meva prefe ja estic contenta!! :-)
    Potser tens germans grans? Ho dic per això de la música una mica més antiga de l'edat que, per lògica, et pertocaria :-))
    I això de la setmana que comença en dimecres m'ha encantat!! :-D
    Petons!!


    NIMUE.- Però oi que fa com a tendresa recordar aquelles radietes? :-)) I quan ens adormíem amb la ràdio posada i et despertava una veueta donant notíces serioses a dos quarts de quatre de la matinada? :-))
    Petons!!


    SÍLVIA.- Un dels meus grups preferits. Com tu dius, un clàssic! :-))
    Petons!!


    P-CFACSBC2V.- Doncs un expert en música com tu els ha d'escoltar una mica, home jeje :-))
    Sí!! La seva versió de Roll over Bethoveen és molt bona!! :-))
    Abraçades!!


    JORDI CASANOVAS.- Sencera, sencera!! :-)) N'hi ha una altre de Chicago que sempre li tallen el final... és "Hard to say I'm sorry"... té un final absolutament espectacular que en alguns llocs (fins i tot CDs!) presenten tallat!!
    Abraçades!!


    JORDIM.- Entre los mejores!! :-))
    Abrazos!!


    MONTSE.- Gràcies a tu per venir sempre a repartir la teva energia positiva per aquí :-))
    Petons!!


    PUIGMALET.- Això vol dir que deus estar en aquella edat "justa" en que comences a escoltar cosetes però encara sense tenir "el gust" fet jajaja
    Espero que t'hagin agradat!! :-))
    Abraçades!!


    SÀNSET.- Bona confessió :-))
    Jajaja això de "segrestar un vinil" no ho havia sentit a dir mai :-))
    Ahir vaig anar una estona a Tarragona amb el meu marit i un moment que el sol ens venia d'esquena ens varem fer una foto de l'ombra jajaja i em vaig recordar de vosaltres ;-))
    Abraçades!!


    INSTINTS.- Juaaasssss escoltaaaa però què és això de la gramola? :-))
    Petons!!

    ResponElimina
  32. Ostres, doncs jo no l'havia sentida mai aquesta canço :S
    Em sembla que visc en un altre món!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!