dissabte, 14 de maig del 2011

Eurofan!


Sí, ho confesso, des de fa molts i molts anys mai em perdo el festival de l'Eurovisió. En aquests moments, mentre el públic vota, vaig a posar aquí la llista dels països participants, per l'ordre en que han actuat, marcant en vermell les que més m'han agradat, a veure si alguna d'elles és la guanyadora.

01.- FINLÀNDIA
02.- BÒSNIA-HERCEGOVINA
03.- DINAMARCA
04.- LITUÀNIA
05.- HONGRIA
06.- IRLANDA
07.- SUÈCIA
08.- ESTÒNIA
09.- GRÈCIA
10.- RÚSSIA
11.- FRANÇA
12-. ITÀLIA
13.- SUïSSA
14.- REGNE UNIT
15.- MOLDÀVIA
16.- ALEMANYA
17.- ROMANIA
18.- ÀUSTRIA
19.- AZERBAIJAN
20.- ESLOVÈNIA
21.- ISLÀNDIA
22.- ESPANYA
23.- UCRAÏNA
24.- SÈRBIA
25.- GEÒRGIA

Entre totes les seleccionades (vuit sobre vint-i-quatre), per afinar una mica més, diré que si hagués de decidir jo la guanyadora estaria entre:

DINAMARCA, LITUÀNIA, ITÀLIA, ISLÀNDIA i SÈRBIA


A veure què passarà :-)

EDITAT DESPRÉS DEL FESTIVAL.- Començo a escriure a les 0:53 hores del diumenge dia 15 de maig.

Doncs bé, el de sempre, els països veïns que es voten entre ells... això ja se sap... però jo l'any que ve o tornaré a mirar si Déu vol...

Aquesta ha estat la classificació final, amb una guanyadora que no m'agradava gens i que no sé què li han vist. En les llistes dels Eurofans ni apareixia. Tornaré a marcar en vermell les que jo he dit que m'agradaven, a veure a quins llocs han quedat:

01.-Azerbaijan
02.-Itàlia
03.-Suècia
04.-Ucraïna
05.-Dinamarca
06.-Bòsnia Hercegovina
07.-Grècia
08.-Irlanda
09.-Geòrgia
10.-Alemanya
11.-Regne Unit
12.-Moldàvia
13.-Eslovènia
14.-Sèrbia
15.-França
16.-Rússia
17.-Romania
18.-Àustria
19.-Lituània
20.-Islàndia
21.-Finlàndia
22.-Hongria
23.-Espanya
24.-Estònia
25.-Suïssa

Doncs res, està vist que fent travesses d'aquestes tampoc em guanyaria la vida... I ara, passant dels resultats oficials, posaré el vídeo de les dues millors situades a la classificació de les que a mi m'agradaven: Itàlia, en segon lloc, i Dinamarca en cinquè:


19 comentaris:

  1. Però encara el fan aquest concurs? Mareta de déu... així que el dilluns a la feina toca conversa avorrida total a l'hora de l'esmorzar i del dinar, oi?

    ResponElimina
  2. Ostres, Assumpta, em transportes a la meva joventut. Jo vaig ser fan del Festival d'Eurovisió quan tenia entre 15 i 20 anys... més o menys... i ara... fa més de 20 anys que no el miro, tampoc sabria dir-te per què... vaig deixar de fer-ho i ara que sóc menys televisiva que mai...

    ResponElimina
  3. Hehehe sé que sóc una mica friki, però per un cop a l'any no passa res ;-))


    XEXU.- I tant que el fan... i, al·lucina: Han reformat tot l'estadi del Fortuna de Dusseldorf (sí, sí, estàs llegint bé) i ha quedat una passada, impressionant. L'han cobert, han tret la gespa, han reformat les grades, han posat una mena de doble escenari, unes pantalles gegantines... ja et dic... Alemanya s'ha lluït :-))


    CARME.- Jo tampoc miro gaire la tele... de fet, és que la miro poquíssim. Els partits de futbol, alguna cosa de notícies (també poc, perquè les llegeixo per Internet) i algun concurs (per exemple, sempre que puc miro "Saber y ganar" a la 2, que penso que són molt tacanyos amb els premis, per cert) però això és com una tradició i "ho he de mirar" :-))

    ResponElimina
  4. Bé, però de totes maneres ens explicaràs com ha anat, no? que sinó em quedaré sense saber-ho. A la meva feina segur que ningú parla d'això ni esmorzant ni dinant. :)

