dimarts, 9 de setembre del 2008

Jessica B. Fletcher

No la convideu pas a cap esdeveniment familiar, eh? Sí, d’acord, que a mi també em cau molt bé... es simpàtica, intel·ligent i, fins i tot, m’agraden aquelles jaquetes de punt que porta... cuina bé, diuen que fa uns pastissos deliciosos...

Però segur, segur que si la convideu hi haurà un assassinat. No digueu que no us he avisat.



Crec que Cabot Cove (Maine, USA) és el lloc del món amb més morts violentes “per capita”.
Quan els guionistes es van adonar que ja no hi havia ningú més al petit poble de pescadors de Nova Anglaterra a qui liquidar-li una tieta, un germà, o un cosí segon, llavors la van traslladar a viure a Nova York...





Malgrat tot, S’ha escrit un crim (Murder, she wrote) és una de les meves sèries de televisió preferides... La capçalera, amb ella escrivint a màquina, em magnetitzava.




TV3 l’ha repetit un munt de vegades i altres canals també l’han passat. Alguns capítols els he vist tantes vegades que en veig un fotograma i ja em sé la meitat dels diàlegs... però no resisteixo a seguir-la veient... Em cau bé la Jessica B. Fletcher.

Això sí, sempre he estat convençuda de que gran part de l’èxit de la sèrie es deu a la seva protagonista, l'actriu Angela Lansbury.

34 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    No la invitéis a ningún acontecimiento familiar, eh?

    Sí, de acuerdo, que a mí también me cae muy bien… es simpática, inteligente e, incluso, me gustan aquellas chaquetas de punto que lleva… cocina bien, creo que hace unos pasteles deliciosos…

    Pero seguro que si la invitáis habrá un asesinato. No digáis que no os he avisado.

    Creo que Cabot Cove (Maine, USA) es el lugar del mundo con más muertes violentas “per capita”.
    Cuando los guionistas cayeron en la cuenta de que ya no quedaba nadie en el pequeño pueblo de pescadores de Nueva Inglaterra a quien liquidarle una tía, un hermano o un primo segundo, entonces la trasladaron a vivir a Nueva York…

    A pesar de todo, “Se ha escrito un crimen” (Murder, she wrote) es una de mis series de televisión preferidas… La “intro”, con ella escribiendo a máquina, me magnetizaba.

    TV3 (uno de los canales de Televisión de Catalunya) la ha repetido un montón de veces y otros canales también la han emitido. Algunos capítulos, los he visto tantas veces que veo un fotograma y ya me sé la mitad de los diálogos… pero no me resisto a seguirla viendo… Me cae bien Jessica B. Fletcher.

    Eso sí, siempre he estado convencida de que gran parte del éxito de la serie se debe a su protagonista, la actriz Angela Lansbury.

    ResponElimina
  2. Sin lugar a dudas el carisma de una actriz puede asegurar un éxito, besitos tía Elsa.

    ResponElimina
  3. Jo quan veia aquesta dona canviava de canal, no és que no la suportés, però no sé, sempre el mateix. Suposo que és d'aquelles sèries que o t'agraden molt o no t'agraden gens. Gustos pa colores no?
    Està clar que una bona actriu hi fa molt amb la clau de l'èxit!!!

    Petonets matiners!!!

    ResponElimina
  4. Jo la veia a vegades, no em desagrada de tot, pero no segur que jo tampoc la combido a cap celebració jajaja.
    Una foorta abraçada

    ResponElimina
  5. A mí no m'ha atrapat tant, però he de reconèixer que quan l'he vist, sempre m'ha fet passar una bona estona i tot i que ja sempre, per endavant, saps que trobarà l'assassí, tal com està montada la trama, se't fa interessant.
    I penso com tu, que l'èxit de la sèrie és l'actriu!!... La trobo molt simpàtica i ho fa molt bé!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. no saps el que has fet,les relacions al mon mundial estan canviant i cada cop mes moltes comencen a traves de la net.Ella ja esta a casa teva a traves de la net.
    vigilaaaaaa!!!

