dilluns, 21 de desembre del 2009

El Pessebre de casa meva

Somric mentre escric aquestes paraules i és que aquest és un post que, en principi, no pensava fer :-)

El meu Pessebre és molt semblant d’un any a l’altre. Les figuretes les varem anar comprant poc a poc, però ara ja fa tres o quatre anys que no en comprem cap perquè aviat es veuria tot massa atapeït amb l’espai del que disposo (que no és pas petit, però tampoc és infinit... he fet un rodolí jeje)

La primera cova (comprada fa dinou anys) es va trencar i en varem comprar una de nova -més gran- en deu fer uns cinc... Des de llavors el Pessebre és bastant estable (i això sembla un joc de paraules si acceptéssim els barbarismes) però, tot i així, sempre procuro que la cova estigui una mica més a la dreta o a l’esquerra, que els pastors vagin més en grups o en fila... fer-hi alguna variació.

De totes formes, com ja he dit, d’un any a l’altre, el resultat és molt semblant i, com l’any passat ja vaig posar-ne fotos, aquest any no ho pensava fer...

Però em va fer gràcia l’altre dia quan, dins els comentaris al meu conte per Relats Conjunts, en P-cfacsbc2v em va posar, discretament, entre parèntesi “Per cert, enguany no hi ha fotos del pessebre?”... i quan a mi em fan somriure, em creen una il•lusió!

Així doncs, dedicat a en P-cfacsbc2v, blogaire i poeta, magnífic coneixedor de la llengua catalana, una de les persones que pràcticament no ha deixat mai de comentar ni un sol dels meus posts, esquerrà i sagitari... Tatxiiiiin!! Fotos del meu Pessebre d’aquest any! ;-)





BON NADAL A TOTS!!!

44 comentaris:

  1. Mare meva quina gentada.....gran pessebre!!!!

    ResponElimina
  2. Assumpta, des de que tinc gats a casa, el pessebre s'ha acabat, jajajajjaa, el teu és una monada, senzill i molt maco, felicitats!!!! :) Petons grossos!

    ResponElimina
  3. Això deu ser un pessebràs amb el que en unes fotos ens mostres... Una bona presentació d'un fet...// En tot el que et poses, matrícula d'honor. // Demà dia que tots voldríem que ens sortís el PESSEBRE. Que tinguem tots bona sort... Jo la vaig tenir un any en que en tal dia ens va néixer una nena, la nostra filla Dolors... Que la sort vingui a totes les cases, moltes o necessiten més que altres. Anton.

    ResponElimina
  4. Sí que hi ha una gentada, sí; aquest pessebre sembla fet en plena Rambla de Barcelona!! (això sí, sense carteristes ni guiris despistats).

    Maco, Assumpta. I com jo no en faig, he decidit posar-me una de les teves fotos com a fons d'escriptori; així serà com tenir-ne un, una mica ;-)

    Molt bon Nadal a vosaltres dos, també, maca!

    ResponElimina
  5. Molt bon nadal i que passeu unes festes plenes d'amor!!!!! :)
    petonets

    ResponElimina
  6. El que queda horrible són les figures en les quals el rei negre fa 10 cm i el rei blanc en fa 20 cm. Jajaja queda horrorós però clar, moltes vegades hem d'aprofitar figures de fa temps. A mi tot sovint em passa i ara, cada any compro una figura nova.

    Per cert tinc un caganer amb el meu nom que és brutal! El caganer és per mi, la millor figura del pessebre.

    ResponElimina
  7. Es precios m'agrada!! El de casa es de figures mes petites.

    ResponElimina
  8. al final m'en fareu entrar ganes, que nosaltres no en fem. Molt xulo.
    Amb el meu germà , un any en vam fer un de tres pisos , en una taula d'aquestes de posar la tele i el video

    ResponElimina
  9. T'ho curres, t'ho curres, això no es pot negar. Són ben maques les teves figures, i cuides els detalls, ja es veu. Però i el caganer? Assumpta, sense un caganer, el pessebre no és pessebre, eh? Espero que ens el mostris, i si no en tens, a córrer a comprar-ne un.