    ResponElimina
  5. CARME.- I tant! ;-))
    Ara estic preparant una actualització del post hehehe

    ResponElimina
  6. Sí, ho confesso, des de fa molts i molts anys mai veig el festival de l'Eurovisió. ;-DD
    No per res però és que mai m'han agradat gaire aquests festivals.
    I no t'estranyi que no encertessis la travessa, la qualitat musical no és el que més els importa a l'hora de votar. :-))

    ResponElimina
  7. jo no el vaig veure, el festival, només el darrer minut, quan sonava la cançó guanyadora, que vaig deixar per sentir-la i no em va agradar gens ni mica. Avui he sentit la cançó italiana i m'ha agradat molt més que la que va quedar en primer lloc. La cançó espanyola no la conec, ni la cantant tampoc!

    bon post, amb un puntet de nostàlgia (jo havia estat fan d'aquest festival i d'altres, algun desaparegut, com el de la "cansión mediterránea")...

    ResponElimina
  8. No ho sé… Això que es votin entre els països no ajuda gaire a la qualitat musical dels candidats. Si encara fos un jurat amb una mica de cara i ulls…

    ResponElimina
  9. M'agrada l'entusiasme que hi poses.

    Jo vaig veure un tros mentre sopava i de les vistes m'agradaven Suïssa, Espanya i Serbia. Me n'alegre, de no haver coincidit amb les votacions, m'agrada saber que no vaig pel mateix camí.

    ResponElimina
  10. Jo com Jp, penso que considero una sort no coincidir amb els criteris de les votacions... o sigui que això diu molt a favor del teu bon gust musical! :) gràcies pels resultats!

    ResponElimina
  11. Bon contrast Assumpta ,si els d'Eurovisió fossin més llestos et contractarien a tu per seleccionar les cançons...jo ni em vaig assabentar que era ahir! prefereixo quedar-me amb els records d'infantesa quan tots plegats davant la tele, aquell estrany aparell innovador, fèiem juguesques sobre els vots i les puntuacions...

    ResponElimina
  12. Assumptaaa necessites una cura de desintoxicació!!!! :P

    ResponElimina
  13. McABEU.- Doncs et vas perdre un gran espectacle (hihihi)
    Veritablement, es tracta d'un mega-concert on les votacions finals són el de menys perquè, més o menys, està cantat qui votarà cadascú... Però jo sóc una sentimental, m'agrada, m'ho passo bé, prenc les meves notes, faig la meva llista :-))
    Va ser molt xulo un vídeo de 90 segons on es veia tota la transformació de l'Estadi del Fortuna en aquell immens Palau de Concerts, amb el seu escenari doble, les pantalles gegants... :-))


    MONTSE.- Tens raó en això que dius del "puntet de nostàlgia"... potser per això a mi em fa gràcia seguir-ho mirant... si fos més sovint, probablement no ho miraria, però un cop a l'any, em fa il·lusió fer tot el seguiment, prenent notes, fent la meva llista :-))
    Siiiiii és cert, la Italiana molt millor que la guanyadora!! :-)


    P-CFACSBC2V.- Fa anys a cada país hi havia un jurat més o menys "especialitzat" (amb gent de diferents professions i, a més, entre ells, sempre hi havia músics, cantants) però també anava per països.
    Ara amb el Tele-vot encara és pitjor perquè la gent sí que es deixa guiar molt més per "simpaties" que no pas per qualitat musical.
    Un jurat únic, amb membres dels diferents països seria millor, sense cap dubte :-))


    JPMERCH.- Hehehe és que quan a mi una cosa m'agrada se'm nota molt, sóc molt transparent, i això em fa gràcia per això en parlo així, amb aquesta afició :-))
    La de SÈRBIA també era de les meves preferides... em va fer molta gràcia aquell "atreviment" amb l'estètica total dels anys 70!! i era una de les preferides també del meu marit i la meva germana :-))
    Sí, potser sí que al final haurem de presumir de no coincidir amb el resultat final... Bona apreciació!! :-))


    CARME.- Hahaha Sí, sí potser sí... Podrem dir "ei, que jo tinc molt bon gust musical, que mai encerto els guanyadors de l'Eurovisió i els meus preferits no queden gaire bé" :-DD


