dijous, 25 d’octubre del 2012

Qui té ganes de pencar una mica per una bona causa?

El meu nebot gran està preparant una cosa que n'hi diuen "Treball de recerca" (em disculpareu, si voleu saber més dades generals sobre això, no m'ho pregunteu a mi, que jo sóc d'EGB, li podeu preguntar a en MARCEL, per exemple hehe)

Doncs bé, sembla ser que aquest Treball de recerca es pot fer sobre el tema que triï l'alumne i el meu nebot ha triat la Diabetis... Per què? Doncs suposo que perquè el tema li afecta directament. Li van diagnosticar als dotze anys, actualment en té disset i està genial... això sí, sempre porta amb ell el seu kit per mesurar-se el sucre, i injectar-se la insulina que calgui, un número determinat de vegades al dia.



Aquest treball tindrà diversos apartats que desconec, però una de les coses que vol fer és investigar sobre el grau de coneixement i de preparació que hi ha actualment a determinats establiments d'alimentació (botigues, restaurants, etc) i, per això, ha preparat una enquesta (en dos models diferents). Quan més resultats hi hagi, millor.

Així doncs, jo us posaré aquí l'enquesta i vosaltres sereu molt amables i molt bona gent, la imprimireu i anireu a un o dos establiments a fer-la (mireu que poqueta cosa us demano!) però si us hi apunteu uns quants, aconseguirem més resultats... Resultats que li passaré a ell i ell ja farà els seus estudis, estadístiques, percentatges i el que hagi de fer.

Què us sembla? L'ajudeu? :-)


ENQUESTA PER FER A UN BAR, RESTAURANT O FAST FOOD



ENQUESTA PER FER A UN FORN, PASTISSERIA O ESTABLIMENT DE MENJAR PREPARAT


Ja veieu que són curtes i clares... Us apunteu a portar-ne una a la cafeteria on esmorzeu? al forn on compreu el pa? a la botiga dels pollastres rostits?
També veieu que no es compromet ningú. Es tracta d'obtenir unes dades objectives, res de dades personals.

Si podeu fer-ne una, m'envieu els resultats al correu electrònic:

artesania-assumpta@hotmail.com

Moltes, moltes, moltíssimes gràcies!!!

28 comentaris:

  1. Mare de déu, quines coses demanes! Jo em moro de vergonya si he d'anar a fer preguntes a un lloc d'aquests! Jo et robo una canellera d'una estàtua si fa falta, però no em facis fer preguntes a la gent! Sort que no vaig fer treball de recerca, si hagués hagut de fer entrevistes com va fer el meu germà a mi m'agafa alguna cosa.

    ResponElimina
  2. Ara ens poses deures??? ;p Ja em disculparàs, Assumpta, però a Mallorca tot just conec quatre llocs on vaig a comprar i no tinc la confiança per a plantejar-los aquestes coses... ja sabeu que jo sóc una mica tímid!

    ResponElimina
  3. Jo sóc mooolt vergonyosa ( encara que ningú s'ho creu). Tot i així en faig en portaré una còpia al mòbil , no fós cas que m'entri el "desparpajo" i no la tingu a mà.

    ResponElimina
  4. En copio una, em sembla que si que podré fer que me la contestin. Dona'm uns quants dies i te l'envio. :-)

    ResponElimina
  5. Pencar méeeessssss?
    Va, intento si aquest aparell del Cromanyó em fa la impressió i et dic coses!!

    Bon dia!
    Bessets.

    ResponElimina
  6. XEXU.- Sí, entenc que fa vergonya anar a fer preguntes així ;-))
    De totes formes, dient que és per ajudar un xiquet en un treball de recerca i que no cal donar cap dada personal sinó que tan sols es busca un resultat objectiu, potser la gent s'animi a col·laborar, no? :-)
    Si només en necessito UNA! (bé, una tu, una en MAC, una la LLUNETA, una...) hehehe
    Bé, en tot cas, jo ho intento, a veure si el puc ajudar :-)


    PORQUET.- Homeeee "confiança per plantejar-los aquestes coses"... que no es pregunta res dolent! :-))
    Només es vol saber el grau de coneixement de la societat, dels establiments d'alimentació...
    Bé, no pateixis ;-)


    MIREIA.- Encara que ningú s'ho cregui, jo també sóc vergonyosa per aquestes coses :-DDD
    El que passa és que, com no es demana cap dada personal, i dient que és per un treball de recerca, potser ajuda a que la gent col·labori més ;-))
    En tot cas, moltes gràcies, maca!! :-))


    McABEU.- Moltíssimes gràcies!!!! :-))
    Si n'aconsegueixes UNA ja és molt, de veritat!! :-))
    Jo sóc conscient que aquestes coses costen i que pot fer vergonya... però si n'aconsegueixes una t'ho agrairé sempre, sempre (entre la llarga llista de coses que ja tinc per agrair-te hehehe)


    LLUNETA.- Gràcies, guapíssima!! :-)))
    Et dic el mateix que en MAC, si n'aconsegueixes UNA jo ja estic ben contenta, t'ho dic ben sincerament!! (una tu i una ell ja són dos...) d'una en una, a veure si n'aconseguim unes quantes!! :-)) Smuaaaaaaac

    ResponElimina
  7. Jo no vaig a gaires establiments, però me n'imprimiré una copia perquè tinc uns coneguts que potser els hi puc passar!