    ResponElimina
  10. A casa, com que els nanos jugaven amb les figuretes que anaven contínuament per terra, farts de fer gasto de SuperGlue per recomposar el Pessebre, aquest any l'hem fet dels Clicks de Playmobil (i no és lleig del tot). Hi ha l'establia amb el Nen, Josep, María, el bou i la mula (la vaca i el cavall segons el meu fill Pau, de 3 anys), un pastor, una foguera, l'àngel, quatre ovelles i tres gatets. En un altre pack et venen els tres reis i un camell carregat de presents. Hi trobo a faltar el caganer ;-P
    Hi juguen igualment i no es trenquen. Quan deixin de ser tant manasses, tornarem a les figures tradicionals.

    ResponElimina
  11. Eiiii!!! M'encanta que n'hagis fet fotos :-) Del pessebre d'enguany m'ha fet gràcia especilament l'oca que hi ha a l'establia, a punt de picar els feixos de llenya.

    Potser sí que és semblant que el de l'any passat, però es veu bé que no és igual. Bones fotos!

    Bon Nadal i bones festes en general!

    ResponElimina
  12. Molt Bon Nadal per tu també, ASSUMPTA.

    ResponElimina
  13. BON NADAL ASSUMPTA!!!

    El pessebre és preciós, jo fa anys que no el faig, ara espero que arribin els nets a veure si m'engresquen i hi torno.
    Petonets nadalencs.

    ResponElimina
  14. BON NADAL !!!! quin pessebre més maco i amb tantes figures!!!

    ResponElimina
  15. És preciós el teu pessebre, Assumpta. Després d'uns anys rebels d'adolescència (i primera edat adulta), ara torno a recuperar el gust per certes tradicions, com per exemple fer el pessebre. Petons!

    S.

    ResponElimina
  16. Es que tu ets com una tradicio nadalenca: hem de veure el teu pessebre cada any per saber que ha arribat el Nadal...(com si no tinguessim prou amb els llums del carrer)
    Petonets...

    ResponElimina
  17. Els pessebres sempre són entranyables. Bon Nadal també per tu!!

    ResponElimina
  18. un gran pessebre! hi és tothom convidat a la festa!!!!

    Mooolt bon Nadal!!!!

    (el meu és mooolt més xic, i tb l'he posat avui al blog. de fet, no és ni meu, li vaig regalar a la mare, però ella cada any me'l deixa!)

    ResponElimina
  19. Bon Nadal! I molt bon pessebre, Assumpta! Molt gran i molt maco!

    ResponElimina
  20. PS: Ja tinc una de les teves fotos de fons d'escriptori. Cal que hi posi el (c)? ;-)

    ResponElimina
  21. Yo también quería ir completando el que tengo puesto en el blog,pero se quedó así,en lo más sencillo,siempre está listo,el ángel ya está muy dañado porque nuestras gatas no han resistido la tentación de querer ocupar su sitio.
    Felices Fiestas y te imagino muy,muy feliz por lo del Barça,a mí también me ha alegrado mucho y Guardiola se merecía triunfar aunque fíjate que se ha quedado sin objetivos...¡qué grande!
    Un abrazo.

    ResponElimina
  22. Sincerament, crec que és un dels posts de la història d'aquest blog que més ràpid s'ha omplert de comentaris... i jo que no tenia pas pensat fer-lo!! :-))

    Em fa gràcia que molts dieu que és molt gran... i és cert que no és pas petit, però tal com estan fetes les fotos, encara sembla més gran del que és en realitat.

    Per exemple, la segona foto dels pastors sembla que vagin per una explanada enorme però és que la foto just va tallada per on s'acaba el moble, que és llarg i prim.

    A més, a la primera dels pastors, es veu doble perquè hi ha un mirall jejeje i són els mateixos pastors però reflectits...
    És que vaig mirar de fer les fotos diferents que l'any passat :-)

    Ara miro de deixar una resposta per cadascú, perquè us el mereixeu... que estic ben sorpresa i contenta de com s'ha omplert de comentaris tan ràpid!! Sou genials :-))
    .


    GARBI24.- Moltíssimes gràcies!! M'alegra molt que t'agradi! :-)) Però, com he posat a dalt, no és tan gran com sembla jeje
    Abraçades!!