    ELFREELANG.- Saps? Amb això que has dit de "tots davant la tele" m'has recordat unes escenes mooooolt divertides de quan jo tenia uns quinze, setze, disset... tenia un cassette d'aquells amb la palanqueta per anar davant, darrera, reproduir, els botonets per gravar i el seu micro... una cosa similar a això: això però potser més antic encara... i pretenia GRAVAR tot el festival... engegant i apagant a cada cançó... però clar, si algú deia alguna cosa tipus "aquesta m'agrada"... jo el mirava amb expressió assassina, perquè quedava a la meva gravació!! qualsevol sorollet, una cadira, el rellotge que tocava les hores -un rellotge vell que tocava cada quart!!- en fi, que exigia a tota la família silenci absolut a cada actuació i tots els comentaris concentrats entre cançó i cançó... Ai, quins temps de joventut :-DD


    PORQUET.- Doncs llegeix, llegeix el que li acabo d'explicar a l'ELFREELANG i veuràs com la malaltia em ve de moooooolts anys hehehe... ja no té cura!! :-DD

    ResponElimina
  14. Uuui, si en fa de temps que no miro Eurovisió, jo! Crec que el cop aquell de la Beth va ser l'últim, però he de confessar que era a la muntanya amb el cau, i ens vam endur una mini-tele portàtil per poder-ho veure... No m'ha tornat a entusiasmar més.

    ResponElimina
  15. Assumptaaaa, ja he llegit el que li has escrit a l'Elfri... només puc dir que ESPECTACULAR! Quina paciència la teva família, hehe!

    ResponElimina
  16. Assumpta,... de fet poc importa si les cançons són boniques... és vota només per el veïnat que tenim. Als d´Espanya es van donar els 12 punts França i Portugal i tots els altres els van ignorar...i per aixó eren sempre alli a la cua....Una anecdota, tothom votava a Dusseldorf en Anglès, però els de França no van baixar del burro i els hi van dir tot en francès...Es nota que ahir no tenia res millor a fer que veure el que queda de aquell Festival de Eurovisió que tants records em porta....

    ResponElimina
  17. Jo també el vaig veure, el festival, a casa amb uns amics que, per cert, beuen molta cervesa (els alemanys són els reis, quan de beure cervesa es tracta). Quina sorpresa, els guanyadors! Jo tampoc no li vaig veure res a la cançó, però bé, política és política...

    Hauria votat per Irlanda, Hongria i també Sèrbia em va agradar molt.

    ResponElimina
  18. Ho reconec, de petita me'l mirava sempre. I de gran, vaig retornar els anys de la Rosa i de la Beth, però ara,... ni sabia que era ahir

    ResponElimina
  19. YÀIZA.- Hehehe dona, que del temps de la Beth tampoc fa tant... jo llavors ja entrava a fòrums d'Internet i tot (des de la feina... amb permís del jefe... que encara no tenia Internet a casa)... imagina jo que me'n recordo amb un record claríssim de Mocedades, que em sabia la cançó sencera de principi a fi i en un viatge al poble del meu avi la vaig estar cantant un munt de vegades seguides hehehe
    I, dos anys més tard, aquella veu preciosa, dolça, d'Estíbaliz... som a l'any 1975... uaaauuu quina veu
    Sergio y Estíbaliz :-))


    PORQUET.- És que m'estimen!!! ;-))


    EL PERE.- Sí, em vaig fixar en el detall de França! ;-))
    De fet, a mi m'agradava més quan cada país cantava en la seva llengua pròpia... però ara l'anglès s'ha convertit en una mena d'idioma comú, excepte casos molt comptats.
    Per cert, que justament el representant de França va cantar en llengua corsa! ;-))
    Són records bonics, a mi em fa gràcia quan hi penso :-)


    FERRAN.- Ep!! No diguis això de la cervesa a un belga, que et diran que els reis són ells :-))
    Però noi, quina passada l'Estadi del Fortuna... quins escenaris, pantalles, efectes especials... De veritat que va quedar magnífic :-)
    En quant a IRLANDA (absolutament original) i SÈRBIA (quina passada de look dels 70! em va fer molta gràcia) coincidim! ;-))


    RITS.- Bé, per l'època d'OT (els dos primers anys que cites) va ser un ressorgiment d'Eurovisio a l'Estat espanyol, perquè a la resta d'Europa sempre ha tingut més èxit que aquí... però bé, jo mai, mai m'ho perdo... és més, m'ho passo pipa prenent notes, fent els meus pronòstics :-))

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!