    Ma germana també està fent el treball aquest de recerca.... ella ha escollit el tema del fotoperiodisme. ;)

    ResponElimina
  8. Poder te'n aconseguiré alguna, encara que no prometo res. A casa tenim un treballador que li han diagnosticat diabetis a la seva nena de 5 anyets i tot el dia l'han de punxar, crec que ara ja s'ho fa soleta i tot.

    ResponElimina
  9. No cal perdre el temps fent l'enquesta si son sincers la resposta a tot serà que no.

    Si els diabètics s'haguessin de refiar del coneixements dels altres per sobreviure estarien llestos...

    ResponElimina
  10. ALBA.- Eeeeei, moltíssimes gràcies!! ;-)) Amb que n'aconsegueixis UNA ja és un gran favor que ens fas!!!
    Molta sort a la teva germana amb el seu treball! Si ha de fer alguna enquesta o així, ja ho saps ;-))


    DRAPAIRE DE MOTS.- Ai, Senyor, cinc anyets... tan petitona!!
    Ara bé, a vegades penso que, si igualment els ho han de trobar, com més petits millor, així creixen aprenent ja el que han de fer i no en fan problema... Però imaginar-se una nineta de cinc anys punxant-se soleta... uissss... costa. Segur que és una valenta!! :-))
    Doncs, DRAPAIRE, si n'aconsegueixes UNA, ja em faràs feliç... i sinó també pel sol fet d'intentar-ho!! :-))


    PONS007.- Xiquet, sospito que tens tota la raó... Ara bé, no sabem, potser si que en algun lloc estarien disposats a cuinar segons les indicacions del client, per exemple, no? ;-))
    Ara bé, tenir els coneixements ells mateixos, ja suposo que no...
    La idea és que se'n parli, que fent les preguntes, la gent es qüestioni... igual les coses milloren ;-))

    ResponElimina
  11. Assumpta, et dono el meu correu electrònic, i el teu nebot o tu mateixa em passeu els documents, em serà més fàcil.
    I per aquí el barri de l'escola, en puc fer unes quantes.
    Un plaer ajudar-lo en aquest treball
    lidgarzon@gmail.com

    ResponElimina
  12. DAFNE.- Moltíssimes gràcies pel teu oferiment, guapa!! :-))
    Ja t'he enviat el correu amb els models de les enquestes tal com me les van passar a mi! ;-))
    Pensa que només en que n'aconsegueixis una, ja serà un gran favor que li faràs!! :-))))

    ResponElimina
  13. mmm, doncs jo només tinc confi amb els del bar on anem a esmrzar de la feina. espero que et serveixi!

    ResponElimina

  14. Aquí en el poble són molt tancats, però si tinc la oportunitat la faré

    ResponElimina
  15. RITS.- I taaaaaaaant que serveix!! ;-))
    Estic molt contenta!! Si tothom en pogués fer UNA, així, d'un en un, aconseguiré enviar-n'hi unes quantes!!! Que jo ja sé que aquestes coses són una mica pesades i fa vergonya hehe... però si en pots fer una, ja estic contentíssima
    Moltíssimes gràcies!! ;-))


    MARIA VICTÒRIA.- T'ho agraeixo de tot cor!! :-))
    Amb que n'aconsegueixis una, ja és molt, de veritat!! Ell no sap que ho he demanat al blog... s'emportarà una sorpresa hehehe :-))

    ResponElimina
  16. Un alumne meu ha penjat una d'aquestes enquestes pel facebook, i ha tingut molta resposta. Suposo que al teu nebot també se li ha acudit, però per si un cas, t'ho dic.

    ResponElimina
  17. MARIA ESCALAS.- Caram! És una bona idea! :-)
    No sé pas si se li ha acudit... Li comentaré! Tots els mitjans sumen :-))
    Gràcies, maca!!

    ResponElimina
  18. La meva filla gran també està fent el treball de recerca, ella l'ha fet sobre els cosmètics.
    Intentaré enviar-te alguna de les enquestes resposta. Vergonya no me'n fa. Com que treballo de cara al públic ja se m'ha passat del tot. Abans em posava vermella per qualsevol cosa.
    La veritat és que aquest treball que fan és bastant exhaustiu, els fan pencar de valent. Però és bo. Si després volen anar a la universitat trobo que els ajudarà haver-se d'espavilar i enfocar el seu propi treball amb organització i perspectiva.

    Petons!

