divendres, 5 de novembre del 2010

La barreja de llibres que va explotar un dia de novembre...

Aquella dona havia vist feia temps un article en que el seu autor recollia els llibres llegits durant un any. Des d’aquell dia la il•lusió per poder fer el mateix l’animava i així va ser com va recuperar una afició que ja havia tingut feia temps i que havia estat uns anys en un estat semi-letàrgic...

El desembre de 2009, la dona va poder fer, molt contenta, una llista de vint-i-cinc llibres, marcats en colors segons si els havia llegit en català o castellà o si els seus autors eren femenins o masculins. Vint-i-cinc llibres eren molts!... I és que aquella dona llegia poc a poc, interioritzava cada paraula, cada escena... entrava dins les històries.

I va començar el 2010, emocionada, feliç de veritat d’haver recuperat una afició que tantes bones hores li havia fet viure al llarg de la seva vida... Una bona cosa que havia trobat al món dels blogs... retrobar-se amb la lectura...

Però, de cop, el mes de setembre els llibres es van revolucionar... i n’hi va haver un munt que li van demanar ser llegits al mateix temps... i no eren fàcils, no... Ella, per por de que algun s’ofengués i es sentís rebutjat si el feia esperar, els va anar començant tots... però això la feia anar encara més poc a poc... Havia de vigilar que el seu cap no barregés els arguments, els personatges... es feia llistes, prenia notes i petits apunts de cada llibre... Durant el mes d’octubre, en tenia tants “a mitges” que només en va acabar un... i avui, a 5 de novembre en té cinc de començats...


Com acabarà aquesta història? Anirà acabant la dona els cinc llibres amb calma i prenent-se el temps que calgui? En començarà algun altre? Farà ressenya de tots a mida que els vagi acabant i els seus posts del més de novembre seran majoritàriament sobre llibres? Jo no tinc respostes... crec que no les té ningú... ni ella...

PS/ Recordeu que podeu seguir votant a l'enquesta de la barra lateral sobre el Barça i els títols de la temporada :-)

23 comentaris:

  1. Ja saps que per "deformació professional" :-DD no puc evitar intentar donar resposta a les preguntes per les que ningú té la resposta. Així que:
    Com acabarà aquesta història?: Bé, no en tinc cap dubte.
    Anirà acabant la dona els cinc llibres amb calma i prenent-se el temps que calgui?: Jo crec que si, almenys ho hauria de fer si vol gaudir-los de veritat.
    En començarà algun altre?: No ho farà, però no per falta de ganes sinó perquè ells mateixa veu que tenir tants llibres "oberts" a l'hora no pot ser bo per la salut.
    Farà ressenya de tots a mida que els vagi acabant i els seus posts del més de novembre seran majoritàriament sobre llibres?: En llegirem més d'una de ressenya per aquí però no seran la majoria dels posts. :-))

    ResponElimina
  2. Quina febre! És totalment cert que voler fer una bona llista incita a la lectura, és una pressió afegida, jo de vegades allargo a la nit per llegir una mica més i no endarrerir-me. Però això teu és greu, eh? Sospito que aquest any serà encara més extensa que la de l'any passat, em sembla que has llegit molt. Per què no fas intensius dels llibres que tens començats? Agafa tres o quatre dies per llegir a pinyó un d'ells fins que l'acabis, i llavors agafa el següent. Si no vols que s'ofenguin per l'ordre de tria, ho pots fer per sorteig davant de tots ells perquè vegin que no hi ha trampa, per exemple, fent servir la mà innocent del Josep Lluís.

    ResponElimina
  3. Explica'ns tots els llibres que tens començats. Un apunt dels llibres que mai es van acabar o dels llibres que s'avorreixen a la tauleta esperant no se sap què.Jo guardava la llista dels meus llibres d'aquest any i fa un mes i mig em van robar el portàtil (per això no he entrat tant)i oh! també vaig perdre la meua llista. I em va fer tanta ràbia que encara no l'he refeta -fa uns dies només que torno a tenir portàtil- i si ho barregem amb lo del naufragi, ja no et dic res. Aquest any no sé si tindré llista. Una abraçada!

    ResponElimina
  4. El llegir ha de ser un plaer. No ens hi hem d'obsessionar. Torna a la calma i ho veuràs tot des de una nova perspectiva. Petons.

    ResponElimina
  5. Doncs jo també et contesto. Tot acabarà bé, acabarà els 5 llibre i no en començarà cap més fins que aquest estiguin acabats.

    Tindrà una llista fantàstica i els seus lectors tindran uns comentaris de llibres genials.

    Jo potser faré llista aquest any, me n'heu fet venir ganes, i crec serà més llarga que mai, per culpa que tants llibres que no m'han agradat. Necessitava trobar-ne un que m'agradés i anava provant cada cop, en mantenia 2-3 de començats, però 5 no... Si no t'agrada gaire un llibre, oi que fa mandra fer-ne un comentari?