    CRIS.- Jajaja suposo que les figuretes deuen ser una temptació enorme com a joguina pels gats ;-))
    Moltes gràcies, guapíssima :-)
    Petons!!


    REBAIXES.- Doncs moltíssimes felicitats per la teva filla, que ja és el seu aniversari! ;-))
    Com he posat abans, a les fotos es veu més gran del que és jeje
    Abraçades!!


    FERRAN.- M'alegra molt que posis una foto del meu Pessebre com a fons d'escriptori, em fa il•lusió... però jejeje... no és tan gran com sembla. Hi ha un mirall ;-))
    Abraçades!!


    AIGUA.- Molt bon Nadal també per a vosaltres... i vaaaa que us nevi una miqueta!! jejeje
    Petons!!


    JORDI.- Jajaja m'has fet riure amb això del caganer "personalitzat" ;-))
    Homeee imagina que un pastoret fos jugador de bàsquet i un altre fos en Montilla, per exemple jiji... doncs hi hauria molta diferencia d'alçada! ;-))
    Abraçades!!


    STRIPER.- A casa dels meus pares les figures també eren una mica més petitones, però ens van agradar tant aquestes (14 cm.) que poc a poc, any rere any, el varem anar fent :-))
    M'alegra molt que t'agradi! :-)
    Abraçades!!


    MIREIA.- Ostreeees!! de tres pisos!! Havia de quedar xulíssim!! Podies fer diferents escenes! L'anunciació, la cova, els Reis... segur que era preciós!! :-))
    Petons!!

    ResponElimina
  23. XEXU.- És que em fa molta il•lusió posar-lo. Des de que tinc us de raó (jejeje per dir-ne d'alguna manera) que he vist Pessebre a casa per Nadal i em fa companyia :-))
    Ai, ai... és que jo no hi poso caganer jajaja
    Resulta que amb lo fòbica que arribo a ser per tot el tema d'excrements, si li poso un caganer al pessebre seria capaç de sentir l'aroma cada vegada que me'l mirés :-))
    Abraçades!!


    CAPTAIRE.- Un Pessebre dels Clicks!! Ho trobo genial!! :-))
    És que quan hi hi criatures a casa, és maquíssim que puguin jugar amb les figuretes, canviar els pastors de lloc, fer jugar els xais, fer avançar els Reis i el que calgui :-))
    Segur que s'ho passen pipa! :-)
    Després ho buscaré a Google a veure si veig com són les figuretes jeje
    Abraçades!!


    P-CFACSBC2V.- Ostres, em va fer tanta il•lusió que recordessis que l'any passat l'havia posat, que vaig pensar que, ni que només entressis tu, l'havia de posar... però mira! Hi ha hagut un munt de comentaris en molt poc temps :-)))
    Aquesta oca va ser idea d'en Josep Lluís jeje :-))
    Molt bones festes! ;-)
    Abraçades!!


    McABEU.- Molt Bon Nadal, Mac... que els Reis et portin molts llibres d'enigmes perquè puguis seguir fent-nos jugar al teu blog :-))
    Abraçades!!


    ANNA.- Mil gràcies, guapa!! :-))
    Bon Nadal també per a tu i els teus estimats! :-)
    Eps!! quan vinguin els nets... has llegit en Captaire més amunt? Hi ha un Pessebre dels Clicks, que si els nens hi juguen i els toquen i cauen... no passa res!! :-))
    Petons!!


    ELVIRA FR.- Moltíssimes gràcies :-))
    No és tan gran com sembla, eh? jaja a la foto queda molt bé i al moble on el poso hi ha un mirall, així que algunes figures són les mateixes però reflectides ;-))
    Petons!!


    SADURNÍ VERGÉS.- M'agrada moltíssim el teu comentari! :-))
    Tenim tradicions precioses que és maco conservar... A més, a mi fins i tot em fa companyia (crec que les meves figuretes tenen vida pròpia jeje)
    Abraçades!!


    VERO.- Mil gràcies, amiga meva! :-))
    El meu pessebre, les llums del carrer... i les teves súper manualitats nadalenques, que en fas de precioses!! :-))
    Petons!!