    ResponElimina
  19. Assumpta el teu nebot si te enquestes de poblacions diferents tindrà uns resultats molt dispersos, a no sé que vulgui precisament això i tenir un ventall ampli, però és clar els resultats seran estranys, suposo que té assignat un tutor o tutora pel seu treball de recerca, l'ha consultat? m'explico quin valor tindrà tenir enquestes sobre establiment dispars escampats per Catalunya, crec que és millor que recerqui establiments d'un poble concret, una comarca o uns baris determinats ....ah hi ha una web per internet http://www.edu365.com/batxillerat/comfer/recerca/
    per ajudar als estudiants amb el treball de recerca, per cert és de batxillerat o fa 4rt d'eso? t'ho pregunto perquè si és de batxillerat el treball és més exigent

    ResponElimina
  20. Assumpta, acabo d'aterrar avui...i no sé si vaig tarda, pots fer-me arribar els formularis per correu intern a mvilella@bibgirona.net? aquí al poble hi han dos pastisseries i els pastissers són usuaris de la biblioteca, no tinc cap problema en fer-lis arribar el formulari, i també em puc arribar algun bar o restaurant. Intentaré fer el que pugui, fins quan tenim temps????

    ResponElimina
  21. Jo intentaré les botigues del meu barri: un forn, un super i un petit restaurantet... Me'n recordo quan vaig fer preguntes rares, pel treball de recerca del meu fill. Eren molt més rares que aquestes, perquè s'havia de posar un petit detector d'un cert gas a l'atmosfera... no sé com anava però era complicat, això en comparació és fàcil!

    ResponElimina
  22. HELENA ARUMÍ.- Eeeeei, moltíssimes gràcies :-))
    Les teves enquestes ja estan anotades a l'estudi del meu nebot! ;-)
    Jo no sabia que per aquest treball de recerca s'havia de treballar tant, però espero que els hi vagi molt, molt bé! ;-)))


    ELFRI.- Sí, sí, el que busca no és un lloc concret sinó una idea general, amplia en la que es demostrarà que ningú té la menor idea de què és això de "Els hidrats de carboni i els diabètics" :-)
    Fa Segon de Batxillerat... De fet, com aquest és un tema que l'afecta personalment, ja suposo que mirarà de fer-ho molt, molt bé ;-))


    MARTA.- I tant que arribes a temps! Com més n'aconsegueixi, millor! :-))
    Crec que dilluns ha de presentar un guió o alguna cosa així... o sigui, explicar "com va"... i per això ja li anirà bé tenir-ne algunes, però el treball és per final de curs i, evidentment, en necessita moltes més! A veure si, gràcies a vosaltres, n'hi puc enviar moltes!! :-))


    CARME.- Ostres!! Un detector de gas!! De què anava el treball de recerca del teu fill? :-DD
    Moltíssimes gràcies, CARME, si en pots fer una o dues, ja serà una gran ajuda!! Què bé!! :-))
    Sou molt macos tots! Què caram! ;-))

    ResponElimina
  23. Assumpta és que jo també he estat tutora de treball de recerca per això m'ha sortit la vena profe ....espero que ho faci molt bé no puc prometre si podré fer cap enquesta perquè, ja ho sap vaig de bòlit ah visca el Barça!

    ResponElimina
  24. ELFRI.- Hehehehe clar que sí!! ;-))
    El que jo no sabia és que a la ESO també en feien un de treball d'aquests. Sempre he sentit a parlar més del de Batxillerat ;-)
    No pateixis, ja sé que estàs de feina fins al capdemunt ;-)
    0-5!! Eeeeeeeeeoooooooo SOM BONS!!! :-DDD

    ResponElimina
  25. Aviam si demà et puc imprimir l'enquesta i passar-la al bar de l'institut (serveix, no?), que ens hem d'ajudar entre els que estem liats amb això del treball de recerca.

    Per sort, jo he triat un tema en què seria una tonteria com un temple passar una enquesta i, per tant, la feina de preguntar amunt i avall me l'estalvio. Jo tinc molta feina de llegir, llegir i llegir. I després feina d'interpretar alguna coseta amb el cello per quedar bé davant del jurat.

    ResponElimina
  26. MBOSCH.- I tant que val, MARCEL!! Moltíssimes gràcies!! ;-))
    I, encara que tu no facis cap enquesta, si et puc ajudar en alguna cosa (suposo que amb el teu tema és difícil, però no se sap mai) només ho has de dir i ho faré encantada!! ;-))

    ResponElimina
  27. Hola Assumpta, procuraré passar-ne alguna pel meu barri si supero la vergonya. Per cert, hi ha un error ortogràfic: on diu "la enquesta" hauria de dir "l'enquesta". T'ho dic perquè tot suma per a una bona nota :). Espero que li vagi molt bé!

    ResponElimina
  28. MYSELF.- Hehehe ànim, a veure si superes la vergonya!! :-)))
    Uaaaaaaaau! Moltes gràcies per avisar-me de l'errada... Ja he passat avís a "l'interessat"... la veritat és que no m'hi vaig fixar, però tens tota la raó, tot suma i s'ha de ser el més curós possible :-)))

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!