    ResponElimina
  7. A mi també m'agradava, aquesta sèrie, i la dona em resultava agradable. Però curiosament, conec un munt de gent que no la suporta/va. Per ells, la Fletcher resulta pedant, ho sap tot i fa ràbia. Tants caps, tants barrets! :)

    ResponElimina
  8. TÍA ELSA ¿Verdad que sí?... Para mí, "ella" era la clave del éxito. Había una auténtica identificación con el personaje :-)


    INSTINTSSí, jaja, és cert que els capítols no eren cap maravella, ho reconec. Però no sé què tenia que m'enganxava. M'agradava tot: l'ambientació, el poblet, el metge (jo sempre confiava amb que al final es casaria amb el metge... sóc una romàntica terrible jaja), el poli, les barquetes dels pescadors, la casa de la Jessica, la seva cuina amb quadrets de punt de creu, la màquina d'escriure... :-) Petonets matinals!!


    GEORGE Jajaja noooo, no la convidis :-)) Jo sempre quan veia una festa "Vindrà la tieta Jess" (tenia un munt de nebots per part d'ella i del seu difunt marit, en Frank) jo pensava "ai, mareee" jaja. Una abraçada!!


    MONTSE Sí, clar, jajaja era ella qui sempre trobava l'assessí :-)) Jo crec que si m'agradava tant era perquè era (d'una manera diferent) com una mena de Miss Marple de la meva admirada Agatha :-))
    L'Angela Lansbury m'agrada molt!!
    Abraçades!!

    ResponElimina
  9. DDRIVER Ostreeeees!! Doncs ara què he de fer? Vols dir que hi haurà alguna mort violenta d'algun circuit, algun programa em fallarà? L'antivirus deixarà de funcionar? Aaaai... estaré ben atenta a qualsevol soroll estrany "aquí dins" :-)))


    FERRAN Sí, això també ho crec... com deia la Instints, o t'agrada o no la suportes :-)) però a mi aquelles jaquetes de punt i la cuina de la Jess em tenien en cor robat ;-)

    ResponElimina
  10. No sé perquè, tenia la sensació que en parlaries d'ella! A mi personalment no m'agrada però admiro la teva forma de seguir sèries amb un to totalment diferent del que ens podem trobar avui en dia a la televisió... crec que ara ja sé alguna cosa més! per cert, no la pensava convidar jeje...

    ResponElimina
  11. CESC Jajajaja espera, espera, que em falta Colombo, per exemple, que també m'encanta i el fan per 8TV!! :-)) Jajaja seguidora d'Agatha Christie, admiradora de Hitchcock... era el meu estil :-) Nooooo jo tampoc la convidaria mai!!! jajaja

    ResponElimina
  12. Sì definitivamente la popularidad de la serie se debía a su protagonista, ella era simplemente encantadora… Me recordó la época aquella en que no me perdía esta serie.
    Hoy por hoy, ya casi no veo tv… no me lo permite la falta de tiempo, y de tenerlo, priorizo otras cosas… Bella época en la que te tumbabas sin preocupaciones en un sillón a ver reportera del crimen… bella época…Gracias por hacerme retroceder el tiempo y volver a disfrutar de aquellos recuerdos.

    Un fortísimo abrazo.

    ResponElimina
  13. Doncs jo no m'ho mirava, perquè recordo que quan encara era petita ja ho feien i com que anava de crims ja de sentir el títol em feia por... coses que hi han! jejeje

    un petonet :)

    ResponElimina
  14. A mi también me encanta esta serie y la he ido viendo en varios canales, este año la han estado haciendo en 8tv a las 21h, aunque ultimamente ya repetian los episodios y la hacian sólo de martes a jueves, pero yo aún en los repes me engancho y no cambio de cadena ni en los anuncios no se me vaya a escapar algo

    ResponElimina
  15. A mi no m'agradava massa, però he de reconèixer que tenia el seu encant!!!
    Jo sóc de les de l'Espantaocells i la Senyora King!

    ResponElimina
  16. PATRICIA ¡Me alegra que también te gustase la serie! :-) Creo que Angela Lansbury tiene muchísimo carisma, ella sabe dar interés al personaje.
    Sí, desde luego, si uno anda escaso de tiempo, mejor no sentarse ante la Televisión jeje... y cada día peor la programación!!
    Un abrazo también para tí :-))


    MENXA Jejeje sí, el títol podria espantar una mica a una nena petitona... però els xiquets ja no tenen por per res, eh? Ui!! Després del retorn de Voldemort al Cementiri al final del Quart llibre de la Sèrie Harry Potter (El Calze de Foc) no crec que la pobre Jessica fes por a ningú jajaja