    KWEILAN.- Moltes gràcies, guapa!! :-))
    És una tradició tan maca! M'agrada la paraula que has utilitzat "entranyable" :-))
    Petons!!


    ESTRIP.- Jejeje una part del que veus està reflectida a un mirall ;-))
    Moltes gràcies, de cor :-)
    Abraçades!!


    MOSCA COLLONERA.- Jajaja és boníssima!! :-)
    El món és plè de casualitats divertides :-))
    Abraçades!!


    RITS.- Gràcies, maca :-))
    És igual que sigui petitó!! Jo recordo un que tenia una tieta meva que era diminut i m'agradava moltíssim!! :-))
    Petons!!


    CARME.- Mil gràcies!! ;-))
    La veritat és que és grandet, però a les fotos encara ho sembla molt més... i, a sobre, és que una part es veu doble perquè queda reflectida al mirall jeje
    Petons!!


    FERRAN.- Què vaaaaa!! :-)) Si em fa molta, molta il•lusió que l'hagis posat!! Ara encara estic més contenta jeje
    Abraçades!!


    CLIDICE.- Molt bones festes, guapa :-))
    Petons!!


    COSMO.- He anat al teu blog i el Pessebre que tens posat de capçalera és una autèntica preciositat!! :-))
    Això del Barça, encara ho hem d'anar assimilant del tot jajaja quan ens adonem del que hem aconseguit, serem més feliços encara si cap :-))
    Petons!!

    ResponElimina
  24. M'agrada el teu pessebre i com ens l'has ensenyat.
    Bon Nadal.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  25. Qué xulo! Les figuretes són moooolt maques!
    A veure si et poso una foto del nostre, que aquest any ha quedat una mica kitsch...
    El naixement deu tenir trenta anys, les figuretes són de terrissa i han patit moltes trencadisses, però encara aguanten! (el pobre nen Jesús pateix politraumatismes... :-D...)

    ResponElimina
  26. Bona manera de felicitar-nos el Nadal, posant com a imatges, les del teu preciòs Pessebre.Pel que he vist em penso que és d'aquells que l'has de veure amb calma, per anar-te fixant en tots els detallets que hi ha!!
    Aprofito per a desitjar-te també Bones Festes i que no et falti mai un somriure aprop, perquè et mantingui sempre aquesta il.lusió que hi poses en tot el que fas.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  27. quines figures tan requeteprecioses Assumpta! saps que s'assemblen a les de casa? quan hi vagi en faré fotos i te les passaré! :)

    Molt bon Nadal guapa! sis mil petons! ;*)

    ResponElimina
  28. Un pessebre molt treballat per cel.lebrar dies molt especials.

    Bones FESTES I BON ANY 2010.

    Un petó i una abraçada Assumpta.

    ResponElimina
  29. Quin pessebre més requete, Assumpta!!!
    M'agrada molt!
    Gràcies per compartir-lo!
    Una abraçada i Bon Nadal i Bones Festes per tu i tothom qui estimes!

    ResponElimina
  30. És tot un art això de fer pessebres!

    Recordo com, de petit, em passava tot el nadal jugant amb les figuretes del pessebre. La meva preferida era sant Josep, que em queia molt bé amb aquella llarga i espessa barba. Sant Josep sempre acabava derrotant a Esquèletor, Trinxant i al doctor Mashirito. I que segueixi així!

    Bon nadal!

    *Sànset*

    ResponElimina
  31. Són unes figures precioses, Assumpta! :) aix... Tant de bo pogués tenir molts pessebres! De moment, el meu d'enguany és aquest (hi falten els tres Reis, però tinc temps fins al 6 de gener, oi?).

    ResponElimina
  32. Bones festes, Assumpta. M´agraden els pressebres tradicionals com el vostre. Saps que esl meus sogres són artesans de pessebres?http://www.christmascribs.com/
    Bonics, però diferents als nostres.

    ResponElimina
  33. I què que sigui igual, el que compta és fer-lo.
    Per cert, el nen Jesús no es posa fins el dia 25!
    Adéu!

    ResponElimina
  34. I ara! què és això de que no hi poses caganer? Què no has sentit la cançoneta de TV3 "hi ha d'haver-hi un caganer". Per la resta, impressionant aquest pessebre, tas feta una artista!