    ResponElimina
  6. Fes cas a en JOSEP LLUÍS que et coneix bé. ;-D

    Recorda que fas la llista perquè llegeixes i no que llegeixes per fer la llista. :-))

    ResponElimina
  7. McABEU.- Sí, ho entenc, amb la teva "feina bloguera", veus una pregunta i sents la necessitat de trobar una resposta ;-)))
    I, en aquest cas, em sembla que tens raó... al menys totes les teves respostes són plenes de lògica i això a mi ja m'agrada hehehe
    En tot cas, durant aquest mes s'anirà veient com acaba "la cosa" ;-))


    XEXU.- Tu ho has dit, és com una febre... I fins l'agost duia un promig tan bonic. Estava segura que arribaria als 30, ara ja en tinc dubtes...
    M'has fet riure amb el procediment "perquè els llibres no s'ofenguin" ;-)) de totes formes, crec que n'hi ha un parell que ja s'han enfadat amb mi (els més "antics") perquè ara he començat el de Harry Potter per llegir abans de la pel·li i crec que no els hi ha fet cap gràcia (em miren raru)


    KWEILAN.- Ohhh!! Quina llàstima que et robessin el portàtil!!... A més de la part econòmica hi ha tot el que hi guardaves!! Em sap greu... potser això ha influït també en que estiguessis menys animada a l'hora de llegir i per això entressis en el naufragi...
    Ja veuràs com aviat trobaràs un llibre que t'agradarà molt... podràs refer la llista i tot acabarà bé ;-))
    Tots cinc són molt diferents, un és mig filosofia-teologia les cartes des de la presó de Bonhoeffer, un altre és sobre els quaderns manuscrits de l'Agatha Christie, un altre és de Harry Potter, un altre també és de temes catequetics i el que fa cinc és el que tinc més poc llegit però crec que m'agradarà molt (La máquina de leer los pensamientos d'André Mourois) ;-))


    JOSEP LLUÍS.- Sí, ja ho sé... però tu ja saps com sóc jo quan se'm fica una cosa al cap :-))
    Però miraré de fer-vos cas i anar amb calma...
    Més petons! ♥


    CARME.- Què bé que tot son bons auguris per aquesta pobra dona hehehe ;-))
    El teu comentari segur que li agradarà hehe (jo li explicaré) :-)
    Oh, sí, quan un llibre no t'agrada fa molta mandra fer ressenya. Jo crec que només n'he fet una d'un llibre que no m'havia agradat i va ser per carregar-me'l (El juego del ángel, del Ruiz Zafón) :-))


    McABEU.- Sí, sí que em coneix, jo intentaré fer-li cas hehe
    Ara bé, en quant a la segona frase, començo a tenir els meus dubtes :-DDD

    ResponElimina
  8. podria acabar amb la revolució dels llibres, uns contra altres amb la dona de subjecte...com-pasiu
    - Si acabo aquest, o començo aquest... // Un vertader problema si s'ho possa al cap. Anton.

    ResponElimina
  9. Quin estrès, jo no podria pas! De fet, durant el curs escolar el meu ritme de lectura baixa de manera dramàtica, durant les vacances llegeixo compulsivament, però un llibre rere l'altra, tots de cop, impossible! No sé com acabarà la història, però et veig prenent apunts per recordar cada argument!

    ResponElimina
  10. va, Assumpta, tu pots!!!! poc a poc i un darrera l'altre!

    ResponElimina
  11. Doncs quan els acabis tots ja escriuràs el teu propi llibre, que serà una brillant barreja de tots. Pensa que si ho fessis aquest llibre passaria a ser la prioritat número 1 de la meva llarga llista de llibres (de futbol?) per llegir...
    Adéu!

    ResponElimina
  12. Començar-ne un de nou potser és un pèl agosarat. Potser millor primer acabar amb els pendents i després submergir-se en noves lectures.
    I quin cap tan ben amoblat i configurat! Seguir el fil de tantes històries alhora no ho pot fer tothom!

    ResponElimina
  13. Vaig llegir aquell post on deies tots els llibres que havies llegit l'any passat, i vaig començar a apuntar els que llegia jo... Pel gener ho pengo

    ResponElimina
  14. Molt bo l'apunt ...no t'ho creuràs tinc cinc llibres encetats....o potser sis....però em sento plenament identificada! inspi-llibres?