    RAQUEL Entonces estás igual que yo :-)) ya pueden ir repitiendo, ya que si dan uno justo al momento que yo conecto la tele, allí me quedo :-))


    RITS Donaaaaa, a veure, a tu que t'agradava, la sèrie o més concretament l'Espantaocells? :-))
    Ara seriosament: aquesta també la veia jo, eh? I tant que sí!! Em feia una gràcia l'Amanda King amb les seves ficades de pota... amb la seva mare i els dos nens i ficada per pura casualitat al món de l'espionatge jejeje

    ResponElimina
  17. Jo crec que no he vist tots els capítols, prò algun de repetit sí... Són aquelles lleis estranyes de la vida que, un dia que seus a veure la tele i et posen un capítol de la Jessica, dóna la casualitat que aquest ja l'has vist i tampoc no fan res més a cap altre canal que et vingui més de gust veure, i te'l tornes a empassar que, al cap i a la fi, la senyora és simpàtica!

    Jo la recordo especialment d'una pel·lícula de quan era petita: La bruja novata. aix... Quins records! Treguna, mekoides y trecorum satis di, molt més autèntic que el supercalifragilístico...

    ResponElimina
  18. Ostres la Fletcher, què seria d'un estiu sense ella? hahaha
    La primera frase del post és que ho hem pensat tots alguna vegada, si que jo també n'he vist molts capítols i està interessant veure com descobreix l'assassí.
    El que també estava molt bé és un altre detectiu,també icona estiuenc de TV3 i competidor quasi de la Fletcher!el Colombo amb la seva gavardina ronyosa hahahahhaha

    ResponElimina
  19. Una actriz muy talentosa sin duda.
    Besitos

    ResponElimina
  20. La Fletcher, que et puc dir de la Fletcher?... Vols que et digui un secret?....Mira,...si t'he de ser sincer em sembla que mai he vist un capítol sencer. Recordo que si alguna vegada posava la tele, nomes de sentir la musiqueta del principi i veure la maquina d'escriure m'entrava una soneta dolça i quan em despertava ja havia acabat .. i ara nomes de posar el vídeo que has penjat casi em clapo...jejeje

    Reconec que la serie tenia el seu rollet i conec gent que també la seguia amb molta afició.

    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  21. La primera vegada que la vaig veure em va agradar molt, encara que desprès es va fer un xic carrinclona...
    M'ha anat molt bé els consells a instins sobre com engrandir l'espai del blog, nena si que en saps no? Jo ho he fet, jeje.
    Gràcies.

    ResponElimina
  22. NÚR Exactament, noia... jajaja es com una llei estranya de la vida que fa que t'enganxis allí!! :-)
    Sí, sí, La bruja novata!! La recordo.
    I surt molt, molt joveneta (però molt) en la peli "Gas Light" (Luz que agoniza) de George Cukor, de l'any 1944. Fa el paper d'una minyoneta impertinent (pobre Ingrid Bergman)


    SPAGHETTI I taaaaaaant, en Colombo!! jajaja també me'ls sé de memòria!! És boníssim.
    Fas bé, fas bé, que ningú la convidi.


    JORGELINA A mí me gusta mucho! :-) Besos!!


    PRAXIS A veure, i jo per què et poso el granissat de cafè? Doncs perquè no et clapis!! Que és un cafè molt fort i tal :-))
    Abraçades!!!


    MENTA FRESCA Sí, sí és cert que era un xic carrinclona... però formava part del seu encant :-)
    Jo no en sé gens d'informàtica, eh? Fa tres mesos no sabia ni què era això de HTML :-) però la veritat és que pregunto, busco a Google jeje... és divertit. Qualsevol dia em carrego el blog sencer però... :-)

    ResponElimina
  23. M'has pillat!!!!!!!!!!!!!

    Això si, l'Espantaocells en el seu moment va ser un mite, però ara és un mite caigut, el forner de barrio sésamo, que de petita li trobava un què que de gran encara estic pensant que necesito ulleres!

    Je, je, je,... vaig a fer un post de mites caiguts

    ResponElimina
  24. Ooooohhhhhhhhh, m'agrada molt la Jessica!!! Me'ls empassava tots jo!!! I el millor és la musiqueta del principi!!!