    ResponElimina
  35. Hola Assumpta!
    Un gran pessebre, fet amb dedicació i estima per les tradicions.
    Molt Bon Nadal per a tu i la teva família.
    una abraçada.
    sílvia

    ResponElimina
  36. Però quantes figures hi ha en aquest pessebre?? Semblen els guerrers de Shian o com s'escrigui!! Ostres, jo ja fa anys que no en faig...

    ResponElimina
  37. Está muy bonito tu pesebre, y de paso aprovecho para desearte primero un feliz cumple (dicen que mejor tarde que nunca) y segundo muy pero muy felices fiestas. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  38. RAMON.- M'alegra molt que us agradi!! ;-) Gràcies!!
    Abraçades!!


    KUDIFAMILY.- Eeei!! Vaig anar a veure el teu Pessebre! Què exagerada arribes a ser!! jajaja si és maquíssim!! I amb aquella ajudanta que tens, és impossible que no estigui bé :-))
    Petons!!


    MONTSE.- Gràcies per aquests bons desitjos que em regales!! :-))
    El Pessebre es veu més gran a les fotos que a la realitat jeje i és que el moble té un mirall i moltes figures es veuen dobles! :-))
    Petons!!


    ELUR.- Val!! Ja m'ensenyaràs les fotos de les teves SIS figuretes!! (o més jeje) :-))
    Petons!!


    JOAN CANAL.- Moltes gràcies, Joan!! Que el 2010 et segueixi portant bones imatges :-))
    Abraçades!!


    TRINI.- Jejeje tu sí que ets requete :-)) Gràcies per passar, guapíssima!
    Petons!!


    SÀNSET.- Jajajaja menys mal que feies "guanyar els bons" ;-))
    M'encanta quan veig els nens jugant amb les figuretes del Pessebre!! :-)
    Abraçades!!


    NÚR.- Ostres!! El teu sí que té mèrit!! M'agrada tant aquesta idea de fer un Pessebre com a manualitat!! Et felicito! ;-))
    Petons!!


    MONTSERRATQP.- Sí, el meu és absolutament tradicional jejeje
    Ara bé, tu, quan amb el Marçal, ja cal que tinguis figuretes de plàstic o com ha dit en Captaire, el dels clicks! que és molt simpàtic :-))
    He anat a veure l'enllaç i estan força bé també aquestes figuretes. M'agrada que el vestit és absolutament de roba! :-))
    Petons!!


    ALBERT.- No, no, no... jo sóc de les que posen el nen Jesús tan aviat com fan el Pessebre. Total, si va néixer fa la vora de 2000 anys, ja li puc posar!! :-))
    Abraçades!!


    ASIMETRICH.- Jajaja sí que he sentit la cançoneta de TV3, sí... amb errada gramatical i tot... Que m'equivoqui jo, pot passar, però ells, que no tenen correctors? Ai! ;-))
    És que no m'agrada l'aroma del caganer jajaja
    Abraçades!!


    SÍLVIA.- Moltes gràcies, maca! :-)) M'alegra que t'agradi! :-)
    Petons!!


    JORDI.- Jajaja és que es veuen reflectits pel mirall del moble!! :-))
    Els guerrers de terracota. En varem fer un petit conte a Relats Conjuts ;-))
    Abraçades!!


    TÍA ELSA.- Aaaai!!! Muchas gracias!! :-)) jajaja
    Pasan los años que no me doy cuenta... si yo creo que cumplí 24 hace nada! :-))
    Felices fiestas para tí y todos los tuyos! :-))
    Besos!!

    ResponElimina
  39. Bon Nadal i Bones Festes! Un pessebre preciós!

    ResponElimina
  40. Quanta gent que hi ha al pessebre! El meu és més discret ;)

    ResponElimina
  41. LA MEVA PERDICIÓ.- Moltíssimes gràcies!! :-)
    Espero que tu també passis uns molt bons dies en aquestes festes!! :-)
    Abraçades!!


    MA-POC.- Jejeje és el que moble té un mirall i fa que les figures es reflecteixin... no ho faig expressament, però és cert que sembla més gran :-))
    Abraçades!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!