    ResponElimina
  15. Ah i segur que te'ls acabaràs llegint...no crec que s'ofenguin gaire si fas un sorteig per a veure quin acabés primer...-)

    ResponElimina
  16. Dicen que el que mucho apreta poco abarca, más vale uno a la vez! Besos tía Elsa-

    ResponElimina
  17. REBAIXES.- Així mateix estan, ANTON, tots revolucionats a veure quin acabo primer i jo al mig, sense saber què fer hehe però poc a poc i bona lletra, a veure si els vaig acabant ;-)))


    ANNA TARAMBANA.- M'ha fet gràcia això de prendre apunts perquè, en certa mesura sí que ho faig!! Petites notes, llistes de personatges... així no perdo el fil ;-)... De totes formes no vull que em passi mai més perquè una mica estressant sí que és :-))


    RITS.- Gràcies, xiqueta!! Sí, sí, ho aconseguiré!! :-DD


    ALBERT.- Ostres, això m'ha arribat al cor... Pensar que si jo escric un llibre tu el passaries per davant de la teva ja famosa llarga llista de llibres pendents m'ha fet molta gràcia!! ;-))
    Mira que si l'escric ho hauràs de fer, eh? hehehe


    ALBERT B. i R..- Ui, el meu cap ben moblat... més abans una mica caòtic, ja t'ho dic jo hehehe... qualsevol dia el disc dur farà un pet (amb perdó) i oblidaré tot el que sé :-))


    MARIA ESCALAS.- Em fa il·lusió perquè aquest tema de la "llista" s'ha anat escampant i uns hem agafat la idea dels altres i al final hi haurà un munt de llistes! ;-))
    Aniré a veure la teva, no ho dubtis! :-))


    ELFRI.- Ai, em feu riure tota l'estona amb els comentaris i els llibres que s'ofenen... em va sortir així i és molt divertit veure que em seguiu la corrent hehehe (són llibres molt susceptibles, pobrets) ;-)
    I tant que m'ho crec que també tens un munt de llibres encetats... ves a saber si les nostres Inspis no van fugir de vacances espantades davant tanta lectura variada :-DDD


    TÍA ELSA.- Tienes toda la razón y, de hecho, alguna vez sí que he estado leyendo dos simultáneamente, pero más de dos es... un jaleo de aúpa!! ;-))

    ResponElimina
  18. Esl teus números m'estan atabalant. 5 llibres començats, acabaràs amb un mitjana de trenta :¬ o. Jo que aquest any ja tinc la llista mig feta i no crec que arribi ni a 25!!! ahhh!
    Apa, me'nvaig a llegir que en tin començat un de 1000pàgines i em farà demosntar la mitja. Potser faré com tu i en llegiré de curtets...

    A mesura que els acabis en s fas les ressenyes, no?

    ResponElimina
  19. 5 LLIBRES A LA VEGADA!?!?
    Per mi seria impossible. A més a més ara tinc poc temps per llegir.
    Que si l'insti, que si examens, que si la història...
    Doncs que vaigi de gust!

    ResponElimina
  20. I després parlem de sistemes operatius "multitasca". On es posi un bon cervell...

    ResponElimina
  21. Quin garbuix, Assumpta!

    Jo ho he fet alguna vegada, però no amb tants, i ho he deixat. Em quedo amb dos com a màxim, suficient per saber on sóc.

    He saludat al Josep Lluís, no sabia que també s'havia engrescat! :-)
    Petons, maca!

    ResponElimina
  22. MIREIA.- Ai, xiqueta, si jo finalment arribo als 30 i tu en fas 25, els teus 25 tindran el doble de mèrit que els meus, perquè tu (i tots per aquí que llegiu i feu llistes) treballeu, teniu unes hores diàries ocupades amb una sèrie d'obligacions que jo no tinc. Jo, per circumstàncies que ara es farien llargues i avorrides d'explicar, fa ja un parell d'anys que no treballo fora de casa... així que no té gaire mèrit arribar als 30 :-)
    Bé, a mi em farà il·lusió, clar que sí... si tinc en compte que fa dos anys, tres, quatre... i així uns quants, jo llegia com a molt 10 libres l'any i això gràcies a que la meva germana es prenia la feina de portar-me'n de la Biblioteca o animar-me a llegir alguns que a ella li havien agradat...
    Era fa molt més temps que jo tenia una gran, gran afició a llegir... després vaig passar una llarga època bastant "apàtica" i ara estic molt contenta de tornar-ne a gaudir... Així que tu estigues ben contenta si fas els teus 25, que tu fas més coses :-))


    BLAKWOLF.- Però no ho faré més, xiqueta, és un embolic i no avanço bé en cap... És millor gaudir-ne de forma relaxada ;-))


    JORDI.- Hehehe seria un bon cervell si fos capaç d'anar-los llegint tots cinc relaxadament, però la veritat és que em sembla que mai més em ficaré en aquests embolics ;-))


    RITA.- És un bon embolic... jo no havia fet mai i espero no "trobar-m'hi" (hehehe com si no fos culpa meva hehe) mai més... Normalment llegeixo d'un en un... i si són molt diferents, doncs sí que a vegades en tinc dos i vaig alternant, però més de dos no!! :-))
    Síiiii!! Ja t'ha vist!!... està tot content :-) (està preparant un post... no sé quan el voldrà posar, però ahir n'escrivia un esborrany) ;-))

    ResponElimina
  23. Ay Dios mío...Si supieras!!este año arranqué medio para atrás tengo montones de libros empezados y así no llego nunca al final de nada...A ver si me pongo las pilas.
    Un beso Assumpta

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!