    ResponElimina
  25. Hola, Assumpta. ¡Qué susto! Yo buscaba a Assumpta, catequista de 1ª comunión, y me encontré con ¡Jessica Fletcher!. Digo yo, nada aquí se ha cometido un crimen. Pero no, afortunadamente

    Tu preocupación por colocar música, video, relojes y demás artilugios en el blog no tiene ningún misterio. Simplemente con que preguntes en google te responderán desde todos los rincones del planeta dándote las indicaciones que precises. Yo así lo he hecho y me ha servido, al menos en lo que he necesitado hasta ahora.

    ¡Ah! y gracias por tu comentario…

    ResponElimina
  26. RITS Ai, jajaja, tens els mateixos gustos que la meva germana!!! I, per cert, ella també parlava d'un cert forner de Barrio Sésamo que jo no logro recordar mai :-) Suposo que a mi això em va agafar una mica més gran jeje.
    Fes, fes el post, que te'l comento. I si trobes la foto del forner la poses, així sabré com era :-))


    FINESTRETA Per fiiiiiiii :-))
    Per fi una autèntica "fan" com jo jejeje d'aquelles que s'ho mirava de principi a fi!!
    És que és xulíssima la música de la presentació, eh? I la màquina d'escriure... ui!! una passada!!


    MIGUEL ÁNGEL Hola!!! Si buscabas a una catequista de Primera Comunión acabas de dar con una!! :-)))
    Algo alocada, futbolera, seguidora de series de misterio, a la que le encanta hacer manualidades... y que disfruta enormemente con la Catequesis!! ;-)
    En mi Parroquia ya empezamos la semana del 6 de octubre!!
    Sí, sí, así lo hago... busco información y voy encontrando cositas para "engalanar" el blog ;-) Un abrazo!!

    ResponElimina
  27. Vaja, jo que la volia convidar... Haure d'"eliminar-la" de la llista (cosa que vol dir que ja no la podré assassinar. Què hi farem? Haurà de morir de vella)…

    ResponElimina
  28. Hola Assumpta,

    El qué recordo d'ella es la màquina d'escriure. L'escena és curiosa. La resta ......

    ResponElimina
  29. P-CFACSBC2V Tu te la volies carregar a ella?? Homeeeeee jajaja, pobreta!! :-))


    HORABAIXA La màquina d'escriure és impressionant, eh? xulíssima... tant si agrada o no la sèrie :-))

    ResponElimina
  30. ostres, entre tu i la núr, m'heu portat a temps passats. És d'aquelles sèries que segur que veia, però no me'n recordo gaire. I sí que faria una mica de iuiu que piqués a la porta... A no ser que en comptes de la màquina d'escriure, vingués amb l'escombra! (o volava amb una aspiradora voladora...?...o això era "la bruja moderna"....uixxxx... quin colapse de mala memòria)!! ;-))))

    ResponElimina
  31. A mi m'agrada molt tb... pero em passava de vegades com al praxis, que a aquella h de la tarda i a l'estiu, se'm tancaven les persianes... i zzzzzz fins a la cançoneta del final.

    Per cert, que bona, la cançoneta, i mencantava quan faia corer el carro al ritme de la música...

    jajajaja

    ResponElimina
  32. Però el poble, o barri, ámb més morts per metre quadrat no era Sant Andreu? A més, aquesta paia la pots convidar tranquil·lament mentre et cuidis bé. Algú pringarà, però ella ho descobrirà. I si t'ho muntes bé, sempre pots convidar a gent per treure-te-la de sobre, i no cal que facis res, ja cauran pel seu propi peu, i ningú no et podrà acusar. Això si, vigila molt!

    ResponElimina
  33. ROBADESTIU Ai, ai... que sí, que em sembla que com t'has quedat adormida t'has fet un embolic de pelis :-)))
    Abraçades, guapa!!


    MONTSE Jejeje quasi quasi ho hagués encertat que també t'agradaria :-))
    Sí, noia, la musiqueta de capçalera a mi ja m'enganxava :-)
    Petons!!


    XEXU Estas proposant la "invitació a la Jessica" com una arma per a desfer-se d'algú? Ai, caram, aquesta no se m'havi ocorregut a mi,eh? :-))
    Abraçades!!

    ResponElimina
  34. Quins records, sempre m'ha agradat molt aquesta serie, de petita no em perdia cap episodi, d'ahí em ve l'afició a les serie del tipus: CSI, RIS, de detectius, novel·les policiaques, etc.

    Un beso!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!